Prečo sa ľudia menia, keď zbohatnú?
Prosím vás o radu som sklamaná zo všetkých nechápem ako sa niekto môže zmeniť keď ma viac peňazí. Už sa švami ani nerozpráva pritom pred tým boli každodenné telefonáty. Je pravda momentálne som vo veľmi zlej finančnej situácii mam 50e do výplaty ktorú mam približne 15 as rodina nikto mi nepomôže. Moja najlepšia kamarátka ma veľa peňazí a ani ta mi nepomôže len sa vychvaluje co všetko si kúpila že za jednu vec sa 100e je mi smutno keď viem ze ja nemám ani z coho variť. Niekedy mi to pripadá ako keby sa mi vysmievať že ja si to nemôžem dovoliť. Dokonca raz mňa prinútila pozerať laifko kde predávajú luxusne veci vraj mam pozerať celé že mi niečo kúpi keď došlo na lámanie chleba tak to zahovorila podľa mňa jen šlo o to aby som videla co všetko si môže dovoliť Každý deň len počujem co všetko si neobjednávala. A toto mňa trosku zamrazilo hovorili sme že niekedy keď budem na to mat tak kúpim synovi elektrické autíčko a ona mi povedala ze ma nove doma nevyužité jej deti sa nechceli hrať na tom. Takže autíčko je 4 roky u nej nepoužívané a že by mi ho dala zadarmo ale že sa ešte musí opýtať priateľa ci jej dovolí ale keby bolo na nej že mi ho daruje o dva týždne povedala ze jej priateľ povedal ze ako ona chce. Ona mi povedala ze jedine ze rozumní cenu ponúkla som jej 20e od vtedy o tom radšej ani nehovorila a vraj jej nemám ukazovať malého aby si to nerozmýšľala. Bolo mi to ľúto prečo to tak je ja som jej pomáhala nemala čo v detstve jest deň čo deň so. Jej dávala jedlo. Co si o tom myslíte
@tiezjedna
Som Slovenka ja som neuvažovala bolo to prekvapenie že som bola tehotná vraveli mi ze ja už nemôžem mať deti mala som gynekologické problémy ja som bola šťastná ze som tehotná finančná situácia bola vtedy taka ze nebolo to až takéto ale ani veľmi dobre také akurát ale muža som vtedy upozornila ze bude musieť sa viac snažiť a zmeniť prácu aby sme sa mali dobre vtedy mi sľúbil ze sa bude snažiť a bohužiaľ zarobí malo ešte z mojej rodičovskej musím doplácať poplatky a tak ďalej potom mi nič nezostáva
@martina1201 ja tu bývam od mala dedina
@liduska87 tak potom je najlepšia voľba a kde si robila keď máš pravú 40 km od miesta bydliska? Prečo ste si nehnuteľnosť kúpili tam? A čo muzova rodina? Ti pomôcť so stráženie nevedia?
@martina1201 áno rodičovskú s prídavnými mam 600 necelých a v práci by som zarobyla cca 700 as 750 e a ešte sa tam narobím ako kôň
@liduska87 aha... no takto. S tou slovenčinou to na administratívu nevidím ani omylom. Takže ozaj len brigády niekde v prevádzke alebo bare. Ale primárne by som muža kopala do riti. Keď vedel dávať sľuby a robiť deti, tak nech maká a obracia sa. A nie že "vyhodili ho" alebo "zarobí menej než pred tým"... 🙄
@liduska87 ale rodinné prídavky ti ostanú. Tie sa s rodičovským nestratia predsa. A je rozdiel mať na účte 700-750 a ďalších 120 rodinné prídavky. Je to viac než tých 600 čo máš teraz. A to isté platí aj o otcovi deti. Ak má prácu od do, tak nech robí aj ruský či brigády. Ono je všeobecne zvláštne že vyhodia niekoho na živnosti ak robí dobre. A ak dobre nerobil tak sa tomu nedivím ale v Tom prípade treba mužovi dohovoriť a nech si nájde znovu lepšiu prácu na živnosť.....
Mas nejaku skolu? V com si vyucena? Ci by si nemohla v tom odbore podnikat u vas v dedine.
@madeline1
Presne tak ja odnej nepitam nič nepitam ale myslím si ze keď mi to sama navrhla tak ma to mrzI aj tak jej to tam len stojí už 4 rok a ako ju poznám predávať to nebude dávať inzeráty ale ja už to odnej pitat nebudem myslela som si ze chce trosku potešiť moje dieťa
@liduska87 tak ale potom nemôžeš očakávať robotu ako po dokončení školy. Dokonči si ju ak môžeš a potom budeš môcť hľadať v iných kruhoch prácu a nie len za pásom.
@martina1201 bohužiaľ muz už nejde na živnosť lebo keby šiel na živnosti do druhého podniku na živnosť nemá tam dopravu a na také smeny ako tam sú nemá žiadne spoje a auto nemáme
@liduska87 Prepáč, ale školu dokončenú nemáš z akého dôvodu? Čo tak si v živote urobiť poriadok, utriasť si priority? Bez dokončenej školy to budeš mať ťažké celý život a s tebou i vaše deti. Ako budeš v živote posúvať a podporovať svoje deti? Či už v škole s učením, či v podporovaní v nejakých záujmových aktivitách.
Školu nemáš, a samé nedá sa, tu nie je, nemôžem. S takýmto prístupom k životu budete mať neustále problémy.
@liduska87 v kazdom pripade neries nejake auticko ale to aby si mala co dat detom na tanier. Kamoska vobec nie je povinna ti cokolvek davat, takze jej to nevycitaj. Je to jej majetok a ma pravo si rozmysliet, ze ti ho neda. Naozaj auticko a kamoska, ktora ti nic neda nie je vas najvacsi problem.
Kamoska sice za tvoju situaciu nemoze ale je dobra krava.
Mam tolko chochmesu aby som vedela ako sa pred kym spravat tak, aby mu to neublizilo 🙄.
Mam namysli to chvalenie sa
Na kamošku sa vyss... Aspoň nebudeš bluznit, co by si mohla mat a nemáš. Užívaj si mimco a bud šťastná aj bez penazi😃myslíš, ze niekde v Afganistane majú prachy? A žijú... Nejak si musíš pomôcť, zahradkarcit🍅aspoň sa po troche venuj gramatike.... Pýtať sa tuším nezrušíli ako vybrané slovo (pitat 3* v jednej vete)
@liduska87 ta spomínaná osoba sa nespráva ako kamarátka. Mala by si to prehodnotiť, to že sa poznáte 22 rokov žiaľ už nič neznamená, ona si pri tebe masti ego.
Urobili ste obrovskú chybu, ked ste kúpili dom kdesi s prepáčením v prdeli, bývanie si treba zháňať tam, kde si viete nájsť prácu v pohode, obaja. Lenže ste asi šli podľa logiky, za rovnaké prachy tu mám barák, v meste len blby malý byt, mám také obavy. Ak máš aký taky pozemok, niečo si dopestuj, nemusíš kúpiť fazulu, zemiaky a pod, chovaj sliepky, vajíčka sú super. To sú tak rady na ďalší rok, že…. Na autíčko sa vyser, dieťa potrebuje cítiť že je doma pohoda a bez autíčka prežije. Keď mi napíšeš adresu do IP, pár hračiek ti poslem. Osobne by som bola s deťmi spokojna a sýta radšej v teple v malom bytiku, ako v dome s nervami a o hlade. Tvoj muž by mal prehodnotiť priority ohľadom bývania.
@mamutka prosím ťa, to sú rady. Čo si môže dopestovať. Kolo toho treba behať, svokra ma záhradu. Zemiaky ako tak, už kupovala, lebo nemá, mrkva Čo ja viem, petržlen žiadny, paradajky katastrofa, cesnak trošku a cibuľu tiež. Nikdy nám nič nedala, ok, občas tak, ako keď si kúpim v obchode v lete pol kila, jedného, druhého.
To je o ničom nejaké pestovanie, to nemá význam
@liduska87 ved skus dat inzerat, ze kto daruje nejake hracky kt.nepotrebuje, pripadne na vymenu za nieco ine...i tak sa da, vela ludi ma vela veci, ktore nepotrebuje, alebo triedi...a oblecenie ved nemusis mat ako kamoska luxusne, nakupuj kdekolvek, popozeraj na nete vypredaje, alebo aj bazare, ved aj take ma dnes clovek moznosti...jedlo var, pogoogli setrnejsie recepty, nauc sa varit tradicnejsie jedla...naplneny a spokojny zivot tkvie v niecom inom...menej teda ries co sa neda, co je zle...skus sa pozriet na veci z tej lepsej stranky...
@sono2 tak moji rodičia pestovali a naozaj sa tomu venovali, teda koľko vládali, ale úroda bola vždy extrémna a to oni nehnojili. Jasne, že občas bol zlý rok na mrkvu, na paradajky, tento rok veľa slimákov. Ale dva metre štvorcové a nejaký čas si baba na dedine hádam na tie paradajky nájde. Ved oba nemá za co kupovať v obchode, iné jej neostáva. Plus tie sliepky, keď sa o ne človek pekne stara, nesú ako besne, ved by mali teple raňajky každý den. Áno, aj sliepka musí jest, ale hádam už len to lepšie vyde ako v obchode kúpiť. Títo dvaja sa musia vykašľať na tu dedinu a ist za robotou do malého bytu, lenže keď chlap povie nie, ženskej nič iné neostáva, ako sa zodrať, očividne.

@liduska87 prepáč ale ako sa chces vrátiť do práce ktorú máš 40 km od svojho terajšieho bydliska a zarobiť v nej len o 150€ viac? To kde ste sa presťahovali? A keď ste sa sťahovali nevedela si, že tam práca je len pre vyvolených? Tak hľadaj prácu bližšie a daj inzerát na stráženie dietata. Ono aj po rodičovskom vám bude ťažko ba ešte ťažšie keď nebudeš mať pravú. Buď treba vytrvalo hľadať prácu, alebo brigádu a popri tom aj niekoho na stráženie dietata alebo rozmýšľať nad presťahovaním sa. Držať si bývanie v oblasti bez možnosti práce je asi trošku proti rodinne..... A nehovor mi, že vo vašom okolí nebývajú mladé rodiny s deťmi že by si sa vedela zoznámiť s niekým a vytvoriť si nové kamarátstva....