icon

Prečo niektorí ľudia strácajú záujem, keď nemôžu manipulovať?

10. júl 2026

Zažili ste niečo také? Lebo mne sa to už stalo. Niekto ma chcel manipulovať a dostať tam, kam chcel on. Ale keď sa to nepodarilo, začal byť nepríjemný a úplne sa odo mňa odstrihol.

Potom som zažila aj také niečo, že niekomu z rodiny som bola dobrá, len kým som dávala ich deťom peniaze a darčeky. Keď to prestalo, lebo som zmenila prácu, tak si dotyčná našla zámienku, že som jej vynadala, čo samozrejme nebola pravda. A prerušila úplne kontakt.

Ďalší človek bol veľmi nábožný a keď zistil, že ja až tak pravidelne do kostola nechodievam, ani neodsudzujem rozvody, už sa mi takmer neozýva.

Samozrejme sú aj ľudia, s ktorými vychádzam dobre.

anonym_894874
•
10. júl 2026

Nerozumiem úplne otázke. Však ja by som bola rada, že niekto, kto ma chce manipulovať a nedarí sa mu to, preruší kontakt. Mala by si byť rada a nie sa nad tým pozastavovať.

anonym_dd4268
•
10. júl 2026

A potrebuješ takýchto ľudí vo svojom živote?

luciaruz
•
10. júl 2026

Takýchto ludi som tiez mala, ale odstrihla som ich, takíto ludia su mi v zivote absolutne na nič, iba mi zatazuju mysel. Ja som pre nich maximalne nedoležita, takze neviem preco by som sa nimi mala vobec zaoberať

personality
•
10. júl 2026

Prečo? No jednoducho preto lebo je manipulátor? Tam kde taký neuspeje, odchádza tam, kde uspeje.
A druhý prípad sú ľudia, ktorí chcú z druhých niečo mať, finančné výhody napriklad. Ešte niečomu nerozumieš?

anonym_c23be3
•
10. júl 2026

Prvý príklad nepíšeš konkrétne o čo išlo, takto ťažko povedať, či to bola naozaj manipulácia alebo sa proste vaše cesty rozchádzali, aj ten tretí príklad je taký, že no načo byť v kontakte s niekým, s kým nemám rovnaké hodnoty? Asi s tebou už jednoducho nemá o čom a je to jeho rozhodnutie, nikto s tebou nie je povinný komunikovať... v tom druhom je to jasné, tam ťa iba využívali...

anonym_a6a31e
•
10. júl 2026

Kym ta toto bude trapit tak taki ludia k tebe budu prichadzat.Musis byt stastna,ked to stopnu a nie takto nad tym rozmyslat.Toto je to,co mas zmenit ,,,svoje zmyslanie,,,a pridu presne taki ludia akych chces.

anonym_e5e640
•
10. júl 2026
@anonym_894874

Nerozumiem úplne otázke. Však ja by som bola rada, že niekto, kto ma chce manipulovať a nedarí sa mu to, preruší kontakt. Mala by si byť rada a nie sa nad tým pozastavovať.

@anonym_894874 Tiež to mám tak, že ak sa manipulátor odstrihne,je to ok.Ovela horšie je, keď zistí, že mnou nevie manipulovať a tak prejde do otvoreného útoku, ktorého súčasťou je osočovanie, ohováranie, útočenie, priame nadávky

autor
•
10. júl 2026

No vlastním byt a v minulosti mi jedna príbuzná dohodila nájomníkov, ktorí boli jej kamaráti. Oni začali vymýšľať, že sa im nepáči môj nábytok a mám ho vysťahovať. Odmietla som a povedala som im, že radšej prenajmem byt niekomu inému. Príbuznej sa to nepáčilo a začala na mňa naliehať , že mám byt vypratať, aby si mohli priniesť svoj nábytok. Poslala som ju niekam (slušne) a odvtedy začalo otvorené nepriateľstvo. Vyslovenene si na mňa navymýšľala veci a takto to prezentovala pred manželom a jej rodinou.

anonym_e5e640
•
10. júl 2026
@anonym_autor

No vlastním byt a v minulosti mi jedna príbuzná dohodila nájomníkov, ktorí boli jej kamaráti. Oni začali vymýšľať, že sa im nepáči môj nábytok a mám ho vysťahovať. Odmietla som a povedala som im, že radšej prenajmem byt niekomu inému. Príbuznej sa to nepáčilo a začala na mňa naliehať , že mám byt vypratať, aby si mohli priniesť svoj nábytok. Poslala som ju niekam (slušne) a odvtedy začalo otvorené nepriateľstvo. Vyslovenene si na mňa navymýšľala veci a takto to prezentovala pred manželom a jej rodinou.

@anonym_autor Ty máš právo so svojim majetkom narábať podľa vlastného uváženia.Netrap sa tým,ze ta príbuzná špini.Ja to mám podobné.Odmietla som sa podriadiť príbuznej a začala mi na moje slušné otázky odpovedať osocovanim.Uvediem podobný príklad:Ja sa opýtam, že niečo, čo sme financovali spolu, prečo stojí toľko, koľko stojí/človek očakáva účet,alebo aspoň vysvetlenie a miesto toho je odpoveď, že som hlúpa /. Vieš, že prečo sa títo ľudia takto prejavujú? Lebo väčšinou dosiahnu, čo chcú a keď sa im to nepodarí, sú bezmocní, tak im ostane osočovanie, intrigy, nadávky, klamstva ako nástroj pomsty

marianarem
•
10. júl 2026

@anonym_autor Tak manipulatori sa obklopuju ludmi, ktorych dokazu manipulovat, s inymi nevedia fungovat. Ano stalo sa mi to, zacala som si s jednym takym dokonca vztah, uz v uplnych zaciatkoch skusil nejake svoje triky, ale ked videl, ze na to nereagujem podla jeho predstav, tak velmi rychlo vztah ukoncil. Mne vtedy ani nedoslo, co sa tam vlastne dialo a bola som dokonca nestastna, ze ma nechal. Az ked som casom zistila cosi viac zo psychologie, tak spatne mi doslo, o co sa so mnou snazil. Len ja prirodzene nie som velmi manipulovatelna, takze to nepadlo na urodnu podu.

unicornlady
•
10. júl 2026

Odporúčam o manipulácii tento skvelý rozhovor

anonym_94ffe2
•
10. júl 2026

@anonym_autor úprimne môžeš byť rada ze sa ti to takto ukázalo. Treba vyčistiť svoje kontakty a ti ľudia nakoniec stratia záujem sami a takých vôbec nepotrebuješ.

anonym_e52094
•
10. júl 2026

@anonym_autor A ti manipulatori su ti naco v zivote? Co ti nadavaju?.

renusik
•
11. júl 2026

@anonym_autor smeti sa vyniesli samé😃

anonym_ac100b
•
11. júl 2026

Môžeš byť rada, že si sa ich zbavila. A ani netreba nad nimi premýšľať. Načo takých falošných ľudí mať okolo seba. Naozajstní priatelia sa už veru ťažko hľadajú. A zase takýchto falošných netreba, radšej nemať žiadnych.

cacianka
•
11. júl 2026

Prečo ? Lebo je to bežný kolobeh života. Kazdy z nás má v živote, alebo stretne takéto indivíduá. Je na nás ako sa s tým vysporiadame. Trpíme alebo odstrihneme

anonym_13ee91
•
12. júl 2026

Bud rada, ze nemas okolo seba toxickych ludi 👍🍀

marca12
•
12. júl 2026

@anonym_autor Hovori sa tomu,ze sa smeti vyniesli same. Kazdy sme s nejakou povahou.