icon

Prečo sa manžel začal meniť?

17. dec 2024

Poznáme sa cez 10 rokov, mame 3 ročnú dcérku, byvame sami, sne obaja 30+.
On bol vždy ten kľudný, ja som bola ta temperamentná, ohnivá a vznetliva. Ja mam menej trpezlivosti, ľahko sa na hnevám a emócie somnou niekedy veľmi mávajú. Ale aj cez to sa veľmi snažím s tým pracovať, totiž v mojej rodine to bolo ako u talianov, fakt sa snažím nerobiť to ako oni..
Manzel asi pol roka dozadu zacal viac kričať. Až ma to prekvapilo lebo nikdy som ho nepočula takto kričať, a včera dokonca zjapat. Co bol do teraz on ten nad vecou, tak začal kričať na dcérku, keď niečo pokazí alebo urobí niečo zlé. Predtým to vždy otočil bud na detskú srandu, alebo nejak to preglgol.
Všetko ho veľmi rýchlo nahnevá, každá drobnosť, ja čokoľvek poviem, čokoľvek urobím, na všetkom nájde chybu, všetko odomna zneguje, vo všetkom mi oponuje, cítim sa ako na obhajobe práce pred oponentom. Ide z neho take negatívne niečo, take agresívne, je namosureny, uráža sa. V ničom niesom dosť dobrá, a pri hádke mi vyhadzuje na oči bezpredmetné veci z minulosti.
Ano mam uz aj strach. Lebo sa pri ňom cítim ako mala sprostá školáčka co vie prd, a všetko pokazí, co nemá nič v hlave a vsetky moje nápady ci myšlienky sú nesprávne. Akoby len on mal ultimatnu pravdu, tu správnu odpoveď na všetko.
Co mam robit?

Strana
z2
arim22
17. dec 2024

Zvyčajne ak muž hľadá chyby na manželke, svedčí o jeho nízkom sebavedomí a preto hľadá chyby na vás, len aby potlačil vlastnú neistotu.

tiezjedna
17. dec 2024

@arim22 ...alebo porovnáva s inou

foterlotor
17. dec 2024

Ja v tom mam jasno, prestalo ho to bavit. Sudim podla seba. Clovek sa snazi ako vie a dostava naspat len krik a hnev. Bezdovodne. Nie je to fer.

bielasovicka
17. dec 2024

Autorka, opisuješ presne prípad, ktorý sa stal v mojej blízkej rodine. Presne takto sa pán zmenil, bol nervózny zo všetkého, odvrkol žene pri každej jej otázke, že čo s ní je, povedal vždy ze nič. Pritom bol vždy kludas, jeho ženu to aj veľakrát štvalo lebo ona bola pravý opak, dominantná. Jedného dňa sa dostal do nemocnice, a tam mu prišli na dosť vážne choroby, o ktorých on nikdy nehovoril. Pritom niečo musel cítiť. Ale on sa nesťažoval na nič. Po mesiaci zomrel. Tie diagnózy musel mať už dosť dávno, len to zanedbal a neliečil sa. Rodina na to prišla až potom...... Nehovorím ze to je tvoj prípad,

pseudomonas87
19. dec 2024

@mikadooo veľmi dobra rada...takto by sa to malo robiť

Strana
z2