icon

Prečo sa partner neteší na dieťa?

11. júl 2025

Ahojte, s partnerom som tehotná v 5 mesiaci tehotenstva, mám pocit, že on sa na to dieťa moc neteší , nerozpráva sa o tom nejak so mnou.. stále vraví ako je čas na kupovanie toho a toho pre dieťa ..mám pocit že je viac egocentricky, hovorí ako začne chodiť na box a podobne .. myslela som že momentálnym stredom záujmu pre neho budeme ja a dieťa a nie že si teraz vymýšľa nové koníčky .. možno mnou len hýbu hormony , ale čakala som to inak 🥲

Strana
z2
cyberk
12. júl 2025
@evcagabi

Omg. Zase svadbove fanaticky. Ja sa nikdy vydat nechcem a to som mala ostat bez dietata, ked som ho chcela ?

@evcagabi nie, vsak roztahuj svoje nohy kamaratom kolko chces, mi ta len nadalej budeme lutovat alebo posmievat sa? Plac do vankusa dalej, ak ta trapia nazory inych 🙄 mna osobne bavi ako sa taketo zeny tu rozculuju ked sa spomenie svadba

rejka7
12. júl 2025
@liv1

Preco nie je manzel?

@liv1 každý manžel sa viac teší na dieťa, priateľ sa neteší, alebo len trošku. Vyriešila si záhadu, nad ktorou meditujú tehotné 🤣🤣🤣

selena_luna
12. júl 2025
@cyberk

@evcagabi nie, vsak roztahuj svoje nohy kamaratom kolko chces, mi ta len nadalej budeme lutovat alebo posmievat sa? Plac do vankusa dalej, ak ta trapia nazory inych 🙄 mna osobne bavi ako sa taketo zeny tu rozculuju ked sa spomenie svadba

@cyberk ja aj budem plakat z tvojej gramatiky

evcagabi
12. júl 2025
@cyberk

@cyberk este raz. Su ludia, ktori svadbu proste nechcu. Ty to nazyvas roztahovanim noh. Ok. Ja mam tvoj nazor uplne nahaku ako aj ty gramatiku

lenkakoc444
12. júl 2025

@anonym_autor ja ked som bola tehotna nic som nekupila ani si nepozrela v obchode az do 3trimestra. Podla mna to proste kazdy ma inak nastavene neznamena to, ze sa netesi. Casu dost. A s tymi novymi hobby no asi mu nedoplo, ze na ne nebude mat o polroka cas 🙂 Si v 5tom mesiaci ak nie si na rizikovom ozaj sa nemusi okolo teba krutit 24/7.

nelca84
12. júl 2025

@anonym_autor nepises, ci dieta bolo planovane

gagik
12. júl 2025
@belllinka

@liv1 to už fakt v každej téme, kde nejaka žena rieši problém a partner nie je manžel, sa hneď musia vyrojiť fanatičky ako ty a riešiť prečo nie je vydatá? 🤦‍♀️ Fakt trápne

@belllinka musia,lebo v tom sa skryva odpoved na otazky zien, ze čakajú dieta s kamarátmi.

liv1
12. júl 2025
@belllinka

@liv1 to už fakt v každej téme, kde nejaka žena rieši problém a partner nie je manžel, sa hneď musia vyrojiť fanatičky ako ty a riešiť prečo nie je vydatá? 🤦‍♀️ Fakt trápne

@belllinka byt v manzelstve je prvy faktor, kde pravdepodobnost vztahu a toho ze muz dieta naozaj chce je ovela vacsia ako s priatelom. Zeny si myslia ze juch, urobim si dieta, mozno si ma vezme, mozno sa zmeni, priputam si ho, atd. (Nemusi to byt konkretne tento pripad) Castokrat ked uz aj ten vztah nie je bohvieco. Ak si muz chce zenu vziat je to vacsia pravdepodobnost, ze aj toe deti chce, a tym padom ze sa na ne aj bude tesit.

liv1
12. júl 2025
@belllinka

@belllinka byt v manzelstve je prvy faktor, kde pravdepodobnost vztahu a toho ze muz dieta naozaj chce je ovela vacsia ako s priatelom. Zeny si myslia ze juch, urobim si dieta, mozno si ma vezme, mozno sa zmeni, priputam si ho, atd. (Nemusi to byt konkretne tento pripad) Castokrat ked uz aj ten vztah nie je bohvieco. Ak si muz chce zenu vziat je to vacsia pravdepodobnost, ze aj toe deti chce, a tym padom ze sa na ne aj bude tesit.

zivotsakrasnemeni
12. júl 2025

No moj tiez nie, ja uz mam rodit kazdu chvilu, ono ti muzi to velkarat zacnu vnimat ked sa Dieta narodi, i ked si myslim, ze nejaka snaha o priblizeni by malo byt v tehotenstve, ked je muz vo Svojej Sile mal By byt tam Pre Partnerku hlavne v tehotenstve a po porode tiez. Ale vacsina chlapov sa ukaze aki su po narodeni dietata. Do takychto typov to udrie tak narazovo, moj nevedel kde je sever a znasal to velmi tazko a stresovo, naviazal sa na prveho nie hned ale po case a teraz pri Druhom myslim ze to pride tiez. Hlavne mal Ochotu aj na sebe pracovat ako cloveku lebo teraz velmi spohodlnel uz. Ale cakam ze to pride cele znova, uvidime, teda nas to hodne vykoplo z komfortu to dieta a ja osobne som sa uz nemohla divat na svoje stare ja a hoodne som na sebe pracovala a zmenila sa, ale pozor-toto je presne ten bod ktory sa uz muzom prestava pacit 🙂 ale nech. Deti nas menia, neobide sa to bez radikalnej zmeny a muz sa ocita v roli kedy pred jeho ocami Sa zena totalne zmeni na nepoznanu osobu, uplne novu a olus ma do toho pri sebe maleho Cloviecika, mini verziu ich dvoch. Mozno aj preto citia ten podvedomy stres a odmietaju babo ci uz v tehotenstve akebo niekedy potom, nechcu sa viazat, moj dokonca ziarlil, aj mi to povedal😀 muzi boli uceni neprejavovat emocie, neviazat sa prilis a potom si to nesu ich priatelky..

liv1
12. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

No moj tiez nie, ja uz mam rodit kazdu chvilu, ono ti muzi to velkarat zacnu vnimat ked sa Dieta narodi, i ked si myslim, ze nejaka snaha o priblizeni by malo byt v tehotenstve, ked je muz vo Svojej Sile mal By byt tam Pre Partnerku hlavne v tehotenstve a po porode tiez. Ale vacsina chlapov sa ukaze aki su po narodeni dietata. Do takychto typov to udrie tak narazovo, moj nevedel kde je sever a znasal to velmi tazko a stresovo, naviazal sa na prveho nie hned ale po case a teraz pri Druhom myslim ze to pride tiez. Hlavne mal Ochotu aj na sebe pracovat ako cloveku lebo teraz velmi spohodlnel uz. Ale cakam ze to pride cele znova, uvidime, teda nas to hodne vykoplo z komfortu to dieta a ja osobne som sa uz nemohla divat na svoje stare ja a hoodne som na sebe pracovala a zmenila sa, ale pozor-toto je presne ten bod ktory sa uz muzom prestava pacit 🙂 ale nech. Deti nas menia, neobide sa to bez radikalnej zmeny a muz sa ocita v roli kedy pred jeho ocami Sa zena totalne zmeni na nepoznanu osobu, uplne novu a olus ma do toho pri sebe maleho Cloviecika, mini verziu ich dvoch. Mozno aj preto citia ten podvedomy stres a odmietaju babo ci uz v tehotenstve akebo niekedy potom, nechcu sa viazat, moj dokonca ziarlil, aj mi to povedal😀 muzi boli uceni neprejavovat emocie, neviazat sa prilis a potom si to nesu ich priatelky..

@zivotsakrasnemeni ako sa hovori, ze dieta preveri kazdy vztah. A to je svata pravda 😅. To prve obrati zivot kompletne naruby obom.

zivotsakrasnemeni
12. júl 2025

A tiez si myslim ze ako sa rodicia boja ako pridu o konicky.. Muzi a zeny to vnimaju inak, muzi mozno aj citlivejsie by som povedala.. Dieta sa predsa do nich da zapojit.. Samozrejme zalezi aj od typu konickov.. Ja mam take ktore v pohode sa daju robit ked babatko spi, kreslenie, malovanie🙂 s vacsim detto. A potom turistika.. A to vies aj s babatkom robit. S prvym som behala kocikom aj po kopcoch (nie zas nejak velkych), do lesa, na luky to bolo ore mna najkrajsie obdobie, potom aj pesky ked uz bol vacsi 🙂 bola som udivena ako mqlo mamiciek stretavam v prirode, ked je to tak prospesne. Teraz uz zial velmi nechodime, aj nevladzem kvoli tehotenstvu, a tiez lebo je velmi tatinkovi ale neskutocne mi to chyba, ten cas straveny v prirode s dietatom, to je nadhera. Nechapem osobne preco niekto s detmi radsej stravi doma pred pc, tv alebo v nakupnom centre cas a potom ihrisko a dookola to iste. Deti potrebuju vidiet svet. Prirodu, ked je dieta prilis aktivne, ohromne sa ukludni po tej prechadzke v prirode.. 🙂
Ked ma niekto rad horolezectvo je to uz tazsie ale nic co by sa nedalo spravit, ved dietatko postrazia radi rodina v horsom pripade babysitterka. Nie sme stroje, potrebujeme aj vypnúť ako ludia od povinnosti. Ale samozrejme tiez zalezi aj od stavu dietata, ci je zdrave, al vsetko sa da ked clovek chce. Mam pocit ze deti ta prave este nutia sa stat lepsim clovekom a uvedomis si viac veci v zivote. Deti nie su brzda, ale pohon, je to o uhle pohladu. Dakto si ich narobi a potom sa stazuje ako nema na nic cas a druhe zeny tvrdia ze je to len o tom ako si ten cas zorganizujes a s tymto ja osobne suhlasim, nevyjde to vzdy podla plánu, ale nebudem sa hrat na obet.

zivotsakrasnemeni
Autor odpoveď zmazal
zivotsakrasnemeni
12. júl 2025
@liv1

@zivotsakrasnemeni ako sa hovori, ze dieta preveri kazdy vztah. A to je svata pravda 😅. To prve obrati zivot kompletne naruby obom.

@liv1 to prve urcite.. A nam prichadza uz druhe, len sa mu volajako nechce 😀

zivotsakrasnemeni
12. júl 2025
@liv1

@liv1 a ked vidim ze je zena tehotna trebars ked som na poradni akebo hocikde inde a spytam sa toho paru alebo tej zeny, ci je to prve tak mi je tak do usmevu ze noo to budu mat jazdu 😀😀 je to preplesk ked sa to prve narodi o tom niet pochyb. Ja som strasne dlho odmietala ako ine to bolo, ako mi chybalo moje stare ja, bola som v odpore z toho vsetkeho, potom som to zacala prijimat a clovek sa hned do toho viac uvolni. 🙂 Druhe neviem povedat ake je kedze je stale v brusku, 2 dni po termine ale zas nemam uz take nerealisticke ocakavania ako pri prvom, trapia ma uuplne ine veci ako pri prvom,😀 ci nebude prvy ziarlit, citit sa odsunuto a podobne.. 😀

zivotsakrasnemeni
12. júl 2025
@liv1

@liv1 a ked vidim ze je zena tehotna trebars ked som na poradni akebo hocikde inde a spytam sa toho paru alebo tej zeny, ci je to prve tak mi je tak do usmevu ze noo to budu mat jazdu 😀😀 je to preplesk ked sa to prve narodi o tom niet pochyb. Ja som strasne dlho odmietala ako ine to bolo, ako mi chybalo moje stare ja, bola som v odpore z toho vsetkeho, potom som to zacala prijimat a clovek sa hned do toho viac uvolni. 🙂 Druhe neviem povedat ake je kedze je stale v brusku, 2 dni po termine ale zas nemam uz take nerealisticke ocakavania ako pri prvom, trapia ma uuplne ine veci ako pri prvom,😀 ci nebude prvy ziarlit, citit sa odsunuto a podobne.. 😀

anonym_75f36b
12. júl 2025

@anonym_autor si tehotná s partnerom, nie s manželom, tak sa nečuduj

belllinka
12. júl 2025
@cyberk

@cyberk mna osobne bavi, ak sa riesi iny problem a take ako ty sem ide riesit nejaku trapnu svadbu 😀

bonboniera
12. júl 2025
@belllinka

@cyberk mna osobne bavi, ak sa riesi iny problem a take ako ty sem ide riesit nejaku trapnu svadbu 😀

@belllinka ona chodí na MK zasadne len riešiť svoje komplexy, je to vidieť na každom komentári co napíše, je absolútne nechutná

evcagabi
12. júl 2025
@bonboniera

@belllinka ona chodí na MK zasadne len riešiť svoje komplexy, je to vidieť na každom komentári co napíše, je absolútne nechutná

@bonboniera mna by zaujimalo, ci vobec ma manzela alebo za nim len fnuka do vankusa 🤔

liv1
12. júl 2025
@zivotsakrasnemeni

@zivotsakrasnemeni pri druhom to je uz fakt ine, lebo clovek vie do coho ide. Tiez si pamatam, prve dva mesiace s prvym som myslela, ze ma vystrie uplne 😂. A pri druhom treba “osefovat” prve, lebo musi to byt tazke pre nich, to je akoby si nas muz doniesol domov zrazu novu zenu 😅

heln
12. júl 2025

@anonym_autor necitala som celu diskusiu, ty si tehotna, hormony, mas potrebu "hniezdit" a pripravit si veci pre dieta. ty si matka, ty to zober do svojej kompetencie a chlapovi len oznam co kupujes, alebo aj nie. (ja som bola tehotna cez lockdown, obchody boli zatvorene, objednavky cez eshop este velmi nefrcali, jedneho dna som zostala v nemocnici - nemala som "nic", manzel kupil plienky, presne tie ktore som mu povedala, oblecenie vytiahla po starsej dcere, hoci sa mi narodil syn, vytiahli cestovnu postielku a par veci som objednala cez eshop).
muz to zatial velmi nevnima, pre neho sa teraz velmi nic nezmenilo, pre neho sa to zmeni az ked to dieta realne uvidi.
ale na margo tej temy (ne)manzelstva, ak sama mas pocit, ze to nieje tak ako ma byt, tak daj urcite dietatu priezvisko po sebe, aby si to neskor nahodou nelutovala.

anonym_b0a2a0
12. júl 2025

@anonym_autor mozno sa obava ze po porode pojde vsetka pozornost dietatu, ze nebudes chciet mat sex. Mozno sa obava straty svojej slobody a nutnosti prisposobovania sa dietatu. Alebo ma obavy z toho ze on sam bude zivit troch ludi

anonym_b0c3b4
12. júl 2025

Hej, tehotenské hormóny. Najradšej by si mu zmenila ešte aj prežívanie toho, že bude otec. Však je to slobodný človek, je to jeho vec ako preživa tehotenstvo. Ide sa mu zmeniť život a má plné právo si to prežiť po svojom, možno aj s boxom. No a čo. Nechápem tieto očakávania.

pauli222
24. aug 2025

@anonym_autor to tak väčšina mužov ma..tvária sa, že to pre nich "začne" až keď sa dieťa narodi, potom sa tvária, že to zacne, keď bude o niečo väčšie, že keď sa budú vedieť spolu hrať.. skratka sú to otcovia, ktorí nemali otcovsky vzor a nemajú také návyky, neznamená to však, ze by neboli dobrí otcovia, len majú také studené štarty, ale tak vie sa to časom spraviť, ale väčšina bude na matke, ako sa k tomu postaví, ako ho k tomu prirodzene dotiahne..otec nie je matka, maloktori je taky namotivovany ako žena.. Niečo si on potom odpozera od teba ako mamy a časom sa k tomu bude lepšie stavať.. Ale všetko je to následok studených odchovov čias dávno minulých a ruka v ruke s fenoménom pretazenych žien v minulosti, ktoré nechcú byť babkami, lebo deti už majú dosť a chcú mať "svoj zivot"

vladuska20
24. aug 2025

Tak u nas to bolo ako si opacne,5te dieta a ja som mala na vsetko cas,muz vzdy v tescu ako prve zamieril do detskeho oblecenia,co este treba,co netreba.Ale aj ja som si splnila,to co som chcela.Postielku s baldachynom,no uplna zbytocnost ale tak chcela som.Maleho si neskutocne vychutnava,blazni sa s nim,stiska ho stale,kym je este maly.Deti su uz kazde pomaly v puberte,takze tam uz je to ine.Ale ku mne pridu a stiskaju sa aj tak,ale ked odchadzame do prace kazdemu dame pusu,aj najstarsiemu.Ten zase nastrci lico,ako ked bol maly.

vladuska20
24. aug 2025

Boli sme v Lesnej v Zline,cakali sme na vlacik.Muz sa opet s malym blaznil,maly furt smiech a vedla nas stala pani s kocikom.Tak sa divala na muza s usmevom,muz ju ani nevidel ale ja som si ju veru vsimla ako sa na neho diva.Muz si maleho naozaj vychutnava,preto ja s cistym svedomim mozem chodit do prace,dokaze sa o neho perfektne postarat.Len mi zavola do roboty a uz mi hovori zo smiechom:opet si sa tomu vyhla,maly grcal,vsetko ogrcal ale uz je mu dobre,uz spinka.A toto sa nam stalo uz 3ti krat,muz ma vtedy volno,ja nocne.

Strana
z2