Prečo práve ja?

lydia2211
18. dec 2021

Dievčatá ani neviem kde začať...pred rokom som prišla o najdôležitejšiu osobu môjho života- moju maminku. Jej odchod bol nečakaný a o to bolestivejsi...s priateľom sme už vtedy mali taky kadejaky vzťah ale tato tragédia nás nazad spojila...uvedomil si že už mám len jeho ( ocko mi tiež zomrel a súrodenci majú svoje rodiny) videl ako ťažko prežívam jej odchod lebo vedel že som ju neskutocne lubila, viac ako seba...po jej odchode som bola psychicky na dne aj teraz mám co robiť ale aspoň už neberiem lieky...zacala som si na 100percent vypĺňať dni, variť, piecť, myslela som ze nás to viac spojilo...az dodnes...včera som mala podozrenie tak som mu išla do mobilu keď zaspal a asi viete čo ma tam čakalo...cely cas vyhľadáva iné ženy, poza moj chrbát. Vidí co prežívam, že som absolútne na dne a bez kúska hanby mi toto urobil. Prečo prečo prečo???ma pri mne všetko, nie som ideálna ale on vie prečo som na neho prisna ...jeho vysvetlenie? Urazený do krvi že som mu išla do mobilu a že on nič nerobí...viem ze je si vedomý ze ho teraz potrebujem, že nie som pripravená byť ešte sama, dobre vie ze neodidem, lebo nemám za kým a kam 😭neviem čo mám robiť, som na dne, nemám chuť ani žiť...peklo som doteraz zažívala- bez milovaneho rodica je život úplne iný...ale mala som aspoň jeho...aspoň som si to myslela 😭😭😭😭ako to zvládnuť???co mam robiť??

agacela
18. dec 2021

@lydia2211 navstiv doktora … upínaš sa na priateľa ako by ste mali jedny pľúca …akoze nas*alo by ma keby môj chlap hľadá iné ale zrejme potrebuje aj on niekoho kto žije a neutapa sa v smútku …
Veď podľa toho čo píšeš si jedna kopa nešťastia … chápem, že ťažké obdobie si mala ale treba začať žiť … maminu ti to nevráti akurat ti to zničí vzťah … na maminu spomínajú stále ❤️ Vždy bude s tebou ale smútku stacilo …. Začni žiť

agacela
18. dec 2021

Musíš sa prestať ľutovať … on ma svoj život a topiš ho v svojom bahne …
Skus pochopiť aj jeho … nechcel ti ublížiť rozchodom ale aj on túži byt vypočutý, mat nejaku pozornosť, proste je to chlap a ty keď budeš smútiť a svoju pozornosť venovat tomu že si nešťastná, ubíjaš ho….on chce lietať prečo sa ma s tebou topiť a trápiť takdlho ?

lauristrk
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tomikejt
18. dec 2021

@lydia2211 co znamená ze cely čas vyhľadáva iné ženy? Chodí na zoznamky?

hennyinnsbruck
18. dec 2021

Dat sa do kopy… je mi luto tvojej straty ale zivot ide dalej a tvoje lutovanie sa ti maminu nevrati.
Pozadie nevieme preco to robil ,ale mozno ze mal z jednej strany toho dost(bez urazky) a chcel sa“odreagovat“ ..nezastavam sa ho to nie .

lenka1993
18. dec 2021

Tak po prvé máš súrodencov. Nie že nemáš nikoho. Mne zomrel otec pred tromi rokmi. Bol môj oporný múr absolútne pri všetkom. S mami vzťah neni ok. Mám muž a dve deti. Nechcem aby ti vyznelo zle ale viem si predstaviť že by som bola bez neho. Bez deti samozrejme nie. Môjho muža milujem ale neupinam sa majo. Ty si sa na priateľa moc upla. Žije s kopov nešťastia. Cudujes sa že hľadá iné ? Ja nie. Ja b som asi tiež hľadal keby je môj muž jedna depka. Tak ber lieky, chod k psychiatrovi. Rieš seba, nie jeho. Prinajhorsom sa rozídete. Ozvy sa súrodencom. Buduj vztah s nimi.

lydia2211
autor
18. dec 2021

@agacela nieje to tak ako píšeš...mame za sebou toho veľa...to by som musela na dlho písať. Už mi bol neverný, nieje to prvý krát...áno smutim ale jeho nijak neobmedzujem, nezanedbavam. Prave naopak....starám sa o neho, pomáham jedine co u nás bol večný problém s mojou dôverou ktorú u mňa stratil....ale teraz som.myslela že bude iný...nechápem tomu sama. Je normálny, fungujeme normálne asi aj o cosi lepšie ako pred tou tragédiou...príde mi to že vyhľadáva ženy pre zábavu. Doma ma ženu ktorá sa o neho stara a poza chrbát si užíva. Popritom mu nič neodopieram, skôr on príde z práce unaveny a kašle na mňa...teraz viem aspoň preco

lydia2211
autor
18. dec 2021

@lauristrk nemám:( bojím sa samoty po tom všetkom:(

marysa21
18. dec 2021

@lydia2211 Ak môžem koľko máš rokov ? Máš súrodencov tie majú deti tak prečo by si sa mala báť samoty udržuj kontakt s nimi a tvoj súčasný priateľ nie je posledný chlap na zemi tak sa na neho vykašli a hľadaj spriaznenú dušu inde on to určite nie je .

krisbar
18. dec 2021

Ani mama ani priatel nie su nositelom tvojho stastia alebo nestastia. Mamu uz ti nikto nevrati, ale to ze tu nie je neznamena ze sa zase musis nalepit na priatela. A uprimne..ani sa my necudujem ze hlada unik inde. Najma ked ste mali uz rozpadavajuci sa vztah.

zuzanka.zuzu
18. dec 2021

"ma pri mne vsetko, nie som idealna ale on vie preco som na neho prisna" 😲😲😲 akoze pochopila som ze si pisala o skorskej nevere ale WTF? vsak toto mi vyznelo ako ked moja svokra karha svojho 40r syna 😂 z teba sa stava moja svokra 🙈☝

maciatkoe
18. dec 2021

Tvoj priatel nie je povinny byt s tebou, lebo tebe zomrela mama. Len tolko k tomu. Lebo obvinujes ho najma za to, ze vie, ze ti zomrela mama, a aj tak ti toto urobil.

jaskolka
18. dec 2021

Pozri, je mi ľúto ze ti zomrela mama, ale to ze sa uones ako liana na priateľa, s ktorým už ani vzťah nebol ideálny, nie je riešenie.
Život ide ďalej. Všetci raz stratíme rodičov a mnohí aj oveľa skôr.
Keď priateľ chce odísť a skončiť vzťah, urobí to raz tak ci tak. A byť s tebou, lebo sa bojíš samoty, nevydrží, ak už tam nie je z jeho strany láska.
Šťastie to nedajú iní ľudia, ak si ho nezačne vytvárať ty sama. Mama ti bude chýbať, ale život sa neskončil, teda pre teba. Pôjde ďalej a je na tebe ci ho preplaces, prelutujes a budeš nariekať aj za priateľom, alebo sa vzchopis a začneš fungovať aj bez toho. (a to ti píše žena, čo prišla o rodičov v 15 a 21)

heleninamama
18. dec 2021

Chudák chlap. Zniesol toho pri Tebe veľa a nemá žiadny dôvod zostať až do smrti s psychicky labilnou tragédkou. Zrejme nehľadá žiadnu zábavu, ani ženu na sex.... ale ženu do životu, rozumnú seberovnú partnerku - nie náhradnú matku, ktorá ho bude sekírovať, alebo urevané nesamostatné decko. Skús sa na to pozrieť z jeho strany.

tanickalab
18. dec 2021

Každá minca má dve strany, to je jasné. Ono ani pre neho to nie je ľahké, možno potrebuje viacej lásky aj on od teba aby cítil, že ho máš rada, že proste vám je spolu dobre.

allie458
18. dec 2021

Treba sa porozpravat s priatelom, on mal svoje dovody aj ty mas svoje dovody preco sa chovate ako sa chovate ale je mozne na tom pracovat. Ty potrebujes terapiu pretoze sa nevies zmierit so stratou rodica, to je pochopitelne. Priatel uz nedokaze byt len opora 24/7 to sa neda tak dlho je to velmi narocne. Skus mu povedat ze si date novy zaciatok a skusite si k sebe najst cestu, chodte niekam na wellness, travte spolu cas aby ste mali pozitivne zazitky. Ty zacni na sebe pracovat, chod na terapiu snaz sa nelipnut na jeho podpore. Podla mna je cele toto len vystupnovanie situacie ktora uz aj tak bola tazka. Tu neni nikto "na vine" teda ak aj je nepomoze vam to zachranit vztah. Skus sa s nim porozpravat a dohodnut sa na tom ako pokracovat ak bude chciet tak chod do toho. Vela ste si spolu prezili mozno vas to este viac zblizi.

cicinkova
18. dec 2021

@lydia2211 Mne zomrela mamina pred necelými dvoma mesiacmi ale žijem ďalej. Mala by si sa vschopiť začat žiť tvoja maminka bude stále stebou v srdci. A vzťah ktorý nefungoval predtým tak už fungovať nebude. Popozerame sa po niečom, niekom inom čo alebo kto bude napĺňať tvoj život.

vler
18. dec 2021

@zuzanka.zuzu presne to ma tiez zarazilo, " som na neho prisna"

asia83
18. dec 2021

@lydia2211 Utekajte od neho kade ľahšie. Žiadne výhovorky typu: nemôžem, neviem…môžete a viete. Ničí vás psychicky. Tento muž je egoista, narcis, sebec, toto nikdy verné nebude nikomu. Podvádza vás počas celého vzťahu. Minulosť nechajte minulosťou, riešte prítomnosť pre vašu lepšiu budúcnosť.

lydia2211
autor
18. dec 2021

@marysa21 35 mám a udržujem s nimi vzťah sme si nápomocní...len ...vieš je to o tom ze ok idem k nim, porozprávam sa ale idem domov...neviem si predstaviť ze prídem do prázdneho bytu, toho sa asi najviac bojim

lydia2211
autor
18. dec 2021

@krisbar to je všetko v poriadku. Ja ho pri sebe nasilu nedržím...on chce byť so mnou, keby nie tak odíde a dávno. Sme spolu 9 rokov...mne to skôr príde ze mu vyhovuje ze doma ma istotu, niekoho kto pomôže, poradí, postara sa...ale poza chrbát vyhľadáva dobrodružstvo

lydia2211
autor
18. dec 2021

@jaskolka viem ze život si každý istým spôsobom riadi sám...opakujem ja ho pri sebe nedržím. Ani neprosím aby bol so mnou.

lydia2211
autor
18. dec 2021

@heleninamama tak v tomto mi krivdis a veľmi....v tých pár riadkoch sa nedá opísať cela situácia...ja som si s ním prešla veľa, pomohla mu a v ťažkých chvíľach stala pri nom...on to dobre vie...to že smutim je rok z nášho žitia...to že si pred ním sem tam poplacem myslím nerobí zo mňa tragédku. Skôr ja som ta co mysli na budúcnosť, na to aby sme sa mali dobre...keď sa chlap zadlzi v 36 rokoch na všetky strany koli autu ktoré je odstavené v garáž asi tiež nehovori o jeho vyspelosti...ale to je zas o inom....tie správy čo som našla neboli mierene tak že nedá sa s ňou vydržať ale skôr sko frajerina pred druhým kamarátom

lydia2211
autor
18. dec 2021

@tanickalab možno mu nehovorím ako ho ľúbim...slovne. ale na skutkoch to vidí....a myslím ze to je viac ako niekedy prázdne ľúbim ta

lydia2211
autor
18. dec 2021

@allie458 veľmi rada by som ale on sa nechce rozprávať, skúšala som...zaprel všetko, on nič neurobil...takze sa ani nemáme o čom baviť. Veľmi rada by som si s ním sadla a zas nie som taká že si neviem priznať aj svoje chyby. Viem....skôr mi to príde ze odpustila som mu raz a skúša ďalej lebo veľmi dobre vie ze neodidem od neho, že nemám na to gule...

lydia2211
autor
18. dec 2021

@vler možno som sa zle vyjadrila...neviem to tak v skratke povedať aby ste si to zas inak nevysvetlil...prisna v tom zmysle ze napríklad dohliadam aby peniaze co zarobí išla tam kde treba, ma úver, hypotéku, leasing proste veci z minulosti...jeho plat ide na takéto platby...a možno to vyznie blbo ale naozaj ho treba niekedy usmerniť lebo je neskutocne ovplyvnitelny. Príklad: raz ho udal neprávom- to som si istá kamarát mal problémy potom , na to sa mu ozval ten akože kamarát akokeby sa nič nestalo a teraz sú ako nerozlučne kamaráti, nehovoriac o tom ze mi pred rokmi porozprával o ňom také veci že mi bolo zle....no a teraz s týmto dobrým kamarátom majú lov na ženy. On sa nestastne zalubil do zadanej a pýtal môjho priateľa nech mu niekoho dohodi....a popri ňom si užíva aj on...neviem či sa potrebuje pretekať alebo frajerit...neviem fakt

heleninamama
18. dec 2021

@lydia2211 Chlap Ti nie je povinný vo vzťahu niečo vracať. A fakt je divné, že Ty robíš mnohé veci zištne a očakávaš od neho to isté. Akoby si si ho tým chcela pripútať a získať istotu, že si pre neho
nenahraditeľná. Sama sebou si si neistá - až to z Teba kričí.
Očividne mu na Tebe nezáleží, neberie na Teba ohľad, za 9 rokov sa Váš vzťah vyčerpal. Neplánuje s Tebou budúcnosť, nemá potrebu sa s Tebou ani baviť a Tvoje slová, že od neho neodídeš, sú v tejto situácii na smiech. Tebe nevadí, že za 9 rokov a ním si sa nikam nepohla - si stále slobodná, bezdetná, akurát staršia a na partnerskom trhu si stratila na cene... Proste odíde on, keď nájde takú, čo ho zaujme. A dovtedy si bude žiť vedľa Teba, ignorovať Tvoje potreby a hľadať si inú. A napokon zostaneš sama tak, či tak.
Aj keď mimochodom, nie je veľmi o čo stáť. Chlapi majú rôzne nedostatky, ale nesamostatný, zadĺžený chlap po 35ke...

marysa21
18. dec 2021

@lydia2211 Prázdny byt tiež nie je výhra , keď nie si zvyknutá byť sama vyskúšaj , ak sa vám to nepodarí oživiť zaobstarať si psa , alebo spoločenské kurzy , skupiny , kde spoznáš ďalších ľudí a možno stretneš aj toho správneho životného partnera , alebo zoznamky ( písanie , alebo stretka ) treba sa , čo najviac zamestnať a ísť medzi ľudí venovať sa charite , alebo pomáhať v útulku zvierat ubehne ti čas a nebudeš sama zistíš, že tvoje problémy sú možno , len malina oproti tomu , čo majú iní a treba myslieť na lepšie časy .

deti95060810
18. dec 2021

nebuď taká umrnčaná a sa troška pozviechaj... prečo nemáš kde ísť? nie je dobre ostať visieť na krku jednému človeku... ani chlapi nemajú radi neschopné ženy. musíš sa pozviechať aj keď máš bolesť na srdci...držím palce

lydia2211
autor
18. dec 2021

@heleninamama napísala si to bezcitne ale mas pravdu ....