Prečo práve ja?
Dievčatá ani neviem kde začať...pred rokom som prišla o najdôležitejšiu osobu môjho života- moju maminku. Jej odchod bol nečakaný a o to bolestivejsi...s priateľom sme už vtedy mali taky kadejaky vzťah ale tato tragédia nás nazad spojila...uvedomil si že už mám len jeho ( ocko mi tiež zomrel a súrodenci majú svoje rodiny) videl ako ťažko prežívam jej odchod lebo vedel že som ju neskutocne lubila, viac ako seba...po jej odchode som bola psychicky na dne aj teraz mám co robiť ale aspoň už neberiem lieky...zacala som si na 100percent vypĺňať dni, variť, piecť, myslela som ze nás to viac spojilo...az dodnes...včera som mala podozrenie tak som mu išla do mobilu keď zaspal a asi viete čo ma tam čakalo...cely cas vyhľadáva iné ženy, poza moj chrbát. Vidí co prežívam, že som absolútne na dne a bez kúska hanby mi toto urobil. Prečo prečo prečo???ma pri mne všetko, nie som ideálna ale on vie prečo som na neho prisna ...jeho vysvetlenie? Urazený do krvi že som mu išla do mobilu a že on nič nerobí...viem ze je si vedomý ze ho teraz potrebujem, že nie som pripravená byť ešte sama, dobre vie ze neodidem, lebo nemám za kým a kam 😭neviem čo mám robiť, som na dne, nemám chuť ani žiť...peklo som doteraz zažívala- bez milovaneho rodica je život úplne iný...ale mala som aspoň jeho...aspoň som si to myslela 😭😭😭😭ako to zvládnuť???co mam robiť??
@heleninamama je pravda ze som sa na neho upla...a som mu dobrá len na servis doma a požičiavanie peňazí...nestojim mu za nič. Ani len za vysvetlenie. Od rana si spokojne pozerá telku.
@deti95060810 keď to tak sproste poviem on mi nedáva nič len svoju prítomnosť.
Mala by si si dať od neho načas pauzu a spoznať iných mužov , ako píšeš máš doma skoro 40 ročné nezodpovedné dieťa , ktoré váš vzťah neposunulo za 9 . rokov ďalej a má v tebe istotu( v dome ženu , či na sex , alebo starostlivosť o jeho pohodlie ) a preto hľadá dobrodružstvo ( adrenalín, skúsenosti ) u druhých žien.
@lydia2211 Máš 35 život pred sebou (nemáš tu foto ,ale myslím si ,že záujem mužov o teba bude toho sa neboj) a váš vzťah po 9.rokoch mi príde ,ako spolužitie dôchodcov ( z núdze každý má svoj svet)jeho nevysvetlenie problému mi príde ,ako neváženie si vzťahu a teba samej ,keby ťa mal neskutočne rád tak by ti to vysvetľoval od rána do večera ,len aby si tú dôveru u teba získal späť .
@marysa21 presne tak už ho tak poznám kedy hovorí pravdu a kedy klame...nemám vysoké sebavedomie, ale nie som hlúpa, mám VS, som sebestacna ale čo z toho keď mi chyba láska a niekto o koho sa môžem aj ja oprieť:( u aj bez tohto to mam ako sirota ťažké...všetky pekne chvíle, sklamania, radosti aj bolesti by som najradšej zdielala s tými koho tu už nemám:(
@lydia2211 ty sa chorobne upinas na ludi. Myslis si,ze rozvedene zeny boli pripravene na odchod? Nie jedna si zazila rozchod a vsetky sme to museli prezit. Vydieras ho tym,ze nemas nikoho? To je sialene. Uprimne sa nad sebou zamysli. Chapem,ze ta strata maminy boli,ale je nacase sa pozviechat a byt tu pre muza. Namiesto obvinovania si vstup do svedomia. Je normalne truchlit a smutit,ale nie rok na ukor vztahu. Kazdy by hladal potesenie niekde inde. Ked nie doslova,tak aspon si obzera fotky,mozno popise. Ci myslis,ze za dva roky sa das dokopy a on bude potom slobodny a dovolis mu odist od teba?
@marca12 ale ja ho vôbec nezanedbavam...a na úkor vzťahu nič nerobím. Vieš ako by mi dobre padlo kebyže ma niekde vytiahne do prírody, sk psom...nie keď chcem ísť niekde s ním tak na čo pôjdeme obaja. Ale kebyže ho zavola kamarát tak aj o polnoci..ma pri mne všetko. A možno to je problém ze ma vo mne istotu...
@lydia2211 každý to vníma inak. Niekto to potrebuje počuť, niekto vidieť na činoch, je to rôzne, každý iné potrebujeme.
@lydia2211 Sama píšeš, že vyhľadáva zábavu....možno, keby si sa na neho aspoň raz denne usmiala, hneď by mu bolo lepšie....vieš, keď vidí doma ustavične ufňukanú...smutnú....alebo frustrovanú frajerku, tak sa obzerá po usmievavej a veselej slečne...
@lydia2211 ale zatiaľ co mi opisuješ, tak ten chlap vôbec nie je na rodinu súci. Podvádzal ťa, aj ta podvádza, zadĺžil sa a ty sa ho stále drzis, len aby si sama nebola. Ste spolu 9 rokov, ty máš 35, za chvíľu budeš v prechode a deti, rodina, svadba nič. No radšej by som si na tvojom mieste kúpila psa ak nechceš byt sama ako sa upínala zase na ďalšieho človeka, ktorý s tebou tiež očividne nebude večne.
@lydia2211 tak ,ked ta uz raz podviedol, uz by som mu nikdy neverila a nedavalla sancu.nauč sa zit sama.neboj pojde, to ,odmysli si co ak odde trebars do zahranicia,alebo k inej zene, Pozdvihni svoje sebavedomie, ,kopni do riti nevernika ,pracuj ,chod na dovolenku, a uvidis po case.cas zahoji, ale tohto priatela by som nechcela uz len pre tu hoci aj davnu neveru.On ta naozaj nelubi,ma sa pri tebe dobre, a zneuziva tvoju sebalutost.Ak ,by si sa aj za neho vydala, ta nvera ta bude stale prenasldovat.
lydia221, z každej ťažkosti existuje cesta von.. 🙂situácia, v ktorej sa nachádzate, nie je pre vás jednoduchá a vyzerá to, že ste sa niekde zacyklili.. Ste emocionálne vyčerpaná.. Stratili ste maminku, s ktorou ste pravdepodobne mali veľmi blízky vzťah a to pochopiteľne bolí.. Smútite ale už rok a to je trochu znepokojivé.. Neviem, aký hlboký smútok prežívate, ako sa v realite prejavuje.. Či často cez deň aj v noci plačete, máte nechutenstvo, nevoľnosti, či ste schudli alebo naopak pribrali a pod. Ťažko povedať, či prežívate iba smútok alebo niečo hlbšie a to zármutok.. Prežívate to ale už rok a to by som už akosi nepodceňovala, pretože plnohodnotne nežijete.. A mohlo by sa vám stať, že emocionálne vyhoríte... Tohoto je potrebné sa vyvarovať..! Myslím, že by stálo za zváženie absolvovať zopár sedení u psychológa.. Ten dokáže odhaliť hĺbku vášho prežívania a pomôcť vám dobre prejsť týmto obdobím.. Druhá vec je váš nenaplnený osobný život a to vás taktiež veľmi a dlhodobo frustruje, pretože sa dlhodobo k pozitívnemu nič nemení.. Z toho, čo ste tu vypovedali o vašom partnerovi, už len to, že si od vás požičiava peniaze, vypovedá o jeho finančnej nezodpovednosti a nezrelosti.. Bude toho zrejme viac, čo vás na ňom frustruje a berie vám pevnú pôdu pod nohami.. Bude treba si položiť otázku, či je to vzťah, ktorý vás vyživuje alebo vás vysáva.. A či v takom vzťahu chcete zostať.. pokiaľ by ste začali uvažovať o rozchode, budete sa musieť na to najprv pripraviť vy.. Dobrý psychológ vám dokáže aj s vaším súčasným vzťahom pomôcť, upriami vašu pozornosť na veci, ktoré by ste v ňom mali vidieť a odhalí najmä jeho úskalia.. Za mňa, čo by som vypichla... Hm.. Či smútite rok alebo dva a či je váš smútok ešte adekvátny alebo už patologický, je teraz jedno.. On pri vás nestojí, aspoň sa mi to tak javí.. Nie je vám oporou a nesnaží sa vás ako váš partner dostať z toho von.. Nedáva vám.. Vy investujete do neho a on berie.. Je to znak nezrelosti... Keby ste mali spolu deti a jedno by vážne ochorelo... Bude vám vtedy oporou? Alebo bude aj vtedy sedieť pri telke a utekať od problémov namiesto toho, aby im ako chlap spolu s vami čelil? Utečie vtedy do krčmy? To sú otázky, ktoré si potrebujete klásť, aby ste neurobili v živote vo vzťahovej rovine fatálne rozhodnutie.. Váš partner nie je jediný muž na svete.. Máte 35 rokov, nič ešte nie je stratené..
Môžete mať v kľude v 40 - tke dieťa a byť šťastne vydatá.. Táto možnosť existuje.. Treba si ale zvážiť, či chcete žiť s vaším súčasným partnerom a čo vám on vo vašom vzťahu ponúka.. Samota nie je zlá vec ale osamelost áno.. Tomu asi čelíte už teraz a bojíte sa, že by v prípade rozchodu bola neznesiteľná ... Ak by ste boli single, je tu vytvorená možnosť sa s niekým novým zoznámiť.. Či na zozname, alebo na športovom či inom podujatí.. Treba si vyplniť čas aktivitami a stretávať sa s novými ľuďmi. Vykročte do nových vecí, na nové miesta, kde môžete si nájsť nové kamarátky, nadobudnúť kvalitné vzťahy a nájsť si aj touto cestou životného partnera.. Na krátenie si domácej samoty využite internet, zapojte sa do dobrovoľníckej činnosti, kde môžete svojím vkladom urobiť niekomu krajší život.. Ak teraz nemáte okolo seba priateľov, ktorí by vás dobre nasmerovali, dobrý psychológ vám pomôže vás naštartovať... Aby vám bolo o čosi lepšie, skúste tiež výživové doplnky, napríklad magnézium, niacín a možno aj nejaké vitamíny... Držím vám palce, aby ste okrem vyššie napísaného videli v prvom rade to, akú máte veľkú cenu.. 🙂
@lydia221... A to domáce zvieratko, ako tu už odznelo, je tiež výborný nápad.. Ak by boli ťažkosti s venčením, aj škrečok je super možnosť 🙂
Ja by som riešila skôr v tvojom prípade to, prečo sa až tak chorobne bojíš samoty. Ja som sa v živote najviac posunula práve vtedy, keď som bola sama, mala som možnosť nad veľa vecami rozmyslat a veľa veci si uvedomiť. Ak vyberáš partnera len preto, aby si sama nebola, to ti šťastie neprinesie. Nauč sa byť aj sama so sebou, je to veľký prínos v živote, už potom strach zo samoty nad tebou nebude mat moc, nebudeš sa bat opustiť nevhodného partnera.
@katkami123 máš pravdu...strasne sa bojím toho že budem chodiť do prázdneho bytu...nebudem mat komu zavolať...ako to zmeniť? Dá sa mi pomôcť? Ako...
@lydia2211
Veď máš súrodencov, kamarátky, kamarátov? Aj kolegov a kolegyne v praci, nie? Kde je napísane, ze všetok svoj voľný čas musíš obetovať na jednu osobu. Na nete sú rôzne turistické skupiny, kde sa hľadanú partaci na turistiku a hory sú vynikajúca čistička mysle. Tvoj problém je v tom, že si sa úplne zacyklila. Nepoznas už iný život ako z prace domov, doma priateľ a ísť spať. Kvôli tvojej zacyklenosti prichádzaš o kopu pekných chvíľ s inými ľudmi. Kedy naposledy si navštívila svojich súrodencov? Bratrancov? Sesternice? Kamarátky a ich rodiny? Vyrazila si niekam s kolegami? A o tom hovorím, ty už nevidíš iný život, len priateľ, priateľ, priateľ. Priveľmi sa fixuješ iba na jedného človeka, pritom máš okolo seba rozmanité spektrum, veď nežijem s priateľom na opustenom ostrove. Toto je tvoja chyba, ty funguješ ako 70-rocny dôchodca a nie mladá baba bez záväzkov, ktorá si ma užívať život.
A mat prázdny byt nie je žiadna tragédia. Žila si tak niekedy, keď sa toho tak veľmi bojíš? Alebo ani nevieš, aký je spôsob tohto žitia a iba si namyslaš. Myslím, ze pre teba by bolo vhodnejšie byt sama ako s takým človekom. Hovorí sa, ze kto podvedie raz, podvedie znova, mohla si očakávať, ze iný nebude a bude to stále robiť. Raz je taka povaha a iný nebude. Tebe by práveže prospelo byt sama, konečne by si si trochu utriedila myšlienky a zamyslela sa nad tým, co v živote chceš.
A zamysli sa trochu aj nad sebou, prečo svoj zmysel bytia a životne šťastie hľadáš v ľuďoch a potrebuješ sa vždy na niekoho upnúť. Upnúť nezdravo. Potom znášaš vždy veľmi zle, keď odide.
@katkami123 myslíš že v com je problém ze to robím? Že som taký slabý článok alebo prečo :( ja sama neviem prečo ale strašne sa bojím samoty ...az tak že radšej toto všetko trpim :( možno je to aj tým, že raz som už bola sama i keď som vtedy bývalá s maminkou a mala som problém si niekoho nájsť normálneho na vztah...každý chcel len jedno...s rodinou, súrodencami som často...kamarátky majú rodiny, deti, vzdialili sme sa od seba..kolegov v praci mám zas o dosť starších odomna...každý z nich beží domov a celé dni počúvam o manželoch, deťoch, pripadam si ako debil medzi nimi...ani nevedia aký vzťah mám a aké problémy, ani kamarátku to nevedia - tie by sa skôr tešili z toho:( vedia jedine súrodenci a rodina. A teraz ešte vy 🙂

@lydia2211 To nie je bezcitne, to je fakt. Otvor oči a zariaď sa tak, aby si raz neľutovala premrhané roky vo vzťahu, ktorý už dávno nefungoval.