icon

Prečo moslimovia berú kritiku ako urážku?

12. feb 2025

ahojte, ženy,
prosím anonymne, čo najviac ako sa dá.
som partnerka moslima uz 4 roky a spolu žijeme. je pre nich normálne, keď žena na nich zakričí, alebo sa nanho jeduje, prípadne ho kritizuje, aby to on bral ako najväčšiu urážku na svete, drzosť, prejav disresspectu a drzosti? prejav toho, že si ho nevážim? prečo sa nemôžem hnevať nanho, a musím držať stále hubu a krok. To v ich kultúre tak majú? Mne tvrdí, že áno, a žena má vedieť, že nesmie kričať na muža, hnevať sa nanho, lebo je to prejav disrespectu, neucty a prejav drzosti. vtedy sa on rozčertí ešte viac, alebo sa nebaví, prípadne ide preč. úplne ma odignoruje. Žijeme v moslimskej krajine. Stále mi trvdí, že žena nesmie prejavovať hnev, neúctu partnerovi, a nesmie sa hnevať. a iné. prejav extrémnej drzosti voči mužovi. Je tradičný moslim ano a máme iba nikah.
Mala som pred ním tiež moslima , bol rovnaký.
rovnaké skúsenosti máte?
pre nás slovenky je úplne normálne si pokričať, rozčúliť sa, byť nevrlé, a manžel sa za to na náš nehnevá ani nehuláka a pod. Mala som manžela slováka dva roky, ten môj krik, hnev, bral Oka a všetko sme si vyjasnovali. Keď ma niečo nas**lo, tak sme si pokričali, vybuchla som a pod. pri tomto novom partnerovi, si to nesmiem dovoliť. lebo ma hned uzemní. Ja nie som talianka, ale proste, keď ma nase**e tak sa naštvem riadne, dám to najavo a poviem si svoje, aj zvýšim hlas. na tom nie je nič nenormálne, aj môj otec s mamou tak žili. Môj terajší muslim partner, to nechápe. A tvrdí, že to ako žena nesmiem robiť. Lebo mám k nemu úcta, a kde má on ku mne úctu, ked sa správa otrasne, ako sa správa? to je bez úcty práveže a stále ma označuje pojmom, drzá žena a neuctivá. ja som z neho niekedy už na nervy. mám pocit, že mi z neho prepne, ke´d nesmiem ukázať a dať najavo svoj hnev, nesúhlas, kritiku. čo je on Bohom, aby mi rozkazoval takto? a potom sa nebavil pbol urazený 3 dni, nespal so mnou a bol zúrivý ešte viac AKO SOM ja ?
je úúplmne normálne, že žeNA SA nastve, za nieco, napr. slubil, že zavolá, odignoroval ma, slubil,že toto urobí hento, neurobil. tak jasne, že mu to dám vyžrať a poviem mu to, čo si o tom myslím. ked s niečím nesuhlasim, a je veľa na telefone, stve ma to a poviem to podrazdene aj normálne. On všetko berie ako kritiku, ako obvinovanie, urážku jeho cti a pod.

Strana
z6
lukbe
12. feb 2025

Je to iná kultúra, mentalita, zvyky. Myslím, že to je jasné.

really8
12. feb 2025

Ja teda nemam skusenost s moslimom ale ked som nastvana a nevrla neziapem nekricim. Trochu sa nauc ovladat.

tiezjedna
12. feb 2025

na to, že máš druhého muslima a ten prvý bol rovnaký, tak si pochopila veľmi málo... pošli ho do obehu a nájdi si chlapa, ktorý sa nebude chovať ako idiot a diktovať ti, či sa na neho môžeš nasrať alebo nie.

kavasmliekom
12. feb 2025

Neverím ti ani slovo, nie ze by si nemohla mať moslima, ale to, že po 4 rokoch ti to nevadí a ze za 4 roky ešte stále "nevieš, kde je tvoje miesto" 😀
Áno, oni môžu všetko a žena nesmie nič. A to ešte nie si jeho manželka, tak si k tebe dovolí len toľko, aby ťa neodplašil. Potom už budeš prosiť všetkých svätých, či alahov a neviem koho ešte, aby si dokázala ujsť.
Takže, neverím ani slovo. 💪

aliziana
12. feb 2025

vidím tento príspevok iba na vyvolanie vášní a protiislamských nálad. Prečo sa nepýtaš na fóre pre moslimky, najlepšie v krajine, kde žiješ? Ako my máme vedieť, či "pre nich" je to normálne? Dobrovoľne prídeš do moslimskej krajiny a potom ideš plačkať sem...
Tu Ti budú vedieť poradiť max. @lenkakravcova alebo @vevesh apod, určite nie "kresťanské" ženy
Za mňa, ako ateistku, nie je moc normálne Tvoje kričanie, ale ani jeho "drž hubu a krok"

cacianka
12. feb 2025

Vybrala si si za partnera moslima, dokonca už druhého, a ešte sa čuduješ ?! Nemusíš ziapať, kričať, stačí znížiť volume, ale hlavne si vedela že je to úplne iná mentalita a že nemáš čakať rovnoprávnosť ako v Európe, na Slovensku. Pri prvom si nepochopila ? Veď si zažila aj jeho kamarátov, rodinu a aj tak si vstúpila po druhý krát do tej istej rieky a zase sa čuduješ. No oni sa neprispôsobia tvojej mentalite, ani európskej kultúre

cacianka
12. feb 2025

@aliziana bolo koze dobre, išla na ľad tancovať ...

autor
12. feb 2025

@aliziana
@kavasmliekom
diskusia nie je fejk,! a ziadne protiislamske nalady! ja nie som proti islamu, ved zijem sama v jeho krajine!, ja sama mam muza moslima a uz druheho

a mali prispievat len zeny, ktore zazili, maju alebo mali partnerov, muzov moslimov _- a nemusia byt moslimky, ako lenka a vevesh...dakujem za pochopenie.

irusa
12. feb 2025

dúfam, že máš s ním aj deti....

elli333
12. feb 2025

No neviem, ja napriklad na svojho muza nekricim a to nieje moslim a uz vobec nie preto, ze mu kazem aby mi zavolal a on nezavola. Ja to nechavam iba na nom kedy mi bude volat a vola vtedy ked chce a cuduj sa svete je to casto 🙂. Ale to len na margo tvojho spravania a teraz k veci. Nuz vybrala si si moslima, vies vobec ako oni funguju a ako beru zeny? Nastudovala si si nieco o tom? Lebo mam pocit, ze vobec ked sa cudujes. Moslimske zvyky, kultura a vnimanie sveta, vztahov, zien je velmi odlisne od toho nasho. Bud sa s tym zmieris a chces tak zit, alebo nechcesm nic medzitym neexistuje, jeho neprerobis aj keby si nanho kricala od rana do vecera. Ale zas na druhej strane on teba prerobit moze, na konci z teba bude troska.

autor
12. feb 2025

@cacianka ano, je to druhy partner, prvy manzel bol slovak ale podviedol ma, druhy bol moslim arab ten ma tiez podviedol a bol takyto striktny stale mal nejake zeny a tento treti muz je tiez moslim, ale nie je arab. ale kurd.
a ano, dvakrat som vstupila do tej istej rieky...

aj tak sa maju vyjadrovat iba tie zeny, co s tym prichadzaju do kontaktu.

autor
12. feb 2025

@irusa
nie nemame.

obleckodogymu
12. feb 2025

Ja neviem veď to je snáď všeobecne známe, že moslimovia majú takúto kultúru a nastavenie hlavy. Išla si do vzťahu už s druhým, tak si to mala vedieť už dávno či? 🤷ja proste nechápem čomu sa čuduješ a čo ťa na tom rozčuluje, však to není žiadna novinka alebo výnimočné správanie v tejto kultúre

autor
12. feb 2025

@cacianka tu nie je o znizeni volume, ja ani nekricim, ale sa proste nastvem, som trosku temperamentnejsia zena, nie nejaka kvaka co ju niekde posadia a bude ticho sediet 10 hodinm mna dokazu iste veci rozhodit, a stale sme nenasli proste ani za 4 roky ten kompromis, ako na to, lebo ja sa sice ovladam najviac ako viem,ale proste raz za tyzden dva sa stane, ze vypenim a nastvem sa nanho, a OBJEKTIVNE

sevrin
12. feb 2025

Áno, tvoj muž má vo všetkom pravdu. Ty máš byť ticho a poslúchať.

dkethe
12. feb 2025

Tak su talianske manzelstva plne kriku a vasne. Tak asi mozu byt aj taketo - negativne emocie su zakazane.
Ja som nervak a vrestim, alezeby som bola pysna na to a ziadala od muza samozrejmu akceptaciu nemozem povedat 🤷

norikaro
12. feb 2025

nemusim mat ani moslima..ale hej pocula som ze pre nich je to bezne, ze mas vlastne drzat hubu a krok a byt vdacna aj za jeho prd dobre ze nie pomaly..

kavasmliekom
12. feb 2025

A myslíš, že keď sa za neho vydáš, tak bude len tvoj? Študovala si si ich kultúru, kým si sa k nim vydala, prisťahovala? Na to nepotrebujem žiť s Kurdom, ani iným muslimom, aby som vedela, že žena nikdy nebude rovnocenná. A áno, majú aj dovolené podvádzať a ty nemôžeš ani pozrieť na iného, nie aby sa ťa iný dotkol.

kiki68
12. feb 2025

Ved a nepoznas ine zeny v jeho krajine? Ako sa spravaju doma? Opytaj sa. Kamoska ma tam rodinu a tie zeny vedia byt temperamentne, casto hovori, ze to preto maju take zakony, inak by tie zeny hned zrobili poriadky. Ale muzi tam maju proste tu vyhodu a ako zena toho vela nezmozes. Maximalne si on najde dalsiu manzelku a bude viac preferovat ju, hoci by ofiko nemal. Ale tak to je. Neviem ci to je vhodne pre Teba takyto vztah. Toto moze ocakavat aj krestan, hocikto nauceny jeho vychovou, ze zena je ticho a submisivna. Jeho mama zjavne je tento typ, mozno aj dalsie v rodine. Myslim, ze toto neprerobis. Bud sa podvolis, alebo radsej ist prec

autor
12. feb 2025

@obleckodogymu uprimne ten prvy moslim nebol zas az taky, na toho som sa nastvala a on ok, zavrel dvere a siel prec.
tento je taky, ze si neda z lyzice zobrat a nesmiem si dovolit nieco mu povedat skritizovat ho, lebo mi stale obija o hlavu, ze som drza, nevychovana, mam podrezany jazyk, som neslusna a neuctiva voci jeho velicenstvu. a mna este aj toto ide do vyvrtky dostat, ze ako si toto moze mne dovolit povedat, ked on je ten,co sa sprava pridrbane, kedze mne nakazuje, ako sa mam citit, co mam robit, co nemam robit, a ake prejavy hnevu mam mat, udajne nemam a nesmiem mat prejavy hnevu, kritizovat ho a spravat sa neuctivo a drzo, ked sa napr nastvem a zlozim telefon raz za mesiac, lebo nieco uplne pos**l, a vykrikuje na mna do telefonu, tak proste zlozim. A ja som najhorsia ze ja som zlozila, a pootom sa nebavi dva tri dni normalne ani sex nie je a pod. ako sorry,ale tak on na mna bude ziapat do telefonu, co som neurobila, a urobila zle, a ja nemozem zlozit sluchadlo? to je chore a na tomto sa nikdy nevieme dohodnit.

autor
12. feb 2025

@kiki68 ano, manzel ma submisivne extemne matku, ale ze extremne. tej zene muz moze sol na hlave bit.

autor
12. feb 2025

@dkethe ano moju rodicia take mali, talianske manzelstvo plne kriky a rozporov, a ja tiez poviem ked sa mi nieco nepaci,ale potom pride ladova sprcha od mojho milovaneho muzicka, ze co si to ja dovolujem a ze som drzana obycajna a nemam uctu

sara07
12. feb 2025

však sama vieš že sa nič nezmení, prečo ostávaš v tom vztahu ?

autor
12. feb 2025

@really8 ja neziapem, ja nervozne zvysim hlas, to je rozdiel, a ani to nesmiem! cuduj sa svete.

@sara07 neviem,ci je to normlane pre vsetkych moslimov muzov, alebo to ja som natrafila na magora iba.

autor
12. feb 2025

napr. mam kamosku jednu ktora tiez ma moslima z palestiny a ona nanho vrieska ako najata a on je ticho. a robi jej co ona chce, takze nie kazdy je taky asi.

tim23
12. feb 2025

Je jedno či je to pre nich normálne alebo nie. Tebe sa to nepáči tak od neho odíď, veď nieste manželia. Alebo keď sa tu od bežných slovenských žien dozvieš že to je typické správanie mužov moslimov tak v tom budeš žiť aj napriek tomu že sa ti to nepáči? A mimochodom, nie nieje normálne hulákať po manželovi zato že ti nezavolal keď ty si chcela. Ja nerozumiem čo sa u teba touto diskusiou vyrieši a mimochodom druhý krát pýtaš sa na slovenskom fóre ako sa žije s moslimom..

irusa
12. feb 2025

autorka tu vôbec nejde o náboženstvo , ale o povahovú črtu daného jedinca...

natalka13
12. feb 2025

Ano je to normalne. Ved to musis vediet uz s nimi zijes dlho. Ty si pre neho nic, anilen moslimka niesi.

autor
12. feb 2025

@elli333 ja nekricim, zvysim hlas alebo ma nastve ukazem ze som nastvaana bez kriku. a nesmiem ani to, alebo ked nemam naaldu sa rozpravat tak enrozpravam,lebo ma nastval, poriadne mega, a som ticho, ani to nemozem

autor
12. feb 2025

@tim23 ja nehulakam, opakujem pre vsetkych, nekricim neziapem, zvysujem hlas, to je rozdiel. to by som si hulakat vazne nedovolila, prenho ale je to tak, ze stale sa mam iba usmievat a byt ticho, aj ked robi kreposti

Strana
z6