icon

Prečo sa muži správajú ako ženy?

27. máj 2024

Prosim, dufam, ze sa tu najdu zeny, ktorym pridu divni a nepritazlivi muzi, ktori s nimi radi riesia babske veci (manikura, davaju si spolocne masky na tvar, vedia trendy typy na tento rok a pod?):D preboha, preco chlapi radi zo seba robia zenske? Ja si predstavujem chlapa tak, ze je opora pre zenu, je muskulinny, nie je prilis upistany a emotivny. Vie si dupnut nohou, ma svoj vlastny nazor, nepyta sa vsetko svojej zenusky :D pride mi divne, ze zena vsetko manazuje, organizuje vylety, chodi na stk s autom, komunikuje s robotnikom a chlap? Ten len tak jemnucko stoji pri zene a prikyvuje. Otazka na take zeny? Nie ste z toho unavene? Ze musite preberat tu silu, ktora by mala byt na muzovi? Ved zena ani nie je stvorena na taky vykon. Trosku som sa rozpisala, ale normalne je pre mna nepochopitelne, ze aj tu na fore su muzi, ktori sa vyjadruju na zenske temy 🫣a toto iste robia aj chlapi na fb v sekcii priznania zien :D siahodlhe slohy, plne zenskeho vyjadrovania :D akoze preco si toto muzi robia? Mozeme za to my zeny? Ze sme ako robokopy, ktore sa chcu vkuse s muzmi vyrovnavat? Alebo je to výchovou, kde muzi nemali muzsky vzor a mamu videlu ako suprehrdinku, co si vsetko spravi sama a oni sa len tak viezli? Je to hrozne, co vyrasta z dnesnych muzov. Normálne nezavidim mojej dverw, ktora bude randit s takymito kusni :D

lucka2303
27. máj 2024

@autor aha chápem, doma muž môže povedať či sa mu páči farba nechtov, ale v diskusii cudzí chlap sa už vyjadriť nesmie 🙂

medda_beda
27. máj 2024

Tak môj muž vie aj piecť aj šiť aj o domácnosť sa celkovo postarať aj vlasy mi vie zafarbiť aj s nechtami sa babral keď som si skúšala robiť gélové.
Vie aj auto opraviť, hocičo zrekonštruovať, zmajstrovať.
Vie aj plakať veď je to človek a myslím si, že muž má byť aj emotívny.

Ja si zoženštelého chlapa predstavujem v ženských šatách.
Nepotrebujem mať doma geroja ktorý mi jednu vrazí keď príde domov ožratý z krčmy.To nie je chlap.

zuzulka558
27. máj 2024

@thirstymonk aj mne môj kúpi tampony ak je sám v obchode, keď zbadá v akcii moju značku a neriešim aspoň viem ze sa nehanbí a po pôrode mi nakúpil ženske veci tiež, aspoň viem ze nerieši druhých a mysli na mňa vo všetkom 😅 inak je normálny žiadne legíny, obtiahnute tricenko, ponožky po rit atď,,, môj aj zašiť vie keď treba, navarí napečie ak si chcem porobiť doma iné veci alebo sa hráme z deťmi hry

justxme
27. máj 2024

Mne sa taki muzi pacia a typovo mi skor vyhovuju ako ti velmi muzni:D moj ex mal take crty, chvilu nosil nalakovane nechty, bavilo ho pecenie, celkovo nebol velmi muzny ani vzhladom ani povahou. Terajsi priatel je v tomto mozno este o trochu viac "feminine", ci uz stylom, prejavom, niekto by mozno povedal ze je gay:D ale hovorim, mne to vyhovuje a ked tak nad tym rozmyslam, nikdy som so ziadnym "muznym" muzom nic velmi neriesila

simca06022011
27. máj 2024

@minenkak len tieto prace co si vymenovala sa nerobili stale... to boli zalezitosti celorodinne zvycajne, a par krat do roka... az na tu kravu a to nie je ziadna drina :D to mi ver. Za mna je ok, vediet urobit veci aj take aj onake, mne vadi, ze ked sa chlap ohana zenskou pracou, ale svoju chlapsku nerobi a stara sa mi do nechtov a do toho ako drzim metlu a ako varim a ako toto a hento.. a ekd sa ho spytam , kedy dokonci toto a hento, tak draaaama, ze oskara by si zasluzil. TO zrazu mu treba ist pomahat a zrazu zeny sa maju nadrapovat, s furikmi behat, murovat, betonovat.. :D vela muzov je stale takych, ze len "muzske veci" budu robit, a pritom to robia max raz za par rokov (lebo vrtanie, a majstrovanie a neviem co, naozaj maloktory robi denne)

@wolf_ ano, len ked sa niekto pretvaruje, nech sa nepretvaruje a nebude doma vadit svojej zene/muzovi.

minenkak
27. máj 2024
tiezjedna
27. máj 2024

@viestta si zabila

sticker
ivangeline
27. máj 2024

Ja sa snažím taká nebyť. Je to vo mne. Je to v rodine. Hovorím si, viem, že na to mám, nemusím to však robiť… ;) až budem musieť, budem. Orientujem sa tam, kde ma treba najviac. Moja dobrá vlastnosť je nevšímavosť. Viem ju využiť. ;D K dobru. Ale k zzenstilim mužom… nepociťujem negatívne emócie.. Každý si rieši seba ako vie.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
tiezjedna
27. máj 2024

ja by som vedľa seba zase nezniesla obrasteného šovinistického testosteróna, ktorý si myslí, že žena patrí ku sporáku a má mu byť vďačná za každý prd vrátane toho, že jej natankuje auto alebo vymení žiarovkuý...🙄 Dávam prednosť sexi mozgu s primeranou postavou, charizmou, prirodzenou autoritou, vnímavým intelektom a zmyslom pre humor. A typy, ktoré si popísala v zmysle hetero muža ani nepoznám. Poznám ich len ako gayov, a v ich prípade mi to absolútne nevadí👍

simca06022011
27. máj 2024

@wolf_
"...Potom tu máme jedincov (oboch pohlaví), ktorí nezapadajú do škatuliek a akurát tak sa trápia, možno aj pretvarujú, nie sú sami sebou. No načo?"

Na toto som narazala🙂

wolf_
Autor odpoveď zmazal
beronsche
27. máj 2024

@taynee tak to, že žena požiada muža, nech jej kúpi menštruačné potreby, hádam nie je žiaden problém a keď jej muž vyhovie, ani známkou jeho zozenstilosti.. 🙂

kiki68
27. máj 2024

@viestta a ja ze som sama, kto rad tie typicky muzske prace 😂 Ja som v tehu namiesto vybavicky kupovala priamociaru pilku a ako som ju nadsene vliekla k pokladni 😂 Rada robim aj rozne murarske prace, obklady, vrtanie, najvacsi pocin bol zatial spravit si s muzom kuchynu od piky ( davali sme aj nivelak aj podlahove kurenie sami, plus obklady a celu linku) 😂 Inak vyzeram ako 90-60-90 Barbie 😂😂😂 Chlap je rad, ze ma doma mna, aspon nemusi na vsetko volat nejakych robosov.

taynee
Odpoveď bola odstránená
beronsche
27. máj 2024

@taynee len ma to zaujalo, to je všetko.. nemusíš sa hneď cítiť dotknuto

taynee
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
27. máj 2024

Moj muž nemá problém postaviť dom, opraviť auto, je to chlap ako hora, ale chodí aj pravidelne k barberovi, používa pleťové kremy, sera atď , nakupuje oblečenie a nemá ani problém zbehnúť do fannka a nakúpiť mi kozmetiku a makeup, absolútne nič na mužnosti mu to neuberá. Absolútne nemá problém sa so mnou baviť o ženských veciach, chodiť po nákupoch a nemám pocit , že by bol menej chlapom ako nejaký buran, čo sa o seba nestara.

1mata
27. máj 2024

Dnešní muži sú hrôza.
Môj je stará škola v mladom tele. Niekedy si poviem, že by až taký nemusel byť.
Ale ked vidím tie žienky čo teraz vyrastajú namiesto chlapcov 😵‍💫, tak som rada že môj syn má taký vzor. Mám rada ked muž príde do miestnosti a srší z neho autorita, sila a to všetko čo by mal mať!

duppka13
27. máj 2024

Kazdemu vyhovuje nieco ine, tak ako su zenskejsi chlapi tak su muzskejsie zeny, inak suhlasim plne s @viestta lepsie by som to nenapisala. Co si my zeny nespravime a nezorganizujeme to nemame a verim tomu ze to tak bolo vzdy len neboli internety a nazor sa tak prudko nesiril ako teraz. Oproti mojim rodicom byva starsi par uz budu mat veru 70 a on chcel ist na dovolenku a ona chcela auto. Isla sama a kupila auto a on pokrcil plecami ze ked to tak chce nech je hlavne spokojna. Takze nie je to otazka dnesnej doby.

ahhola
27. máj 2024

🤣Poznam taku zenu, 70.rokov,emeritna ucitelka, 4 starsi bratia, matka nerobila rozdiely, tvrda, dedinska zena a ked nalozila chalanom aj jej capla, ziadnu jemnost, ziadne ohlady na nu a co si vybrala??? Chlapa cintlaveho, na ktoreho sa ludia bali zvysit hlas a cely zivot preprdkal v top podniku v riaditelni a to bez VS. Mohlo to byt aj inak, ze on si vybral ju, citil z nej silu, ktora jemu chybala a ochrannu naruc🤣on tak rozhodoval o kravate ku koseli a tam to koncilo...ona obstarala majstrov, vydrzkovala material, hasila vapno...

Takova normalni rodinka...1971...
Scena...
Zenska ide do porodnice a jej chlap ju sprevadza z domu no psychicky sa zruti... Pekne ho vezme pod pazuchy s tazkou kabelou a odvedie k autu.. Ty moje chudatko... 😭

anna777115
27. máj 2024

Pri tejto téme mi prišiel na rozum taký obrázok ako muž si nesie kytičku lučnych kvetov a privoniava k nej a za ním ide upachtena, zhrbená žena, ktorá vlečie asi štyri kufre. A text znel..."za každým romantickým mužom, stojí jedna silná žena". Tak, to hovorí asi za všetko.

julish
27. máj 2024

Mna oveľa viac trápia dôsledky výchovy tých “správnych mužov”: znásilnenia, násilie páchané na ženách, plne väznice testosteronov. Toxická maskulinita je problém, nie zoženštilí muzi

lenkakravcova
27. máj 2024

Podľa mňa zzenstilost mužov a muzatkovske ženy nie je problém nakupovania alebo objednávania práce.
Je to problém postoja.
Muž, ktorý je mužský je ochrancom. Živiteľom. Zabezpecovatelom. Tým, na ktorého sa žena môže plne spoľahnúť (kúpi jej napr aj tie vložky, ale proste s mužskou noblesou).
Žena, ktorá je ženská je tou, ktorá sa stará. Je viac emocionálna, vypĺňa to, na čo muž nemá až taký vrodený cit. A kľudne komunikuje kľudne aj s robotníkmi, ale opäť so ženskou eleganciou.
Ženy, ktoré sú muzatky si vyberajú zzenstilych mužov. Ženy, ktoré sú ženami si vyberajú zase dominantnejsich mužov. Každý nájde teda to svoje. 🙂

lenkakravcova
27. máj 2024

@julish správny muž neznasilni ženu.. chcela si asi skôr napísať nevychovou alebo výchovou bez morálky.

viestta
27. máj 2024

@kiki68 neboj sa, takych zrucnych je nas voac. Ale to vobec neznamena, ze sme muzatky. My len nie sme nemozne.

thirstymonk
27. máj 2024

@zuzulka558 Šak pri prvom tehotenstve som musel isť normalne k jej gynekologovi, tam medzi tehotne ženy jak debil :D A šiel som jej po recept na dajake čipky proti grcaniu, bo keď sa postavila z postele, tak rigala jak betonpumpa :D A vtedy už som sa reku citil blbo, ale povedal som si - ide o moju ženu a o moje prve dieťa, idem na to

thoughtfulweirdo
27. máj 2024

No a za mňa jedinec, ktorý odmieta zabezpečiť všetky bežné potrebné úkony v živote len na základe toho, čo má medzi nohami, je slaboch a nepoužiteľný do života. Bez ohľadu na to, čo má medzi nohami 🙂

rozculena
27. máj 2024

tak to ťa ľutujem

julish
27. máj 2024

@lenkakravcova nie, nechcela som písať o výchove, ale o tom, čomu napomáha testosterón a čo ubližuje iným. Štatistika, big data