icon

Prečo niektorí ľudia strácajú záujem, keď nemôžu manipulovať?

10. júl 2026

Zažili ste niečo také? Lebo mne sa to už stalo. Niekto ma chcel manipulovať a dostať tam, kam chcel on. Ale keď sa to nepodarilo, začal byť nepríjemný a úplne sa odo mňa odstrihol.

Potom som zažila aj také niečo, že niekomu z rodiny som bola dobrá, len kým som dávala ich deťom peniaze a darčeky. Keď to prestalo, lebo som zmenila prácu, tak si dotyčná našla zámienku, že som jej vynadala, čo samozrejme nebola pravda. A prerušila úplne kontakt.

Ďalší človek bol veľmi nábožný a keď zistil, že ja až tak pravidelne do kostola nechodievam, ani neodsudzujem rozvody, už sa mi takmer neozýva.

Samozrejme sú aj ľudia, s ktorými vychádzam dobre.

anonym_894874
10. júl 2026

Nerozumiem úplne otázke. Však ja by som bola rada, že niekto, kto ma chce manipulovať a nedarí sa mu to, preruší kontakt. Mala by si byť rada a nie sa nad tým pozastavovať.

anonym_dd4268
10. júl 2026

A potrebuješ takýchto ľudí vo svojom živote?

luciaruz
10. júl 2026

Takýchto ludi som tiez mala, ale odstrihla som ich, takíto ludia su mi v zivote absolutne na nič, iba mi zatazuju mysel. Ja som pre nich maximalne nedoležita, takze neviem preco by som sa nimi mala vobec zaoberať

personality
10. júl 2026

Prečo? No jednoducho preto lebo je manipulátor? Tam kde taký neuspeje, odchádza tam, kde uspeje.
A druhý prípad sú ľudia, ktorí chcú z druhých niečo mať, finančné výhody napriklad. Ešte niečomu nerozumieš?

anonym_c23be3
10. júl 2026

Prvý príklad nepíšeš konkrétne o čo išlo, takto ťažko povedať, či to bola naozaj manipulácia alebo sa proste vaše cesty rozchádzali, aj ten tretí príklad je taký, že no načo byť v kontakte s niekým, s kým nemám rovnaké hodnoty? Asi s tebou už jednoducho nemá o čom a je to jeho rozhodnutie, nikto s tebou nie je povinný komunikovať... v tom druhom je to jasné, tam ťa iba využívali...

anonym_a6a31e
10. júl 2026

Kym ta toto bude trapit tak taki ludia k tebe budu prichadzat.Musis byt stastna,ked to stopnu a nie takto nad tym rozmyslat.Toto je to,co mas zmenit ,,,svoje zmyslanie,,,a pridu presne taki ludia akych chces.

anonym_e5e640
10. júl 2026
@anonym_894874

Nerozumiem úplne otázke. Však ja by som bola rada, že niekto, kto ma chce manipulovať a nedarí sa mu to, preruší kontakt. Mala by si byť rada a nie sa nad tým pozastavovať.

@anonym_894874 Tiež to mám tak, že ak sa manipulátor odstrihne,je to ok.Ovela horšie je, keď zistí, že mnou nevie manipulovať a tak prejde do otvoreného útoku, ktorého súčasťou je osočovanie, ohováranie, útočenie, priame nadávky

autor
10. júl 2026

No vlastním byt a v minulosti mi jedna príbuzná dohodila nájomníkov, ktorí boli jej kamaráti. Oni začali vymýšľať, že sa im nepáči môj nábytok a mám ho vysťahovať. Odmietla som a povedala som im, že radšej prenajmem byt niekomu inému. Príbuznej sa to nepáčilo a začala na mňa naliehať , že mám byt vypratať, aby si mohli priniesť svoj nábytok. Poslala som ju niekam (slušne) a odvtedy začalo otvorené nepriateľstvo. Vyslovenene si na mňa navymýšľala veci a takto to prezentovala pred manželom a jej rodinou.

anonym_e5e640
10. júl 2026
@anonym_autor

No vlastním byt a v minulosti mi jedna príbuzná dohodila nájomníkov, ktorí boli jej kamaráti. Oni začali vymýšľať, že sa im nepáči môj nábytok a mám ho vysťahovať. Odmietla som a povedala som im, že radšej prenajmem byt niekomu inému. Príbuznej sa to nepáčilo a začala na mňa naliehať , že mám byt vypratať, aby si mohli priniesť svoj nábytok. Poslala som ju niekam (slušne) a odvtedy začalo otvorené nepriateľstvo. Vyslovenene si na mňa navymýšľala veci a takto to prezentovala pred manželom a jej rodinou.

@anonym_autor Ty máš právo so svojim majetkom narábať podľa vlastného uváženia.Netrap sa tým,ze ta príbuzná špini.Ja to mám podobné.Odmietla som sa podriadiť príbuznej a začala mi na moje slušné otázky odpovedať osocovanim.Uvediem podobný príklad:Ja sa opýtam, že niečo, čo sme financovali spolu, prečo stojí toľko, koľko stojí/človek očakáva účet,alebo aspoň vysvetlenie a miesto toho je odpoveď, že som hlúpa /. Vieš, že prečo sa títo ľudia takto prejavujú? Lebo väčšinou dosiahnu, čo chcú a keď sa im to nepodarí, sú bezmocní, tak im ostane osočovanie, intrigy, nadávky, klamstva ako nástroj pomsty

marianarem
10. júl 2026

@anonym_autor Tak manipulatori sa obklopuju ludmi, ktorych dokazu manipulovat, s inymi nevedia fungovat. Ano stalo sa mi to, zacala som si s jednym takym dokonca vztah, uz v uplnych zaciatkoch skusil nejake svoje triky, ale ked videl, ze na to nereagujem podla jeho predstav, tak velmi rychlo vztah ukoncil. Mne vtedy ani nedoslo, co sa tam vlastne dialo a bola som dokonca nestastna, ze ma nechal. Az ked som casom zistila cosi viac zo psychologie, tak spatne mi doslo, o co sa so mnou snazil. Len ja prirodzene nie som velmi manipulovatelna, takze to nepadlo na urodnu podu.

unicornlady
10. júl 2026

Odporúčam o manipulácii tento skvelý rozhovor

https://www.youtube.com/watch?v=uaV7bQiz2Mc
anonym_94ffe2
10. júl 2026

@anonym_autor úprimne môžeš byť rada ze sa ti to takto ukázalo. Treba vyčistiť svoje kontakty a ti ľudia nakoniec stratia záujem sami a takých vôbec nepotrebuješ.

anonym_e52094
10. júl 2026

@anonym_autor A ti manipulatori su ti naco v zivote? Co ti nadavaju?.

renusik
Včera o 18:49

@anonym_autor smeti sa vyniesli samé😃

anonym_ac100b
Včera o 18:59

Môžeš byť rada, že si sa ich zbavila. A ani netreba nad nimi premýšľať. Načo takých falošných ľudí mať okolo seba. Naozajstní priatelia sa už veru ťažko hľadajú. A zase takýchto falošných netreba, radšej nemať žiadnych.

cacianka
Včera o 20:12

Prečo ? Lebo je to bežný kolobeh života. Kazdy z nás má v živote, alebo stretne takéto indivíduá. Je na nás ako sa s tým vysporiadame. Trpíme alebo odstrihneme

anonym_13ee91
Dnes o 12:23

Bud rada, ze nemas okolo seba toxickych ludi 👍🍀

marca12
Dnes o 12:37

@anonym_autor Hovori sa tomu,ze sa smeti vyniesli same. Kazdy sme s nejakou povahou.