Prečo sa partner neteší na dieťa?
Ahojte, s partnerom som tehotná v 5 mesiaci tehotenstva, mám pocit, že on sa na to dieťa moc neteší , nerozpráva sa o tom nejak so mnou.. stále vraví ako je čas na kupovanie toho a toho pre dieťa ..mám pocit že je viac egocentricky, hovorí ako začne chodiť na box a podobne .. myslela som že momentálnym stredom záujmu pre neho budeme ja a dieťa a nie že si teraz vymýšľa nové koníčky .. možno mnou len hýbu hormony , ale čakala som to inak 🥲
Presne preto stále vravím že je dobré nikdy nemať očakávania. Môj MM je tiež nejak mimo, najskôr pri pozitívnom teste má presviedčal že nebudem tehotná, potom to ani nikomu nechcel povedať, čokoľvek som už chcela kúpiť tak že to má čas skoro do pôrodu, hlavne že on si chodí na festivaly 🤦🏼♀️ kým na mne naozaj nebolo vidno že som tehotná som trpela lebo som sa nikomu nemohla pochváliť, ako by sa za to hanbil alebo čo. No a teraz len tŕpnem aby som sa na to vôbec stihla pripraviť, mám pocit že aj do pôrodnice pôjdem svojim autom lebo je čas sa s niekým dohadovať a budem mať len košeľu a šľapky v igelitke 😂 tiež začal chodiť futbal hrávať, na bicykel na celý deň zrazu, neviem čo to s tými chlapmi je. Možno chcú všetko stihnúť a pôrod sa tváriť stále že je ešte hrozne ďaleko lebo sa boja že potom pre nich život skončil 😁
@anonym_autor V tehotenstve je velky rozdiel medzi vnimanim muza a zeny. Zena evidentne citi, ze sa s nou nieco deje, ked pridu pohyby, tak je to uz uplne hmatatelne. Zaroven hormony ju vedu k hniezdeniu, teda k priprave idealnych podmienok pre babatko. Aj ja, aj moje kamosky sme si zrazu zacali na partneroch kriticky vsimat rozne veci, pochybovali sme, ci si vobec uvedomuju, do coho idu. Ma to tak vela zien. Muz nema sancu to takto precitovat a casto je to prenho take abstraktne este. Samozrejme su aj muzi rozni, ale mnohi to maju tak, ze sa nastartuju, az ked realne drzia dieta. Moj bol uplne dojaty a od prveho dna sa s velkym nasadenim staral o nas obidvoch, naozaj vsetko by urobil. Okamzite bolo po mojich pochybnostiach a naopak, akoby som sa znova zalubila, ked som videla, aky je.
@anonym_autor podobne som to mala aj ja s manželom zdalo sa mi že sa vôbec neteši aj veci som vyberala zo začiatku len ja aj o mene sa nechcel rozpravať vraj je čas mi sme sa v tehotenstve vôbec nerozpravali o babätku …no ale ako som mu volala do prace že rodime tak sa nenormalne zmenil čo nechapem ani do dnešneho dna😀to ako mi bol oporov pri pôrode to ako mi rozpraval o dcere že aka je nadherna že ked bude velka bude vzdy pri nej stat bude najlepši otec,a podobne to bolo neskutočne a to ako sa k dcere sprava dnes je neuveritelne nenecha aby na nu ani vietor zafukal je to jeho princezná miluje ju neskutočne,a ohladne obliečenia to povečinou nakupuje on pre dceru alebo vybera😁len tak idem do obchodu a pride s plnymi taškami veci či hračiek😂🙈takže si myslim že chlapi nemaju ten cit ako my ženy ked sme tehotne tak mame už cit k babätku lebo v nas rastie ale ty chlapi podla mna všetko pochopis až kym babo vidia a držia v naruči ( česť vynimkam)…
@anonym_autor Nechapem,co si cakala? Ze ta bude cele dni hladkat po bruchu a spievat ody na buduceho potomka? Sialene to prezivas. Chlapi to nemaju ako niektore zeny. Zivot ide dalej. Tym,ze si tehotna sa nezastavi svet a vas zivot. Normalne zije dalej. Nekaz si krasne obdobie blbymi uvahami.
@anonym_autor Nechapem,co si cakala? Ze ta bude cele dni hladkat po bruchu a spievat ody na buduceho potomka? Sialene to prezivas. Chlapi to nemaju ako niektore zeny. Zivot ide dalej. Tym,ze si tehotna sa nezastavi svet a vas zivot. Normalne zije dalej. Nekaz si krasne obdobie blbymi uvahami.
@marca12 náhodou, môj bol pri prvom super, hneď sa tešil, plánoval, pýtal sa ako sa cítim a na čo mám chuť, niekedy mi to až vadilo 😂
Áno, sú to hormóny a áno, sú to nereálne očakavánia, ktorými si sa sama sklamala. On je stále samostatná jednotka, má vlastný život a nevidím žiadny dôvod, prečo by mu tvoje tehotenstvo malo brániť v nových koníčkoch. Nájdi si kľudne aj ty nejaký, nezabudni byť aj ty samostatnou jednotkou, ženou, partnerkou a nie len mamou
bilancuje co mu decko zobere z doterajsieho zivota a co mu da a mozno zistil ze mu zobere ovela viac ako dokaze dat
@anonym_5d9936 Niektori ano,ale nie je kazdy chlap z cukru
@marca12 veď toto, že už som mu niekedy aj prehovorila do duše nech není až taký ňuňu. Teraz je to presný opak 😂 ale tiež mi je jasné že ako by mu to ešte nedochádzalo (brala som tabletky a aj tak som tehotná) tak asi mu to dôjde až pri pôrode. Predsalen, oni to dieťa necítia ani všetky tie veci okolo takže to neberú až tak vážne asi. A žena by tiež nemala celé dni tráviť len myšlienkami pri Tom dieťatku, ako si písala, treba žiť normálne ďalej.
@liv1 to už fakt v každej téme, kde nejaka žena rieši problém a partner nie je manžel, sa hneď musia vyrojiť fanatičky ako ty a riešiť prečo nie je vydatá? 🤦♀️ Fakt trápne
@belllinka navonok to nesúvisí, a vždy sa veľa žien hnevá keď sa to spomenie, ale aj tak to hovorí o páre veľa. Ja by som tiež nerodila dieťa frajerovi.
@anonym_autor podobne som to mala aj ja s manželom zdalo sa mi že sa vôbec neteši aj veci som vyberala zo začiatku len ja aj o mene sa nechcel rozpravať vraj je čas mi sme sa v tehotenstve vôbec nerozpravali o babätku …no ale ako som mu volala do prace že rodime tak sa nenormalne zmenil čo nechapem ani do dnešneho dna😀to ako mi bol oporov pri pôrode to ako mi rozpraval o dcere že aka je nadherna že ked bude velka bude vzdy pri nej stat bude najlepši otec,a podobne to bolo neskutočne a to ako sa k dcere sprava dnes je neuveritelne nenecha aby na nu ani vietor zafukal je to jeho princezná miluje ju neskutočne,a ohladne obliečenia to povečinou nakupuje on pre dceru alebo vybera😁len tak idem do obchodu a pride s plnymi taškami veci či hračiek😂🙈takže si myslim že chlapi nemaju ten cit ako my ženy ked sme tehotne tak mame už cit k babätku lebo v nas rastie ale ty chlapi podla mna všetko pochopis až kym babo vidia a držia v naruči ( česť vynimkam)…
@marianarem
@biancaa3 áno výborne hovoríte. Ja som to vnímal podobne. Je ale pravda, že na rozdiel od autorkinom manžela, ja som sa tešil na bábätko. Hladkal som manželke bruško a vtedy keď sa hýbalo tak som už mal nejakú predstavu o ňom. Proste nejaké ňu ňu. Keď sa narodilo, bol som pri tom a neudržal som slzy, do manželky som sa znovu zamiloval ako do rockovej hviezdy, alebo ako do Gabiky Marcinkovej. No potom doma to bolo niečo iné. Prvé dni som synčeka vnímal ako nejakú cudziu osobu. Nevedel som k nemu si vytvoriť vzťah. Bol to cudný pocit a prekvapivý. Ale trval len asi tri dni. Potom som sa k nemu citovo naviazal. Rovnako to bolo s druhým synom. Už som sa ale nečudoval. Vraj v minulosti keď deti často umierali sa rodičia neviazali citovo na deti a sústredili sa na prácu okolo všetkého. Autorkin muž sa dúfam ešte zmení. Je dobré si všímať aký má vzťah k zvieratkám, iným deťom do jedného metra výšky a k starým ľuďom. Čo nie je ale môže prísť.
@anonym_969fb8 veď ty neroď, ale nie každá mäme tento problém 🙂
@belllinka ja práve nemám problém🤷
Muži a ženy to vnímajú rôzne. Aj radosť , smútok, hnev prejavuje každý inak ....v tehotenstve je žena hneď od začiatku ovplyvňovania hormónmi, vďaka ktorým sa pripravuje na rolu matky, cíti že v nej rastie život ... Muži toto nepociťujú, .... Tí majú ale v hlave zas iné, pre ženy možno sebecké myšlienky lebo kalkulujú, čo im dieťa dá, čo im vezme, koľko zodpovednosti budú mať, či bude dieťa ak žena v poriadku. A sú muži ktorí prejavia aj navonok viac radosti a potom takí ktorí nie, ale nie vždy to musí znamenať že dieťa nechce, aj keď ho planovali
Aj priateľ je tehotný?
@anonym_autor vieš to je tak keď si robíte deti larom-farom. V prvom rade treba mat vo vzťahu vyjasnené čo je pre vás priorita. Viem že teraz je v móde sa nebrať a narobiť si deti, lebo však potom sa ľahšie odchádza od partnera.
Tato novodobá moda vzťahov je uchvatana, narobiť si deti a nemyslieť pri tom na budúcnosť a potom vyplakávať na koňovi akého debila/kravu to mám po boku.
Nepoužívaš rozum tak teraz začni a rieš čo máš zasiate.
@anonym_autor vieš to je tak keď si robíte deti larom-farom. V prvom rade treba mat vo vzťahu vyjasnené čo je pre vás priorita. Viem že teraz je v móde sa nebrať a narobiť si deti, lebo však potom sa ľahšie odchádza od partnera.
Tato novodobá moda vzťahov je uchvatana, narobiť si deti a nemyslieť pri tom na budúcnosť a potom vyplakávať na koňovi akého debila/kravu to mám po boku.
Nepoužívaš rozum tak teraz začni a rieš čo máš zasiate.
@anonym_f8560a Svadba by jej dopomohla k tomu, aby sa partner tesil na dieta a aby sa nechcel prihlasit na box? 😀
Jezis maria . asi 40 percent deti sa rodi mimo manzelstva. Teda 4 deti z 10 tich. Kolko manzelstiev sa rozvedie? Tretina. Tolko k receptom na stastny zivot, spravnemu rodeniu deti a k radoby psychologickymi sondam do zivota cudzich vztahov.
Autorka sa pytala nieco ine, nie analyzu jej statusu.
Autorka, byva to normalne, muzi si tehotenstvo casto nevedia predstavit, ked bude dieta tu, bude to ine, bude skutocne a hmatatelne. Urcite sa porozpravajte, zisti na co sa tesi on s dietatom. Mozno budes prekvapena a uz sa vidi na spolocnych rybackach. A mozno nad tym este nepremysla, aj to je ok. Ty si ako mala uspavala babiky a predstavovala si ake to bude, on nie. Teraz tvoje ocakavania nasobia hormony. Dieta je velka zmena, niekedy ju pary neustoja ( bezohladu na oficialny stav) niekedy ich este viac spoji.
@anonym_f8560a Svadba by jej dopomohla k tomu, aby sa partner tesil na dieta a aby sa nechcel prihlasit na box? 😀
@belllinka áno, svadba vyrieši všetky problémy 🤣
Jezis maria . asi 40 percent deti sa rodi mimo manzelstva. Teda 4 deti z 10 tich. Kolko manzelstiev sa rozvedie? Tretina. Tolko k receptom na stastny zivot, spravnemu rodeniu deti a k radoby psychologickymi sondam do zivota cudzich vztahov.
Autorka sa pytala nieco ine, nie analyzu jej statusu.
Autorka, byva to normalne, muzi si tehotenstvo casto nevedia predstavit, ked bude dieta tu, bude to ine, bude skutocne a hmatatelne. Urcite sa porozpravajte, zisti na co sa tesi on s dietatom. Mozno budes prekvapena a uz sa vidi na spolocnych rybackach. A mozno nad tym este nepremysla, aj to je ok. Ty si ako mala uspavala babiky a predstavovala si ake to bude, on nie. Teraz tvoje ocakavania nasobia hormony. Dieta je velka zmena, niekedy ju pary neustoja ( bezohladu na oficialny stav) niekedy ich este viac spoji.
@selena_luna iba za opravim, nerozvadza sa tretina, ale polovica manzelstiev 😀 Divne, ze im ta svadba nepomohla k stastnemu zivotu. 😀
Omg. Zase svadbove fanaticky. Ja sa nikdy vydat nechcem a to som mala ostat bez dietata, ked som ho chcela ?
@selena_luna iba za opravim, nerozvadza sa tretina, ale polovica manzelstiev 😀 Divne, ze im ta svadba nepomohla k stastnemu zivotu. 😀
@lucia13022023
@belllinka nevyrieši. Do manželstva by mali vstupovať fakt len zreli ľudia čo chcú spojiť svoj život na celý život. Je to jedno z najdôležitejších životných rozhodnutí. Hocijaká pochybnosť, dôvod, ostať radšej priatelia.
Tak tvoj kamarat by mohol prejavit trochu nadsenia, ale asi si neuvedomuje, co to obnasa mat dieta, alebo aj hej, preto si robi plany (oh honey), nemusi byt zly, len musi dospiet.
Omg. Zase svadbove fanaticky. Ja sa nikdy vydat nechcem a to som mala ostat bez dietata, ked som ho chcela ?
@evcagabi si vobec dieta mat nemala, lebo deti su len pre vydate predsa.

Preco nie je manzel?