Prečo sa niektorí dospelí muži nechcú osamostatniť?
Ahojte, chcem sa opýtať hlavne pánov, či je toto bežné správanie a chcela by som vedieť myšlienkové pochody chlapov... prečo?
Mám niečo po 40tke, mám dieťa, študuje na VŠ. Od mojich 24 rokov pracujem, od mojich 26 rokov bývam mimo domu. Najprv s partnerom (neboli sme manželia) a neskôr už sama s dieťaťom. Mala som nejaké vzťahy odvtedy, ale všetko to boli skôr také priateľstvá, nič z toho nebol ako reálny vzťah, všetko tak do 2r.
Teraz som spoznala človeka, bývame neďaleko od seba, tiež má po 40tke a je odo mňa starší o tri roky. Čo ma prekvapilo, že býva s mamou. Býval teda pôvodne s oboma rodičmi, ale otec im zomrel a teda býva s mamou. Pýtala som sa ho prečo býva s mamou, prečo nebýva vo vlastnom. Veď vek na to má. Odpovedal mi, prečo by sa sťahoval, prečo by platil niekde hypotéku, keď doma má všetko čo potreboval a potrebuje a s mamou/s otcom si rozumel. Že ja som si asi s rodičmi nerozumela, keď som utekala z domu.
Pýtam sa ho, či nikdy netúžil po niečom vlastnom, on že nie. Že on si nebude brať hypo na 30r a platiť bankám nemalé peniaze. Pýtam sa teda, ty musíš mať dosť potom ušetrené. Že ani nie, že niečo ušetrené má, ale on nerieši budúcnosť, veď dnes sa dôchodku ani nedožijeme.
Pýtam sa ho a ok, a keď tu mama jedného dňa nebude, byt ti ostane? Alebo ako? Nie, že sa bude deliť medzi neho a jeho brata. A teda budeš mať brata z čoho vyplatiť? Že nie a prečo pochovávam jeho mamu, že na také ani nemyslí.
Príde mi to zvláštne. To muž netúži byť samostatný? Mať niečo vlastné? Byť sám sebe pánom? Mať neskôr rodinu? Aspoň ženu, možno deti?
Druhá vec je, že mal nejaké vzťahy, ale vraj žiadne nevydržali. No tak neviem, či si tie ženy chcel nasťahovať domov alebo ako chceli žiť. Dôvody rozchodov neviem.
A pritom to nie je žiadny ťuťko, je to normálne veľmi v pohode chlap, dobre vyzerá, športuje, je milý a vtipný, galantný, má prácu. Povedali by ste, že chlap v najlepšom veku.
Len toto mi príde zvláštne. To len my ženy sa chceme osamostatniť?
@anonym_e9a222 a čo by z toho mal, keby ho predal za tých 125 aj tak niekde musí bývať.Vels ľudí žije s rodičmi.Mna ani nedesí, že býva s mamou ako to, že nechce, nechcel dieťa.Radsej bývať spolu ako každý sám.par rokov som žila v IT tam to je úplne bežné, že bývaju deti aj do 35-40 s rodičmi, alebo potom 2,3 generácie spolu vo väčšom dome
@anonym_bd3efa nejde predsa o to, čo by z toho mal, ale o to, že dnes by ho kúpil za podstatne vyššiu cenu a musel by si brať o dosť vyššiu hypo, lebo ten rozdiel v cene by za tých pár rokov nenašetril. Inak predať sa ho chystá, lebo chcú s budúcou manželkou dom, tak zase nebudú musieť brať vysokú hypo, lebo nastávajúca tiež myslela dopredu,
@krasneleto Ona až zúfalo chce, veď to z nej kričí, ale chlap ju má v paží. Keby mu na nej záležalo, tak sa rozhýbe, ale zrejme na to nevidí dôvod a preto ho tu súdi, odsudzuje, ohovára a čaká potvrdenie, že chlap je mimo. Keby jej bol ľahostajný, nezakladá tému, vypustila by ho z hlavy, lebo by ju netrápil. Ten chlap možno čaká na lepšiu, mladšiu, bez dieťaťa... A možno vyskúšal a zistil, že mu je lepšie doma ako s ňou. To je všetko.
@anonym_d49990

Moj brat je tak u mamy. Zivot to tak zariadil. Stredna skola s vyznamenanim, bohuzial na VS sa nedostal, isiel hned do prace, na vojnu, hral futbal. Roky utekali, vsetci kamarati sa pozenili, zakladali rodiny. Medzitym aj my ostatni surodenci sme stretli partnerov a rodiny.
Okolnosti zariadili ze mama ostala sama tak ostal doma.
neviem si predstavit ze by byval sam a mama sama len aby ho ludia neohovarali ze je u mamy. Mama uz bude mat 70 a pomoc sa jej zide. Jednoducho to tak vyslo, nemal s kym ostal doma. Asi nie je spokojny a mal ine ambicie no clovek mieni pan boh meni.
Aj chcel stavat RD, neviem na co by mu to bolo samemu.
Zmena prace a stavba isla bokom.
@anonym_autor lebo su dospeli, ale nedospeli. Presne hlasku ked som citala " ze urcite si si s rodicmi nerozumela, ked si odisla" mi hned jeden napadol. Ani bicykel si o takehoto mamanka netreba opriet. Naozaj.
A bohuzial mam takychto chlapcov okolo seba dost aby som vedela, ze aj ak niektori je sikovny = pre vztah su nepouzitelny. Vzdy do toho rodicovskeho ich bude tahat a ich rodicia ich zivot riadit. Tak su koniec koncov vacsinu zivota nauceni. Prirodzene pre mladeho dospeleho je osamostatnit sa. Priam by som povedala az tuzit po vlastnej ceste...
na jednej strane opisujete konkrétne správanie muža, ktoré vo vás vyvoláva otázniky ...bývanie s matkou, vyhýbanie sa plánom, finančnej zodpovednosti, budúcnosti...na druhej strane však medzi riadkami vystupuje váš vnútorný konflikt.. vy ste sa celý život spoliehali na vlastné nohy, prebrali zodpovednosť, išli ste „do sveta“, niesli následky rozhodnutí a teraz stojíte pred niekým, kto žije úplne opačným spôsobom. vaša otázka v skutočnosti neznie: je to bežné správanie u mužov? ..skôr znie: je toto niekto, s kým by som sa cítila bezpečne, opretá a v súlade so sebou? ....vidíme tu rozdiel vo vývinovej dospelosti nie v pohlaví....niektorí ľudia po štyridsiatke fungujú z miesta autonómie a zodpovednosti, iní z miesta komfortu a vyhýbania sa ohrozeniu....bývanie s rodičom samo o sebe nie je problém....problém je postoj, ktorý to sprevádza: neriešim budúcnosť, nepremýšľam, čo bude, nechcem niesť dlhodobé záväzky...to nie je filozofia slobody...to je často obranný mechanizmus pred úzkosťou zo zodpovednosti a straty kontroly....ide o preferenciu krátkodobého bezpečia pred dlhodobou stabilitou ...mozog sa drží známeho prostredia, ktoré reguluje stres aj za cenu stagnácie...je to naučený podvedomý vzorec...vy sa ho veľa pýtate na logiku jeho života, ale menej sa pýtate na svoj vnútorný pocit pri jeho odpovediach a ten pocit už teraz hovorí dosť jasne, že tu niečo nesedí...skúste si prestať klásť otázku, či je on „normálny“ alebo „bežný“....to vás nikam neposunie....relevantnejšia otázka je: je jeho spôsob fungovania kompatibilný s vašimi hodnotami, tempom a potrebou bezpečia? ...vy už nežijete vo fáze života, kde si môžete dovoliť ignorovať varovné signály v mene potenciálu....máte za sebou skúsenosti...nepotrebujete mu diagnostikovať nezrelosť....stačí si dovoliť uznať, že váš vnútorný kompas reaguje zdravo...to, že je príjemný, atraktívny, funkčný v každodennom živote, neznamená, že je pripravený na partnerský život v rovnocennej dospelosti...tieto dve veci sa často mýlia....čo by vám vaše telo a emócie povedali o tom, ako sa pri ňom cítite v predstave spoločnej budúcnosti, nie len prítomnosti?
Moj brat je tak u mamy. Zivot to tak zariadil. Stredna skola s vyznamenanim, bohuzial na VS sa nedostal, isiel hned do prace, na vojnu, hral futbal. Roky utekali, vsetci kamarati sa pozenili, zakladali rodiny. Medzitym aj my ostatni surodenci sme stretli partnerov a rodiny.
Okolnosti zariadili ze mama ostala sama tak ostal doma.
neviem si predstavit ze by byval sam a mama sama len aby ho ludia neohovarali ze je u mamy. Mama uz bude mat 70 a pomoc sa jej zide. Jednoducho to tak vyslo, nemal s kym ostal doma. Asi nie je spokojny a mal ine ambicie no clovek mieni pan boh meni.
Aj chcel stavat RD, neviem na co by mu to bolo samemu.
Zmena prace a stavba isla bokom.
@6mia6 ak mu ked mamky raz nebude darujete svoje podiely na dome, aj za to, že doopatruje mamku, tak v poriadku,ale aj tak by som sa snažila zabezpečiť sama, zvlášť ked nemá ženu a deti
na jednej strane opisujete konkrétne správanie muža, ktoré vo vás vyvoláva otázniky ...bývanie s matkou, vyhýbanie sa plánom, finančnej zodpovednosti, budúcnosti...na druhej strane však medzi riadkami vystupuje váš vnútorný konflikt.. vy ste sa celý život spoliehali na vlastné nohy, prebrali zodpovednosť, išli ste „do sveta“, niesli následky rozhodnutí a teraz stojíte pred niekým, kto žije úplne opačným spôsobom. vaša otázka v skutočnosti neznie: je to bežné správanie u mužov? ..skôr znie: je toto niekto, s kým by som sa cítila bezpečne, opretá a v súlade so sebou? ....vidíme tu rozdiel vo vývinovej dospelosti nie v pohlaví....niektorí ľudia po štyridsiatke fungujú z miesta autonómie a zodpovednosti, iní z miesta komfortu a vyhýbania sa ohrozeniu....bývanie s rodičom samo o sebe nie je problém....problém je postoj, ktorý to sprevádza: neriešim budúcnosť, nepremýšľam, čo bude, nechcem niesť dlhodobé záväzky...to nie je filozofia slobody...to je často obranný mechanizmus pred úzkosťou zo zodpovednosti a straty kontroly....ide o preferenciu krátkodobého bezpečia pred dlhodobou stabilitou ...mozog sa drží známeho prostredia, ktoré reguluje stres aj za cenu stagnácie...je to naučený podvedomý vzorec...vy sa ho veľa pýtate na logiku jeho života, ale menej sa pýtate na svoj vnútorný pocit pri jeho odpovediach a ten pocit už teraz hovorí dosť jasne, že tu niečo nesedí...skúste si prestať klásť otázku, či je on „normálny“ alebo „bežný“....to vás nikam neposunie....relevantnejšia otázka je: je jeho spôsob fungovania kompatibilný s vašimi hodnotami, tempom a potrebou bezpečia? ...vy už nežijete vo fáze života, kde si môžete dovoliť ignorovať varovné signály v mene potenciálu....máte za sebou skúsenosti...nepotrebujete mu diagnostikovať nezrelosť....stačí si dovoliť uznať, že váš vnútorný kompas reaguje zdravo...to, že je príjemný, atraktívny, funkčný v každodennom živote, neznamená, že je pripravený na partnerský život v rovnocennej dospelosti...tieto dve veci sa často mýlia....čo by vám vaše telo a emócie povedali o tom, ako sa pri ňom cítite v predstave spoločnej budúcnosti, nie len prítomnosti?
@bjnr myslím, že toto si autorka témy veľmi dobre uvedomuje, inak by ju nezaložila, potrebovala len potvrdiť to, čo si myslí ona
@bjnr bravo
Nuz. Zena sa bude zahadzovat zasadne s niekym, kto je na tom statusovo/prijmovo vyssie, alebom aspon minimalne rovnako. 🙂 ...... Ja poviem za seba: bol som vecny mamanek. Spoznal som super zensku silne "nad moje moznosti", odisiel som od mamky, naucil som sa varit a starat o domacnost. Dnes je zo mna "pouzitelny" clovek. Mozno chybalo malo a dodnes by som byval u mamky..... Kazdopadne - s jeho casovym a financnym komfortom by mal byt schopny rocne usetrit 6-8k uplne bez problemov. Podla mna je to problem. Zemiaky a ryzu sa uvarit casom nauci - ale zmysel pre zodpovednost? To uz neprevychovas 🙂
@anonym_776115 prepáč, ale ja mám. Mám vlastný byt, mám vlastný pozemok, kde sa dá stavať, mám dve autá, peniaze našetrené a sporím dieťaťu na štart do života. On má presne 6000 eur na účte ( ak ich ešte má). Bez VP, bez auta, bez VŠ, bývajúci doma s maminou celý život.
@anonym_autor A pracuje ako od mladosti hej? Ak nemá ani vodičák a teda auto, kde potom dáva peniaze? Nejako to proste nesedí. Bývanie má zadarmo viac-menej, auto nemá a teda náklady naň, ako chlap to neoplieska na kaderníčku alebo kozmetiku alebo oblečenie... Ak robí 20 rokov a má našetrených 6000 eur to odkladá mesačne v priemere 25 eur. Teda niečo tu nesedí... Prvá možnosť možno ťa klame a má viac. Druhá-možno nerobil väčšinu života. Tretia možnosť má nejaké dlhy alebo prehráva/prehrával peniaze v stávkach a kasínach.
@anonym_autor A pracuje ako od mladosti hej? Ak nemá ani vodičák a teda auto, kde potom dáva peniaze? Nejako to proste nesedí. Bývanie má zadarmo viac-menej, auto nemá a teda náklady naň, ako chlap to neoplieska na kaderníčku alebo kozmetiku alebo oblečenie... Ak robí 20 rokov a má našetrených 6000 eur to odkladá mesačne v priemere 25 eur. Teda niečo tu nesedí... Prvá možnosť možno ťa klame a má viac. Druhá-možno nerobil väčšinu života. Tretia možnosť má nejaké dlhy alebo prehráva/prehrával peniaze v stávkach a kasínach.
@marsmykkok alebo chodi do fitka taxikom :D
@marsmykkok alebo chodi do fitka taxikom :D
@krasneleto tiež som na to myslela, či tam nebude alkohol. fajčenie, stávkovanie
@marsmykkok nie, on si doprial. Najlepší počítač, najlepší mobil, najlepšia hracia konzola, najlepšie repráky, dovolenka dva krát do roka, značkové handry, dobré jedlo. To, koľko má našetrené viem preto, lebo sme riešili niečo k nim domov kúpiť a riešili sme, koľko vie dať maximálne on, koľko mama.
@marsmykkok nie, on si doprial. Najlepší počítač, najlepší mobil, najlepšia hracia konzola, najlepšie repráky, dovolenka dva krát do roka, značkové handry, dobré jedlo. To, koľko má našetrené viem preto, lebo sme riešili niečo k nim domov kúpiť a riešili sme, koľko vie dať maximálne on, koľko mama.
@anonym_autor nezabíjaj s ním čas, máš na viac, veľa šťastia
@anonym_autor cize nic moc praca, byvanie u mamy a zivot ako geroj... bez buducnosti... ked nemas do koho investovat, kludne daj vediet, mozes posielat a starat sa aj o mna :D
@anonym_autor A debata o vasej spolocnej buducnosti teda bola?
@anonym_autor cize nic moc praca, byvanie u mamy a zivot ako geroj... bez buducnosti... ked nemas do koho investovat, kludne daj vediet, mozes posielat a starat sa aj o mna :D
@krasneleto ja do neho neinvestujem ani cent. Nie je to v mojom záujme. Pre mňa muž v tomto veku bývajúci s mamou nie je niečo, čo by som chcela dlhodobo riešiť.
@anonym_autor A debata o vasej spolocnej buducnosti teda bola?
@mandzula nie, tam sme nedošli. Hovorila som, že to je pokus o niečo, zatiaľ sme v podstate kamoši, ja to ďalej neposúvam.
@krasneleto Ona až zúfalo chce, veď to z nej kričí, ale chlap ju má v paží. Keby mu na nej záležalo, tak sa rozhýbe, ale zrejme na to nevidí dôvod a preto ho tu súdi, odsudzuje, ohovára a čaká potvrdenie, že chlap je mimo. Keby jej bol ľahostajný, nezakladá tému, vypustila by ho z hlavy, lebo by ju netrápil. Ten chlap možno čaká na lepšiu, mladšiu, bez dieťaťa... A možno vyskúšal a zistil, že mu je lepšie doma ako s ňou. To je všetko.
@anonym_d49990 Ale aj v tom môže byť niečo pravdy, muži nemajú radosť, keď zistia, že on je stredoškolák a žena s VŠ, nechcú byť pod papučou. Ale zase je dosť mužov, ktorí so strednou školou alebo odborným učilišťom sa vypracovali a vo veku po 40-tke už majú celkom slušný príjem. Ja by som si tým nebola istá, že má nasporených 6tisíc €, môže mať rôzné iné produkty, ale nechce o tom povedať. A stáť sa môže všeličo, môže mu mama žiť aj viac ako 10 rokov, môže mať aj ona úspory, ak ju doopatruje prepíše byť na neho, môžu aj klesnúť ceny bytov, keď skončí vojna v UA.
Ale keď má žena takéto pochybnosti o budúcom priateľovi, že on je pre ňu nízky level, tak ho môže pokojne nechať a on si nájde nejakú na svojej úrovni.
@anonym_d49990 Ale aj v tom môže byť niečo pravdy, muži nemajú radosť, keď zistia, že on je stredoškolák a žena s VŠ, nechcú byť pod papučou. Ale zase je dosť mužov, ktorí so strednou školou alebo odborným učilišťom sa vypracovali a vo veku po 40-tke už majú celkom slušný príjem. Ja by som si tým nebola istá, že má nasporených 6tisíc €, môže mať rôzné iné produkty, ale nechce o tom povedať. A stáť sa môže všeličo, môže mu mama žiť aj viac ako 10 rokov, môže mať aj ona úspory, ak ju doopatruje prepíše byť na neho, môžu aj klesnúť ceny bytov, keď skončí vojna v UA.
Ale keď má žena takéto pochybnosti o budúcom priateľovi, že on je pre ňu nízky level, tak ho môže pokojne nechať a on si nájde nejakú na svojej úrovni.
@petronelag nemá naozaj nič viac našetrené. Jeho mama má akurát tak na pohreb, čo som sa s ňou mala možnosť rozprávať. Nepochádza zo žiadnej bohatej rodiny. Produkty nemá žiadne iné, lebo stále nadáva, že koľko platí za účet a to som mu pritom vravela, že keby mal iné produkty, mal by účet bez poplatku. Bola som u nich a jeho mama sa viac krát vyjadrila, pri debate, že ona má dve deti a každé dostane rovnakým dielom.
Vieš čo, dotyčný je sám a tak pre koho má šetriť peniaze? Hlavne ked ma kde bývať? Deti nemá, ja si myslím že je v poriadku ze dopraje sebe. A teda snáď aj mame...alebo?
A nechápem prečo by mali každý bývať sam, ked môžu spolu? Alebo budu každý sam a navštevovať sa?
Ono to často je aj príčina matiek. Ktoré si synacikov držia doma.
Moj manžel tiez byval doma az do takmer 40. Bývali v rodinnom dome, mal tam dvor, psa, blízko do práce, dom pomaly prerábal...jeho brat ostal bývať v ich pôvodnom byte a každý víkend chodi k rodičom na dom.
@anonym_autor ,
odpovedám to, že si si ma s Tvojím známym musela popliesť.
1. Nie som autorom toho príspevku, do tejto diskusie som doteraz neprispieval. Do nijakej som neprispieval anonymne.
2. Najlepší počítač nevlastním, mám len úplne obyčajný notebook, najlepší mobil takisto nemám, uspokojím sa s Motorolou strednej triedy. Počítačové hry neviem hrať, ani ich nehrám, preto najlepšiu hraciu konzolu a najlepšie repráky nemám žiadne.
Značkové handry síce mám, ale nejako si na nepotrpím. Dobré jedlo si vychutnám.
To s tými dovolenkami je pravda, chodievam spravidla dvakrát ročne a užívam si to.
3. Na výšku poplatkov za vedenie mojich účtov sa nikdy nesťažujem. Našetrené mám za roky rádovo omnoho, omnoho viac ako si spomínala. Našťastie. Aj pre moje dve samostatné deti, ktorým občas prispejem.
4. Kvôli mojej práci bývam už poriadne dlho sám, v byte v BA-Petržalka.
5. Dom síce mám, je na strednom Slovensku. Bohužiaľ ho kvôli pracovnej zaneprázdnenosti využívam len občas, spravidla na sviatky. Občas ho prenajímam ako chatu na víkendový pobyt alebo pár mesiacov v roku. Ale raz sa tam vrátim. A kvôli tomuto si naozaj nepotrebujem brať hypotéku na 30 rokov.
6. Bohužiaľ, moju mamu som pochoval v roku 2005, otca ešte pár rokov pred ňou. Neboli sme dve deti, mám súrodencov - dvoch bratov. Každý má svoje bývanie vyriešené.
7. S nijakou ženou som sa za poslednú dobu nekontaktoval, nemám to za potreby. Ani s Tebou nie.
Ale tie riadky, v ktorých ma (omylom) opisuješ ako
"veľmi v pohode chlap, dobre vyzerá, športuje, je milý a vtipný, galantný, má prácu. Povedali by ste, že chlap v najlepšom veku."
...tie ma teda potešili. Až som zaľutoval, že naozaj nie je reč o mne.
A mám aj vodičák, auto a vysoké školy dve!
@6mia6 ak mu ked mamky raz nebude darujete svoje podiely na dome, aj za to, že doopatruje mamku, tak v poriadku,ale aj tak by som sa snažila zabezpečiť sama, zvlášť ked nemá ženu a deti
@anonym_e9a222 ja velmi nerozumiem na co by sa zabezpecoval, v podstate je byt uz jeho a aj keby nas mal vyplatit stale sa mu to oplati. Ostatni sme si brali hypoteky nic nam nepadlo z neba. Takze ano, on si mohol trebars setrit. Ci ju doopatruje uvidime ale myslim ze bude potrebovat aj moju pomoc. Kedze nema zenu, co si budeme nahovarat. Maloktory chlap sa postara ako zena.
Vieš čo, dotyčný je sám a tak pre koho má šetriť peniaze? Hlavne ked ma kde bývať? Deti nemá, ja si myslím že je v poriadku ze dopraje sebe. A teda snáď aj mame...alebo?
A nechápem prečo by mali každý bývať sam, ked môžu spolu? Alebo budu každý sam a navštevovať sa?
Ono to často je aj príčina matiek. Ktoré si synacikov držia doma.
Moj manžel tiez byval doma az do takmer 40. Bývali v rodinnom dome, mal tam dvor, psa, blízko do práce, dom pomaly prerábal...jeho brat ostal bývať v ich pôvodnom byte a každý víkend chodi k rodičom na dom.
@anonym_a87c7c aktuálne má kde bývať. Ale po smrti mami, ak bude chcieť ostať v tom byte, bude musieť vyplatiť súrodenca. Aktuálne sa cena takejto nehnuteľnosti hýbe niekde na úrovni povedzme 185 000 - 190 000 eur, čiže nejakú polovicu bude musieť vyplatiť súrodencovi a plus byt nie je prerobený, čiže ak chce prerobiť aspoň jadro, elektriku, podlahu, apd bude potrebovať 20 000 eur. Našetrené má 6000 eur. Banka mu reálne na jeho vek a jeho príjem nedá celú čiastku, ak by dala, tak splátka úveru by vzhľadom na vek a dobu splácania bola oveľa vyššia, niekde okolo 500 - 600 eur. Chalan zarobí 1100 eur v čistom. Čiže splátka 600 eur, nájom majú dohromady aj elektrikou, plynom, TV, internetom cca. 420 eur. To je teraz, to pôjde hore. Ešte nemá zaplatený mobil, ešte nejedol apd. On vôbec nemyslí na to, že jedného dňa sa dostane do situácie, že to bude musieť riešiť. Ak byt predá, ostane mu na ruke 90 000 eur a môže ísť do prenájmu. Alebo sa nasťahovať k žene... a tam to celé smeruje...
@anonym_e9a222 ja velmi nerozumiem na co by sa zabezpecoval, v podstate je byt uz jeho a aj keby nas mal vyplatit stale sa mu to oplati. Ostatni sme si brali hypoteky nic nam nepadlo z neba. Takze ano, on si mohol trebars setrit. Ci ju doopatruje uvidime ale myslim ze bude potrebovat aj moju pomoc. Kedze nema zenu, co si budeme nahovarat. Maloktory chlap sa postara ako zena.
@6mia6 nie, byt nie je jeho, ešte stále si s ním môže jeho mama urobiť, čo chce. Nevie, ako dopadne, či bude niektorý z jej synov schopný sa o ňu starať, ak by o pár rokov ostala ležiaca. V tom prípade môže byt predať a ísť do súkromného penziónu. Okrem toho, ako píše autorka témy, byt je neprerobený, takže jeho hodnota nebude rásť tak, ako u bytu, ktorý je dnes nový. Tak či tak, bude musieť vyplatiť súrodenca, aj keby mu byt ostal a na to nemá.
Ja viem o jednej zdravej 35 ročnej, bez detí, ktorá byva s rodičmi a neplánuje to zmeniť. Nemusí to byť len muž.
@anonym_860c68 Ja viem o takmer 60 ročnej, ktorá bývala s mamou a otcom do ich smrti.Nie len že sa nikdy neosamostatnila,ale za celý svoj život nebola v pracovnom pomere ani 5 rokov
Považujem to za zvláštne aby nuž v takom veku býval s mamou.No poviem ti, v rodine z mužovej strany to máme.Muzov brat má 53 rokov,on nielenže býva s mamou v 1 dome,ale dokonca sú v 1 izbe.Mne to príde choré....pritom financií má toľko, že si môže dovoliť nie 1,ale aj 2 či 3 byty

@krasneleto je to chlap a je tu od 1/2025, a jeho meno zacina na o 🙂
@anonym_autor netusim kto, ale podstatne je asi , ze ty vies...