Prečo muži po 40 nechcú stabilné vzťahy?
Nechcela by som ostať sama. Mám už nad 40, školopovinné deti, ale mám šťastie na chlapov, ktorí stabilný vzťah nechcú. Chcú väčšinou kamarátstvo. Mať o 10 rokov menej, tak možno mi stačí to kamarátstvo. Takto by som chcela niečo stabilné. Čudujem sa, že muži po 40 vzťahy veľmi nechcú. Majú záujem a môžem si aj vyberať, ale asi to bude len o sexe. Chápem, že zakladať rodinu v takom veku asi nebudeme, ale žiť v normálnom partnerskom vzťahu už nikto nechce? Stačí sex, niekedy nejaký výlet a každý si žije svoje? Ja už mám rozum, malichernosti vo vzťahu riešiť nebudem, nechcem...chcem len normálne spolu žiť, byť si oporou a uživať si pekný život. Som zabezpečená, takže ani starať o nás by sa ten chlap nemusel. Tak neviem kde je problém.
Autorka, je veľký rozdiel, prispôsobovať sa vlastným deťom a deti vlastným rodičom, s ktorými sú od narodenia. A niečo úplne iné je priviesť deťom - školákom domov nového chlapa, alebo ešte horšie, sťahovať ich k nemu. Načo vlastne potrebuješ to spoločné bývanie?
@h2 Hladas vedu tam, kde nie je. Preco by sa k nim nemohol chlap nastahovat? To je nejak komplikovane? 🙂..... "Ked sa rozidu" - keby mam kalkulovat rovnakym sposobom, tak sa v zivote neosamostatnime, nikdy by sme nepostavili dom a urcite by som si neurobil deti..... V ich pripade by rozchod znamenal - kazdy sa vrati do vlastnej nehnutelnosti. Hotova tragedia ty vole.
Načo ti je chlap v domácnosti ?Ides zakladať rodinu v 40 tke ?Dobre ti tu ženy píšu, väčšina by do spoločného bývania nesla a ani ja.Nech sa chlap stará sam o seba a čas mozeme tráviť spoločne keď nám to bude vyhovovať .By som chcela vidieť ako by boli tvoji pubertiaci nadšení z nového chlapa
Nečítam všetko práveže ja po 40-45 by som už nechcela žiť s mužom, ak by som mala doma svoje deti ..načo?Môžeme sa stretnúť 2-3 x týždenne cez víkend niekam ísť, ale dennodenne byť spolu doma nie.Aby sa mi staral do výchovy, atď...to by som nechcela ani riešiť jeho výživné, jeho stretávanie s deťmi.Toto je presne to, čo som minule čítala v nejakom článku od psychológa, že ženy po 40 tke sú neviditeľné muži medzi 40-50 hľadajú mladšie ženy a ženy zase nechcú chlapov o dosť starších po 50 tke.Samozrejme je to všetko individuálne držím palce
@luccija to je úplná pravda. Mňa chce veľa zajačikov na užívanie si a tí, čo by sa páčili rozumovo mne, tím treba ešte asi mladšie, ktoré budú chcieť od nich ešte deti asi. Takže budem hľadať o hodne staršieho a uvidím.
Vadné kusy nevhodné podľa mňa na spolužitie si domov určite zo zúfalstva nedovlečiem. Nemusíme spolu žiť, ale v spolužití je šanca aj na častejši intímny život. Nie len víkendovo.
Vieš čo ja som našla tak partnera v 37 ale teraz mám cez 40 a keby to náhodou skončí tak už chlapa na život nechcem, spoločné chvíle a strávený čas fajn ale potom každý k sebe domov . Mama ma kamarátku ktorá má takýto vzťah roky, stretnú sa,zájdu si do divadla do kina, on jej pomôže na jej zahrade ona mu občas zabaliť domácu stravu do krabičky ale nechcela aby sa jej príliš montoval do výchovy a musela mu prať oprdene trenky. S preto mu ani nikdy nenavrhla aby sa ku nej nasťahoval.on je to na začiatku ponúkol keďže sa staral ešte o chorú matku ale ona nechcela brat deti z prostredia kde vyrastali. Tak ostalo pri takomto "vzťahu"
Ja som tiež v tejto vekovej kategórii a spoločný život s priateľom plánujeme. On má deti, ja nie. Bývali by sme neskôr u neho. Keď máš partnera, ktorý sa vie kompletne postarať o svoju vlastnu domácnosť, tak je spoločné bývanie pre ženu prínosom. Keď som u neho, oddychnem si, všetky práce si podelíme a za chvíľu mame všetko spravené. Takto som na cely dom, domácnosť a záhradu sama, mam co robiť, aby som všetko postihala. A vzdať sa zahrady a ist do maleho bytu nechcem, nezvykla by som si.
@grof_monte_christo partner žije s tými deťmi?
@autor Je to velmi jednoduche preco chcu takto zit a ano, je v tom aj pohodlnost. Keby si mnohi prisli zregulovat kapustu na MK tak by si hned spomenuli preco su radsej slobodni.
Muz zaraba malo, muz nevynesie smeti, muz nepomaha v domacnosti, muz hento muz tamto.....Divis sa, ze o toto nemaju zaujem ak uz maju rozvod za sebou a na krku deti o ktore je treba sa postarat? Ja veru nie.
Ja netvrdim, ze vsetkemu su na vine zeny. Kazdy ma vo vztahu podiel svojej viny ak veci nefunguju, ale ak si urciti muzi presli peklom tak len maloktori si to chcu zopakovat. Ja napr uplne chapem, ze mnohi si zvolia ten pokoj a klud a teda vobec sa necudujem, ze nemaju zaujem o vazne vztahy po 40-tke ci 50-tke.
@anonym Ano, jedno dieťa žije s ním, ale chce sa osamostatnit a druhé má v DSS, berie si ho domov každy treti víkend. Je vdovec.
@grof_monte_christo no len to je úplne iná situácia ako má autorka, u vás je to jednoduchšie, tým, že ty deti nemáš a on jedno veľké a druhé len občas na víkend
@grof_monte_christo vdovca by som brala aj ja, lebo u neho vieš, že nie je sám preto, že je nepoužiteľný a len príťaž.
@sense ja nemám problém prať zaprdené trenky, lebo keby mi vyšlo manželstvo, tak ich periem manželovi.
Koľko rokov majú tvoje deti?
Chápem ,že nechceš ostať sama. Je iné mať niekoho na stretávanie a iné ho mať doma. Môcť si kedykoľvek večer naliať víno, pozrieť film, pokecať, pomilovať....Mám 35 rokov a dve škôlkovné deti. Nemôžem povedať ,že by chlapy v mojom okolí nemali záujem o vážny vzťah. Väčšinou sa do toho hrnú ešte skôr ako by som čakala. A veru,keď majú vážny záujem,nie je pre nich problém nič. Nemajú problém sa sťahovať ani prerábať domy ,aby tam vznikla ďalšia miestnosť pre deti ako tu veľa žien píše. Keď sa chlap zamiluje nemá problém s ničím a čas na teba si nájde aj o polnoci.Možno len nemáš šťastie alebo zle vyberáš.
@janickacrazy Ano. To som aj písala predtým, ze muži chcú spoločný život a bez deti je to jednoduché.
@autorka Rozumiem ti. Tých rozvedených rodinných typov je ako šafranu. V nasomm veku je to naozaj už len o šťastí.
Ja sa ti čudujem ,že chceš po 40 niekoho domov ,ja ak sa náhodou s mužov rozídeme ma už nik a nič nedonúti žiť s niekým ,vzťah áno ale každý nech ma svoj kľud
@h2 a ty nemáš deti? Nemáš nového partnera? Ja neviem aký by mali s tým mať deti problém. Nemôžu za to, že už nemajú úplnú rodinu, ale obetovať im život nemienim. Pubertiaci majú svojich kamarátov, oni už majú v podstate svoj život a čo mi majú čo diktovať moje vzťahy.
taaaaak a je to tu.... "keby mi vyšlo manželstvo" 😀😀😀 toto je ten dôvod !!! proste sa boja že pôjdeš druhé kolo 🤭 a vôbec máš v sebe uzavreté toto prvé?
Mám jedno dieťa a nemám nového partnera, mám svojho "starého", ktorý je otcom toho dieťaťa. A je to môj posledný partner v živote, ďalšieho neplánujem.
@h2 tak o čom točíš potom, keď si nikdy v tejto situácii nebola?
Čiže keď som nebola v tej situácii, tak neviem, ako by som v nej reagovala? Viem, že by som si určite domov nedoviedla nového chlapa. Minimálne, pokiaľ by syn stále býval doma so mnou. A veľmi pravdepodobne ani potom.
@h2 ja som nepisala ze je zakazane sa tu pripojiť a komentovať, zase obrana úplne mimo, iba sa čudujem , že ides reagovať na nieco ocom nemáš ani tušenie. ale ono sa lahko radi od klavesnice a hovoriť čo by som robila keby...... lebo to nevie nikto z nás pokial sa v takej situacii neocitne.
@bukrisek Máš pravdu, zle som prečítala.
Prečo myslíš, že nemám tušenie? Ja mám napríklad takého chlapa. Keď sme sa dali dokopy, bol rozvedený s dvoma školopovinnými deťmi. Ale oni nebývali s ním, ani by mi nenapadlo, narúšať ich rodinu a sťahovať sa k nim. A teraz sú už dávno dospelé a navštevujeme sa a máme sa veľmi radi. Ja netvrdím, že sa autorka nemá sťahovať k partnerovi, či on k nej, pokiaľ s tým budú všetci zúčastnení, vrátane detí OK. Nech si tak pokojne žijú a sú šťastní. Ja som sa autorke snažila odpovedať na otázku, prečo nikoho takého nevie nájsť.

@bukrisek Nie, nemajú smolu. Ale autorka chce vzťah so spoločným bývaním a to je s deťmi vždy problém. Kto bude bývať u koho? Chlap sa prisťahuje k ich rodine? Alebo ona pôjde aj s deťmi k nemu? Alebo si zaobstarajú nové spoločné bývanie? A keď sa rozídu? Proste, vzťah nech si hľadá, z nároku na spoločné bývanie by som na jej mieste upustila.