icon

Prečo muži po 40 nechcú stabilné vzťahy?

10. feb 2025

Nechcela by som ostať sama. Mám už nad 40, školopovinné deti, ale mám šťastie na chlapov, ktorí stabilný vzťah nechcú. Chcú väčšinou kamarátstvo. Mať o 10 rokov menej, tak možno mi stačí to kamarátstvo. Takto by som chcela niečo stabilné. Čudujem sa, že muži po 40 vzťahy veľmi nechcú. Majú záujem a môžem si aj vyberať, ale asi to bude len o sexe. Chápem, že zakladať rodinu v takom veku asi nebudeme, ale žiť v normálnom partnerskom vzťahu už nikto nechce? Stačí sex, niekedy nejaký výlet a každý si žije svoje? Ja už mám rozum, malichernosti vo vzťahu riešiť nebudem, nechcem...chcem len normálne spolu žiť, byť si oporou a uživať si pekný život. Som zabezpečená, takže ani starať o nás by sa ten chlap nemusel. Tak neviem kde je problém.

Strana
z6
h2
10. feb 2025

Nemyslím si, že by muži nad 40 nechceli stabilný vzťah. Len asi nechcú robiť "otecka" tvojim dvom školopovinným deťom. (To nemyslím nijako zle, len sa snažím opísať realitu.)

subartic
10. feb 2025

ja sa ti čudujem že po 40 + sa chceš viazať s nejakým chlapom v jednej domácnosti ak s ním nemáš alebo neplánuješ deti . U mňa ani za nič.

anna777115
10. feb 2025

Vieš, najvačši problem čo vidim z okolia, je ten, ze chlap ktory mal už rodinu a má deti bude vždy inklinovať k svojim deťom a ty budeš len na druhej kolaji. Poznam pripad, ze chlap má už vnučata, ale jeho deti nie su stotožnene s jeho priatelkou a trvaju na stretavani s v nučatami osamote, bez nej. Ono tieto pozliepane rodiny sú velky problem ako spolu vychadzať. Je to komplikovane pre všetky strany a veĺa záleži na povahe ludí.

sissy27
10. feb 2025

40r chlap uz bud ma za sebou nejaky nevydareny vztah, kde prisiel o polovicu majetku, uzil si tahanice po sudoch a podobne veci, deti ma odrastene alebo skolopovinne a uz ma dost, nechce ziadne dalsie vo svojom zivote (lebo tie tvoje ziju s tebou a jednoducho sa im nevyhne, ani povinnostiam ci obmedzeniam s nimi spojenymi), alebo druha sorta - vadny kus, ktory pre milion dovodov ziadny seriozny vztah za sebou nema a tie iste dovody by vadili aj tebe (mamickin cecok, zadlzeny, zena je len spotrebic atd, moznosti je vela).
Samozrejme existuju aj chlapi po 40, ktori by radi seriozny vztah, ale je ich menej a mozno by tam zas nefungovala chemia alebo nieco ine.

zuzanka.zuzu
10. feb 2025

ako 30 ročnej by ti stačilo kamarátstvo? to klameš nás či seba? 😀 väčšinou s vekom klesá ochota prispôsobovať sa, čudujem sa ti že po 40 máš ešte o vážny vzťah záujem 🙈 v 50 sa budeš chcieť vydávať? možno toho sa tí chlapi boja 🤷😂

sisska96
10. feb 2025

Nie stabilný vzťah nechcú, ale starať sa o cudzie dieťa nechcú... Nič v zlom ani ja by som nechcela mať nevlastnú rodinu - starať sa o cudzie deti, prispôsobiť sa, lebo raz jedno, potom druhé choré, idú tam, pridu sem, nie je čas, lebo deti a podobne

janickacrazy
10. feb 2025

Ja sa skôr čudujem tebe, že chces mať doma ďalšieho chlapa. Máš deti, pravdepodobne na začiatku puberty, myslíš si, že si budú s ním rozumieť? Čo ak nie? Budú zbytočné konflikty. On tiež bude mať nejaké deti, možno tie ťa nebudú mať rady, no potrebuješ to? Keď si zabezpečena finančne, tak si užívaj. Nájdi mladšieho zajačika a pohoda, nech to za niečo stojí. 😉

bukrisek
10. feb 2025

Fuu ha nechápem tie odpovede žien, Akože čo je na tom nenormálne , že chce vzťah? Normalny plnohodnotný vzťah a nie iba sex po vikendoch? Asi si pod vzťahom každý predstavuje niečo iné ale v dnešnej dobe všetci vidia iba nefukčné vzťahy. Kto tu bude prenu ked deti vyrastú? Asi že partner deti sa naňu vykašlú ( tým myslím že si založia vlastnú rodinu a odídu z domu) a bude sama a nie každý ma samotu rád. Ja ťa uplne chápem a vôbec nechápem tieto komentáre typu ako sa ti čudujú že niekoho chceš. Držím palce

bu_bu_bubak
10. feb 2025

Uz po 30-tke to byva obvykle zlozitejsie pretoze kazdy uz ma zabehnute vlastne kolajnice, vlastny rozum a ake take naroky. Po 40-tke mas obvykle muzov ktori uz maju deti alebo uz aj rozvod za sebou alebo zas ini ktori sa v laske sklamali za mlada a na stare kolena to uz neriesia pretoze ak to nevyslo za mlada tak vo vyssom veku bude ten vyber zakonite uz len horsi.

"malichernosti vo vzťahu riešiť nebudem, nechcem...chcem len normálne spolu žiť, byť si oporou a uživať si pekný život."

Prekvapivo, toto chce realne aj vela muzov, ale ako sa vravi "ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju". Kazdy muz dobre vie, ze to nikdy nebude len o tom peknom vo vztahu a preto preferuju to, co spominas vo svojom uvodnom prispevku........hladaju kamaratku s vyhodami.

Pre mnohych muzov po 40-tke nie je nic lepsie nez mat svoj vlastny cas a robit si co chcu a zaroven mat moznost "uvolnit sa" bez akychkolvek povinnosti.

hederamonstera
10. feb 2025

Ja sa skor cudujem, ze sa ti samej nezije lepsie😁

iv007
10. feb 2025

Ja ani deti nemam, uz som rezignovala na zoznamovanie pretoze ostali len nepouzitelne kusy do zivota. Kto chcel vazny vztah tak ho uz davno ma, ostatni chcu len obcasny sex a sem tam vylet, hlavne ziadne zavazky a zdielanie casu a penazi. Venuj sa sebe a detom, netlacila by som na pilu.

grof_monte_christo
10. feb 2025

Ale chcú stabilné vzťahy, aj spoločný život, len ja som bezdetna. Tam bude asi pes zakopaný.

h2
10. feb 2025

@bukrisek Realita je taká, že skôr si stabilného partnera na spoločný život v jednej domácnosti nájde žena, ktorá už má deti z domu preč. Lebo takéto spolunažívanie so sebou prináša kopec prispôsobovania, kompromisov a tolerancie.

bukrisek
10. feb 2025

@h2 Takže chlap ktorý odíde od ženy s detmi si automaticky nájde slobodnú bezdetnú ak to dobre chápem a tie ženy čo ostanú s detmi hold majú smolu? ved rozvody sú na dennom poriadku a mi tu netvrdte , že chlapi odchádzajú iba za bezdetnými aj ked by to bolo logické ale realita je iná a sú schopní sa starať o cudzie deti v inej rodine.

autor
10. feb 2025

Aj sama je fajn, aj zajačik je fajn. Žila som tak po rozvode. Ale chcela by som normálny párový život. Nehľadám otca pre deti. Iba normálneho partnera, čo by chcel viac ako sex po víkendoch.

grof_monte_christo
10. feb 2025

@autor Ale to znamená, že partner by sa musel prisťahovať k tebe, keďže máš školopovinné deti. A toto veľa mužov nechce.

panonia
10. feb 2025

Musiš hľadať takeho čo má tiež deti...

retatka
10. feb 2025

Po 40-tke by som už nešla do spoločnej domácnosti ale vybrala si len to najkrajšie zo vzťahu-užívanie -dovolenky, výlety, reštiky, milovanie, intimita …a potom nech každý ide do svojho.Či chceš prať trenky a starať sa ešte aj o chlapa? Deti rodiť, vydávať sa🙂)?Venovala by som sa deťom , sú v takom obdobi, že ťa potrebujú Takéto spolužitie aké si predstavuješ ty prináša len samé problémy vo vzťahu/moje-tvohe deti, ex..množstvo kompromisov, prispôsobovania sa/
No a na také užívanie života by som si vybrala zajačika

tiezjedna
10. feb 2025

ja sa im nedivím... som žena, a v prípade rozvodu, ktorý dúfam nikdy nepríde, by som nešla do spolužitia a vzťahu ako takého. Teda teraz to tak vidím, samozrejme, kým to človek nezažije, tak nemôže nič tvrdiť na 100 %... Ale vedela by som si predstaviť tráviť s niekym čas, chodiť na dovolenky, výlety, vymetať reštiky, sex, proste len také tie príjemné radosti. Asi to znie sobecky, ale no a čo😎

zelenina1
10. feb 2025

@panonia Rozvedeneho chapa s detmi? Co si sisi? 🙂 Osadenstvo modreho konika ti teraz vysvetli, ze rozvedeny chlap s detmi je obrovsky redflag, zato rozvedena 40tnicka s dvomi detmi by rozhodne mala mat vysoke standardy. Najlepsie 40-45, bezdetny alebo vdovec, ambiciozny manazer s vlastnym byvanim a splatenou hypotekou.

autor
10. feb 2025

@h2 aj bežne keď si človek založí rodinu, tak to znamená prispôsobovanie sa. To je taký problém? Keď nemá človek deti, tak je zvyknutý sa prispôsobovať menej.

subartic
10. feb 2025

anonym , lenže sa prispôsobuje vlastným potomkom , vlastní potomci mu žerú nervy, do nich investuje peniaze a čas a nie do cudzích detí .

bukrisek
10. feb 2025

@retatka tieto argumenty o trenkach uz su trochu prezitok. Ak je vztah normalny a funkčný starajú sa jeden o druheho ale vy ženy vidíte iba prať trenky taká hovadina. Máš pocit že muž žene vo vzťahu nič nedáva?? nestará sa onu? hovorím každý vidi asi vzťah po svojom a tu očividne majú šeci iba zlé skusenosti

duunlo
10. feb 2025

Najdi si takeho, ktory bude chciet sex aj cez tyzden, nie len po vikendoch 😅

zelenina1
10. feb 2025

Na konci dna je to aj tak najma o tvojich kvalitach - ak stojis za to, vyzeras dobre / si inteligentna alebo je na tebe cokolvek zaujimave alebo nadpriemerne - zrazu im budes dobra partnerka aj na zivot, nie len na vikendy. Pracuj na sebe a nebudes len "vikendovka".

janickacrazy
10. feb 2025

Áno, pre mnohých mužov to je problém. Lebo ak je rozvedený s deťmi, on to zažil, aké to je vychovávať deti, že to nie je med lízať ani s vlastnými deťmi. Tu by sa on musel reálne presťahovať k tebe a úplne sa prispôsobiť vášmu životu. Deti v puberte lezú na nervy aj mne, cudzie deti v puberte znášať, pokiaľ on má svoje bývanie a svätý pokoj doma, na to pristúpi máloktorý muž.

autor
10. feb 2025

@subartic aký čas investuješ do pubertaka? Peniaze žiadne, viem nás uziviť.
@bukrisek no realita je naozaj taká, že tá žena ťahá v tom spolužití viac. To je pravda. Napriek tomu som ochotná ťahať, keď to bude chlap čo to aj nejako ocení a neberie to ako samozrejmosť.
@duunlo ja mám šťastie na chlapov, čo to nechcú tak často.
@zelenina1 nikoho som neobviňovala. Pýtam sa na dôvod, prečo takto majú muži záujem žiť. Vychádza mi z toho pohodlnosť.

biba_18
10. feb 2025

@bukrisek ja sa jej nečudujem - a zároveň čudujem ... nečudujem sa jej preto čo píšeš ty - a čudujem preto čo píšu ostatné - lebo je to tak 1/2 na 1/2 ... poznám zopár skvelých chlapov po 40-ke, ktorí vlastne tiež chcú stabilný vzťah - ale tiež majú deti (btw, a všetci majú deti zverené oni) - takže keď na to pozerám zo svojimi skúsenosťami - muselo by to byť už sakra vážne, aby sa spájali 2 domácnosti s deťmi ... ak by som ja mala byť rozvedená a mala deti v starostlivosti - asi by som brala muža, čo má tiež deti - bývali by sme každý so svojou rodinou, vychovávali svoje deti a postupne by sme sa snažili tráviť čas spolu aj s deckami ...

zelenina1
10. feb 2025

S tou pohodlnostou nesuhlasim. Mam v okoli niekolko zien, ktore maju deti a stabilneho partnera. Som 100percentne presvedceny, ze v pripade ich rozchodu by nemali problem najst kvalitneho chlapa na spolocny zivot, ktory by ich prijal aj s detmi. 🙂 Naskytuje sa otazka - ako je mozne, ze bz sa im to podarilo? .... Odpoved je - su to dobre vyzerajuce, samostatne inteligentne zeny, nedostatkovy tovar 🙂 Kvality tychto zien silne prevazuju nad negativom, ze maju deti.
Cize trvam na tom - ak si dostatocne kvalitna persona, nemas problem najst cloveka na dlhodobe spolunazivanie.

bukrisek
10. feb 2025

@biba_18 netuším aké tu majú damy skúsenosti s rozvodom , lebo viac menej píšu mne keby sa to stalo ,čiže samá teoria, tak idú sa tu búchať do prs ako by si našli milenca zajačika dovolenky a pomaly aby ich chlap vydržoval a oni si užívali život, No predpokladám že sú všetky vysekané udržiavané pestované 50tničky a chlapov si možu vyberať ...

Strana
z6