Prečo práve ja?
Dievčatá ani neviem kde začať...pred rokom som prišla o najdôležitejšiu osobu môjho života- moju maminku. Jej odchod bol nečakaný a o to bolestivejsi...s priateľom sme už vtedy mali taky kadejaky vzťah ale tato tragédia nás nazad spojila...uvedomil si že už mám len jeho ( ocko mi tiež zomrel a súrodenci majú svoje rodiny) videl ako ťažko prežívam jej odchod lebo vedel že som ju neskutocne lubila, viac ako seba...po jej odchode som bola psychicky na dne aj teraz mám co robiť ale aspoň už neberiem lieky...zacala som si na 100percent vypĺňať dni, variť, piecť, myslela som ze nás to viac spojilo...az dodnes...včera som mala podozrenie tak som mu išla do mobilu keď zaspal a asi viete čo ma tam čakalo...cely cas vyhľadáva iné ženy, poza moj chrbát. Vidí co prežívam, že som absolútne na dne a bez kúska hanby mi toto urobil. Prečo prečo prečo???ma pri mne všetko, nie som ideálna ale on vie prečo som na neho prisna ...jeho vysvetlenie? Urazený do krvi že som mu išla do mobilu a že on nič nerobí...viem ze je si vedomý ze ho teraz potrebujem, že nie som pripravená byť ešte sama, dobre vie ze neodidem, lebo nemám za kým a kam 😭neviem čo mám robiť, som na dne, nemám chuť ani žiť...peklo som doteraz zažívala- bez milovaneho rodica je život úplne iný...ale mala som aspoň jeho...aspoň som si to myslela 😭😭😭😭ako to zvládnuť???co mam robiť??
@zoro9836
Ale prosím ťa, sú chlapi, ktorí sú take povahy a môže mu aj v čipkovanom každý večer okolo tyče tancovať a variť ako Gordon Ramsay a byt múdra ako Oprah Winfrey a aj tak bude behať za sukňami. A najviac behajú prace takí, ktorí majú doma všetko, lebo ako sa hovorí, od dobroty aj kone kapú. Vybrala si nesprávneho. Koľkí debilov ja poznám, čo nechali zenu tehotnú, lebo mala rizikové tehotenstvo a už doma tak nemohla kmitať, nemohol byt sex, lebo by potratila… jednoducho sú to egoisti a nič viac.
@lydia2211
Tento tvoj strach zo samoty by som určite riešila s odborníkom. Aj akými ľudmi sa obklopuješ. Vybrala si si chlapa sukničkara, ktorému musíš peniaze požičiavať, kamarátky píšeš, že máš take, ze by sa tešili ešte z tvojho nešťastia,… ja si myslím, ze máš omnoho vážnejší problém ako sa preniest cez smrť mamy. Ty si vyberáš dobrovoľne v živote okolo seba asi iba samých toxických ľudí. To znamená, ze si pri takých ľuďoch vyrastala a toto je tvoja komfortná zóna, takíto ľudia. Sú aj dobrí chlapi, je ich veľmi malo, ale sú. Len pokým sa drzis toho svojho sulničkara, tak to nebudeš mat možnosť zistiť.
Ja mám kamarátky aj o 10, 15 rokov staršie, tiež utekaju za rodinami, ale občas si čas na návštevu nájdeme, všetko sa dá, keď sa chce ☺️ Nikto ti nekáže sa baviť iba s rovesníkmi. Však si naplánuje stretnutia, slusne sa iba opýtaj znamych, rodiny, ze by si ich rada navštívila, kedy majú čas a uvidis, kto sa chytí. A aj ty prídeš na iné myšlienky.
A otvorene si myslím, ze tvoj priateľ je s tebou iba zo súcitu a nie preto, ze ťa lubi. Nájde inú, alebo budeš na tom lepšie a opustí ťa. Milujúci partner sa sprava inak. A nechápem, mama ti zomrela pred rokom, to si s ním ťahala už 8. rok vtedy, mala si 34 rokov a to si s ním neriešila otázku deti? Svadby? Veď už nemáš 14 rokov, ze sa teraz môžete aj dalsich 10 rokov ešte ťahať za ručičky. Načo si čakala? 8 rokov je strašne dlha doba aj s tvojim vekom, kde sa nič nikam neposúva.
A aké máš v živote koníčky? Záľuby? Čo ťa napĺňa, ako Travis svoj voľný čas?
@zoro9836
Áno, aj v ľuďoch, nie oba v ľuďoch. Samozrejme, je dôležité, kým sa obklopujete, mne radost robíš deti, manzel ale aj dobrý rozhovor s kamarátkou. Ale niekedy som rada sama s knihou v ruke, ísť si zalyzovat, zaplávať a rôzne druhy športu. Všetko by sa malo dopĺňať.
@zoro9836
Nastaviť hranice si mozes. Ale co poznám chlapov v puberte, ktorí podvadzali, mnohi mali za tie roky XY priateliek a vždy to z ich strany stroskotalo na nevere. A tak isto aj zeny. Jednoducho sú aj take typy ľudí, ktorí jednoducho nedokážu byť verní. Aj keby mali za partnera stelesnenú dokonalosť, stačí im niekde chvíľkové lákadlo a už pobežia tam. A hranice mozes mat akokoľvek nastavené, len to všetci budú robiť na tajňáša, pokým to nepraskne.
@lydia2211 ja to vidím tak ze je s tebou len so súcitu aby si to zvládla alebo rok už trpí pri tebe a nebaví ho to. Rodicia sú od toho, aby odchádzali skôr jak my a je to prirodzené. Maminka by trpela miliónkrát viac keby jej dieťa odišlo do neba skôr. Prijmi to ze odišla, nájdi v sebe mier a pokoj a možno aj priateľ sa bud ustáli alebo vymení. Na tom nezáleží, v prvom rade musíš byť TY na prvom mieste, starať sa o seba aj psychicky aj fyzicky. Držím palce ale už je to dlhá doba, treba sa pohnúť ďalej.
@katkami123 áno riešila...aj jedno aj druhe...mám zdravotne problémy takže mi istý čas počas liečby neodporúčali a vlastne aj teraz by som musela vysadiť liečbu ak by sme chceli skúšať...potom je tu aj ta finančná otázka, viem že o dieťatko by som sa musela starať len zo svojho...co sa týka ľudí okolo mňa - nikdy som to tak nevnímala že žijem medzi takými ľuďmi...rodinu som určite takú nemala práve naopak...jedine je to že som vyrastala bez ocka - zomrel keď som bola malička. Ani si ho nepamätám. Mam viac veci co rada robim a ako maminka odišla vyplnam si čas ako sa da, skúšam nové recepty, cez leto som sportovala, mame psíka tak s nim trávim veľa času...
On povahou nieje zlý, inak by som s ním nebola doteraz. Len ja neviem, bojím sa toho ze je suknickar a ja s tým proste nič neurobím. Jeho otec ma teraz tretiu ženu...tiež nevydržal pri jednej :(
@lydia2211 ahoj, je mi veľmi ľúto, čo prežívaš. Bohužiaľ, tvoj partner ti nedokáže byť v týchto chvíľach oporu. Sám je ako dieťa, nie je pripravený na život v partnerstve. Ty sa k nemu správaš, ako k dieťaťu, nie k dospelému mužovi. Zrejme táto dynamika medzi vami vznikla po nejakých jeho excesoch. Odporúčam vo vzťahu nepokračovať, v skutočnosti ti len ubližuje, nepomáha. Ak si veriaca, modlí sa za pokoj, za nový začiatok. Skús mu sa ozvať nejakej priateľke, alebo súrodencom, skús pomaly začať odznova. Nesnaž sa hneď od začiatku bežať v pred, pomaly, po krôčkoch to pôjde. Držím palce.
@lydia2211
To čo píšeš je strašné. Jeho otec je sukničkár, on je sukničkár, ty to trpíš, keby ste mali spolu dieťa, tak žiješ pri ňom ako slobodna mamička, lebo korunu od neho by si nevidela. Fakt potrebuješ psychológa, lebo s takýmto ponímaním života budeš veľmi nešťastná. Už dávno si ho mala opustiť, keď všetko toto vieš.
Nemozes byt predsa s niekym takym len preto, ze si myslis, ze ty sama nezvladnes nic. Moc si sa na neho upela a mam pocit, ze s tym upinanim na niekoho budes mat asi vacsi problem. Mala by si sa dat co najskor dokopy a odist od neho
Určite si s ním nerobiť dieta. On nie je vhodny na rodinu a mala by si to ešte ovela ťažšie ako teraz s malym bábätkom. Drzim palce aby si sa od neho odputala a zacala nový šťastný život, ved si ešte mladá.
@vlcik1 A Ty čo skáčeš ako pitbull? Starý Ti zahol, vyšmarila si ho a ešte stále cítiš adrenalín, tak hľadáš, do koho by si ešte skočila? A pár dní staré príspevky sú pre Teba ako voda na mlyn... 😂 Navyše, nevieš zrejme poriadne čítať - nepochopila si ani môj, ani ostatné príspevky.
Ja som jej medzi prvými radila, aby to skončila. Ale baba je chorá, je to psychická troska - poznačená nezdravým vzťahom s vlastnou matkou. Sama seba vidí ako úbohú sirotu (co by bolo fajn, keby mala tak 10 rokov, ale nie vyše 35) a potrebuje mať pri sebe za každú cenu spasiteľa - alebo postačí aj to teľa.
Veď on by to už možno aj poriešil inde, keby ho neudržala v šachu svojou depresiou, pocitmi viny a patologickým strachom zo samoty. Takže svojim spôsobom je to chudák, navyše slaboch, zadĺžený niktoš, nevhodný nielen do spoločného života, ale aj ako darca semena - len ona si ho postavila na piedestál.
Keby bola duševne zdravá a normálna, už dávno by bol chlap preč, igelitky by mal v kontajneri a na gauci by po ňom nezostal ani smrad.
@vlcik1
Tak, potom by sa každá rozvedená žena musela psychicky zrutit ak by bol chlap stredobodom jej života. Nechápem co s tým majú psi. Myslím, ze autorka pochopila, ze som jej písala aby hľadala radosti v každodenných veciach a maličkostiam, užívala si život.
Tvoj ex vyzera ako pekny blb. Nic lepsie sa ti nemohlo stat. I ked to tak nevidis. Tebe nebude chybat on, ale bojis sa samoty a tak si myslis ze hocikto je lepsi ako nic. Omyl ! Najdi si nejaky konicek. Prihlas sa na kurz, chod do fitka, kup si psa. Pri tomto magorovi by si tu o par rokov vyplakavala, ze si sama na deti, bez financii, nemas kam ist a bla bla. Takto mas sancu na novy zaciatok. Nebud hlupa a k nemu sa nikdy nevrat. Aj ked sa to teraz nezda, zvladnes to a bude dobre. Chce to cas. Mozno sa casom kukni po dakej zoznamke online. Dnes sa tak mnoho ludi zoznamuje. Drzim palce

Mam “aspon” jeho… no… neviem, ked rok tak upenlivo smutis, asi uz ma toho tiez dost… on asi aj chce stat pri tebe, ale asi nezijes ty sama este uplne nornalne, tak mu je tiez asi kadejako :-/