icon

Prečo niektoré mamičky túžia po konkrétnom pohlaví dieťaťa?

16. júl 2025

Ahojte téma len tak zo zvedavosti nenarážam tým na nič negatívne ani to nechcem nejako hodnotiť, len ma úprimne zaujíma prečo niektoré mamičky túžia viac po chlapčekovi a iné po dievčatku. Čo je za tým či nejaký vnútorný pocit, skúsenosť, predstava…? Každý to má inak a práve preto by ma zaujímali vaše pohľady 🙂

samozrjeme že aj keď sa po túžení po nejakom konkrétnom pohlaví realita ukáže iná ako naša predstava , tak sme koniec koncov najviac šťastné že ich máme , ale zaujíma ma to len zo zvedavosti prečo ste dúfali v konkrétne pohlavie ( tie ktorým to bolo jedno sa táto téma netýka samozrejme ) 🙂

Strana
z2
anonym_0974ea
16. júl 2025

@anonym_autor ja keby mám mať deti tak rozhodne dvoch chlapcov. Alebo len jedného. A dôvod je že ja som vždy bola taká chlapčenská, stále mam aj take záľuby aj štýl obliekania. Takže skrz záľuby si myslím že by sme si viac rozumeli a rada by som ich učila veciam ktorým rozumiem. To ale neznamená že by som sa nepotešila dievčatku. Keďže som žena tak by som ju v mnohých veciach chápala

anonym_aa5fab
16. júl 2025

@anonym_autor o babu sa viac budem báť keď bude chodiť von atď. Celkovo mi príde a neurazte sa , že na ženy je trošku viac vyvíjaný tlak v živote...

ikonica
16. júl 2025

Chlapi to maju v zivote jednoduchsie... Preto som si zelela viac chlapca... No po troch potratoch mi bolo jedno, ake sa mi narodi pohlavie, hlavne nech uz sa narodi a je zdrave...Mam nakoniec dve baby a nedala by som ich za nic 🙂...

cukroska
16. júl 2025

@anonym_autor Pri prvom mi to bolo jedno úplne a pri druhom som strašne chcela dieťatko .Mám dvoch chlapcov a som.za nich nesmierne vďačná ❤🙏

tramtada31
16. júl 2025

Ja som chcela pre svoju dceru sestru, ako som mala aj ja. Dievcata sú zlate, máš k ním ako baba bližšie (paradenie sa, zmysel pre modu, vyrábanie dekorácií, chodenie na kavicky a neviem, čo všetko). V zivote si rozumiem s muzmi, ale s dietatom má to vzdy ťahalo k dievčenským veciam. A je mi to aj po rokoch luto, že nemam len dievcata, určite si nehovorim po rokoch, že super, že mám nakoniec chalana…

vkatush
17. júl 2025

Vraveli sme si, že to je jedno, hlavne nech je to zdravé. Ale obaja sme strašne chceli chlapca. Museli sme vyzerať ako psychopati, tak sme sa usmievali a poskakovali, keď nám povedali, že bude chlapec.
Pri druhom mi to už bolo naozaj jedno, aké pohlavie. A bude to znova chlapec.

Aspoň som rada, že nemusím riešiť krámy, holenie, makeup, česanie vlasov,... Sama som vždy bola viac chlapčenský typ 😅

andreatytler
17. júl 2025

@anonym_autor Ja som sa bala ze chlapcovi nebudem tak dobre rozumiet ako zena a hrozne som tuzila kupovat tie rozkosne satocky s volanikmi.
Mam chlapca a nie je ziadny problem si s nim rozumiet, ale vzdy ked idem okolo regalu s krasnym dievcenskym oblecenim, tak ma zamrzi. Pre chlapcov je hrozny vyber oblecenia. Poriadne nic nemaju a co maju je sede, zelene, hnede.😖

lienka.7
17. júl 2025

@anonym_autor každý po niečom túžime 😁 je to uplne prirodzene...ja som chcela baby a mam ich. A prečo nie chlapca? Proste som ho nechcela...

1ivanka1
17. júl 2025

Ja som chcela prve dievcatko, kvoli obleceniu, no prvorodena mi ukazala ze ziadne saty, sukne, volany ani celenky ani tutu sukne nosit nebude. A uz vobec nie podkolienky a pekne sandalky😀ma 13 a zostalo jej to. Naj topanky su converse, saty, sukne by str u nas marne hladali..:😀a este kvoli meni, ktore mi aj tak nepreslo😀

anonym_2eb866
17. júl 2025

Mám 4 chlapcov, nikdy som netúžila po dcére, ale ja nemám ani sestru, len bratov a mužský svet mi je bližší. Okolie veľmi riešilo, že ešte dievčatko treba. No netreba, keby bolo, teším sa ako z chlapcov. Ale takto som úplne spokojná.

7miriam77
17. júl 2025

Ja som otehotnela v neskoršom veku(37) a vedela som, že viac detičiek mať nebudem a veľmi som túžila po dievčatku, proste som chcela partacku, princeznú s dlhými vlasmi, ktorej budem robiť copiky....a najmä som vedela, že budem slobodnom mamičkou a tak som mala pocit, že s dcérkou to bude pre mňa jednoduchšie. A mala som šťastie,❤️❤️❤️, pretože sa mi to splnilo a vytúžená princezná s vlasmi až po pás bude mať o týždeň 10 rokov ❤️🍀❤️

ivik4
17. júl 2025

Ja som asi od 16tich mala do buducna predstavu : ja, vysoky vysportovany blondavy muz a nas jeden syn. Len my traja
Stalo sa
Nikdy som si nevedela predstavit mat dceru, dovod nieje ziadny. Ani som sa nepachtila po synovi, len mi dcera nepasovala ku mne 🤔.
Keby som ale cakala dievca, som s tym v pohode rovnako ako s chalanom.

anonym_772138
17. júl 2025

Ja som nechcela vôbec deti, ale nakoniec keď som zistila, že som tehotná, okamžite som vedela, že chcem chlapca. A vnútorne som cítila, že je to určite chlapec. A ak chvalabohu je. A prečo nie dievča? Lebo majú ťažší život, viac sa o ne rodičia boja (vlastná skúsenosť), hrozí im viac nebezpečenstva a hlavne ja proste nemám rada baby 😃 vždy som si vedela lepšie pokecať s chalanmi a predstava pubertacky, s ktorou si nemám čo povedať…možno zbytočne prehrotené pre niekoho, ale toto mi napadlo ako prvé pri pozitívnom teste.

balerina2025
17. júl 2025

@anonym_autor netuzila som, ale hned od zaciatku som citila ze cakam dievca.

anonym_c49c80
17. júl 2025

Ja som veľmi túžila mať chlapca aj dievča, mať možnosť vychovávať obe pohlavia, zažiť si tie rozdiely... A máme dvoch chlapcov. Bola som z toho viac smutná, ako som čakala. Nie teda z toho, že sú chlapci, ale z toho, že nebudem mať aj dcéru. Akoby mi tým niečo v materstve ušlo, taký zvláštny pocit, že som prišla o možnosť vzťahu matka-dcera. O šaty a copíky až tak nejde, skôr sa bojím dospelosti, že chlapci sa viac uzavrú do svojho mužského sveta a ja v tom svojom ženskom ostanem sama. Je to také iracionálne, ale cítim to.

doriiis
17. júl 2025

Prvého som chcela syna.Ja mám iba sestru,takže tam ten brat nebol a chcela som vychovávať chlapca.Pri druhom mi to bolo jedno,vedela som si predstaviť aj aj.Ale syn povedal,že on bude mať sestru a hotovo 😀Tak má sestru .🤷🏻‍♀️

strelkyna1
17. júl 2025

Chcela som chlapca, mam dve dievcata a cakam tretie. Aj som si poplakala, ked som sa to dozvedela. Povodne sme chceli len dve deti, ale ked to boli dievcata, tak sme si povedali, ze skusime este raz... A dost zle mi padlo, ze ked sme oznamovali, ze cakame tretie dievcatko, tak to vyzeralo akoby nam kondolovali, nech blahozelali... Niezeby som ich nemilovala, len chlapci maju jednoduchsi zivot, menej sa o nich bojis a bolo by to aj zaujimavejsie, obzvlast, ked sama nie som velmi zensky typ, takze saticky, copicky a cajove party vobec nemam rada.

anjelicek26
17. júl 2025

Podla mne je legitimne si vysnivat mat "malu kopiu seba" alebo "malu kopiu manzela" a chciet zazit obe pohlavia alebo alebo alebo... momentalne je statisticky v Europe vacsia tuzba mat dceru ako syna 😅 Aj si uprimne povedzme, ze chlapi su riadne brzdy vo vsetkom asi do veku 10-12 rokov su tie rozdiely vo vyvoji dost rozdielne.... potom sa to nastastie zrovna... cest vynimkam samozrejme, nejdem sa tu tahat za slovicka 😅

rybkoava
Autor odpoveď zmazal
anonym_10757c
17. júl 2025

Chcela som syna, muži to majú podľa mňa v živote ľahšie. Navyše od detstva som si viac rozumela
s chalanmi. Narodila sa mi dcérka. Keď sa narodila, už som si nevedela predstaviť mať syna. Po rokoch sme chceli druhé. V kútiku duše som chcela syna. Potratila som. Otehotnela znova, no od začiatku sa sypali problémy. Najskôr hrozil potrat, potom že drobček bude mať DSS a ďalšie postihnutia.
V tom momente mi bolo úplne jedno, čo nosím
pod srdcom. Hlavne nech je to zdravé. Od začiatku som však tušila, že tam mám dievčatko. Dnes leží pri mne zdravá princezná. A ja som do života dostala ponaučenie, že nie pohlavie je dôležité. Hlavne, že mám zdravé deti.

mimikarol
17. júl 2025

Ja som chcela dieťa. Sama pred sebou by som nepriznala či chlapca alebo dievča. Možno preto lebo som mala dve sestry a mama často hovorila že ona chcela chlapcov.
Keď som sa dozvedela že čakám dievča tak som si uvedomila že celý čas som v kútiku duše chcela ju, po ceste od doktorka som plakala od šťastia.
Nechcela som ju kôli účesom, šatočkám ani ničomu konkrétnemu. Ku mne proste viac pasuje dievča.

beata_k
17. júl 2025

@anonym_autor Chcela som chlapcov lebo mam nulovy vztah k sponkam, maslickam, tutu suknickam a obdobnym veciam.

biba_18
17. júl 2025
@ivik4

Ja som asi od 16tich mala do buducna predstavu : ja, vysoky vysportovany blondavy muz a nas jeden syn. Len my traja
Stalo sa
Nikdy som si nevedela predstavit mat dceru, dovod nieje ziadny. Ani som sa nepachtila po synovi, len mi dcera nepasovala ku mne 🤔.
Keby som ale cakala dievca, som s tym v pohode rovnako ako s chalanom.

mala som to ako @ivik4 - až na ten vek kedy som si to uvedomila že to tak bude. to nebola túžba mať syna, to bolo vedomie že to tak bude ...

matapo
17. júl 2025

@anonym_autor ...ja som chcela dievčatko, aj mám, partacka, kamoška, úplne iná je ako chlapci. Vnímam to tak všade že tie dievčatá majú k mám bližšie a aj keď už majú svoju rodinu, deti. Ale mám aj dvoch chlapcov, sú viac na mňa naviazeni aj majú väčšiu potrebu so mnou tráviť čas aj spolu navzajom 🙂 aj si teda spolu užívame jeden je ešte malý ale druhý má už 15 a je to tiež parťák do môjho života 🙂. Do budúcna sa uvidí. Dôležité sú ich povahy, gény, výchova.

titla
17. júl 2025

Ja som chcela dceru. Vyrastala som so sestrou, od 14 rokov som robila prilezitostnu opatrovatelku sesterniciam, ten zensky svet -saticky, lodicky, vrkoce je mi blizsi. Chcela som partacku, s ktoru budem chodit na kozmetiku, ku kadernicke, poziciavat si saty (ako ja s mojou mamou). Nevedela som si predstavit, co budem robit s chlapcom.
No ale mam jedineho syna😄. Takze som sa naucila znacky aut, rozlisujem tazku techniku a orientujem sa v zelezniciarskej terminologii. Okrem princezien uz solidne kreslim auta, stavat lego a projektovat zeleznicu ma vyslovene bavi, horsie je to hrat sa s autickami (to len z povinnosti, nie je v tom srdce😂😂😂) - nastastie tu syn preferuje spolocnost manzela. Nevymenila by som svoje chlapca za 1000 dievcat, len dufam v dobru nevestu - staci taku ako ma moja svokra😇
Mam aspon 2 netere, ktorym mozem copy zapletat. Viem, ze keby som znova tehotna (co uz nie je v plane, ale nikdy nevies cim ta zivot prekvapi) tak budem dufat, ze tentoraz to bude baba, ale keby nie zmierim sa s tym do 10 min.

vilma7
17. júl 2025

Mne bolo.ozaj jedno, nemala son preferované pohlavie. A mam obe, čo je super 🙂
Len si myslím, že keby mám napríklad 2 chlapcov, tak by som bola zvedavá, alebo teda chcela vedieť, ako by vyzeralo dievčatko...ale to by bola čiste len zvedavosť;)

jablkovastrudla
17. júl 2025

Pri druhom som dufala ze to bude baba. Pamatam si este pri prvom ze sme nevedeli najst vyhovujuce meno,. Druhy bol tiez chalan, bol chudacik bez mena prve dva tyzdne 😅
Keby mam dcerku tak mam asi 5 mien na vyber. Plus ked ides do obchodu tak mas na vyber XY stylov, pri chlapcovi skoncis pri autach a dinosauroch 😏 tak si idem s dinosaurami druhe kolo 😁

anickaaa6aaa
17. júl 2025

Ja mám syna a dokonca si my dvaja rozumieme lepšie ako muž so synom...

biba_18
17. júl 2025
@anickaaa6aaa

Ja mám syna a dokonca si my dvaja rozumieme lepšie ako muž so synom...

@anickaaa6aaa hej, aj u nás to je tak 🙂

biba_18
17. júl 2025

a ešte pohľad z rodiny: ja som bola vysnívané dievča - otec chcel mať dcéru lebo boli 4 bratia a proste on chcel dievča. mama chcela viac chlapca (ale nejak dôvod neviem), ale zas vravela že povahou to bolo ako keby ho mala haha ...

Strana
z2