icon

Prečo partner zle chápe môj odmietavý postoj?

pozitivka
13. jún 2025

Ahojte. Veľmi krátko. Ani nie pred mesiacom a pol som sa zoznámila s jedným chlapíkom. Všetko je v poriadku, prebieha zoznamovanie, pár krát sme si spolu vyrazili vonku na výlet. Nič intímne medzi nami nebolo. Momentálne som na dovolenke s dospelým synom, dnes odlietame, prichádzame v noci okolo druhej. Ten môj “priateľ”sa ponúkol, že príde po nás na letisko, 100 km. od jeho bydliska, my bývame asi 25 km., že navarí, donesie nejaký nákup a pod. A samozrejme, prespí u nás. Najprv sa mi to zdalo ako úžasné gesto, no dnes ráno som mu napísala, že je to na mňa priskoro, že budem unavená, že sa na to necítim. Ale že sa môžeme vidieť hneď v sobotu, v nedeľu. Napísal, že chápe, ale myslím, že nechápe. Myslím, že sa urazil, pretože celý čas mi vypisoval ako sa teší, že ma prekvapí. Urobila som chybu, keď som to zrušila?

enmery
13. jún 2025

Nie. Ak sa on urazí pre takúto hlúposť, aspoň Ti ukáže dosť podstatnú časť svojej osobnosti. Ty to tak cítiš a vzala si svoje pocity vážne a ešte to nechceš. Určite by som sa neprispôsobovala po mesiaci a pol prakticky ešte cudziemu mužovi, ktorý sa urazí.

sevrin
13. jún 2025

Nie, ja tiež nemusím takéto vnucovanie. Každý sa musí naučiť rešpektovať súkromnú zónu toho druhého.

laurinka27
13. jún 2025

Kto nazyva svoje znamosti "chlapík"? :D Ved to sa pouziva len vo filmoch

januska12323
13. jún 2025

Ak by sa urazil aspoň vieš s kým máš do činenia. Gesto je to síce milé ale nechcela by som doma niekoho hneď po dovolenke keď sme spolu dokopy nič nemali. A vysvetľovať synovi už vôbec.

lubkovaandrejka
13. jún 2025

@pozitivka preco si myslis,ze to nemohol ozaj pochopit? Uz ti pise menej?

danniiee8
13. jún 2025

Podľa čoho usudzuješ, že sa urazil?
A možno naozaj mal pre teba niečo pripravené, vymyslené a možno nie je urazený ale iba ostal smutný? Možno fakt niečo plánoval a skutočne sa tešil a iba mu to došlo ľúto.
Iba sa na to skúšam pozerať z druhej strany.

luccija
13. jún 2025

@pozitivka tiež by som to tak nechcela.A už vôbec nie vysvetľovať synovi kto to je, ak teda bývate spolu.Je to jedno budeš unavená, budeš si chcieť poprat, oddýchnuť on mal nejakú predstavu, ale nechcela by som, aby mi organizoval život.Navarit a prekvapiť tá môže aj cez vikend

pozitivka
autor
13. jún 2025
@lubkovaandrejka

@pozitivka preco si myslis,ze to nemohol ozaj pochopit? Uz ti pise menej?

@lubkovaandrejka áno, neodpisuje

pozitivka
autor
13. jún 2025
@danniiee8

Podľa čoho usudzuješ, že sa urazil?
A možno naozaj mal pre teba niečo pripravené, vymyslené a možno nie je urazený ale iba ostal smutný? Možno fakt niečo plánoval a skutočne sa tešil a iba mu to došlo ľúto.
Iba sa na to skúšam pozerať z druhej strany.

@danniiee8 ja viem, preto ma to trochu mrzí

zuzubb007
13. jún 2025

Na jednej strane je to skvelé, ktory chlap by toto spravil, že spraví ti nákup, navarí atď. asi maloktory to by som si vazila, ale na druhej strane nič ste spolu nemali, a kebyže aspoň nejdeš zo synom ale čo mu povies toto je kamarát ide u nás spat čudné

pozitivka
autor
13. jún 2025
@zuzubb007

Na jednej strane je to skvelé, ktory chlap by toto spravil, že spraví ti nákup, navarí atď. asi maloktory to by som si vazila, ale na druhej strane nič ste spolu nemali, a kebyže aspoň nejdeš zo synom ale čo mu povies toto je kamarát ide u nás spat čudné

@zuzubb007 syn je dospelý, je mu to viac menej jedno, ale mne to proste vadí, je pre mňa stále cudzí

katica06
13. jún 2025
@pozitivka

@zuzubb007 syn je dospelý, je mu to viac menej jedno, ale mne to proste vadí, je pre mňa stále cudzí

@pozitivka usudzujem že ty mu cudzia nie si, a plánoval posunúť vás vzťah na vyšší level. Pravdepodobne si myslel že sa budeš na neho tešiť ako s on teší ma teba a dostal košom.

petulda333
13. jún 2025

Nemusel sa urazit,len je sklamany. Zrejme to vnima a citi inak. Daj mu cas

pralinka25
13. jún 2025
@katica06

@pozitivka usudzujem že ty mu cudzia nie si, a plánoval posunúť vás vzťah na vyšší level. Pravdepodobne si myslel že sa budeš na neho tešiť ako s on teší ma teba a dostal košom.

@katica06 tak ale su spolu velmi kratko ako pise autorka. Nie kazdy chce hned skoncit v posteli. Je uplne jasne o co panovi ide podla reakcie. Navyse fakt po prilete z dovolenky je clovek utahany chce si oddychnut a nie sa venovat nadrzanemu chlapovi o ktorom ona moc nevie a hned si ho pustat do bytu este ked je doma aj syn. Ja by som chlapa po par stretnutiach v byte tiez nechcela. Vobec nevie co je on zac. Nech sa tesi ako chce ale nema 5 aby nevydrzal jeden den navyse.

veselo_neveselo
13. jún 2025

Problem mozno ani nie je, ze si to zrusila, ako kedy. Sorry ale den pred planom sa taketo veci nerusia. Mala si si to premysliet ked ste to dohadovali, a nesuhlasit s tym hned vtedy. Lebo ved odvtedy sa nic nezmenilo, len tvoj postoj na vec.

Cim nehovorim, ze nemas narok zmenit nazor. Mas. Len nabuduce viac popremyslaj, predtym nez s niecim suhlasis, hlavne ked ten clovek prinesie nejaku "obetu" aby ten plan naplnil. On tiez nie je opica na gumicke.

katica06
13. jún 2025
@pralinka25

@katica06 tak ale su spolu velmi kratko ako pise autorka. Nie kazdy chce hned skoncit v posteli. Je uplne jasne o co panovi ide podla reakcie. Navyse fakt po prilete z dovolenky je clovek utahany chce si oddychnut a nie sa venovat nadrzanemu chlapovi o ktorom ona moc nevie a hned si ho pustat do bytu este ked je doma aj syn. Ja by som chlapa po par stretnutiach v byte tiez nechcela. Vobec nevie co je on zac. Nech sa tesi ako chce ale nema 5 aby nevydrzal jeden den navyse.

@pralinka25 podľa mojich skúseností chlapi rozmýšľajú inak

pralinka25
13. jún 2025
@katica06

@pralinka25 podľa mojich skúseností chlapi rozmýšľajú inak

@katica06 ano ja viem ze rozmyslaju inak. Ale to nemeni nic na situacii ze autorke je neprijemne mat rande pred dospelym synom u seba doma po kratkej znamosti navyse ked vie ze bude unavena. A je jasne ze on sa po tom vykone nebude na nu chciet len divat ze ano.

unicornlady
13. jún 2025

@veselo_neveselo Tiež si myslím, že bol proste nachystaný, že príde a zrazu takto na poslednú chvíľu to autorka zrušila.
Na to, že ste sa videli spolu málo, tak aj chápem, že si nebola pripravená, aby u vás prespal. Práve preto si si to mala lepšie premyslieť.

Ak by sa ozaj urazil natoľko, že by sa s tebou viac nebavil, tak to tiež je dosť nevyzreté z jeho strany. Môže povedať, že sa tešil, že bol takto nachystaný a sklamalo ho tvoje odmietnutie. Avšak prestať sa baviť (ghost-núť ťa) nie je správne.

pozitivka
autor
13. jún 2025

Tak nakoniec napísal… ❤️ nie, nie vobec… všetko je v poriadku… nemám na to žiadny dôvod…. Mrzí ma, že máš taký pocit, … ver mi, nemusíš.
Teším sa na teba 😘…my ženy sme asi paranoídne a hľadáme problém kde nie je 😌 ďakujem za každú odpoveď

vanilkovazmrzka
13. jún 2025

Neurobila si chybu. On to trochu vyhrotil. Uplne by stacilo keby ponukol odvoz a ne ze sa ti rovno nanominuje do bytu

veronicka1901
13. jún 2025

Dobre si zareagovala, je to priskoro na všetko uvedené 🙂.

katica06
13. jún 2025
@pralinka25

@katica06 ano ja viem ze rozmyslaju inak. Ale to nemeni nic na situacii ze autorke je neprijemne mat rande pred dospelym synom u seba doma po kratkej znamosti navyse ked vie ze bude unavena. A je jasne ze on sa po tom vykone nebude na nu chciet len divat ze ano.

@pralinka25 neverím že existuje nejaká univerzálna pravda, iba to čo cíti ten chlapík a to čo cíti autorka, to že je aj podľa mňa priskoro na tom nič nemení

betulinka1
13. jún 2025

@pozitivka mne to niekedy pripada, ze zeny niekedy nevedia co chcu. Ponúkne sa, ze pride a postara sa…zle je….neponukne pomoc…. Zle je…. Myslim si, ze ziaden normalny chlap si nemysli, ze prides s dovolenky a on ta privezie, ze na neho skocis…. Ak Ano povies nie… jednoduche… aspon by si si ho otestovala…. Za mna to bolo velmi mile gesto, ktore svedčí o tom, ze je starostlivý….

mirokub
Odpoveď bola odstránená
bystrozraky
13. jún 2025

@pozitivka Ak je chytrý, tak to chápe, ak nie je chytrý, tak nie je o co stat. Je skvelé, že sa nad všetkým zamýšľaš, ale ver mi, občas veciam nechaj voľný priebeh a pochop, že podľa mojej prvej vety sa to vyrieši samo a bude to to najspravnejsie riesenie. 😉

taktotedanie
14. jún 2025

@pozitivka ja by som mu to zarazila hned, mech nieje premotivovany
Po dovolenke chcem mat svoj pokoj