Prečo partnerka odmieta spoločné bývanie?
Zdravím, hlavne skúsene a životom skúšane ženy, matky viacerých deti, ja mam 47 a som rozvedeny, zamestnaný, finančne nezávisly a žijem vo vlastnom dome sám, moja priatelka má 44 je uz pár rokov vdova, je zamestnaná, tiez finančne nezávislá, a býva vo svojom dome spolu s tromi dcérami, jedna je v tínedžerskom veku, dve staršie sú už dospelé, študujúce na VŠ. Máme spolu pekný partnerský vzťah, varime spolu, pracujeme v záhrade, spolu športujeme aj chodime na výlety či dovolenky aj lyžovačky, spolu riešime bežne prevádzkové starosti jednej , či druhej domácnosti, aj po intímnej stránke nám to zatial klape, a sme spolu cca 1,5 roka avšak, moja priatelka nekompromisne , striktne až agrasivne odmieta aby sme bývali spolu, či uz u mňa alebo u nej (nich). Mňa to však velmi trápi a som z jej postoja velmi nešťastný, ked náhodou príde reč na spoločne bývanie v blízkej budúcnosti ( rádovo o niekolko mesiacov ) , vzdy sa najeduje a striktne túto tému ukonči. Velmi ma to trápi a neviem ako mám riešit tento vzťahový problém, ak sa to vôbec dá ??? Vedeli by ste mi ženy 40++ , a matky detí ( dcér) poradit, prečo sa priatelka nechce so mnou na túto tému vôbec baviť, Dakujem za vaše názory.
nevieme, ake mala manzelstvo, mozno sa desi toho, ze bude mat dalsieho muza, o ktoreho sa bude treba starat a uz sa jej nechce.
ved, ked vam to tak pekne funguje, naco to menit? ona ma predsa doma este tinedzerku, preco by jej do domu stahovala noveho muza? alebo preco by sa mali stahovat k tebe?
ty si tam sam, je ti asi smutno, ale skus sa na to pozriet jej ocami
ja by som to tiez ani nahodou nemenila, aspon urcite nie, kym tam byva este nejake dieta
@daro1147 ja som síce v šťastnom manželstve ale manžela mám ako výhru z lotérie 🙂. Keby som mala po ňom ďalšieho muža, nechcela by som s ním bývať. Mať “my space” je super pre obe strany.
asi vidi skor nevýhody spolocneho bývania - hlavne kvoli detom. maju asi enjaky zabehnutý system. Ja, ked ti poviem iba za seba - rovnako som so synom bývala sama a nikto ma nekritizoval, nic mi nevycital - nemusela som sa prisposobovat. Ked som chcela mat na veceru napr polievku zo sáčku, tak som ju proste mala. nemuselo byt navarené (tak idem do obchodaku a nieco kupim na veceru), oprate - proste inak sa funguje uz s partnerom....
A ako si to predstavuješ? Ty u nej, keď má doma dcéry, či oni všetky u vás? Nemyslím, že to je dobrý nápad.
@daro1147 neviem ako dlho je vdova, ale mozno nechce do domu kde zili ako rodina s manzelom/otcom nastahovat ineho muza. A zaroven sa z tohto domova nechce stahovat ani z neho vytrhavat dceru tinedzerku, co je pochopitelne. Zase tak dlho spolu nie ste; prestan na to tlacit a opakovane to vytahovat
Síce nie som 40+ ale mám blízko k 40tke a nikdy ale nikdy by som s mužom bývať pod jednou strechou nechcela. A nie, nemám traumu z predchádzajúceho vzťahu a ani nič podobné, ale za tie roky, čo som bola sama bez partnera, som si tak zvykla na ten kľud a pokoj, na to, že si robím čo chcem a kedy chcem, že sa môžem v posteli rozťahovať, že mi nikto nechrápe do ucha atď. 😀 ale tak ja pri zoznamovaní s mužmi poviem hneď, že žiadne deti a žiadna spoločná domácnosť. A možno aj preto som si radšej našla milenca 😀
Tiez by som sa nehrnula do spolocneho byvania. Clovek uz ma svoje sukromie, cas pre seba, deti, deti si nemusia zvykat na cudzieho chlapa v byte, alebo sa zo svojho domova stahovat. Ja ju chapem. Tiez si myslim, ze to bude ine, ked uz nejake z deti alebo vsetky budu osamostatnene. Ale takto je ich dost, az 4 😁. A predstava obskakovat dalsieho muza… pokial vam to takto funguje tak fajn, co je ale cudne, ze sa nechce o tom rozpravat, to je take divne velmi. Lebo ved aj o “nie” sa da slusne porozpravat..
Tiež by som sa nehrnula do spoločného bývania, predsa má svoje súkromie. Bohvie aké mala manželstvo, možno práve nemala v ňom svoj pokoj a čas pre seba a dcéry. Netlačte ju do niečoho čo nechce a odmieta, nemusí to dobre dopadnúť.
Kedze ma dcery vo veku, ako pises, je to rozumne takto rozmyslat, ja ju uplne chapem. Neskor sa to moze zmenit, ked vyletia z hniezda.
Tiez by som sa nehrnula do spolocneho byvania. Clovek uz ma svoje sukromie, cas pre seba, deti, deti si nemusia zvykat na cudzieho chlapa v byte, alebo sa zo svojho domova stahovat. Ja ju chapem. Tiez si myslim, ze to bude ine, ked uz nejake z deti alebo vsetky budu osamostatnene. Ale takto je ich dost, az 4 😁. A predstava obskakovat dalsieho muza… pokial vam to takto funguje tak fajn, co je ale cudne, ze sa nechce o tom rozpravat, to je take divne velmi. Lebo ved aj o “nie” sa da slusne porozpravat..
@liv1
no my nevieme, akym sposobom jej to prezentuje 🙂 mozno tu temu vytahuje pričasto a asi mu uz povedala parkrat nie 🙂
ako pise:
Mňa to však velmi trápi a som z jej postoja velmi nešťastný, ked náhodou príde reč na spoločne bývanie v blízkej budúcnosti ( rádovo o niekolko mesiacov ) , vzdy sa najeduje a striktne túto tému ukonči.
Ani sa jej nečudujem, doma samé baby, môžu si robiť na čo sú zvyknuté dokonca aj behať v spodnom prádle, načo by tam chceli nového chlapa? Dupľom keď sa im ten dom spája s ockom/manželom, ktorý už s nimi nie je. Prestaň na ňu tlačiť lebo ti ujde úplne.
ked som sa pytala mojej mamy preco nechce uz nikoho, mala som 2 ked odisla od otca, povedala, ze sa jej nechce nikomu prat a varit, fakt si nikoho nenasla, zrejme ma priatelka uz svoj zauzivany komfort, plus 3 dievcata k tomu a nechce do babinca priviest chlapa
Pre jej dcery si cudzi chlap, ci sa ti to paci ci nie. Takze chapem jej dovody preco toto odmieta (aj ked to nemusi byt len tento a nemusi to byt ten najdolezitejsi). Zbytocne tlacis na pilu, daj tomu cas. Alebo to ukonci ak trvas na tom, ze ako par musite byt pod jednou strechou.
Ja som síce rozvedená, nie vdova. Mám priateľa a dvoch synov. Spoločné bývanie zatiaľ tiež odmietam. Vyhovuje mi, že deti sú týždeň so mnou a týždeň s otcom. Celé manželstvo som bola ako taký väzeň. Teraz mám týždeň pre seba a nehodlám sa oň pripraviť. Partner to toleruje. Tiež ma rád ten svoj kľud. Už sa proste nechcem nikomu prispôsobovať. Doslova si užívam týždeň ticha a kľudu. Hoci teda u nás je to asi jedno lebo partner robí na tyždňovky, takže aj to spoločné bývanie by bolo obmedzené. No každopádne aj keby robil normálne, nechcela by som to meniť a bývať s ním, prať jeho veci a robiť mu servis. Toto som robila v manželstve a keďže to bolo extrémne, už to robiť nechcem vôbec. Nikdy.
Mám 44 a celkom fajn 25-ročné manželstvo, ale ak by som ostala sama, tak áno - priateľa na pekné spoločné chvíle, ale nie spoločné bývanie. A to má syn 24 a o chvíľu končí VŠ. Proste stretávať sa s niekým, prípadne s ním stráviť pár dní, OK. Ale prispôsobiť mu život, každú chvíľu, aby som musela riešiť či idem po práci domov alebo inde, otázky "kedy prídeš", "kde si" a prečo je/nie je ... a kde je... a prípadne spoločnú kasu, tak to už vôbec nie. Myslím, že celkovo väčšina žien po 40-ke už netúži po spoločnom živote a cení si vlastnú samostatnosť a slobodu a už sa nechce prispôsobovať.
Tiež by som si na jej mieste chlapa k sebe nenasťahovala. Možno keď sa všetky deti osamostatnia.
Dakujem vám velmi pekne milé ženy, dámy, manželky a matky za vaše názory, rady a postrehy. Všetky si ich vážim a sú pre mňa velmi hodnotné, takže ja premýšlam, zvažujem, analyzujem a prepočítavam.....
@daro1147 nemam 40 plus a nie som matka, ale vyjadrim sa aj tak, ze mozno sa boji sklamania, ze sa tym vas vztah pokazi, hlavne preto, ze ona ma deti a mozno ma obavu z toho, ze ti pojdu na nervi. Dalsia moznost je ta, ze v takom veku ma uz kazdy rad svoj klud a nechce sa prisposobovat.
Mozno vam to tak dobre funguje aj pero,lebo nie ste spolu v jednej domacnosti.Tak či onak by ste sa museli starat o dva domy nik z vas ten svoj nepreda predsa.Nechci vsetko.ber co máš,nie je toho malo.
@daro1147 napisem narovinu, ja mat 3 dcery tak ziadneho cudzieho chlapa si domov nenastahujem. A uz vobec nie po 1.5r vztahu. A ani sa nenastahujem k nejakemu chlapovi ked mam tinedzerku v starostlivosti. Dalsie dve dcery su dospele SS/VS.
Dopriala by som si ten luxus mat svoj vlastny domov s mojimi detmi a potom aj sama ked sa odstahuju.
No nechce lebo jej to vyhovuje takto. Keď chce je s tebou a keď nie tak má cas na seba. Ja ju plne chápem a tiež by som už do spoločného bývania s chlapom nešla.
Dakujem vám velmi pekne milé ženy, dámy, manželky a matky za vaše názory, rady a postrehy. Všetky si ich vážim a sú pre mňa velmi hodnotné, takže ja premýšlam, zvažujem, analyzujem a prepočítavam.....
@daro1147 my, zeny v podobnom veku, mame uz svoj zivot zariadeny-deti takmer dospele, mame svoju pracu, vlastne byvanie a uz vyplatenu hypoteku..... Naco si preboha potrebujeme stahovat do domu cudzieho chlapa? Jeme ked chceme a co chceme, v tv si pustime tiez co sa nam zaziada-trebars aj o polnoci s misou pukancov a poharom vina bez toho, aby sme museli nieco niekomu vysvetlovat, nemusime sa nikomu prisposobovat, prat veci navyse ci umyvat vañu s chlpami..... Chceme svoj zabehnuty pokoj bez zbytocnych komplikacii, obcas si so schopnym muzom vrznut, ale potom pekne kazdy do svojho....
Vyhovieť 4 ženám je veľmi ťažko a ja si myslím, že v tom majú prsty hlavne dcéry.
Nechcú ťa tam a rovnako k tebe nepojde ani tá najmladšia, koli čomu by to robila? Tebe sa oni majú prisposobovať? Veď si im nikto, mamu prevalcujú raz-dva, sú tri ks 😆
Dnes si rodič pri deťoch neškrtne, buď rád že ťa strpia na návšteve
Možno skúste nejaké prespavacky. U teba. U nej. Víkend. Predĺžený víkend. A uvidí sa časom. Ma deti a svätý pokoj…keďže je zjavne nezávislá.. tiež by som sa nehrnula… zas tak dlho spolu nie ste
@daro1147 Mám 45+ tiež by som sa už k nikomu nesťahovala a s nikým nebývala. Chcem mať svoj kľud, poriadok a nemienila by som už prať a riadiť žiadnemu chlapovi. Keby mám navyše deti, kým sa neosamostatnia tým dupľom. Už z úcty k nim.
Ako dcera podobnej matky ti poviem, ze k nam si moja matka svojho druheho muza nastahovala a pre mna to bolo totalne narusenie sukromia, kedze dovtedy sme boli 10 rokov same. A teda jej druhy muz bol uplne v pohode, mily, snazil sa, nevnucoval sa mi, proste nebolo to o tom cloveku samotnom ale o tom, ze sa zmenilo fungovanie v domacnosti a prisiel tam ,,narusitel". Ja som sa tam odvtedy uz necitila ako doma.
Tiež si myslím že hlavnú rolu hrajú dcéry. Oni sa nechcú sťahovať a zároveň nechcú stratiť svoj kľud s cudzím chlapom pri svojej mame. Možno sa to zmení ked posledná odíde z domu, potom žena ostane sama a možno sa k sebe nastahujete.
Tiež si myslím že hlavnú rolu hrajú dcéry. Oni sa nechcú sťahovať a zároveň nechcú stratiť svoj kľud s cudzím chlapom pri svojej mame. Možno sa to zmení ked posledná odíde z domu, potom žena ostane sama a možno sa k sebe nastahujete.
@katulienkax je dost pravdepodobne, ze nie...... Maloktora zena vo veku nad 40 tuzi mat doma noveho chlapa, najma ak ma ona svoje byvanie a uz zabehnuty zivot..... Na co?

Daj tomu cas, ked vyleti z hniezda najmladsia, bude to pre nu nova situacia, mozno sok a privoli... 🏡👥🌷