Prečo muži nevidia, čo ženy skutočne chcú?
Ak niečo chcem, tak mi nepovie „Tu máš peniaze, kúp si to“ alebo keď vidí, že sa mi niečo páči, tak mi to nekúpi bez toho, aby som ho o to poprosila. Neberte to tak, že som zlatokopka alebo niečo podobné, ale otec ma vychovával inak a myslela som si, že aj môj muž mi dopraje to, čo chcem. Ja, keď vidím, že on niečo chce, nemám problém mu to kúpiť. Ale on o to neprejavuje záujem. Nehovorím, že sa o mňa nestará, ide mi skôr o tú ženskosť – že keď vidí, že niečo chcem, prečo mi to nekúpi? Aj keď vie, že to chcem. Alebo sa ma spýta a dúfa, že poviem „nie“ – a ja to vždy poviem. Áno, neviem mu povedať „áno“, aby mi to kúpil. Akože myslím keď už sme orec z toho obchodu a až vtedy mi to povie že či to chcem 🤔
Nikdy mi nedal na nič peniaze nech si idem kúpiť niečo. Ja iba tak polemizujem a chcem vedieť či máte aj vy doma takých mužov?
Nie nemam takeho zgrlosa a zaroven nic neocakavam.. mam vlastne peniaze a kupim si co chcem a co potrebujem, nemusim nasilu pred niekym hovorit co by som chcela len preto aby mi to kupil… ale mozno by som to robila, keby mi partner nekupoval veci.. kupil mi aj iphone, hocijake prakticke veci, kupuje mi kazdy den nejaku nalickost, jedlo, kavu.. a samozrejme aj ja jemu..
@anonym_autor ja som uplne opacna a nezelam si aby mi manzel hocico kupoval. Nakupujem malo-som minimalistka-a ked uz nieco chcem, tak si to chcem vybrat sama. Navyse mame vsetky peniaze spolocne, takze aj keby "mi nieco kupil" tak to kupuje zo spolocnych
Ja práveže si doprajem čo chcem ja zo svojich peňazí. My nemáme spojené peniaze ale to ken preto že ja peniaze rozhadzujem akože v úvodzovkách samozjerme a on je skôr taký že šetrí. Vždy povie že to nám šetrí chceme hypotéku. Akože kúpil mi iPhone aj iPad ale možno trošku šetrí na mne že nekupuje mi podľa neho blbosti akože niečo na seba a také veci chápete . Vôbec nie som taká že aby mi niečo nasilu kúpil alebo že naschval hovorím pred ním skôr tak spontánne to ide.
A to už mame dieťa sme štyri roky spolu
Tvoj problém tu nevyriešime - to je medzi vami dvoma. Ale ak sa pýtaš ako to máme my, tak toto nie je môj jazyk lásky, čiže ani nič také od muža nežiadam. Keby mi chcel dať peniaze nech si kúpim, nechcela by som. Aby mi sám od seba len tak kúpil niečo "väčšie" by som tiež nechcela. Vie čo chcem, ale môj "wishlist" je často dosť plný 😁 a prioritu (čo z neho si kúpim práve teraz) si rada určím sama 🙂 Jediné teda čo robí je, že keď ide do potravín tak okrem potrebných vecí mi často len tak pre radosť kúpi navyše to čo vie, že mi chutí ☺️ To ma veru vždy poteší.
nie nemám. Kupujem si sama za manž. peniaze.
@anonym_autor Ty si jednacik? Ockova princezna?
@beata_k to som nemyslela tak že by mne kupoval. Ale celý život mi ukazoval aj ukazuje ako si váži moju mamu.
Mne peniaze nedava ani mi nic nekupuje. Co chcem si kupim sama. Ale zase sam plati najom aj energie, plati mi auto na lizing, takze na mne nesetri.
A ty si nedokazes kúpiť sama čo chces?
Možno ma tvoj muz o tebe lepšiu mienku ,ako tvoj otec o tvojej mame
Kupovaním veci sa dokazuje ako si niekoho vážime?
Naše peniaze sú spoločné. Takže keď jeden niečo chce a je to väčšia suma, tak to predebatujeme spolu. Keď niečo niekto chce ( vrátane detí) a máme na to, tak si to kúpi
Ja ťa rozumiem presne ako si to myslela,ja mám tiež niečo podobné doma.Mame spoločne peniaze keď vidím že niečo on potrebuje kúpim to alebo ho prehovorim že už mu treba nové veci atď ale keď ja niečo potrebujem tak niekedy sa mu musím prosikat a veľakrát potajomky kupujem aby nepindal...on je toho názoru že ja som ta čo rozhadzuje peniaze 🙈😃
@anonym_autor Ja viem presne o čom hovoríš mám doma to isté 🙈môžem mu 100krat povedať čo chcem čo sa mi páči ukázať v obchode toto by som chcela ale nikdy mi to nekúpi len tak že pozri čo som ti kúpil 🤣chlapom to nepáli tak ako nám im itreba všetko dať na tacke týždeň pred narodeninami mu poviem čo chcem radšej ako keby mal kúpiť nejaký lapač prachu on je toho schopný a on sa má deň pred narodeninami opýta čo chcem 🙈takže nič si z toho nerob aj keď viem že by tá to potešilo 😁pre ostatné áno kúpim si sama
@anonym_autor Ja viem presne o čom hovoríš mám doma to isté 🙈môžem mu 100krat povedať čo chcem čo sa mi páči ukázať v obchode toto by som chcela ale nikdy mi to nekúpi len tak že pozri čo som ti kúpil 🤣chlapom to nepáli tak ako nám im itreba všetko dať na tacke týždeň pred narodeninami mu poviem čo chcem radšej ako keby mal kúpiť nejaký lapač prachu on je toho schopný a on sa má deň pred narodeninami opýta čo chcem 🙈takže nič si z toho nerob aj keď viem že by tá to potešilo 😁pre ostatné áno kúpim si sama
@anonym_e03a45 ďakujem 😁 ja si kupujem všetko čo chcem hahah♥️ predne to iste mame
@anonym_autor Ked zena od muza nieco chce, ma mu to podla mna normalne po lopate povedat. A rovnako tak muz zene. Podla mna je na svete strasne vela zbytocneho trapenia kvoli tomu, ze mnohi ludia cakaju, ze im niekto druhy bude citat myslienky a sam od seba plnit ich priania a sny. Videla som takych muzov aj zeny. Mna by naozaj mrzelo, len ak by som niekomu jasne povedala, co si prajem/co mi vadi/co potrebujem a on by na to kaslal.
Ja napriklad v obchode alebo inde niekedy okomentujem vec, ze je pekna, ale nemyslim tym, ze mi to ma manzel kupit. Len to znamena, ze sa mi to paci. Aj tvoj to mozno berie len ako informaciu. Ked sa ma niekedy muz opyta, ci mi nieco nema kupit a ja to chcem, tak mu poviem, ze to chcem.
@anonym_autor Autorka, vela krat sa opakuje v tvojom prispevku slovo "chcem". To aj s partnerom tak komunikujes, ze chcem to, chcem tamto? Ono by bolo fajn zmenit slovo chcem za napr. "prosila by som si" alebo "priala by som si". Inak, aj ked teda si kupujes aj za svoje a aj jemu vies kupit a podla toho co pises ti aj on kupil (ipod, iphone a verim,ze aj ine), tak ho ozaj bombardujes ze "chces" nejake handry, prip. nieco ine "drobnejsie" (davam do uvodzoviek, pretoze tresknem da sa bunda kupit za 50€ ale aj za 400+€🤷♀️). Naozaj sa na mna nenahnevaj co napisem, ale napriek tomu,ze mas ocividne svoj prijem a nemas problem minat, tak zalozis temu, kde od partnera chces to a tamto a chces a chces...ze cely ten text aspon teda na mna posobi tak, ze si vcelku rozmaznana. Snad sa mylim, ale na mna to ozaj takto posobi. Ved ked su to drobnosti ako to nazyvas a minas ako pises, tak si ich kup sama a "nechci" od partnera. Mozno, ked mu budes "pistat" menej, tak to rad spravi aj sam🤷♀️🙂 Skus mu to aspon polroka nepripominat🙂
proste mu to nedocvakne alebo to ozaj poklada za nepodstatne a jednoducho si to kupis ty sama z vasich penazi. Kto z vas dvoch kupi tu danu vec z vasich penazi je jedno
@anonym_autor "nie som zlatokopka,zeby som nieco chcela,ale ked mi nekupi je zle" 😂 "akoze kupil mi iphone aj ipad,ale...". Vidis,ako trapne znies? Ale k veci,pokial od partnera nieco chces a to je jedno ci zmenu spravania,upratovanie,dovolenku alebo ine tak mu to treba normalne povedat. Nememu teľatu ani vlastna mať nerozumie. Ty si zvyknuta na nejake spravanie,standard z domu,on pochadza z inej domacnosti a tieto zvyklosti nemusi mat. Ak nie je veštec alebo prorok tak jedine diskusia zaberie,aj ked za mna sa jedna skor o tvoju rozmaznanost ale ok.
nie nemám. Kupujem si sama za manž. peniaze.
@anonym_2bc2c0 Ty nepracuješ a i tak máš prístup do manželovho bankového účtu ?
Rozumiem tomu spravne, ze na to aby si citila, ze si ta partner vazi, potrebujes hmotne dary? Tvoj jazyk lasky su asi darceky 🤷♀️ moj su skutky/ciny, takze mi vobec nevadi, ze muz mi nekupi nieco o com mu medzi recou 100x poviem, kupim si to sama alebo mi to kupi na Vianoce, ked mu to dam do zoznamu "vhodnych" darcekov, lebo moj kreativny manzel rad kupuje jemne od veci...
Ak ty mas chlapa akeho mas (skratka nepochopi, ze toto je co chces), prestan naznacovat a otvorene mu povedz co chces alebo si to kup sama.
Ked ta otec vychoval inak, tak nech ti to, co chces, dalej vzdy kupi on. 🙂
@anonym_autor nefňukaj ako malé dieťa, ktorému rodič nechce kúpiť hračku, a neočakávaj od muža, že bude robiť to isté.. to isté fňukanie pre niečo, čo chce !
Otecko ťa vychoval tak, že urobil z teba rozmaznanu princezičku, asi tolko k tomu
@anonym_autor
Dominika Krcmarikova presne o ženách ako ty natočila video.
Sprevádza váš životný chaos, očakávate že niekto si niečo domysli, neviete jasne veci komunikovať, neustále sa majú muži o vás starať, ste vyčerpávajúce a ešte to skrývate za nejakú ženskosť
Ked chces, kup si alebo mu povedz ze ano, chcem ked sa opyta. Ked povies nie, on to berie ako nie a neriesi dalej. Nehraj sa na urazenu. A mimochodom, nemusis mat vsetko co chces. Lebo znies tak trochu ako rozmaznane male dieta - ja chcem, ja chcem…
@anonym_autor tvojim jazykom lasky su darceky. Tvoj muz to asi nevie, tak mu kup najprv knihu https://www.martinus.sk/464229-5-jazykov-lasky/...
aby vedel o co ti ide a aby si zistila, aky jazyk lasky ma zasa on, teda dufam, ze ta to tiez zaujima.
Moj jazyk lasky nie su darceky, cize sa ti k tomu nevyjadrim, lebo darceky od chlapa vobec nepotrebujem.

@anonym_autor sibe ti? Ved si kup co chces a neries hovadiny🙄