icon

Prečo sa niektorí dospelí muži nechcú osamostatniť?

6. jan 2026

Ahojte, chcem sa opýtať hlavne pánov, či je toto bežné správanie a chcela by som vedieť myšlienkové pochody chlapov... prečo?

Mám niečo po 40tke, mám dieťa, študuje na VŠ. Od mojich 24 rokov pracujem, od mojich 26 rokov bývam mimo domu. Najprv s partnerom (neboli sme manželia) a neskôr už sama s dieťaťom. Mala som nejaké vzťahy odvtedy, ale všetko to boli skôr také priateľstvá, nič z toho nebol ako reálny vzťah, všetko tak do 2r.

Teraz som spoznala človeka, bývame neďaleko od seba, tiež má po 40tke a je odo mňa starší o tri roky. Čo ma prekvapilo, že býva s mamou. Býval teda pôvodne s oboma rodičmi, ale otec im zomrel a teda býva s mamou. Pýtala som sa ho prečo býva s mamou, prečo nebýva vo vlastnom. Veď vek na to má. Odpovedal mi, prečo by sa sťahoval, prečo by platil niekde hypotéku, keď doma má všetko čo potreboval a potrebuje a s mamou/s otcom si rozumel. Že ja som si asi s rodičmi nerozumela, keď som utekala z domu.

Pýtam sa ho, či nikdy netúžil po niečom vlastnom, on že nie. Že on si nebude brať hypo na 30r a platiť bankám nemalé peniaze. Pýtam sa teda, ty musíš mať dosť potom ušetrené. Že ani nie, že niečo ušetrené má, ale on nerieši budúcnosť, veď dnes sa dôchodku ani nedožijeme.
Pýtam sa ho a ok, a keď tu mama jedného dňa nebude, byt ti ostane? Alebo ako? Nie, že sa bude deliť medzi neho a jeho brata. A teda budeš mať brata z čoho vyplatiť? Že nie a prečo pochovávam jeho mamu, že na také ani nemyslí.

Príde mi to zvláštne. To muž netúži byť samostatný? Mať niečo vlastné? Byť sám sebe pánom? Mať neskôr rodinu? Aspoň ženu, možno deti?

Druhá vec je, že mal nejaké vzťahy, ale vraj žiadne nevydržali. No tak neviem, či si tie ženy chcel nasťahovať domov alebo ako chceli žiť. Dôvody rozchodov neviem.

A pritom to nie je žiadny ťuťko, je to normálne veľmi v pohode chlap, dobre vyzerá, športuje, je milý a vtipný, galantný, má prácu. Povedali by ste, že chlap v najlepšom veku.

Len toto mi príde zvláštne. To len my ženy sa chceme osamostatniť?

Strana
z6
lauricka
8. jan 2026

@anonym_autor pozri, to, čo očakávaš, že by mal, aj robia chlapi, ale nie tento. Ty hľadaj takého, nie takéhoto. Takéhoto chlapa nechceš, nestrácaj s ním vôbec čas.

anonym_d7b0f3
8. jan 2026
@krasneleto

@marsmykkok toto ale nie je investicny byt... je to jeho buduce imaginarne byvanie.. s matkou byva v byte, nie v dome.. z jeho predaja nekupi nic... max by si vyplatil nejaku cast hypo... a na kupu bytu , nepotrebujes mat ani 3 prace ani robit denne 16 h. staci ho mat a do casu, kym by sa nastahoval ho normalne dlhodobo prenajat...

@krasneleto tento opis mi je velmi znamy. Odkial si alebo ten dotycny ak sa smiem opytat ?

Strana
z6