Prečo partnerka odmieta spoločné bývanie?
Zdravím, hlavne skúsene a životom skúšane ženy, matky viacerých deti, ja mam 47 a som rozvedeny, zamestnaný, finančne nezávisly a žijem vo vlastnom dome sám, moja priatelka má 44 je uz pár rokov vdova, je zamestnaná, tiez finančne nezávislá, a býva vo svojom dome spolu s tromi dcérami, jedna je v tínedžerskom veku, dve staršie sú už dospelé, študujúce na VŠ. Máme spolu pekný partnerský vzťah, varime spolu, pracujeme v záhrade, spolu športujeme aj chodime na výlety či dovolenky aj lyžovačky, spolu riešime bežne prevádzkové starosti jednej , či druhej domácnosti, aj po intímnej stránke nám to zatial klape, a sme spolu cca 1,5 roka avšak, moja priatelka nekompromisne , striktne až agrasivne odmieta aby sme bývali spolu, či uz u mňa alebo u nej (nich). Mňa to však velmi trápi a som z jej postoja velmi nešťastný, ked náhodou príde reč na spoločne bývanie v blízkej budúcnosti ( rádovo o niekolko mesiacov ) , vzdy sa najeduje a striktne túto tému ukonči. Velmi ma to trápi a neviem ako mám riešit tento vzťahový problém, ak sa to vôbec dá ??? Vedeli by ste mi ženy 40++ , a matky detí ( dcér) poradit, prečo sa priatelka nechce so mnou na túto tému vôbec baviť, Dakujem za vaše názory.
@daro1147 ja mam ce z 40, môj partner je úžasný, ale jednoducho by som s ním nechcela bývať. Mam uz svoje pohodlie. Asi by mi vadilo sa okolo neho točiť. Skrátka chcem mať svoj kľud. Možno je to divné, ale
@daro1147 mám 40+ priateľa nemám, tiež žijem v dome s dcérou. A neviem si predstaviť, že sen nastavujem chlapa. Musela by som uvoľniť miesto v skrini, botníku.. V kúpeľni. .. presne, keď sa mi chce varím, keď nie objednáme si donášku. Nemusím sa o nikoho starať a riešiť ako financovať domácnosť... 🙂
@janiex81 Tak mi prosím ťa vysvetli, prečo sa slobodné a bezdetné ženy okolo 40tky, ktoré vždy bývali samy a nechcú bývať s mužom, presne pre toto, aby mali svoj pokoj a kľud, a mohli si robiť, čo chcú, zvyknú považovať za "divné" , ale keď sa takto isto správa 40tnička rozvedená / vdova s deťmi, že už nechce bývať s mužom, tak jej to všetci uznajú a je to akože normálne a správne. Toto nechápem.
@anonym_6455ce no ja ti to nevysvetlím, pretože ja to za divné nepovažujem. Každý má právo žiť svoj život ako mu vyhovuje.
Bud rad 🙂. Keby s tebou byva zasa casom by si chcel mat klud, zeny dokazu liezt pekne na nervy 🙂. Podla mna ludia byvaju spolu skor za mladi hej ked priroda vola hniezdit aj zeny tlacia do byvania muzov casto a svadieb lebo chcu mat zabezpeku a zdroje, ale ked hormony vekom padnu, ruzove okuliare vztahov padnu, ludia sa rozidu a ak maju rodiny uz vlastne tak nie je taky dovod opakovat tu cestu, hlavne ked na zaklade skusenosti uz rozmyslaju ludia racionalne a nie hormonmi ako niekde v 20tke. Mat klud je na nezaplatenie a vlastny cas bez otravnych otazok, kde si bol a kedy prides 🙂
@janiex81 Tak mi prosím ťa vysvetli, prečo sa slobodné a bezdetné ženy okolo 40tky, ktoré vždy bývali samy a nechcú bývať s mužom, presne pre toto, aby mali svoj pokoj a kľud, a mohli si robiť, čo chcú, zvyknú považovať za "divné" , ale keď sa takto isto správa 40tnička rozvedená / vdova s deťmi, že už nechce bývať s mužom, tak jej to všetci uznajú a je to akože normálne a správne. Toto nechápem.
@anonym_6455ce lebo okolie neznesie, aby boli bez dietata.
A inak, zeny ziju s chlapmi hlavne kvoli zabezpeceniu a aby deti mali otca.
Vo veku 40+ je vacsina zien (hlavme bezdetnych) financne zabezpecena, naco by im bol obmedzujuci chlap motajuci sa po byte a vyzadujuci kompromisy.
Hnusne napisane, ale je to tak.
Som 40+ a keby mi nevyjde aktuálny vzťah už by som ďalšieho chlapa do bytu nechcela. Stretávajme sa, trávne spolu čas , občas môže prespať, občas prespím ja ale každý nech si gazduje na svojom
@daro1147 ja ti to poviem z môjho pohľadu.Ak by som nebola vydatá,mala by som partnera a bola doňho zaľúbená,určite by som s ním bývať chcela,zaspávať večer spolu,ráno sa vedľa neho prebudzaf.túliť sa,zdieľať s ním domácnosť,vsertkoAk by som ho mala len na občasné vyplnenie času,sex,ale nemiloval by som ho,tak by som s ním žiť nechcela🙂
@daro1147 ja ti to poviem z môjho pohľadu.Ak by som nebola vydatá,mala by som partnera a bola doňho zaľúbená,určite by som s ním bývať chcela,zaspávať večer spolu,ráno sa vedľa neho prebudzaf.túliť sa,zdieľať s ním domácnosť,vsertkoAk by som ho mala len na občasné vyplnenie času,sex,ale nemiloval by som ho,tak by som s ním žiť nechcela🙂
@astrobot vies ty co, teraz si hodila do eteru dilemu-je to naozaj vo veku, kedy uz mame velke deti a nejake to manzelstvo za sebou, naozaj velka laska s novym partnerom? Taka ta laska, ako ked sme boli mladi a krasni, trieskali s nami hormony, mali sme 25 ci 30 a zakladali si rodinu, mali deti, a videli vsetko ruzovo? Da sa vo veku 50 rokov zamilovat do niekoho tak, ze by si zañho aj dychala?Hm.....
Je to usmevne, ako sme sa tu zhodli😁. Faktom je, ze zeny daju do vztahu, materstva a domacnosti vsetko. A velakrat aj za hranice vlastnych sil. A malokedy to dostanu naspat. Ten cas, energiu, velakrat pracuju, popritom sa staraju o deti, ulohy, jedlo, domacnost. Povedzme si pravdu, ako hovoria statistiky, 70-80% neplatenej prace robia zeny. A podla mna u mnohych je to 90%. A myslim si, ze toto zeny 40+ uz nechcu opakovat. Uz to zazili, uz niekomu dali to “vsetko” a teraz chcu mat trocha klud.
Je to usmevne, ako sme sa tu zhodli😁. Faktom je, ze zeny daju do vztahu, materstva a domacnosti vsetko. A velakrat aj za hranice vlastnych sil. A malokedy to dostanu naspat. Ten cas, energiu, velakrat pracuju, popritom sa staraju o deti, ulohy, jedlo, domacnost. Povedzme si pravdu, ako hovoria statistiky, 70-80% neplatenej prace robia zeny. A podla mna u mnohych je to 90%. A myslim si, ze toto zeny 40+ uz nechcu opakovat. Uz to zazili, uz niekomu dali to “vsetko” a teraz chcu mat trocha klud.
@liv1 presne. A osobne si myslím že každý chlap podvedome hľadá gazdinú a v tomto veku dupľovane.
@daro1147 HLAVNE NETLAČ NA PÍLU! Chce to čas..možno aj viac času a prijmy to. Ak si nezačneš užívať to co máš (tešiť sa s toho, že Vám to klape) tak tým tlačením pokazíš všetko to pekné čo spolu máte.
Jecto príliš krátky vzťah aby mala istotu.
Má zatiaľ dcéru, ktorá nie je ešte samostatná a robí to hlavne aj kvôli nej aj svojmu pohodliu.
Zrejme nie je nato pripravená!
Píšem po osobných skúsenostiach.
Mne trvalo 4 roky kým sme s mužom začali bývať spolu. Robila som to kvôli dieťaťu. Nebola som si dlho istá, či to chcem,či nám to vydrží a bude klapať.Chvalabohu bol trpezlivý, nikdy nestačil na nás a dieťa prijal od začiatku ako za svoje a sme spolu pomaly tridsať rokov.
@daro1147 mám za sebou dvojročný vzťah. Dôvodom rozchodu bolo aj to, že by som s ním nikdy nevedela spolu žiť. Veľmi som chcela partnera na spoločný život, ale toto bolo utrpenie. Bol skoro stále u nás, málo čo pomohol a trebalo ho len obskakovať. Ako ďalšie dieťa. Vyčerpávalo ma to. Keď som potrebovala niečo chlapsky pomôcť s bytom, tak som si musela poradiť sama a všetko zvládnuť. Bol to nerovný vzťah. Verím, že ak by som si našla rovný vzťah, tak by som s ním určite chcela žiť, ráno sa spoločne prebúdzať a večer spolu zaspávať. Ďalšie dieťa však nepotrebujem obskakovať.
@daro1147 naduje sa a tému ukončí..HM to je celkom divné že v takom3veku nevie na rovinu komunikovať..asi by som ju nechala tak možno keď doma nebude mať žiadne dieťa že bude chcieť skúsiť spoločné bývanie a ak nie tak bud sa s tým zmieris alebo hľadaj inú
@daro1147 nasťahovať dospievajúce dcéry k cudziemu chlapovi do domu? Jasne, ze nie. Ked budú samostatne a mat vlastne bývanie, možno.
Dakujem velmi pekne všetkým zúčastneným žienkam, matkám , manželkám za cenné rady a poznatky mnohokrát aj z vlastných skúseností, váš väčšinový názor je jasný, takže nielen ja, ale aj každy iný muž v rovnakej alebo podobnej situácii má len dve možnosti : bud sa s tym definitívne zmierit, kapitulovat a nechat vztah volne plynút tak ako je alebo ho ukončit a hladat niekde inde. ...hmmmmm, toť otázka.....
Chapem ju,má svoje zvyky,atď atď.Mam to iste.10 rokov žijem sama....Keď príde priateľ ku mne,,,,som rada,všetko super.Ale som rada keď som sama.Neviem prečo,ale som si zvykla žiť bez chlapa ....Dcéra je na VŠ,syn je so mnou....Možno keď odídu do ,,sveta,,,tak vtedy sa niečo pohne.Momentalne je to tak fajn ....A neboj,ľúbim ho ako koňa,ale každý má svoje bývanie.

Mám 44 a celkom fajn 25-ročné manželstvo, ale ak by som ostala sama, tak áno - priateľa na pekné spoločné chvíle, ale nie spoločné bývanie. A to má syn 24 a o chvíľu končí VŠ. Proste stretávať sa s niekým, prípadne s ním stráviť pár dní, OK. Ale prispôsobiť mu život, každú chvíľu, aby som musela riešiť či idem po práci domov alebo inde, otázky "kedy prídeš", "kde si" a prečo je/nie je ... a kde je... a prípadne spoločnú kasu, tak to už vôbec nie. Myslím, že celkovo väčšina žien po 40-ke už netúži po spoločnom živote a cení si vlastnú samostatnosť a slobodu a už sa nechce prispôsobovať.