Prečo niektoré mamičky túžia po konkrétnom pohlaví dieťaťa?
Ahojte téma len tak zo zvedavosti nenarážam tým na nič negatívne ani to nechcem nejako hodnotiť, len ma úprimne zaujíma prečo niektoré mamičky túžia viac po chlapčekovi a iné po dievčatku. Čo je za tým či nejaký vnútorný pocit, skúsenosť, predstava…? Každý to má inak a práve preto by ma zaujímali vaše pohľady 🙂
samozrjeme že aj keď sa po túžení po nejakom konkrétnom pohlaví realita ukáže iná ako naša predstava , tak sme koniec koncov najviac šťastné že ich máme , ale zaujíma ma to len zo zvedavosti prečo ste dúfali v konkrétne pohlavie ( tie ktorým to bolo jedno sa táto téma netýka samozrejme ) 🙂
@anonym_autor tento prispevok vyzera, ako keby to pisala ta ista osoba, co tu zalozila vcera diskusiu o rozchode po 10 rokoch. Medzera pred ciarkou, medzera za/pred zatvorkou..
Ano, viem ze je tema o inom, len je to do oci bijuce, musela som to dostat zo seba 😁
@anonym_autor podľa mňa každá, ktorá má preferenciu má na to nejaký vlastný dôvod, možno z detstva, možno z úplne inakade. Niečo proste ženy ovplyvní a vytvoria si názor. Ja na tom nevidím nič zlé. Ja som túžila po dievčatku, lebo som jej chcela dať to, čo mne ako dieťaťu nebolo dopriate, vrúcnu mamu… mám chlapcov, niekedy je to pre mňa náročné, lebo oni sú živle a ja som pokojný nudný racionalista. Ale už by som nemenila nič a pravdupovediac ani nechcela dievčatko. Proste preferencie a životné názory sa menia 😊
@anonym_autor Pretože každá si to asi tak vysnívala v detstve. Ale veľa krát v dospelosti sa to zmení. Aspoň u mňa to tak bolo. Každá bábika mala dievčenské meno (chapcov nemali 😁) a vždy som chcela aj dievčatko V dospelosti sa to zmenilo (len nech je zdravé).
Pretože som pochopila, že nie každému je dopriate stať sa matkou. A že ani to nie je záruka ho vynosiť. Napriek prvému bezproblémovému tehotenstvu.
Túžba po dievčatku ostala niekde hlboko, ale pri druhom (treťom) tehotenstve som chcela zdravé dieťa ❤🙏 A siom vďačná za dvoch synov a presmerovala sa nato, že možno raz budem mať vnučku 💖
Som veľmi pragmatická osoba, neznášam handry a paradenie sa a predstava kupovania serepeticiek vo mne vyvoláva žalúdočnú nervozitu. Namiesto strikovania (neviem strikovat) radšej opravím elektrinu alebo počítač. A namiesto "skrášľovania domácnosti" som ochotná radšej pracovať v bani. A chcela som baby. Aby nás, pricetnych, bolo na svete viac 🤣🤣🤣 S prvou dcérou mi to vyšlo. Aj tá povaha, celá mater. Akurát ambiciózna je po otcovi (to je dobre). Druhé sa zadaril syn. Rozdychavala som to asi mesiac (nebola som z toho nešťastná ani sklamaná, len som si to nevedela predstaviť). A syn je "cista baba", citlivý, zasnivany, pred zrkadlom vystoji dieru a v obchodoch s handrami by najradšej býval.....
Ja som dievča nechcela. A aj mam 2 chlapcov 😄
Mám veľa chlapcov, tak by som chcela ešte dievcatko.. nejaké vyrovanamie mužskozenskej energie doma. ;D
@anonym_autor ja mám s mamou skvelý vzťah a chcela som to zažiť so svojou dcérou. Prvé máme chlapca, ešte sa o dievča pokúsime, ale keď nebude, nič sa nestane. Predtým keď som sa v tehotenstve dozvedela pohlavie som ale bola strašne sklamaná, lebo som chodila po obchodoch kupovať oblečenie a všade bolo všetko pre dievčatá, pre chlapcov bolo toho málo.
Mám veľa chlapcov, tak by som chcela ešte dievcatko.. nejaké vyrovanamie mužskozenskej energie doma. ;D
@ivangeline veľa? 🤣🤣
ale figu borovú nie každá sa zmieri s pohlavým.Aj celý život sú kolkorkát nasrdené že nemali to svoje vytúžené.Vidím to aj u nás v rodine kde prevládajú práve chalani.Ja napríklad ak by som už mala mať dieťa tak jedine babu by som chcela.Ja poviem otvorene neviem čo by som robila so synom a určite by som nebola nadšená keby mám vajčáka 😀 to je jeden z dôvodov prečo deti nechcem vôbec.Nemôžnosť vybrať si a celý život mu potom chudákovi otlkavať o hlavu že som chcela iba dievča no načo je to dobré.Ako ja po deťoch netužim celkovo.Ale keby si už mám vyberať a dá sa tak jedine jednu jedinú babu.Viac nie
Ja som vzdy tuzila len po dcere, predstava, ze by som mala mat chlapca bola pre mna uplne hrozna, ale kedze som dieta-dievca velmi chcela, tak som musela ist do rizika, ze to moze byt aj chlapec. Cele tehotenstvo som doslova pretrpela, lebo som bola tehotna v casoch, ked neexistoval utrazvuk. Strasne som si vydychla, ked mi povedali, ze mam dievcatko. Ked bola tehotna moja dcera, velmi som si priala vnucku, viem, ze k chlapcovi by som proste nemala vztah. Nastastie to vyslo. Pri jej druhom tehotenstve som opat dufala, ze to bude dievcatko (aj vnucka si priala sestricku), nastastie vyslo aj to. Chlapci su mi proste nesympaticki, je mi extremne neprijemna predstava vychovavat a starat sa o chlapca..
Ja som velmi chcela dievcatko.muzovi som vravela ze ziadna zena tak netuzi po dievcatku ako ja.no a nevyslo to,mam dvoch chlapcov.ked som sa muza spytala ci neskusime do tretice to dievcatko tak povedal ci som sa zblaznila.stale ma to nepreslo,proste tuzba je velka,ale urcite by to bol zas chlapec.
Ja si myslim ze je to blbost kedze nie je kazde dievcatko alebo kazdy chlapec rovnaky.
Ja som ocevidne dcera, no cele detstvo som nechcela ziadne saty a sukne, ziadne malovanie a podobne. Prave moj brat bol ten ktoremu velmi zalezalo ako vyzera.
Teraz mam dvoch chlapcov a su velmi velmi odlisni. Jeden je introvert, velmi malo sa rozprava, a druhy je ten kavickovy typ, aj so zenami by dlho sedel a rozpraval sa.
Jeden ma rad sportovanie, druhy nie. Jeden je kreativny, druhy menej. Jednemu je uplne jedno ako vyzera, druhy si vzdy vsetko zladi.
Mala som 4 roky keď sa mi narodil brat. Strašne som plakala lebo som chcela sestru, mala sa volat Kristína. Dodnes si to pamätám 🤣 deti mám dve, prvý bol syn ale rýchlo som sa s tým zmierila aj keď mi chýbali copiky saticky paradenie sa. Druhé je teda dievča a dostalo meno Kristínka, a je to čistý chlapec v sukni 🤣🤣
@anonym_autor mne šiel moj brat na nervy a bratranec bol nevychovany,urevany, lakomy, atď...takže dvaja chlapci,ktorých som nemohla vystat boli dôvod,prečo som chcela dievča a samozrejme sa mi narodila syn,ktorého by som v tom momente,ako som ho uvidela,nevymenila za nic
Ja som strašne chcela dievčatko. Ale že strašne, strašne. Asi to bolo za to, že sme v rodine mali chlapca aj dievča. S chlapcom som vobec nevychádzala, nerozumela som jeho potrebám, a vlastne aj teraz keď je už chlapec dospelý, nemáme žiadny vzťah. Naopak do jeho sestry som sa zaľúbila na prvý pohľad, prvé roky sme spolu aj bývali a bola na mňa veľmi naviazaná. Teraz je to už veľká slečna a síce sa stretávame málo, vždy ma hneď objíme, dá pusu atď.. je taká viac kontaktná, ako bol chlapec, ten nebol kontaktný.
Keď mi doktorka oznámila, že to bude chlapec, rozplakala som sa 😃 ja viem, nemala by som.. nakoniec som za to ale rada, ale tiež nie je kontaktný, nie je mojkací typ, je taký svojský, ale je môj ❤️ už si ani neviem predstaviť, aké by to bolo mať dievča.
Pri prvom dieťati mi to bolo jedno, hlavne aby bolo zdravé a sú to dvojičky, typickí chalani, zbojníci, lumpovia😂. O 4 roky mladšia vytúžená dcéra je ich presná kópia. Vyzerá síce ako malá princezná, ale v lumpačinách ich už dobieha, často ich aj predbehne, hokej aj futbal hráva s nimi, neznáša romantické seriály, dokonca vie lepšie ako oni jazdiť F1 na playstatione.😁😁😁
@anonym_autor pri synovi mi to bolo jedno, len nech je maličké zdravé. Ani som nechcela vedieť pohlavie. Chlap chcel vedieť, ale bolo mu to viac menej jedno. Trochu viac chcel dievča, lebo u nich v rodine sa 5generácii rodili len chlapci. Čakali sme podľa lekárov dievča. Mala som ťažký pôrod trvajúci cez 40 hodín... Ešte pol hodinu pred rozhodnutím o cisárskom reze som bola na sone, kde bolo vraj jasné dievča. Chlapa skoro kleplo keď vytiahli chlapca. Teraz som tehotná znovu. Znovu je mi to jedno. Len nech je zdravie a pohoda. Chlap a jeho rodina dúfajú, že dievča. Uvidíme....
@anonym_autor ahoj u mňa to bolo náročne. Ked som zistila že som tehotná od začiatku som tvrdila že dievča, dievča... Iná možnosť pre mňa neexistovala. Nakupovala som dievčenské veci stále som hovorila že dievča, bola som na cintoríne za ocinom cestou od lekárky a modlila sa za dievčatko. Nevedela som si predstaviť mať chlapca. Obávala som sa dňa kedy mi oznámia pohlavie. Ak by to bol chlapec asi by som plakala. Ja viem že hlavne nech je zdravé, ľúbila by som ho. Teraz si uvedomujem aká je to hlúposť ale mala som to tak. Mám dievča ❤️❤️❤️❤️ sme samé dve a je to moja kópia. Taka partacka. Som šťastná.
@anonym_autor ja som ostala tehotna necakane. Pocas tehotenstva som rozmyslala len nad dievcenskymi menami, nejak som citila, ze je to dievca. Keby mi pri porode povedia, mamicka mate chlapca, tak ostane prvy den asi bez mena 😅 a musela by som sa hodne s tym vysporiadat, ze chlapec. Dcera ma 24 a rokmi moj blizsi vztah k zenskemu pokoleniu len silnie. Este aj psika sme mali fenku. Mozno to vyznie hnusne, ale chlapcov proste nemám rada. Tajne uz teraz dúfam, ze dcera raz bude mat tiez dceru 😃. Tuzba po dalsom dieťati nikdy u mna neprisla.
Ja som vždy chcela dcéru, prečo neviem, proste mám pocit asi že s dievčatami si rozumiem viac.. mam jednu a dvoch chlapcov.. chcela som ešte jednu, ale to už nevyšlo.. som rada že mám deti tak ako mám, ale s dievčaťom je to ľahšie, nech sa na výchovu deti pozerám akokoľvek, také sú moje skúsenosti..
Ľúbim všetky moje deti, len som úprimná..
@anonym_autor pri prvom som chcela dievča a aj bolo. Druhé dieťa som chcela chlapca. A aj sa narodil. Pri treťom mi to bolo jedno. Máme chlapca. Štvrté práve čakáme a dúfam v dievča, lebo už nemám doma ďalšiu chalanskú izbu. Bude musieť byť s dcérou v izbe. 🤣
Ja som chcela dievčatko, ani neviem prečo. Som z takej babskej rodiny, mám jednu segru, samé tety, babky, mamine kamošky mali tiež dcéry, bolo nás proste vždy veľa báb. Nevedela som si predstaviť mať syna. A mám ho :D a je to super! Chcela som takú malú verziu seba a mám ju v chlapčenskej verzii. Viac sa podal na mňa ako na muža 😅
Teraz čakám druhé a je mi úplne jedno, či to bude chlapec alebo dievča 🙂

Chcela som dceru a mam ju. Viem, ze na 99% dalsie dieta riesit uz nebudem, tak som rada ako to dopadlo. Realny dovod nemam ziadny, bol to len pocit - neskutocna tuzba po dievcatku