Prečo sa nado mnou muži povyšujú?
Ahojte. V poslednom období som si všimla zvláštny jav, ktorý sa mi predtým nestával. V priebehu 4 mesiacov sa dvaja rôzni muži, v dvoch rôznych prostrediach nado mnou vyslovene nechutne povyšovali. Pre predstavu: slovne ma zhodili a vysmiali ma (jeden aj opakovane). Pritom nie sú hierarchicky vyššie postavení (aj keby boli, nie je to ospravedlnenie takéhoto správania).
Premýšľala som, čo je za tým. No a pritom som si všimla spoločné znaky týchto dvoch mužov. Bol to vek (obaja do 35-40 rokov), menej mužný hlas, výrazná nadváha a zženštilá stavba tela napr. výrazné boky, tukové rolky na chrbte... (tým chcem povedať, že väčšina mužov s výraznou nadváhou majú napr. veľké bruchá, ale "neprekypujú" im boky cez nohavice, to je väčšinou typický ženský problém. Pripisujem to možno nižšiemu testosterónu týchto mužov?)
Čo si o tom myslíte? Myslíte, že to môže mať súvis? Je za ich povýšeneckým správaním nejaký komplex?
Za kazdym povyseneckym spravanim je nejaky komplex. A ten komplex moze byt z hocicoho, nielen z nadvahy a nielen muzi sa spravaju povysenecky
.
Pred tým si mala šťastie, že si na takého človeka nenarazila, teraz to boli dvaja muži za 4 mesiace, nehľadala by som za tým žiadny veľký trend, takí tu vždy boli, vždy budú, muži aj ženy, všetkých tvarov... a áno, často sú za takýmto správaním komplexy
@anonym_551e62
@anonym_4ab638 samozrejme, viem, že povýšeneckí ľudia sa nájdu medzi oboma pohlaviami. Len ma zaujalo, že v mojom prípade to boli dvaja dosť podobní muži. Jeden je samozrejme náhoda, ale hneď dvaja? Predtým som s takýmto chovaním nemala skúsenosť (v dospelom živote myslím).
@anonym_autor a tvoja postava je aká? Predpokladám, že ochlpenie na hrudi, mutujúci hlas, kúty na čele a široké ramená...vymenili sa vám hormóny...dnes ženy majú vyššie ego ako muži 😋
Opatrne sa opýtam: Povýšenectvo dotyčných nemohla byť odozva na tvoje správanie?
@anonym_autor a tvoja postava je aká? Predpokladám, že ochlpenie na hrudi, mutujúci hlas, kúty na čele a široké ramená...vymenili sa vám hormóny...dnes ženy majú vyššie ego ako muži 😋
@anonym_af66b9 ??? Nejako si si uletel :D
Opatrne sa opýtam: Povýšenectvo dotyčných nemohla byť odozva na tvoje správanie?
@anonym_6939e6 Neviem, akým správaním by som ich vyprovokovala. Práveže vždy pristupujem ku každému s rešpektom, obzvlášť ak sú odo mňa starší (mám do 30r). Ak sa teda neprejaví opačná strana arogantne ako prvá. Vtedy prispôsobujem svoju komunikáciu aj ja.
@anonym_6939e6 Neviem, akým správaním by som ich vyprovokovala. Práveže vždy pristupujem ku každému s rešpektom, obzvlášť ak sú odo mňa starší (mám do 30r). Ak sa teda neprejaví opačná strana arogantne ako prvá. Vtedy prispôsobujem svoju komunikáciu aj ja.
@anonym_autor Ja nechcem provokovať, len sa pýtam.
@anonym_autor Ja nechcem provokovať, len sa pýtam.
@anonym_6939e6 nie čosi, pochopila som tvoju otázku 🙂
@anonym_autor majú komplexy, skôr ma udivuje, že sa ťa to tak dotklo
Spokojny clovek nema potrebu utocit na inych, ci zhadzovat inych. Zbytocne minanie energie. Nauc sa par hlasok, ktorymi ich odpalkujes a nech sa dalej dusia vlastnou zlcou. Urazanie je skor ich zla vizitka, nie tvoja. Potrebuju si na niekom vyliat zlost nad tym, co v ich zivote nefunguje. A vyberaju si takych, ktori sa pri utoku schulia a nebrania.
Narcisti, asi ich ziadna nechce tak si svoje frustracie vybíjajú na inych
@anonym_autor Sú to muži ktorí nepoznajú svoju hodnotu a majú komplex menejcennosti.A tento komplex " duševne bolí". Ako analgetikum na tú bolesť - " nie som dosť" použili povýšenectvo.Oni mali na chvíľu falošný pocit, že sú viac, keď teba zhodili.Samozrejme toto nefunguje.Aj keď sa ťa dotkli, problém majú oni vo svojom vnútri.
Ináč používajú tento systém aj " zlé" svokry.Tiez majú komplex menejcennosti a túto traumu si " liečia" veľmi zlým spôsobom - kritikou, zhadzovaním,alebo ohovaraním nevesty alebo porovnávaním vnúčat.
Komplex menejcennosti robí veľa zla.
@anonym_autor osoby ktore sa povysyju vsade a nad vsetkymi neber to osobne. Porucha osobnosti vobec nevnima ze nema vedomosti ani krasu ci ine prednosti. Je mimo realitu.

Pred tým si mala šťastie, že si na takého človeka nenarazila, teraz to boli dvaja muži za 4 mesiace, nehľadala by som za tým žiadny veľký trend, takí tu vždy boli, vždy budú, muži aj ženy, všetkých tvarov... a áno, často sú za takýmto správaním komplexy