icon

Prečo sa ľudia menia, keď zbohatnú?

liduska87
27. nov 2023

Prosím vás o radu som sklamaná zo všetkých nechápem ako sa niekto môže zmeniť keď ma viac peňazí. Už sa švami ani nerozpráva pritom pred tým boli každodenné telefonáty. Je pravda momentálne som vo veľmi zlej finančnej situácii mam 50e do výplaty ktorú mam približne 15 as rodina nikto mi nepomôže. Moja najlepšia kamarátka ma veľa peňazí a ani ta mi nepomôže len sa vychvaluje co všetko si kúpila že za jednu vec sa 100e je mi smutno keď viem ze ja nemám ani z coho variť. Niekedy mi to pripadá ako keby sa mi vysmievať že ja si to nemôžem dovoliť. Dokonca raz mňa prinútila pozerať laifko kde predávajú luxusne veci vraj mam pozerať celé že mi niečo kúpi keď došlo na lámanie chleba tak to zahovorila podľa mňa jen šlo o to aby som videla co všetko si môže dovoliť Každý deň len počujem co všetko si neobjednávala. A toto mňa trosku zamrazilo hovorili sme že niekedy keď budem na to mat tak kúpim synovi elektrické autíčko a ona mi povedala ze ma nove doma nevyužité jej deti sa nechceli hrať na tom. Takže autíčko je 4 roky u nej nepoužívané a že by mi ho dala zadarmo ale že sa ešte musí opýtať priateľa ci jej dovolí ale keby bolo na nej že mi ho daruje o dva týždne povedala ze jej priateľ povedal ze ako ona chce. Ona mi povedala ze jedine ze rozumní cenu ponúkla som jej 20e od vtedy o tom radšej ani nehovorila a vraj jej nemám ukazovať malého aby si to nerozmýšľala. Bolo mi to ľúto prečo to tak je ja som jej pomáhala nemala čo v detstve jest deň čo deň so. Jej dávala jedlo. Co si o tom myslíte

liduska87
autor
27. nov 2023

@mamutka ja si to tiež myslím predať dom vyplatiť všetko a žiť ako ľudia a bud byt alebo mobilný dom

madeline1
27. nov 2023

@mamutka na extremnu urodu potrebujes dobru podu a teplotne podmienky. Tych par paradajok a inej zeleniny si kupi
...dnes sa uz pestuje skor z bio dovodov, nez by sme na tom chceli usetrit nehovoriac o tej praci okolo zahrady. Co sa tyka sliepok, nie vzdy daju vajicka a casom treba tu sliepku aj zabit...ja by som pestovanie a chovatelstvo neodporucala...nech sa nauci hospodarit so svojimi peniazmi, moze skusit nakupit najma zakladne potraviny, varit z nich a zapisovat co kupi...

madeline1
27. nov 2023

@liduska87 v takom pripade radsej byt...na mobilny dom potrebujete pozemok a tie mobilne domy maju casto pripraveny projekt, mozno co to budete musiet potom reklamovat...resp. ak mobilny dom, poriadne si vsetko prestudovat...

liduska87
autor
27. nov 2023

@madeline1
Pozemok by bol h mami

liduska87
autor
27. nov 2023

@madeline1 ja nesom náročná ja nemusím mať značkového veci minule bola u mňa boli sme n jednom podujatí a otvorila mi skriňu s oblečením a zhodnotila že otras že nič nemám ako oblečenie normálne že ja nič nemám
Ešte povedľa že mi musí kúpiť oblečenie len plane reči ja ji o to ani nestojím

heidi4
27. nov 2023

@liduska87 taku "kamosku" fakt nepotrebujes. Byt tebou, si sadnem a rozoberiem vsetky moznosti od A po Z, ake mate, zvolim si plan a postup a drzim sa planu. Hlad si svoj zivot a rodinu a hned bude lepsie. 🙂 A super rada na zaver: neporovnavaj sa s ostatnymi a ani od nikoho nic necakaj, nauc sa spoliehat len sama na seba. 🙂 Moje motto je "Ja sa zariadim." 🙂 a hned je zivot lepsi 🙂 :D

zobaka
27. nov 2023

dosť veľká rola obete, skús sa zamerať na seba a muža, kde zarobiť viac

ahhola
28. nov 2023

@liduska87 ty ju necháš liezť do tvojej skrine... A hodnotiť jej obsah.... Waw

Ona ta udepta a ty sa umindrakujes.

Bez nej ty bude lepšie, alebo sa aspoň stretajte mimo tvoj dom.

andulka1988
28. nov 2023

@liduska87 moc premyslas nad vecami, skús urobiť niečo pre to aby to bolo inak.

eva112014
28. nov 2023

@dzulli1980 Tak to je pravda! Ale platí to aj naopak? Dieťa tiež nie je povinné sa starať o chorých a bezvládnych rodičov? Rodičia, keď nepomôžu , tak nemusí ani dieťa.

comika
28. nov 2023

@liduska87 jaaaaj velmi sa lutujes. Cista patetika. Prestan uz pozerat na druhych co maju, kolko maju, prestan sa spoliehat na druhych, a hlavne prestan ocakavat od inych. Nie su povinni ti pomahat. Uvidis ze kad sa sustredis na seba, bude sa ti lahsie zit. Vela stastia

kassandra25
28. nov 2023

@liduska87 myslim si to, ze absolutne sa s tou osobou nekamaráť. Jednak ti to nerobí dobre a jednak nemusis nic nikam vysvetlovat, urob si po svém. Ďalsia vec, ja osobne, aj na jej mieste, a myslim si, ze kazdy trochu normalny clovek, ktory ma teba za kamaratku/susedku/známu, a máte spolu kontakt, ti dá veci ci pre teba a deti, snazi sa ti pomoct. Kde byvas, ak smiem vediet, mesto, napis mi do súkr.správy. a svtym mas velku pravdu, ze clovek, ktory sa zmeni na zaklade toho, co dosiahol, moznoze aj za pomoci niekoho, nie sám, sa moze takto zmenit a este si robit prču z tej, co nemá a nemá to zrejme ani za pomoci nikoho ako dosiahnut. Keby bola ona úprimná, nepyta sa nikoho, da , donese auto sama od seba a povie ti: nech sa páči. Da ti aj ine veci, pouzité, to je jedno, dá srdcom, a nie nedá so smiechom a trapnym zneuzívaním niekoho, na kom sa moze len vybit a rehotat, ako mu zasa ublizila a vysmiala ho. Daj jej aj ty, co chce ona. Chce sa ta zbavit, tak sa z nej uz strať! Nechaj ju na pokoji, nech má rovnocenne priatelky a nie chamraď pre ňu , ako si ty! Uz jej nežer jej nervy, lebo sama vidíš, co z jej nervov ty dostaneš! A teraz, please, kontaktuj ma do súkr.správy, rada ti nejako dám, co treba, len si popíšme a chcem tvoje mesto. Dík!

eva112014
28. nov 2023

@anjelicek26 Mne sa páčia ľudia, ktorý nikdy nezabúdajú, že odkiaľ prišli. Ak je to naozaj kamarátstvo z detstva, a autorka jej pomohla …, To vážne?! 4 roky stojí jedno aitíčko v garáži,otec dieťaťa súhlasí a ona nie?! Bude z neho radšej prach utierať.
Pointa je v tom, že jej priateľ nemal problém darovať, ale ona áno.
Ostatné súhlasím! Nech ide robiť ša nech sa zameriava na seba!

kassandra25
28. nov 2023

@liduska87 teraz pre vsetky z vás: all: baby, preco sa tak do nej navázate!? Oni nemajú, ziju uplne inak ako vy, sa tešte, a ked chcete, jej nevykrikujte, ze chcela mat elektricke auticko, ze ci je kompletná, ved jej bolo ponúknuté a potom nedarované , jasne, ze chce vidiet svoje dieta/deti stastné, a namiesto navázania radsej pomozme, preco ju udupávate.

kassandra25
28. nov 2023

@eva112014 thank you za teba 👏👍🙏 medzi tymi, co tu píšu a nezmysly!

veronikaszabova
28. nov 2023

@liduska87 ty si daj v prvom rade do poriadku svoj zivot - tvojho dementneho chlapa ( btw uz sa polepsil?) a sebavedomie. Dieta daj do jasli a bez do prace. Nie vyplakanat, ze na 3t ti zostalo 50€. Tvojho chlapa by som do prdele nakopala, ze sa o rodinu nevie postarat. Ty sa zameraj na seba a nespoliehaj sa furt na niekoho, ze ti nieco da.

domka222
28. nov 2023

Ty si fakt taka jednoduchšia. Vykašli sa na čas na "kamošku " aj elektrické auto. Ty si stále ideš svoje a ved ona povedala a len jej tam stojí... tak nech ,je to jej vec čo s ním spraví. Keď nechceš ísť do práce, lebo však budeš mať "len" o 100€ viac,čo si teda nedorobíš aspoň školu keď si doma? Či fakt čakáš, kto ti čo dá?

liduska87
autor
28. nov 2023

@domka222 ja nechcem nič od nikho

liduska87
autor
28. nov 2023

@kassandra25 presne tak

martina1201
28. nov 2023

@liduska87 zmeň postoj. Na všetko je neda sa, nemôžem, nemám. Obrať zmýšľanie a zistíš že sa dá. Sadnite si s mužom a povedzte si svoje priority. Je lepšie vlastný dom s úverom v oblasti kde práca nie je ani pre jedného lebo nie sú spoje a auto nemáte, alebo je priorita ísť tam kde by bola práca a možnosti pre oboch? Byť na dedine je fajn, ale má to svoje úskalia. Treba auto do prace a najlepšie dve ak je práca nie v rovnakom čase pre manželov. V meste je viac možností. Lepšie teraz predať a ísť do mesta s viac možnosťami práce hoci aj do podnájmu kym sa postavíte na nohy a potom časom po odrasteni deti môžete znovu riešiť dom alebo byt. Riešte ako si polepšil teraz keď je situácia aká je. Hľadaj spôsoby a nie dôvody prečo sa niečo nedá. Lepšie sa ti bude žiť. Stále si ale nenapísala dôvod vyhadzovu muža z práce. Lebo ak je problém v mužovi čo sa týka prace treba ten riešiť najskôr.

maximiliana
28. nov 2023

@liduska87 a ked ti to auticko daruje, potom co? Odrazu budes mat viacej penazi, lepsiu robotu, lepsie vzdelanie? Alebo budete olizovat kolesa, ked nebude co jest? Mas uplne prevratene priority... ani moj syn nema auticko a zije... dostal odrazadlo v tvare auta a je rovnako stastny

anjelicek26
28. nov 2023

Autorka prosim ake mate mesacne naklady? Lebo muz 700e, ty 600e (rodicak a pridavky), to je 1300e a ked pojdes do prace, aj keby zarobis 800e moc lepsie to nebude, tolko prejazdis, prejes v praci, poplatis skolku, stravu v skolke... 1300e nie je vela, ale ani strasne malicko pre 4 clennu rodinu, ako je mozne, ze po dvoch tyzdnoch mate nulu a nemate na stravu? Prosim neber to ako rypanie, len uvahu... zavisi jasne kolko platite za byvanie, ale ak je to fakt nejaky mensi domcek, kde sa vrany otacaju dedina, nemoze to byt take strasne... v byte by ste asi platili podobne.

eva112014
28. nov 2023

Ženy! Keď Vám šéf povie, že budúci mesiac zvýši Vám plat, spoliehate sa na to? Jasné, že nie?! Ale, pomyslíte si, že načo Vám to hovorí, keď sa tak nestane.
Toto je presne to isté. Núti niekto túto kamarátku hovoriť, že jej kúpi, že podaruje …. ? Otvorí jej šatník?! Kks.

liduska87
autor
28. nov 2023

@anjelicek26 elektrika 100e 100e plyn voda 30e stocne 30e internet 40e pozicka na dom 500e uver ktorý sme brali na prerábať 350e

eva112014
28. nov 2023

@liduska87 Ešte sa zamysli nad tým, že keď máte dom, viete si niečo aj vypestovať samy, A píš si svoje výdavky a zistíš, kde by sa dalo možno ušetriť. Máš internet, napr. na facebooku je skupina vymením, darujem ….
Treba sledovať. Ja som kopu vecí podarovala ako sme sa vrátili na Slovensko.
A to je pravda, že sa nemáš pozerať na to, že čo nemáš, ale čo máš. Máte zdravie, stále máte dom, máš muža, internet. Toto sa ti zdá také automatické, ver tomu, že o toto aj mihnutím oka vie človek prísť.

anjelicek26
28. nov 2023

@liduska87 fuha pri prijme muza 700e a mat len davky od statu a zavazky 850e na uveroch je cista katastrofa :( Neda sa nejako porozpravat z bankou, nech vam to zlucia a znizia splatky? Lebo toto je neudrzatelne. Nie je to o malych prijmoch, ale o tom, ze mate tak brutal uver v pomere k platu...

eva112014
28. nov 2023

@liduska87
úver ste si brali kedy?

portret7
28. nov 2023

Skus si dat inzerat na zehlenie, upratovanie, strazenie psika cez vikendy, ked majitelia cestuju a nemozu brat psika so sebou. Ked je muz doma, ty nemozes ist na brigadu? Vsak nemusi iba babka strazit, moze aj muz. Pripadne sa spytaj na obci, ci o niecom nevedia. Mozno aj nejaki dochodci by potrebovali vypomoc a ich deti ju radi zaplatia. Z mojho pohladu si este nevycerpala vsetky moznosti.

uhnakova
28. nov 2023

@liduska87 to máte hypotéku s úverom 850 eur a príjem cca 1300? To v žiadnom prípade neutiahnete 😕. Nechápem ani, ako je možné, že vám schválili tú pôžičku 350 €, pretože vám nezostáva životné minimum ako rodine. Úver máte z banky alebo nejakej pofidérnej nebankovky? Kokos, hneď by som sa sťahovala stadiaľ preč. Za rovnaké peniaze môžeš mať trojizbák vo väčšom meste s omnoho lepšími pracovnými príležitosťami a vyššími platmi.

lussyl5
28. nov 2023

@liduska87 Skúste si požiadať o refinanc úverov.Pokiaľ tie čo máte splácate na čas nemal by to byť problém.
A kamošku nerieš.Pokiaľ sa ti ozaj vysmieva nemáš sa s ňou o čom baviť,ale najprv sa zamysli či ty nie si príliš precitlivelá .Možno to nemyslí zle iba si neuvedomuje že ti ublížila.Každopádne vysmievať sa ti nemôže,ale zase nie je ti povinná niečo dávať rovnako mama nie je povinná ti strážiť deti ak nechce alebo nemôže.Toto si musíš poriešiť v prvom rade ty a manžel.