icon

Prečo nesympatická sesternica očakáva našu ľútosť?

11. dec 2024

Prečo máme kolektívne ľutovať sesternicu?
Kde začať? Mama má sestry dvojičky, nás detí je dokopy 4(tri baby a bratranec)všetci narodení v roku 197x. Oni všetci šli po škole do zahraničia, ja som zostala doma, pracujem vo vyštudovanom odbore skoro 30r. Som šťastne vydatá mám deti.
Teraz k veci: dve sesternice šli pracovať do Švajčiarska, robili načierno. Časom sa pochytili a tá druhá šla do Nemecka, kde žil aj bratranec.Tá čo tam zostala, robila au-pair, no časom si našla chlapa o 35r staršieho a vydala sa. On nechcel deti, ona súhlasila. Počas manželstva nikde nepracovala. Po 15r manželstva zatúžila po bábätku, od muža nemohla, tak si našla časom mladého milenca. Pritom starý cap kúpil všetko čo jej videl na očiach, luxusné auto, poschodovú vilu pri Balatone atď. Malo to iba jeden háčik, po mužovi mala dediť rodinné majetky sestra, podľa záveru. Ona zostala zariadovať vilu, a chlapovi zabudla oznámiť že čaká dieťa s hodinovým manželom. Napokon sa rozviedli, keď malo dieťa rok a pol, aj v RL malo jej muža, pritom ani s milencom si nechcela budovať vzťah, keď zistila že tam nie je všetko iba trblietky a luxus. Do vtedy nariekala exmanželovi, kým sa nad ňou zlutoval a pustil ju späť do vily. Otec platí výživné, ex platí náklady na bývanie, brat jej robí minimálne 4x ročne veľké nákupy. Ona má už školopovinné dieťa a do dnes nepracuje. Občas v lete ide jej mama postrážiť vnúča, tak má brigádu.
Jej brat má rodinný dom, ktorý prerába, investičný byť v meste, ktorý prenajíma, plati hypo, druhá sesternica má tiež byt niekde v krajskom meste a ona nič. Jej ex zomrel, všetko zdedila jeho sestra a tá chce sesternicu aj dieťaťom vysťahovať do konca roka z vily. Ona nemá kam ísť. Teta k nám chodí pravidelne nariekať. Ona k tete do 1izb. na SVK nechce, dieťa nevie so slovensky. Do práce sa jej tiež nechce.
O pár rokov bude mať 50 a nedokáže sa sama o seba postarať, teta sa na mňa aj naštvala, lebo nechcem požičať chuderke sesternici. Viem, že od mojej mamy vytiahla nejaké peniaze, a že aj od druhej tety. Úprimne, keď sme sa naposledy so sesternicou pred rokmi stretli, rozprávala sa som mnou z tak vysokého koňa, že až to zle padlo. Zkritizovala ma, ako vyzerám po 2 pôrodoch aká som zrobená. Ona nikdy nemusela makať aby zaplatila hypo. Ja som mala niekedy aj dve naraz. Neviem, možno som ja vadná. Ale to neustále nariekanie ma prestáva baviť. Ako by ste sa zachovali vy?

Strana
z4
zazka666
12. dec 2024

@cacianka to si pekne povedala. 👍

cacianka
12. dec 2024

@zazka666 aká matka taká Katka

autor
12. dec 2024

@cacianka mne sa nezdá viacero vecí, napr raz keď už bola rozvedená, myslela som si, že keď toľko chodila po súdoch aby zmenila otca v RL, bude žiť v otcom svojho dieťaťa. Dala že ,,embargo,, na fotky. Aj teta iba narýchlo ukázala vnúča. Mohla popracovať na tom vzťahu. Keď bola späť vo vile, všade fotky. Raz bola doma na návšteve, a dieťa jej u mamy vyhodilo doklady z kabelky, no zistili to iba doma. Ochotne som sa ponúka, že keď sa bojí poslať poštou, tak o týždeň ideme okolo, zoberiem jej, ak tak máme vždy pauzu neďaleko na ceste do Chorvátska. Skoro mesiac špekulovali či pošle teta, či dôjde ona, keď jej teta povedala že by som sa u nej stavila bola doma do 24h.Alebo,že ex platí iba mesačné inkaso, nedoplatok musí platiť ona a furt mala vysoké nedoplatky na všetko. Furt nariekanie. Raz sme mali nedoplatok, a hned zdvihli mesačné splátky. Keď používate spotrebiče s rozumom, a neplytváte, nemôže mať orbitálne nedoplatky.
Tým 💩 psom si ma pobavila, je medzi nami vekový rozdiel 10 dní, pri poslednom stretnutí to vyzeralo na 10 rokov v jej prospech . Možno dáva fotky na sociálne siete s filtrami. Lebo doteraz som bola presvedčená že keby si mala chlapi vybrať medzi mnou a ňou, na základe výzoru by si vybrali ju.
Paradoxne s jej bratom mám super vzťah.

cacianka
13. dec 2024

To sú gény , tie bajblbšie pozbierane asi z celej rozvetvenej rodiny , sprostá vyzietačna povaha a rozmaznanost. Jej brat čo na to ? Mohol by ich obe upratať, aby dali pokoj rodine a nezhoršovali vzťahy ešte via6

zazka666
13. dec 2024

Keď to tak čítam, ty ľutovať môžeš, len toho, koho ty chceš, nemôže ti to nik nanútiť. Pomáhať nanútene môžeš, ale načo by si to robila. Tá "pôžička" ma pobavila, keďže je jasné, že ide o dávanie, pretože nikdy od tej ženy nevymôžeš nič naspäť. Neviem, či je to v biblii, , alebo inde: Najlepšie pomôžeš blížnemu, nie tak, že mu dáš ryby, aby sa nasýtil, ale že ho naučíš tie ryby chytať. Ak zase raz bude tvoja teta nariekať, ž e chce pomoc pre svoju dcéru, strč jej do ruky inzeráty s prácou. Napokon by mala vedieť nemecky, môže doučovať. Môže upratovať, starať sa o psov, deti, v záhradníctve, predávať.
Poukázala by som ešte na jednu vec. Mala by si chrániť seba pred nimi, pretože to môže byť celkom stres. Odstrihnúť sa od nich, hoci aj nepustiť do dverí, že práve ideš preč atd. Aby toto nebol tvoj celoživotný stres. Ty si vzdielená rodina, ty ani nemáš povinnosť pomáhať sesternici, to má jej partner dieťaťa a rodičia.

jana0412
13. dec 2024

Ona nepôjde robiť. Lebo to by bolo pre ňu ponižujúce. To by klesla na úroveň žien s ktorými celý život pohŕdala.

dominikak4
13. dec 2024

Ako môže celú vilu zdediť jeho sestra keď dieťa, ktoré je úradne (podľa RL)jeho, je neopomenuteľný dedič? Veď závet je neplatný ak vylučuje dieťa, ktoré on ako otec za života nezaprel. Nech si sesternica nájde právnika a bráni sa súdne. Dieťa má nárok na svoj zákonný podiel. Závetom nemožno vylúčiť potomka a už vôbec nie maloletého. Ak je v rodnom liste uvedený zomrelý ako otec, tak by som sa bránila.

cacianka
13. dec 2024

@dominikak4 oni nežijú na Slovensku, takže dedičstvo sa nerieši podľa zákonov SK

autor
13. dec 2024

@dominikak4 sorry, čítala si čo som napísala. Bolo...to slovo je v minulom čase
11. dec 2024
nie ,bol tam iba po pôrode , prebehol súd na určenie otcovstva, dieťa má už priezvisko po otcovi aspoň 5r, otec bez toho nechcel platiť alimenty

autor
13. dec 2024

@zazka666 ďakujem skusim pohľadať či je to ozaj v biblii, teta však tvári dosť pobožna

autor
13. dec 2024

Či už SVK či ch, manžel zaprel otcovstvo, milenec sa k dieťaťu prihlásil alebo mu bolo dokázané že je otcom na základe genetických testov. Je to už jedno, osoba otca je známa, plati alimenty je drobný živnostník, nedokázal jej zabezpečiť dostatočný luxusný život. Len to dlho trvalo lebo manžel bol občanom CH otec dieťaťa občanom HU, dieťa narodené v HU, súd prebiehal v HU, za otcovstvo,a keď tamojšie súdy sú tak ,, rýchle,, ako naše ani sa nečudujem, a musel prebehnúť aj súd za rozvod v CH.

sense
13. dec 2024

@dominikak4 nie sú občanmi Slovenská, nevzťahuje sa na nich Slovenský zákon

mandarinka555
14. dec 2024

Orbitálne nedoplatky? To sú aké? Vysvetli, lebo ma skoro vykotilo🙈

dominikak4
16. dec 2024

@sense aha, neuvedomila som si to. Ospravedlňujem sa.

Strana
z4