Prečo sa niektorí dospelí muži nechcú osamostatniť?
Ahojte, chcem sa opýtať hlavne pánov, či je toto bežné správanie a chcela by som vedieť myšlienkové pochody chlapov... prečo?
Mám niečo po 40tke, mám dieťa, študuje na VŠ. Od mojich 24 rokov pracujem, od mojich 26 rokov bývam mimo domu. Najprv s partnerom (neboli sme manželia) a neskôr už sama s dieťaťom. Mala som nejaké vzťahy odvtedy, ale všetko to boli skôr také priateľstvá, nič z toho nebol ako reálny vzťah, všetko tak do 2r.
Teraz som spoznala človeka, bývame neďaleko od seba, tiež má po 40tke a je odo mňa starší o tri roky. Čo ma prekvapilo, že býva s mamou. Býval teda pôvodne s oboma rodičmi, ale otec im zomrel a teda býva s mamou. Pýtala som sa ho prečo býva s mamou, prečo nebýva vo vlastnom. Veď vek na to má. Odpovedal mi, prečo by sa sťahoval, prečo by platil niekde hypotéku, keď doma má všetko čo potreboval a potrebuje a s mamou/s otcom si rozumel. Že ja som si asi s rodičmi nerozumela, keď som utekala z domu.
Pýtam sa ho, či nikdy netúžil po niečom vlastnom, on že nie. Že on si nebude brať hypo na 30r a platiť bankám nemalé peniaze. Pýtam sa teda, ty musíš mať dosť potom ušetrené. Že ani nie, že niečo ušetrené má, ale on nerieši budúcnosť, veď dnes sa dôchodku ani nedožijeme.
Pýtam sa ho a ok, a keď tu mama jedného dňa nebude, byt ti ostane? Alebo ako? Nie, že sa bude deliť medzi neho a jeho brata. A teda budeš mať brata z čoho vyplatiť? Že nie a prečo pochovávam jeho mamu, že na také ani nemyslí.
Príde mi to zvláštne. To muž netúži byť samostatný? Mať niečo vlastné? Byť sám sebe pánom? Mať neskôr rodinu? Aspoň ženu, možno deti?
Druhá vec je, že mal nejaké vzťahy, ale vraj žiadne nevydržali. No tak neviem, či si tie ženy chcel nasťahovať domov alebo ako chceli žiť. Dôvody rozchodov neviem.
A pritom to nie je žiadny ťuťko, je to normálne veľmi v pohode chlap, dobre vyzerá, športuje, je milý a vtipný, galantný, má prácu. Povedali by ste, že chlap v najlepšom veku.
Len toto mi príde zvláštne. To len my ženy sa chceme osamostatniť?
Mňa by napríklad do pozoru postavilo už toto: Že ja som si asi s rodičmi nerozumela, keď som utekala z domu.
@mandzula čiastočne to bola pravda. V čase, keď som odišla bývať preč sa udiali doma určité veci, ktoré to len urýchlili. Ale ja som od mladosti túžila po vlastnom bývaní. Doma sa veci vyriešili, všetko bolo v poriadku, ale nevrátila som sa späť, nikdy som už nechcela bývať s rodičmi späť. A to som svojich rodičov milovala nadovšetko.
@mandzula nepoužiteľný život, len za to, že žije s mamou? Ľutujem ťa, taká nenávisť v tebe. Kto ti ublížil? Možno ty máš ten nepoužiteľný, zbytočný život. Nezabudni ísť na zmenu, zamestnávateľ ťa potrebuje :D
@anonym_3fc32c NIE, to ze zije s mamou nie je ziaden problem.. ze nema nic nasetrene, nemysli na buducnost a mamicka bude mu okolo rite asi este dve storocia... to je PROBLEM . to kam by ju chcel nosit? do detskej izby?
@anonym_776115 ved kazda sme mali vztah ,kde sme byvali s rodicmi.. ale to tak kym dostudujes je v poriadku
@krasneleto no tak ja som to mala tak vždy aj roky po dostudovani. Ja v tom problém nevidím. V dnešnej drahej dobe naozaj nie. Rozumeli sme si
@mandzula nepoužiteľný život, len za to, že žije s mamou? Ľutujem ťa, taká nenávisť v tebe. Kto ti ublížil? Možno ty máš ten nepoužiteľný, zbytočný život. Nezabudni ísť na zmenu, zamestnávateľ ťa potrebuje :D
@anonym_3fc32c Ak sa ti po tomto výšplechu nejako uľavilo, pokojne si ešte poslúž, rada pomôžem, keď môžem.
@anonym_autor On povedal, že niečo našetrené má a nemôže zverejňovať osobám, s ktorými je krátko rozprávať, že mám toľko a toľko, pre neho je to dobre takto a keď vyzerá dobre, ani si nemusí hľadať ženu so záväzkom. Ešte sa iba rozhoduje.
@anonym_autor On povedal, že niečo našetrené má a nemôže zverejňovať osobám, s ktorými je krátko rozprávať, že mám toľko a toľko, pre neho je to dobre takto a keď vyzerá dobre, ani si nemusí hľadať ženu so záväzkom. Ešte sa iba rozhoduje.
@petronelag nie, nepovedal, že nemôže zverejňovať osobám. Viem, koľko má našetrené. A nie nepokryje mu to určite polovicu bytu bratovi.
@krasneleto no tak ja som to mala tak vždy aj roky po dostudovani. Ja v tom problém nevidím. V dnešnej drahej dobe naozaj nie. Rozumeli sme si
@anonym_776115 tak ak to tebe a tvojmu partnerovi vyhovovalo, ze 40 rocna si byvala v byte s rodicmi, je to v poriadku... asi mam vyssie naroky... aj keby bol ako zo skatulky a povie mi, ze 43 rokov ma a spinka v detskej izbe, za mna jednoducho nie... mam za to , ked si dvaja mladi nieco postupne setria a buduju spolu... ale nie v 43, to mam naozaj vyssie ocakavania
To su zamna riadne predpotopne nazory ako ze nebudem platit nic bankam, radsej nech mi mama perie cely zivot trenky. Je pohodlny, na buducnost nemysli. Taketo nazory od 40r cloveka by boli riadne odpudive.
A teda ja takychto muzov nepoznam, akurat ty si na takeho natrafila.
Tu mame, ako skoncil podobny vztah: https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/tak-sme-sa-rozisli/
@anonym_776115 tak ak to tebe a tvojmu partnerovi vyhovovalo, ze 40 rocna si byvala v byte s rodicmi, je to v poriadku... asi mam vyssie naroky... aj keby bol ako zo skatulky a povie mi, ze 43 rokov ma a spinka v detskej izbe, za mna jednoducho nie... mam za to , ked si dvaja mladi nieco postupne setria a buduju spolu... ale nie v 43, to mam naozaj vyssie ocakavania
@krasneleto a keď sa lepšie spoznajú a začnú si spolu budovať? Ale to ho predsa nesmies odpinkat hneď ako sa dozvies že býva u rodičov.
Veľa žien by chcelo ísť do hotového, ale málokto dnes buduje spolu. Ako pár. Ja si myslím že časom keď sa vzťah ukáže ako pekný a rozumejú si, tak si prirodzene začnú budovať spoločný dom. Ale ak je chlap slobodný načo má platiť najom či hypo keď môže šetriť bývaním u rodičov 🙂
Ja by som muža , ktorý využíva mamahotel, nechcela. Chlap po 40, by mal mať vlastné bývanie, tak je viac ako 20 rokov zarábajúci človek, ale v dnešnej dobe mama opere, navarí, takych kolegov mám v práci fakt dosť
@anonym_autor nevola sa náhodou Miro? Môj ex 😂
Ja by som muža , ktorý využíva mamahotel, nechcela. Chlap po 40, by mal mať vlastné bývanie, tak je viac ako 20 rokov zarábajúci človek, ale v dnešnej dobe mama opere, navarí, takych kolegov mám v práci fakt dosť
@terezia74 je každého vec ako žije, je kopu osamostatnených a zúfalých a je ich vec že takto žijú, niekto neznáša rodičov a niekto si rozumie s rodičmi, a je na tom možno lepšie ako osamostatnený a osamelý, každý si môže vybrať čo chce a čo nie, tak ako niekto nechce deti, druhý chce, ja som nikdy nechcela muža ktorý neznáša svojich rodičov
@krasneleto a keď sa lepšie spoznajú a začnú si spolu budovať? Ale to ho predsa nesmies odpinkat hneď ako sa dozvies že býva u rodičov.
Veľa žien by chcelo ísť do hotového, ale málokto dnes buduje spolu. Ako pár. Ja si myslím že časom keď sa vzťah ukáže ako pekný a rozumejú si, tak si prirodzene začnú budovať spoločný dom. Ale ak je chlap slobodný načo má platiť najom či hypo keď môže šetriť bývaním u rodičov 🙂
@anonym_776115 keď ide o mladých ľudí po skončení školy, je pochopiteľné, že veľa toho nebudú mať a je možno aj dobré, ak pár rokov bývajú u rodičov a šetria si. Ale nie do 40. To viac ušetria, keď si každý kúpi v 25-28 rokoch byt a môže bývať u rodičov, kým nemá vzťah, byt prenajíma. Kým má 40, tak cena bytu stúpne, byt mu spláca nájomník.
@terezia74 je každého vec ako žije, je kopu osamostatnených a zúfalých a je ich vec že takto žijú, niekto neznáša rodičov a niekto si rozumie s rodičmi, a je na tom možno lepšie ako osamostatnený a osamelý, každý si môže vybrať čo chce a čo nie, tak ako niekto nechce deti, druhý chce, ja som nikdy nechcela muža ktorý neznáša svojich rodičov
@alenka58 tu sa ale nikde nepíše o mužoch, ktorí neznášajú rodičov a to, že chce ísť 25 ročný muž žiť sám, aj keď do garsónky, neznamená, že rodičov neznáša. Môže mať s nimi oveľa lepší vzťah, ako ten, čo s n nimi žije a nechá sa nimi obskakovať, hlavne matkou
@anonym_autor mňa to zasa ale že vôbec neprekvapuje, že býva s mamou. Je sám, mama je sama, je to pre oboch vzájomne prospešné. Našetrené môže mať, možno len nemá zatiaľ potrebu riešiť s tebou tieto veci, ešte nie ste vo vzťahu tak ďaleko. Ale na tom, že dospelý človek býva s rodičom nevidím v dnešnej dobe fakt nič odstrašujúce. Mňa skôr desí, keď niekto slobodný má prázdny dom u rodičov a ide platiť nekresťanský nájom o 2 ulice ďalej aby bol akože samostatný.
@anonym_autor mňa to zasa ale že vôbec neprekvapuje, že býva s mamou. Je sám, mama je sama, je to pre oboch vzájomne prospešné. Našetrené môže mať, možno len nemá zatiaľ potrebu riešiť s tebou tieto veci, ešte nie ste vo vzťahu tak ďaleko. Ale na tom, že dospelý človek býva s rodičom nevidím v dnešnej dobe fakt nič odstrašujúce. Mňa skôr desí, keď niekto slobodný má prázdny dom u rodičov a ide platiť nekresťanský nájom o 2 ulice ďalej aby bol akože samostatný.
@janka1011 koľko je podľa teba fajn, aby mal muž po 40tke našetrené, keď nikdy nebýval sám a vždy u rodičov? Daj len tak odhadom, čo si myslíš že je ok.
A predpokladám, že chodíte k tebe 😃 ani by ma nehlo keď ma reči, že nepotrebuje byt, tak by som sa s ním stretávala u jeho mamičky, resp ja by som sa s takým chlapom ani nestretávala
@janka1011 koľko je podľa teba fajn, aby mal muž po 40tke našetrené, keď nikdy nebýval sám a vždy u rodičov? Daj len tak odhadom, čo si myslíš že je ok.
@anonym_autor ja dám tip, 15 rokov práce s tým že bol možno na VŠ, že má MINimálne 60000 €
Tiež sa čudujem, v mojom okolí mám viacerých mužov a jednu ženu 40r čo bývajú s rodičmi, s toho o dvoch s tých chlapov viem, že keby chcú svoj byt/dom, tak si ho hneď môžu ísť kúpiť za hotovosť.
Ja viem o jednej zdravej 35 ročnej, bez detí, ktorá byva s rodičmi a neplánuje to zmeniť. Nemusí to byť len muž.
@anonym_860c68 Tak zrejme nemá peniaze na kúpu bytu.
A predpokladám, že chodíte k tebe 😃 ani by ma nehlo keď ma reči, že nepotrebuje byt, tak by som sa s ním stretávala u jeho mamičky, resp ja by som sa s takým chlapom ani nestretávala
@anonym_0ebcf5 nechodím e ku mne.
@anonym_autor ja dám tip, 15 rokov práce s tým že bol možno na VŠ, že má MINimálne 60000 €
@anonym_0ebcf5 odober jednu 0.
@anonym_autor ja som žena a nechcem 🫡 je mi dobre doma partnera nepotrebujem
@anonym_0ebcf5 odober jednu 0.
@anonym_autor Tak utekaj. Toto je beznadejny pripad, ktory potrebuje akurat tak druhu mamku.
@janka1011 Prečo ťa to "desí" ?? Každý normálny dospelý človek sa predsa chce osamostatniť. Ja som si zobrala sama úver a kúpila som si svoj byt, hoci chcem bývať navždy sama a partnera ani rodinu mať nechcem. Ale zato nebudem celý život žiť s rodičmi ! Keby som v práci povedala, že bývam s rodičmi (mám po 40tke), úplne by som sa pred kolegyňami znemožnila.
@anonym_autor no tak tento jedinec sa netúži osamostatniť. Sú aj také ženy, ktorým jej pri mamenke dobre, neboj. Nemusíš kvôli jednému exempláru hádzať všetkých do jedného vreca.
@anonym_autor ja som žena a nechcem 🫡 je mi dobre doma partnera nepotrebujem
@anonym_5ed422 A aké sú reakcie kolegov v práci, keď povieš, že bývaš s rodičmi ? Alebo to tajíš ?
@anonym_5ed422 A aké sú reakcie kolegov v práci, keď povieš, že bývaš s rodičmi ? Alebo to tajíš ?
@anonym_3aefda čo je cudzích ľudí do môjho súkromia? V práci riešim prácu

@anonym_autor Bývali sme s mojim otcom až do jeho smrti. Vzťahy sme mali dobré, dom veľký, ja i manžel prácu v danom meste. Otec bol šťastný, ženie je sám. Moja staršia dcéra mala pri sebe dedka ktorého milovala a ktorý miloval ju. Nemali sme jediný racionálny dôvod sťahovať sa. Do domu sme investovali, odkúpili sme istú časť.
@abbey1 to je ale iný prípad a rozumiem tomu.My sme tiež žili s mojim otcom až do jeho smrti a ja som potom byt zdedila.Ale chlap,ktorý nemá chorých rodičov a nič nevlastní v takom veku,to je už trošku divné.