Prečo moslimovia berú kritiku ako urážku?
ahojte, ženy,
prosím anonymne, čo najviac ako sa dá.
som partnerka moslima uz 4 roky a spolu žijeme. je pre nich normálne, keď žena na nich zakričí, alebo sa nanho jeduje, prípadne ho kritizuje, aby to on bral ako najväčšiu urážku na svete, drzosť, prejav disresspectu a drzosti? prejav toho, že si ho nevážim? prečo sa nemôžem hnevať nanho, a musím držať stále hubu a krok. To v ich kultúre tak majú? Mne tvrdí, že áno, a žena má vedieť, že nesmie kričať na muža, hnevať sa nanho, lebo je to prejav disrespectu, neucty a prejav drzosti. vtedy sa on rozčertí ešte viac, alebo sa nebaví, prípadne ide preč. úplne ma odignoruje. Žijeme v moslimskej krajine. Stále mi trvdí, že žena nesmie prejavovať hnev, neúctu partnerovi, a nesmie sa hnevať. a iné. prejav extrémnej drzosti voči mužovi. Je tradičný moslim ano a máme iba nikah.
Mala som pred ním tiež moslima , bol rovnaký.
rovnaké skúsenosti máte?
pre nás slovenky je úplne normálne si pokričať, rozčúliť sa, byť nevrlé, a manžel sa za to na náš nehnevá ani nehuláka a pod. Mala som manžela slováka dva roky, ten môj krik, hnev, bral Oka a všetko sme si vyjasnovali. Keď ma niečo nas**lo, tak sme si pokričali, vybuchla som a pod. pri tomto novom partnerovi, si to nesmiem dovoliť. lebo ma hned uzemní. Ja nie som talianka, ale proste, keď ma nase**e tak sa naštvem riadne, dám to najavo a poviem si svoje, aj zvýšim hlas. na tom nie je nič nenormálne, aj môj otec s mamou tak žili. Môj terajší muslim partner, to nechápe. A tvrdí, že to ako žena nesmiem robiť. Lebo mám k nemu úcta, a kde má on ku mne úctu, ked sa správa otrasne, ako sa správa? to je bez úcty práveže a stále ma označuje pojmom, drzá žena a neuctivá. ja som z neho niekedy už na nervy. mám pocit, že mi z neho prepne, ke´d nesmiem ukázať a dať najavo svoj hnev, nesúhlas, kritiku. čo je on Bohom, aby mi rozkazoval takto? a potom sa nebavil pbol urazený 3 dni, nespal so mnou a bol zúrivý ešte viac AKO SOM ja ?
je úúplmne normálne, že žeNA SA nastve, za nieco, napr. slubil, že zavolá, odignoroval ma, slubil,že toto urobí hento, neurobil. tak jasne, že mu to dám vyžrať a poviem mu to, čo si o tom myslím. ked s niečím nesuhlasim, a je veľa na telefone, stve ma to a poviem to podrazdene aj normálne. On všetko berie ako kritiku, ako obvinovanie, urážku jeho cti a pod.
@irusa podla mna je to o nabozenstve avychode, nie o povahe. slovaka takeho nepoznam,co nemoze zena mu povedat ze si ma nastval, nechcem sa s tebou bavit alebo zdvihne hals a uz je peklo doma. kvoli tomu..tu je to bezne ze zakricime, pohnevame sa, a potom sa udobrujeme.
@aliziana preco by nevedeli povedat "krestanske" zeny. Tu nejde o vieru, ale o kulturne rozdiely. A laicky toto vie kazda rozumna europanka, ze zena v moslimskej krajine ma byt podriadena muzovi vo vsetkom. Nic nezvycajne, neviem, preco je autorka prekvapena.
Ale tiez ma zaujalo, ze sa vies vytocit tak, ze kricis a ziapes, to nema nic spolocne s vymenou nazorov. Lenze asi aj normalna diskusia a vymena nazorov tam nie je mozna, a preto, hoci sa snazis drzat hubu a krok, casom Ta to vytoci az tak, ze kricis. Za mna cele zle.
Ja keby som ziapala na muza, tak sa tiez so mnou bavit nebude. A je Slovak a krestan. Ja na neho nekricim. Nemam dovod.
je jedno akého vyznania alebo kultury je
slovenská tradična rodina nie je o nič horšia, muž zmlati ženu a je to v poriadku, celá bytovka je ticho, a farár zahlasi že sa má viac schovat pod stôl aby menej dočiahol a neprovokovala ,muž statý pride domov to sa toleruje, žena to je ohen na streche, muž podvadza s mladšou v pohode zvyknli sme si, naopak je k... asi tak ..
tak ako sa správa je to vzor od jeho rodičov, čiže ak matka je poslušná čaká že aj ty budeš a nebude to iné, on to považuje za normálne
nájdeš aj medzi ateistami alebo krestanmi taký vztah ako máš ty
Ale veď v každom tvojom príspevku píšeš o tvojom vrieskani, nervoch, vytočení... Nájdi si Slováka a rob toto s ním.. Určite ti to bude tolerovať..
je to tvoj druhy partner muslim... predtym ako zit v tejto krajine by bolo fajn "nastudovat" si zvyklosti, prava a povinnosti a postavenie... tu slovensku naturu nepretlacis...
@krasneleto lenze s prvym moslimom sme zili spolu na slovensku v ba. to je ine. tu som sa odstahovala ja do moslimskej krajiny.
Pozri tu je už príspevok, pochopíš z neho, že by si sa mala prispôsobiť, že právo ako žena máš byť len láskavá😇
Prečítaj, veľa ti objasní, čo ťa čaká a neminie sobášom..
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ake-su-vyhody-byt-druhou-manzelkou-v-moslimskej-krajine/?page=26#post-88777082
no ja áno , žial
a ten zvyšok že sa mužom toleruje čo ženám nie, stačí len lepšie vnimat okolie
@aliziana ani pre mňa nie je normálne jej kričanie ani jeho drž hubu a krok. 😃😃😃
Nevravím, že nikdy sa nehadame alebo čo. Ale teda byť hystericky a zároveň z opačnej strany akože nemoct hovoriť to je divné.
Inak autorka susedia neboli muslimovia a vrieskali po sebe nonstop. 😅 Takže toto bude o ľuďoch.
Dávate sa dokopy s cudzincami s inou vierou, mentalitou, zvykmi, kultúrou, jazykom... a potom sa čudujete keď máte problém.
Nie, nemam rovnaku skusenost. Normalne viem a mozem zvysit na chlapa hlas, je ine, ze ja som kludas od natury a stava so to ojedinele. Svoj nesuhlas a opacny nazor viem vyjadrit aj inac. Svagrina to maju opacne, ona cholericka a muz kludas, u nich vrieska hlavne ona😀 ale na to, ze to je uz tvoj druhy partner-moslim....tak no, bud budes akceptovat alebo sa rozvedies. Ako nechapem, co cakas- za to, ze u nas to je inac, u vas to inac nebude....🫣🫣🫣🫣🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Myslím, že je celkom jedno či moslim alebo katolík. Obaja ti vedia citovať zo svätých kníh prekrútené pasáže. Záleží od jednotlivca, či je to blb, čo si chce mastiť ego alebo je schopný aj nejakej sebareflexie a zdravého úsudku. Ty si žiaľ natrafila na jedinca, ktorému jeho vlastné ego nedovolí emocionálne vyzrieť tak Ťa len sekíruje akože zákonmi.
a teda ked sa k tomu maju vyjadrovat iba zeny co si tym presli/prechadzaju
naco, naco ked aj tak stale budes tvrdit svoje a mat svoju pravdu
nie je to o slovakoch ktori akceptuju ked zena ktora ocividne v pokoji nevie riesit nieco co je pre nu cez ciaru, je to o tom co bolo spomenute aj vyssie od
@dharmasanata
a tiez ked uz idem do vztahu tak je uplne jedno v akej krajine, s kym ale (aspon ja) chcem vediet co sa odomna ocakava, ake ma muz ciele a co je pre neho uz cez
no a tu je pes zakopany... prisposobujes sa nie len partnerovi ale aj zvyklostiam krajiny.... teraz zijes ty tam a musis / mala by si sa prisposobit ty im. ak tvoje spravanie nie je pre jeho kulturu akceptovatelne, nebude tak asi v jeho pripade nikde na svete, toboz nie "doma"
Moja sestra je hysterka a s muzom si aj vynadaju, povadia sa ako psy. Moj muz nas pozna od cca 15-16-tich rokov, takze vie, coho sme ktora schopna 🤣😅 a povedal, ze obdivuje jej muza, ze on by toto nedal. On je taky kludas a hadky pre blbotiny on neriesi, na neho keby som hukala, tak nic nevyriesim. Temperamentna som dost, ale inde sa to prejavuje.
A ked pises, ze zvysis hlas a aj to je zle, ano, je to pre nich normalne, ze to robit nesmies, dobre rano!
Ja si hlas mozem zvysovat kolko chcem, ale samej sa mi to nepaci a skludnim hormon a pripadne sa pozduvame jeden aj druhy a potom sa bavime normalne. Ale to je aj tym, ze nemame nejake velke problemy, a kvoli sprostostiam si nejdeme kazit vztah.
Takze zijes v inej kulture, tam je to proste tak, ak si s tym nie stotoznena, tak sa vrat naspat a jeho nechaj tak. A celkovo s moslimami si daj pokoj.
Blahoželám k výberu. Už sa len naučiť držať hubu a krok a bude dobre…. To ti ho pridelili, alebo bol posledný na svete?
No daj priklad, pre aky dovod sa vytocis, ked kricis teda? To ma zaujima.
Lenze je to tak, ako Ti baby pisu, v ich kulture to tak je, ze zena je menej a nema pravo spochybnovat konanie muza.
Tu v Europe, aj ked muz neznasa, ked zena krici, tak je aspon zvyknuty, ze zena MOZE prejavit opacny nazor. A je rovnocenny partner, kdezto zena u moslima je nizsie v hierarchii. Mne je stale zahadou, ako si mohla zit uz s moslimom a teraz sa cudujes, ze taketo nevies. Prave pre toto, plus pre ine veci, by som nikdy moslima nechcela. To viem na 100%.
Ja neviem zeny, ale vy ked si vyberate chlapov tak rozmyslate ako si co najrychlejsie a najjednoduchsie pobabrat cely zivot? V dnesnej dobe ked uz fakt ludia maju pristup k informaciam a vedia co moslimska kultura obnasa. A este sa potom cudovat tak to je uz uplne divne. Ano si prenho proste menej ako on a nikdy sa to nezmeni. Myslis si aj ty, ze si nieco menej ako on? Lebo ich zeny su tak vychovane, su s tym stotoznene, ale my sme vychovavane trochu inak, teda aspon dufam 🙂. A hej ked sa maju vyjadrovat len zeny co to zazili, no chvalabohu ja by som naozaj mohla byt ticho 😀
Tak ked je jeho mama total submisivna, tak on toto vyzaduje od kazdej zeny a mozno ho bavila ta exotika Tvojej povahy, ale ako zena v dome uz mas byt to, co on chce. Za mna velky problem, lebo takeho chalana som mala 1,5 roka a ja som nevedela prerobit seba na ten obraz jeho mamy. U nich bol nazor otca svaty a to neboli moslimovia. On chcel tiez na zaciatku to, ze jej ako mna prerobi na svoj obraz
@elli333 ja neviem, ale osobne nepoznám ženu muslimky, ktorá by bola ticho a nevyjadrovala svoj zákon. Korán ženám ani nič také neukladá. Táto tu asi ani nepozná svoje práva.
Iba v Biblii sa píše, aby ženy mlčali. To je jediný výrok, ktorý z náboženstva poznám k danej problematike.
Áno, žena má muža v islame rešpektovať ale muž má ženu milovať.
Normálni manželia sa možno aj pohádajú, ale vždy tam na konci muži byť tá láska a rešpekt. Ak muž sa necíti rešpektovaný a žena milovaná, tak niekde urobili chybu.
Nechápem čo nechápeš. Dobrovoľne si si už druhýkrát vybrala moslima a zjavne sa o jeho vieru vôbec nezaujímaš inak by si chápala čo ti hovorí. Pokiaľ viem nikah je uzavretie manželstva a teda sa máš správať ako manželka moslima, nie nerváčka z Európy. Pokiaľ ti tento vzťah nevyhovuje tak ho ukonči alebo sa prispôsob. A nie, nepovažujem za normálne sa každý týždeň naštvať na blbosť a ešte sa uraziť na muža, keby ma tak často nervoval nebola by som s ním, načo aj.
@lenkakravcova lenze ty nemas moslima za muza mas slovaka a krestana to je ine predsa. Ja som tiez manzela mala prveho slovaka a s tym. Sme kricali hadali sa a bola pohoda neskor smr na to zabudli a netvrdil mi ze som drza neuctiva a pod. Ako terajsi lebo nebol moslim. To je cele.
Mne príde, že v poslednom čase tu píše veľa žien (alebo tie isté), ktoré si vyberajú muslimov nie kvôli ich hodnotám (ako praktizujúcim spoľahlivým mužom) ale kvôli šarmu (hoc sa náboženstva vlastne vôbec nedržia).
A potom sa po rokoch čudujú, prečo stále nie sú manželkami,, prečo sa k nim ich milenci tzv muslimovia na papieri správajú zle, atď atď . Ak raz muž nedodržuje svoju vieru ale tvári sa ako veriaci, preč od neho. To je to najhoršie čo môže byť. Bude si vždy len vyberať čo sa mu bude hodiť. A na zodpovednosť a svoje povinnosti voči (nemuslimke, ktorá sa v náboženstve nevyzná) bude kašľať, lebo však ona ani len nevie na čo všetko má mať právo a nárok 😅😃
Môj muž nieje kresťan. 😅 My sme len obaja vyrastali v mladosti v kresťanstve. Teda on už na svadbe bol ako nepraktizujuci.
@vikiki29 zeby laska?
Autorka tebe vcera prestali ucinkovat lieky alebo si sa zobudila zo sna? Uplne nechapem tvojmu cudovaniu sa a stazovaniu po xy rokoch.