icon

Prečo muži opúšťajú manželky po rokoch manželstva?

28. aug 2025

Hlboko sa zamyslam nad tym, ako je mozne, ze muz a zena ziju v manzelstve 20-30 rokov, vychovaju deti. Staraju sa o seba, pomahaju su, su si oporou. A zrazu, si muz najde inu zenu. Na svoju manzelku s ktorou zil 20-30 rokov sa vykasle a uz ho viac nezaujima. Ma ju za cudzieho cloveka. Kde je ta laska, muz, ktory mal byt rodina zeny uz navzdy vsetko je prec? To sa len tak zahodi tolko rokov spolu a ta zena uz viac muza nezaujima? Nie je to moj pripad, len nerozumiem ako sa da tak odhodit zena po tolkych rokoch, a vymenit za inu zenu ako vymena nejakeho auta.

0silvia0
28. aug 2025
@tiezjedna

@0silvia0 niekedy ani to nepomôže... s niekým tá kríza treskne tak, že žena môže byť v topu po všetkých stránkach vrátane sexu, vizáže, zmýšľania, a on aj tak vezme kramle, pretože zrazu potrebuje doháňať všetko, čo mu rodina "vzala". Poznám osobne taký prípad. Nepochopiteľné.

@tiezjedna no ked ten hormon udrie prisilno, tak nepomoze ani dokonala zena doma.
Ale hlavne som chcela povedat, ze uvarene a upratane nie je pestovanie vztahu. Upratat a navarit si vedia aj normalni chlapi sami. Teda ti normalne vychovani.

anonym_79c015
28. aug 2025

@anonym_autor samozrejme, že sa môže vykašľať po 20, 30 rokoch vzťahu. Prisahať, že budeš s niekým celý život v dobrom aj zlom je trošku odvaha a málokto to dodrží. Prečo? Lebo nájsť istotu v živote človeka sa nedá. Teda, dá sa nájsť, ale len po určitú osobu a keďže život človeka je jedna veľká kniha zmien, rozvoja, pádov, vrcholov, výhier a prehier, tak predsa nikto súdny nemôže čakať, že bude mať v tomto svete v niečom istotu. 👍

anonym_b6ae6e
28. aug 2025

Stáva sa to aj po par rokoch aj ked majú malé dieťa ci veľké ci hocikedy a hej je to smutné ked sa človek nad tým zamyslí. jasné že je za tým nespokojnosť partnera no najhoršie je ze veľa krát sa to ani nerieši predtým nez by sa dalo s tým niečo urobiť a niekedy sa nedá nič vôbec a zrazu z čista jasna
To sú ľudia,vedia niekedy sa vzdať alebo odsunúť v sekunde svoju ,,krv,, a nie to ,,cudzej,, osoby
Keby sme na to vedeli univerzálnu odpoveď tak tieto fóra by boli prázdne🙂

binarypete
28. aug 2025

Jo take pozname ze vsetko bolo ok, myslim ze uryvok z tohto filmu to vystihuje https://www.youtube.com/shorts/AAKx1_qsOG0

viera012345
28. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak Ale mna zaujima prave ten muz, ze odide od zeny po tolkych rokoch manzelstva a zena ho viac nezaujima. Pocula som pripady, kde podla zeny mali krasne manzelstvo a ze netusi, preco ju vymenil za inu. A mam teda ovela viac rokov ako 14, slohovu pracu urcite nepisem. Len sa zamyslam, ci ked je krasne manzelstvo ci je sanca, ze navzdy. Alebo proste hocikedy sa muz zdekuje a odide za inou.

@anonym_autor Jednostranný názor nestačí na to,aby človek bol v obraze.Manzelka si mohla myslieť, že všetko je ideálne,ale nevieme názor manžela/mohol byť nespokojný ešte prv, než si našiel inú.../

orisker
28. aug 2025

Poznám tiež pár takých prípadov.
Jeden z nich - dlhoročný priateľ - mi to odôvodnil tým najjednoduchším a najracionálnejším vysvetlením:
"Vieš, pre chlapa všeobecne dvadsať rokov spoločného života nie je žiadne kritérium, keď si položí otázku, čoho sa mi teraz nedostáva a inde mi to radosťou a láskou poskytnú."

martin96321
28. aug 2025
@anonym_autor

@pribinak Ale mna zaujima prave ten muz, ze odide od zeny po tolkych rokoch manzelstva a zena ho viac nezaujima. Pocula som pripady, kde podla zeny mali krasne manzelstvo a ze netusi, preco ju vymenil za inu. A mam teda ovela viac rokov ako 14, slohovu pracu urcite nepisem. Len sa zamyslam, ci ked je krasne manzelstvo ci je sanca, ze navzdy. Alebo proste hocikedy sa muz zdekuje a odide za inou.

@anonym_autor Pozri si cesky film teoria tigra. Vidis to okolo seba a citas to tu stale. Kazda druha zena tu napise,ze sa obetovala pre rodinu a potom prisiel nejaky problem a ze sa jej sen rozpadol......obetovala sa tym,ze sa vydala? Alebo tym ze chcela mat 2-3 deti? To ze si niekto nieco vysniva ,ide si za tym,ale zabudne sa opytat svojho muza-zeny ci tuzi po tom istom je dost problem. Ak ma stastie a natrafi na kludneho vyrovnaneho partnera a ten pre pokoj v rodine tlaci tu gulicku pred sebou az po rokoch je z toho kopa ktoru uz nevladze uniest,potom sa cuduje ze ved vsetko bolo krasne idealne presne ako som chcela- chcel.......bohuzial to tak nefunguje naveky a nie pri vsetkych

ivangeline
28. aug 2025

Laska, láska, láska… Keby sme boli svätí,také by dá nezostávalo ale sme obyčajní ľudia, zvyčajne, s máme svoje túžby, vášne, neresti,…

anonym_eb471c
28. aug 2025
@anonym_9c7458

Vraví sa...."nič netrvá večne,ani láska k jednej slečne"...tak asi na Tom niečo bude

@anonym_9c7458 Ale "láska k jednej pani" by mala trvať na veky.

maryetta
28. aug 2025

To je akurat obdobie-krizy stredneho veku. Kazdysa s tym vysporiada inac.
Casto ale muz chce byt "ziadany". Mozno umyselne. Mozno zo "srandy" ide skusit nejaky flirt. Zrazu sa aj niekto najde kto s nim turo hru hra.

Pre neho je to dalsia skusenost. Chut ze je o neho zaujem-nielen "obkukana" zena doma. Dokazuju si svoje ego....
az tomu prepadnu.... bud odide sam alebo ked sa to prevali zena nema dovod odpustat. Je tam zranenie. Zrada. Posle ho prec-uz ani kvoli detom nemusi davat sancu lebo uz su povacsine dospele....

martin96321
28. aug 2025
@ivangeline

Laska, láska, láska… Keby sme boli svätí,také by dá nezostávalo ale sme obyčajní ľudia, zvyčajne, s máme svoje túžby, vášne, neresti,…

@ivangeline Svaty Peter je svaty a opustil zenu)))

anonym_5c4018
28. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No takto...Chlapom sa začnú zapalovať lýtka okolo päťdesiatky...Sú to majstri sveta vo všetkom a žena je len vorvaň, čo neustále priberá😝 Potom si narazia mladú babu, ktorá z nich vyžmýka aj ten posledný cent a vo väčšine prípadoch sa dotyčný doplazí naspäť domov ku vorvaňovi a ešte hrá chudáčika, ktorému bolo ublížené😢 (samozrejme bez peňazí). Žena ako taká tupaňa mu odpustí a on si z nej robí rohožku do konca života! Lebo vekom sa tie stavy uhundraného a večne nespokojného chlapa len zhoršujú a žena v tom lepšom prípade skončí na psychiatrii, alebo umrie na infarkt, lebo z toľkého stresu a zvýšeného tlaku ju porazí😢

larsen
28. aug 2025

Riadim sa takou jednou myšlienkou, ktorá mi prirástla k srdcu.
Kedysi som si ju prečítala v nejakej múdrej knihe.
,, Nepotrebujeme toho druhého, aby sme prežili. Ale bez neho sme nikým. ,,

Svoj život vieme prežiť aj sami. Dokážeme sa o seba postarať. Budeme chodiť do práce a potom si za peniaze kúpime bývanie, krásne si ho zútulníme. Pôjdeme na dovolenku, možno niekam vycestujeme, pozrieme si svet. Budeme sa vzdelávať a hromadiť bohatstvo múdrosti, ako aj, matérie.
Ale stále to sme my - nikto.
Lebo iba s niekým vedľa seba, dokážeme vidieť tú našu podstatu, ako vieme byť farební a krásni. Keď to svoje vnútro zdieľame s niekým druhým. Tak sme odrazu aj my - niekto. Keď sme s niekým, je to, ako keby sme sa po prvý raz, uvideli v zrkadle.

A často sa stáva, že keď sme dlhodobo v určitom zväzku a žijeme v stereotype. Tak sa veľmi ľahko stane to, že sa medzi nami vytvorí priepasť nezáujmu, nepochopenia, nevidíme sa už v zrkadle, sami pre seba sme neviditeľní...a my zisťujeme, že sme opäť - nikto.

Láska je rozhodnutie. A rozhodujeme sa každý deň nanovo. Milujem?

zuzanka.zuzu
28. aug 2025
@anonym_9d2479

A niekedy je to aj inak... muž nič nehľadal a zrazu stretol pochopenie, podporu, radosť, šťastie, smiech, zábavu, vášeň, kvalitný sex a po čase sa zamiloval a zistil, že toto je to, čo v živote s manželkou nezažil...

@anonym_9d2479 aký šťastný človek že práve toto všetko našiel u milenky 🥰 veru toto je úplne "iné", toto sa tak často nestáva........

anonym_76f58d
29. aug 2025

@anonym_autor neviem si predstaviť byt 30 rokov zamilovana do jedného muža 😅 ty áno? Väčšinou už spolu zostávajú len zo zvyku.

anonym_180aeb
29. aug 2025
@larsen

Riadim sa takou jednou myšlienkou, ktorá mi prirástla k srdcu.
Kedysi som si ju prečítala v nejakej múdrej knihe.
,, Nepotrebujeme toho druhého, aby sme prežili. Ale bez neho sme nikým. ,,

Svoj život vieme prežiť aj sami. Dokážeme sa o seba postarať. Budeme chodiť do práce a potom si za peniaze kúpime bývanie, krásne si ho zútulníme. Pôjdeme na dovolenku, možno niekam vycestujeme, pozrieme si svet. Budeme sa vzdelávať a hromadiť bohatstvo múdrosti, ako aj, matérie.
Ale stále to sme my - nikto.
Lebo iba s niekým vedľa seba, dokážeme vidieť tú našu podstatu, ako vieme byť farební a krásni. Keď to svoje vnútro zdieľame s niekým druhým. Tak sme odrazu aj my - niekto. Keď sme s niekým, je to, ako keby sme sa po prvý raz, uvideli v zrkadle.

A často sa stáva, že keď sme dlhodobo v určitom zväzku a žijeme v stereotype. Tak sa veľmi ľahko stane to, že sa medzi nami vytvorí priepasť nezáujmu, nepochopenia, nevidíme sa už v zrkadle, sami pre seba sme neviditeľní...a my zisťujeme, že sme opäť - nikto.

Láska je rozhodnutie. A rozhodujeme sa každý deň nanovo. Milujem?

@larsen strasne blba myslienka. Clovek sam o sebe je dostatocne hodnotna bytost a nemusi mat nikoho nutne pri sebe, aby rozkvitol. Moze predsa milovat cely svet aj bez niekoho pri svojom boku.

sevrin
29. aug 2025

Prečo? Možno tej fúrie už majú plné zuby.

larsen
29. aug 2025
@anonym_180aeb

@larsen strasne blba myslienka. Clovek sam o sebe je dostatocne hodnotna bytost a nemusi mat nikoho nutne pri sebe, aby rozkvitol. Moze predsa milovat cely svet aj bez niekoho pri svojom boku.

@anonym_180aeb To je snáď každému jasné. Ale s každým človekom si iný. Tá farebnosť duše pri niekom, je podstatná. Odrazu zisťuješ, že tvoja duša môže mať rôzne podoby a pri každom človeku, inú.

anonym_180aeb
29. aug 2025
@larsen

@anonym_180aeb To je snáď každému jasné. Ale s každým človekom si iný. Tá farebnosť duše pri niekom, je podstatná. Odrazu zisťuješ, že tvoja duša môže mať rôzne podoby a pri každom človeku, inú.

@larsen to je len dalsi mozny rozmer, suznenie dusi a nestane sa to kazdemu. Ale aj bez suznenia dusi vie byt vedomy clovek plnohodnotny a Niekto, ziadny Nikto. To je cisty negativizmus tato myslienka.

ivangeline
29. aug 2025
@martin96321

@ivangeline Svaty Peter je svaty a opustil zenu)))

@martin96321 vtedy najskôr svätým ešte nebol ;D … sme ľudia, padame, rýchlo a ľahlo.. ale je tu druha minca. Odpustenie, náprava, pokánie..

larsen
29. aug 2025
@anonym_180aeb

@larsen to je len dalsi mozny rozmer, suznenie dusi a nestane sa to kazdemu. Ale aj bez suznenia dusi vie byt vedomy clovek plnohodnotny a Niekto, ziadny Nikto. To je cisty negativizmus tato myslienka.

@anonym_180aeb To vnímaš ty tak negatívne.
Ide o konkrétnu bytosť, s kým som niekto a ide to jedine s ním.
Som si vedomá svojej vlastnej hodnoty. Ale s tým konkrétnym človekom som naozaj niekto.
Nejde iba o súznenie duší.

anonym_180aeb
29. aug 2025
@larsen

@anonym_180aeb To vnímaš ty tak negatívne.
Ide o konkrétnu bytosť, s kým som niekto a ide to jedine s ním.
Som si vedomá svojej vlastnej hodnoty. Ale s tým konkrétnym človekom som naozaj niekto.
Nejde iba o súznenie duší.

@larsen a bez toho konkretneho cloveka si NIKTO? Blbe😏

larsen
29. aug 2025
@anonym_180aeb

@larsen a bez toho konkretneho cloveka si NIKTO? Blbe😏

@anonym_180aeb Nerozumieš tomu. Ide o hĺbku toho vzťahu s tým konkrétnym človekom. Veď som písala, že som si vedomá svojej hodnoty.
Skús si to odpozorovať vo svojom živote. Ale to by si musel, musela najskôr tej hlbokej myšlienke správne rozumieť.
Už ti to viac nejdem vysvetľovať. Jednoducho to chápeš cez svoj filter. A tu debata z mojej strany končí.
Pekný deň želám. 🙂

anonym_180aeb
29. aug 2025
@larsen

@anonym_180aeb Nerozumieš tomu. Ide o hĺbku toho vzťahu s tým konkrétnym človekom. Veď som písala, že som si vedomá svojej hodnoty.
Skús si to odpozorovať vo svojom živote. Ale to by si musel, musela najskôr tej hlbokej myšlienke správne rozumieť.
Už ti to viac nejdem vysvetľovať. Jednoducho to chápeš cez svoj filter. A tu debata z mojej strany končí.
Pekný deň želám. 🙂

@larsen mozno tomu nerozumies ty a tvoj filter je zahmleny😉

larsen
29. aug 2025
@anonym_180aeb

@larsen mozno tomu nerozumies ty a tvoj filter je zahmleny😉

@anonym_180aeb A možno raz zažiješ a niekedy si na mňa spomenieš 🙂

dskjhfdlkdjhl
29. aug 2025
@larsen

@anonym_180aeb A možno raz zažiješ a niekedy si na mňa spomenieš 🙂

@larsen Mozno by sa to dalo preformulovat tak, ze s kazdym clovekom sa trochu ine hodnoty dostanu na vrchol, jednoducho ak napr. clovek A zije s clovekom B, tak sa nejako prejavuje a keby A zil s clovekom C, tak by sa prejavil trochu inak. Nemyslim v tom zmysle, ze raz by bol dobry ako med a inokedy zly ako cert, ale napr. s B by sa venoval nejakym spolocnym zaujmom a s C inym zaujmom a uz aj to ma vplyv na celkovy stav toho cloveka A. Ci je to myslene inak?

anonym_180aeb
29. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@larsen Mozno by sa to dalo preformulovat tak, ze s kazdym clovekom sa trochu ine hodnoty dostanu na vrchol, jednoducho ak napr. clovek A zije s clovekom B, tak sa nejako prejavuje a keby A zil s clovekom C, tak by sa prejavil trochu inak. Nemyslim v tom zmysle, ze raz by bol dobry ako med a inokedy zly ako cert, ale napr. s B by sa venoval nejakym spolocnym zaujmom a s C inym zaujmom a uz aj to ma vplyv na celkovy stav toho cloveka A. Ci je to myslene inak?

@larsen tak ako to pise @dskjhfdlkdjhl to znie ovela lepsie. To nikto-niekto znie prilis prvoplanovo, malo duchovne rozvinuto. Akoby to pisala slaba, odovzdana, melancholicka zena prilepena na svojom muzovi.

larsen
29. aug 2025
@dskjhfdlkdjhl

@dskjhfdlkdjhl Áno, pochopila si to správne. 👍

dskjhfdlkdjhl
29. aug 2025
@anonym_180aeb

@larsen tak ako to pise @dskjhfdlkdjhl to znie ovela lepsie. To nikto-niekto znie prilis prvoplanovo, malo duchovne rozvinuto. Akoby to pisala slaba, odovzdana, melancholicka zena prilepena na svojom muzovi.

@larsen @anonym_180aeb Tak som rada, ze som to vysvetlila🙂

margotka17
29. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor poznám to aj opačne, žena sa zdekovala a odišla za iným. Nechápala som tomu, že keď tak dobre žili, ako to mohla urobiť, že si našla iného😏🤔.