Prečo muži udržiavajú platonické priateľstvá so ženami?
Prosim o vysvvetlenie, preco by muz (40) dlhodobo (10 rokov) bez partnerky udrziaval priatelstvo so zenou? Ked mu ta zena dala najavo, ze ma on zaujem, on sa stiahol a prestal ju kontaktovat. Po par mesiacoch sa vzdy vynori a zacne vypisovat. Ona mu naznaci, ze by sa rada stretla, on nikdy nic nezacne. Naco su muzom taketo kamaratky, s ktorymi nic nechcu mat? Alebo chcu? Co to znamena? Dakujem
@terezia74 kks ked tuto čítam o tom ze kde ma zena hrdost tak sa mi chlpy jezia. Zrazu ake ste všetky emancipovane, sebavedome, chlapa bez mihnutia oka pošlete preč a ani vám nebude ľúto ze ste zahodili roky vzťahu. Co sa tak trochu na to pozriet aj tak, ze medzi nami sa pohybuje kopa žien ktoré nemajú žiadne sebavedomie? Ci uz z toho lebo si v sebe nesu nesprávne vzorce, ale su zranene z minulých vzťahov, alebo prežili nejaku traumu. By ste sa čudovali kolko je takých žien. Takze prestaňte tu urážať a odvolávať sa na sebavedomie a hrdosť. Nie každá je taka, su medzi nami rôzne zeny s rôznym osudom, s uzkostnymi vztahovymi väzbami, ubite zivot a taka zena teda žiadne sebavedomie nema lebo si mysli ze nie je hodna lásky.
@anonym_a27a47 ona nie je vo vzťahu
@anonym_autor a preco by vlastne nezadany muz nemohol mat nezadanu ibakamosku (bez vyhod)? To je trestne ci nejake nemoralne, nenormalne? Moze byt vela dovodov mat kamosku/kamosa opacneho pohlavia. A moze byt este viac dovodov, preco ibakamaratku/ibakamarata.
@madeincssr lebo je to divne keď ani jeden nie je teplý
Pretože ťa chce ako kamarátku? Je zakázané aby mal muž kamarátku? Ak si myslíš že muž chce pretiahnuť každú jednu ženu na svete tak sa mýliš.
A hovoríš, že dlho žiadnu ženu nemal, ani nechce. Nie je gay?
@yelena159 to nie je nič zle blbé je keď ona chce nieco ine a čaká že ju bude chcieť ako partnerku a on je spokojný tak ako to je. Tak to nemôže fungovať. Iné je ked kazdy má svoj spokojný život možno vzťahy sem tam si pomôžu pokecaju a nikto od toho nič ich nečaká. Ona s ním ráta ako s nádejným partnerom čo je naprd lebo on nechce nič riešiť to nie je ani známi kamarat uz vôbec
Nerozumiem tejto teme fakt. To si z 19 storočia, že muži a ženy sa môžu dlhodobo stretavat spolu len ak niečo chcu? :D Zvlaštne naozaj. Pozri ja mám už dlho najlepšieho kamoša, sme si blízky a nikdy sme nemali nič spolu. Na tom nič nieje. Mužský pohľad je pre mna cenný, iný ako od kamošky.
@madeincssr lebo je to divne keď ani jeden nie je teplý
@sova7 len ci nebudes divna ty. Vsetci sme (nejakym sposobom) divni 🙃.
Lebo on je jediny ktory jej pomôže, ked potrebuje, lebo ona uz žiadnu rodinu nema. Je to jediný človek, na ktorého sa môže spoľahnúť. On jej pomáha aj napriek tomu, ze nic viac s nou nechce mať. Je to normalne? (On je slobodný, bez partnerky dlhé roky, ani žiadnu nehľadá)
@anonym_autor a není gay?
@anonym_autor dôvodov môže byť viac, môže byť gay, alebo má nejaký zdravotný problém ohľadne sexu, možno je asexual, alebo asperger alebo proste jednoducho nechce ani vzťah ani deti ani nič, vyhovuje mu život osamelého vlka
@anonym_autor Alebo si s nou proste rozumie ako s kamaratkou ale vztah nechce, tak v tomto ohlade tam nie je reciprocita. Mozno mu po case napadne, ze si sa s tym zmierila, tak nadviaze kontakt. Hovorim to, lebo som to mala takto s jednym muzom - skvele sme si rozumeli, dokazali sme prekecat do 3 hodin rana, lenze po fyzickej stranke ma nepritahoval. On sa namotal, ja som ho slusne odmietla, niekolkokrat to este skusil, lebo z jeho strany tam nejake city boli, ale strata toho kamaratstva ma doteraz fakt mrzi, lebo bolo skvele. Keby mi zajtra povedal, ze stretol lasku svojho zivota, uz na mna nemysli a mam im prist na svadbu, tak sa balim a letim. Lenze chce to cas.
Ak ma tento muz predstavu o case odlisnu ako ty, musis to utat ty, nespoliehat sa nanho.
@anonym_autor som žena a asi som divná, lebo mám aj kamarátov, o ktorých ako žena nemám záujem (mám svojho manžela, s ktorým som spokojná, iných nehľadám), ale viem, že aj tí kamaráti nemajú záujem o mňa (majú svoje partnerky/manželky). Pomáhame si navzájom, ak to je v našich silách a uvedomujeme si navzájom, že sme len a len kamaráti. Nič viac, nič menej.
Ak ty máš o neho záujem a on chce byť len kamarát, nič viac, tak by som to z jeho strany nenazývala platonické priateľstvo. Možno ťa vníma ako sestru, ktorej chce pomôcť.
@anonym_autor lebo je gay, alebo mu tá žena vyhovuje ako kamarátka, ale nič viac nechce.Moze cíti voči nej empatiu pre Boha veď nie každý chlap chce ženu na sex.
@anonym_autor je teplý, kašli na neho.
@anonym_autor ze nechce vztah, len priatelstvo?
@madeincssr
zazila som, porozprávali sme sa a fungovali ďalej jasnejšie ako kedykoľvek predtým. Ale normalne mi pivedal ako sa veci majú aj ked to vyzeralo inak.
Bez debaty priamej u autorky nič jasne nebude.
@anonym_autor a prečo zeny udržujú takéto kamarátstva s mužmi?! Aj ja mam mužov kamarátov s ktorými nic nechcem mat a funguje nám to. Mam aj takých, ktorý niečo chceli a ja nie, tak sme na cas prerušili kontakt a s niektorými uz navždy. To uz kde zijeme aby čisto obycajne kamarátstvo medzi ženou a mužom bolo témou na MK. Ved je tk uplne normálna vec
@madeincssr
zazila som, porozprávali sme sa a fungovali ďalej jasnejšie ako kedykoľvek predtým. Ale normalne mi pivedal ako sa veci majú aj ked to vyzeralo inak.
Bez debaty priamej u autorky nič jasne nebude.
@svetlonos hej. Len si treba uvedomit, ze po otvorenej debate bude na 90% koniec tohto priatelstva. Ci to obe strany naozaj chcu. Zivot je zlozitejsi ako debaty anonymov na MK, kde sa velmi lahko, jednoducho riesia/ukoncuju vztahy... niekoho ineho.
@anonym_autor je teplý, kašli na neho.
@anonym_bafaaa len preto, ze ju nechce inak ako kamosku?! 🤣🤣🤣 aj teba priťahuje každý chlap s ktorým sa poznáš? Jednoducho ho táto kamarátka nepritahuje ale ako kamoška mu vyhovuje. A preto musí byť hneď gay?! 🤣 samozrejme, môže byt gay ale aj nemusí
@svetlonos hej. Len si treba uvedomit, ze po otvorenej debate bude na 90% koniec tohto priatelstva. Ci to obe strany naozaj chcu. Zivot je zlozitejsi ako debaty anonymov na MK, kde sa velmi lahko, jednoducho riesia/ukoncuju vztahy... niekoho ineho.
@madeincssr
ano mozes mat pravdu. Tiez som rátala po tom rozhovore, ze vude koniec. Nebol, povedal ze si ma vazi a ma ma rad ako kamaratku. Neboli to prázdne keci, viac krát to dokázal skutkami a verejne pred mnohými známymi, ked sa za mna postavil. Ale teda nastavila som sa na koniec pred tym. Potom sme si lepšie rozumeli, zmizlo to napätie a ostala uz len pohoda a este sme si z tej situácie aj žarty sem tam urobili 🙂
Ale je pravda, ze nie kazdy je schopný zniesť v takomto pripade koniec vztahu.

Tak nech ti sem tam pomôže a to je všetko. Nič iné od toho necakaj. Jeho motivaciu nie je nutné vedieť je to vadny kus