icon

Prečo sa muži správajú ako ženy?

27. máj 2024

Prosim, dufam, ze sa tu najdu zeny, ktorym pridu divni a nepritazlivi muzi, ktori s nimi radi riesia babske veci (manikura, davaju si spolocne masky na tvar, vedia trendy typy na tento rok a pod?):D preboha, preco chlapi radi zo seba robia zenske? Ja si predstavujem chlapa tak, ze je opora pre zenu, je muskulinny, nie je prilis upistany a emotivny. Vie si dupnut nohou, ma svoj vlastny nazor, nepyta sa vsetko svojej zenusky :D pride mi divne, ze zena vsetko manazuje, organizuje vylety, chodi na stk s autom, komunikuje s robotnikom a chlap? Ten len tak jemnucko stoji pri zene a prikyvuje. Otazka na take zeny? Nie ste z toho unavene? Ze musite preberat tu silu, ktora by mala byt na muzovi? Ved zena ani nie je stvorena na taky vykon. Trosku som sa rozpisala, ale normalne je pre mna nepochopitelne, ze aj tu na fore su muzi, ktori sa vyjadruju na zenske temy 🫣a toto iste robia aj chlapi na fb v sekcii priznania zien :D siahodlhe slohy, plne zenskeho vyjadrovania :D akoze preco si toto muzi robia? Mozeme za to my zeny? Ze sme ako robokopy, ktore sa chcu vkuse s muzmi vyrovnavat? Alebo je to výchovou, kde muzi nemali muzsky vzor a mamu videlu ako suprehrdinku, co si vsetko spravi sama a oni sa len tak viezli? Je to hrozne, co vyrasta z dnesnych muzov. Normálne nezavidim mojej dverw, ktora bude randit s takymito kusni :D

reddflowerlife
27. máj 2024

autorka vsakze ty si zalozila diakusiu o pastelovych nechtoch

taynee
Odpoveď bola odstránená
taynee
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. máj 2024

@taynee vies si predstavit, ze nas stryko strikuje. Normalny chlap, zenaty, otec aj dedko, ktory robi zamocnika vo fabrike, vie aj drevo narubat, aj navarit, aj okna umyt sa chodi k mojej mame radit aku vlnu ma kupit na sveter. A po veceroch strikuje. Nie kazdy vecer, ale uz toho ustrikoval dost. Strikovat nevedia ani mnohe "skutocne" zeny. A teraz co snim mame robit? Utratime ho, lebo nie je dost muskulinny?
Pnenko skakava, v 21. storoci taketo predstavy... Vsak nech kazdy robi to co vie, co chce a co musi.

mandzula
27. máj 2024

Nedavno som citala, ze za zzenstilym spravanim muzom moze stat fakt, ze je vyssia rozvodovost/rozchodovost parov ci to, ze muzi odchadzaju za pracou do zahranicia alebo proste robia od nevidim do nevidim, a teda vo vsetkych tychto pripadoch je hlavne bremeno vychovy a starostlivosti na zenach. Vyplyva z toho, ze ta zena s dietatom travi vacsinu casu, a to sposobom, ktory je prirodzeny zenam - ci uz ide o domace prace, starostlivost o seba (napriklad aj tie nechty ci kozmetika a modne trendy) alebo stretavanie sa s kamaratkami, opat vacsinou zenami, kde sa opat riesia zvacsa zenske temy. Chlapcom proste chyba muzsky vzor a preberaju ten zensky.
Mozno to stoji za zamyslenie.

lucka2303
27. máj 2024

normálne mi je smiešne. ja mám doma poriadneho chlapa a bežne sa ho pýtam akú farbu nechtov si mám dať, lebo však sa aj jemu chcem páčiť. Väčšinou si síce dam inú ako povie, ale nemám problém sa ho opýtať 🙂 a keď ide do obchodu a potrebujem vložky alebo tampóny tak mi ich kúpi bez problémov. doma mám 4 ročného syna, ktorý mi vždy povie mamka aké máš pekné ružové nechty. To mu mám akože povedať, že mi také nesmie hovoriť? žasnem...A nie nemám rada zoženštelých chlapov, ale zoženštelý chlap sa prejavuje inak ako tým, že mi kúpi vložky alebo povie že mám pekné nechty

taynee
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. máj 2024

@taynee takze aj ja by som mala hladat priatelku, kedze moj najoblubenejsi obchod je Hornbach, vacsiu radost pod stromcekom spravila vlastne akumulatorova vrtacka ako zehlicka a opravovala som aj splachovac a nahdzovala omietku.

zic
27. máj 2024

@wolf_ a hlavne, ako maju podeleny nakup toaletaku 🙂 🙂 🙂

beckinka
27. máj 2024

tak ja som asi divna, ale mne muz kupuje tampony bezne ked potrebujem. rovnako ma nemal problem poslat do autopotrieb aby som kupila olej do auta. Napisal mi typ cislo a isla som cez obed ho kupit. Obcas sa vyjadri k tomu ci som pekne namalovana alebo ci mi pristanu nechty. Z hlavy mu koruna pre to este nespadla.

0silvia0
27. máj 2024

no ja neviem, sú ženy, ktorým tiež lezú na nervy babské veci. Ja napríklad o kozmetike, makeupe, nechtoch nekomunikujem s nikým tiež. Tiež neriešim masky na tvár a doma aj kosím trávnik dokonca. Mne tiež lezú na nervy upišťané klebetné intrigánske ženské, a chlapi sú mi sympatickí mužní, chlapskí chlapi. Ale keď to má niekto inak tak mi to neprekáža.

taynee
Odpoveď bola odstránená
syslik81
27. máj 2024

a nieje ti divne ked zeny robi "muzske" veci? niesu to potom muzatky? ved nemaj dvojaky meter .. kazdy sme neaky ... pokial to ani jeden neprehana tak nic na tom zle nieje.. upraveny chlap je pre niekoho pritazlivy -ok namalovane nechty a makeup ci elasticke ruzove veci je uz aj na mna dost..ale kazdy nech si zije svoj zivot a robi co ho bavi

vilma7
27. máj 2024

Nie nevychovavam z manžela nič, vzala som si ho už dospelého. Vychovali ho, ako hi vychovali, jeho rodičia.
A ako hi vychovali, je ich problém.
Ja som bola 40 rokov sama, teda ako dospelá skoro 20, takže som sa musela a vedela o seba postarať sama. Keďže som musela z domu odísť po skole.

reddflowerlife
27. máj 2024

@taynee no zas to s tymi autami ako si ich chodis skusat atd to je skor muzska zalezitost, zas by niekto povedal ze ty si muzatka

taynee
Odpoveď bola odstránená
minenkak
27. máj 2024

Inak k tej minulosti,cez vojnu ženy museli robiť všetko,kedysi ženy dojili kravy(ručne),okopavali polia,pri žatve tiež robili ženy,zvážanie sena tak isto boli ženy,prali ručne,veľké obliečky na periny ,koberce na potoku rajbali,kozmetiku nepoužívali,nechty si nelakovali , takže vlastne už ani niesu ženy lebo už vtedy to boli chlapi lebo robili ťažkú robotu

luccija
27. máj 2024

@simca06022011 to je taký typ človeka ešte si si nezvykla?🙂a určite na tom je niečo, že nemá úplný režim človek má potom prácu, oddych zadelene takto dnes nespravím veď zajtra, medzitým niečo iné a len sa rozrobi a nedokončí.My to máme doma podobne, ale ja sa na tom už smejem.Mam na bicykli vpredu košík a uvoľnili sa mi časom srobiky a, keď som tam mala ruksak a mikinu tak sa mi naklonil a vypadla mi mikina a skoro som sa zrubala.Uz viac x som si to doťahovala krížovým srobovakom, ale je to už vydrate a nedrží to.Moj otec mu hovorí daj jej jej tam podložku maticu a bude to držať rovno.Minuly týždeň prišiel, že už to drží, lebo to dotiahol🙂hovorím mu to robím už rok veď ti otec povedal čo máš spraviť.Dopadlo to tak, že kúpil nový košík včera ho asi hodinu montoval a čudujme sa svete tento má trocha iný držiak a je rovnako naklonený ako ten starý pokazený.Takze som nič nevyhrala, ale on radšej kúpi, niekoho zaplatí ako sa posnažiť.Tak som povedala, že na bicykel bude mať každý mikinu, ruksak na chrbte nič sa nebude dávať ku mne do košíka a je vybavené.Aspon, keby povedal, že ho ide objednať mohol kupit väčší🙂

mandzula
27. máj 2024

A tomu, ze chlap nakupuje vlozky a tampony - to ja osobne nepovazujem za nieco, co by ho malo akokolvek dehonestovat ci zzenstovat, skor to povazujem za znak vyzretosti.

ninusa221
27. máj 2024

No čo ti ja viem mne chodí kupovať vložky, občas navarí aj uprace,keď on niečo robí na aute ja mu pomôžem upratat auto. Nevidím na tom nič zle.

autor
27. máj 2024

@lucka2303 zrejme si absolutne nepochopila tuto diskusiu. Kde som napisala, ze chlap nema.pochvalit zene saty alebo odpovedat jej na jej otazku ohladom toho, ci si ma kupit to alebo to? Ja som len napisala, ze mi pride absurdne, aby sa muzi zapajali do zenskych diskusii a bavili sa s nimi, ako keby to bolo nieco prirodzene. Ked sa zena opyta, ake make up je lepsi a zacne to komentovat muz s tym, ze taky a taky, to mi fakt nepride hetero správanie. Myslis si, ze tvoj manzel rozobera v praci taketo temy? Vsak aj mpj sa vykadri, ze sa mu napriklad paci francuzska manikura. Alebo ze ma rad skladane sukne, cierne spodne pradlo. Ale urcite nechodi na rozne zenske fora, kde o tom diskutuje so zenami 😁 vidis v tom rozdiel? Nechapem, preco mate potrebu kazdu diskusiu tak extrémne vyhrotit, preformulovat podla seba, ze uz ide do uplnej inej temy :D

wolf_
Autor odpoveď zmazal
mamamasama
27. máj 2024

Som dominantná, muž submisívnejší, no stále je to muž so všetkým, čo k tomu patrí. A jasné, že mu večer urobím masku. Je môj najlepší kamarát. ✌🏻

mamamasama
27. máj 2024

@mandzula súhlasím. Aj synov vychovávam k tomu, že menštruácia, alebo pôrod je normálna vec. Vložky a tampóny poznajú od 4 rokov.

minenkak
27. máj 2024

Autorka a keď raz tvoj muž bude potrebovať lieky na prostatu a ťa poprosiť aby si mu ich išla zobrať do lekárne,tak by si nešla,veď prostata je mužská záležitosť alebo lieky pri liečbe erektilnej dysfunkcie

taynee
Odpoveď bola odstránená
sabina230
27. máj 2024

Tak načo zakladáš takéto stupidne diskusie keď ti vadí že sa to tu vyhrocuje. 😀 Preboha žijeme v 21. storočí ale ty máš asi stále obdobie komunizmu alebo čo 😂 Je úplne normálne keď chlap ide na kozmetiku alebo robí domáce prace, niektorí sú na to totiž aj odkázaní z mnohých dôvodov. Keď sa ti páči keď tvoj chlap príde domov z roboty, sadne si na gauč a povie ti nech mu prinesieš večeru a pivo tak okey, tvoj život. Tak načo potom riešiš ostatných 😂
ŽI A NECHAJ ŽIŤ!!!

milanemila
27. máj 2024

Mne je ta luto aj s tvojim muzom policajtom 🙈 asi si zaspala v stredoveku. Jeden stereotyp za druhym ten tvoj prispevok :D ved ty zi ako chces a maj si muza co doma dupe nohou a nekupuje ti vlozky 🤷🏼‍♀️
To ze nejaky muz nebucha doma pastou po stole, deli si so zenou domace prace, je schopny doniest z obchodu vlozky a necha zenu komunikovat s robotnikmi, neznamena ze je zensky a ani ze jeho zena je nejaka muzatka 🤦🏼‍♀️
U nas napriklad s robotnikmi, zahradnikmi atd komunikujem vylucne ja, lebo ja mam predstavu o tom, aky vysledok chcem alebo aky je problem, kedze moj muz neriesi dizajn nasho byvania/zahrady. V praci mame obidvaja pod sebou ludi a musime byt autoritativni, ale doma sa tak jeden k druhemu nespravame a nikto si nedupe nohou, lebo sme partneri a ani jeden nie sme tomu druhemu podriadeni, aby sme s navzajom posluchali 🙈 proste kazdy chvilku taha pilku a v niektorych veciach som ja ta dominatna a v niektorych muz a je uplne jedno ci su to “zenske” alebo “muzske” oblasti, kazdy z nas prebera iniciativu vo veciach, kt viac idu a je v nich schopnejsi.

majka36912
27. máj 2024

Moj chlap je doslova chlapom, niekedy by som si skor priala, aby sme sa vedeli porozpravat aj o tom, co naozaj citi, alebo by ma milo prekvapilo, keby umyl riady alebo mi poradil, co si obliect 😃 uz sa to ciastocne naucil, aj ked skor som sa mu v tomto asi prisposobila ja, ze som sa naucila vela o robotike a mechanike a autach a zbraniach pri nom. Nerobi mi problem kosit, rylovat, rubat drevo, robit s bruskou a podobne, ale ked je doma, nikdy ma to nenecha robit samu, bud to dokonci on, alebo mi aspon pomoze. Ja sa ho zase snazim naucit varit, aspon zakladne veci. Skor to beriem tak, ze je dobre, ak je clovek multifunkcny a vie si poradit, nie delit veci na muzske alebo zenske. Ak by sme mali deti a zomriem, nebolo by dobre, ak by sa vedel postarat? A ak by zomrel on, nebolo by dobre, aby som sa vedela postarat ja?

wolf_
Autor odpoveď zmazal