Prečo sa vo vzťahu cítim nenaplnená a zanedbávaná?
Ahojte, som tu nová a potrebujem pomôcť, keďže si už sama poradiť asi nedokážem. Mám čerstvých 18 rokov a s priateľom sme spolu rok a pár mesiacov. Máme viacmenej v pohode vzťah, bolo tu zopár veľkých hádok, ktoré pomaly končili rozchodom, ale vždy sme to spolu nejako zvládli a šli sme ďalej. Máme krajšie aj horšie obdobia, ale tých krajších bolo a asi aj je, viac.. Ale posledný týždeň sa cítim veľmi zvláštne, cítim prázdno, samotu, nespokojnosť, jednoducho som nešťastná z toho, ako fungujeme. On študuje v inom meste a domov chodí na víkendy. Je taký „sedavejší” typ človeka by som povedala, ja som skôr taký aktívnejší typ, potrebujem zmeny, občas si niekam zájsť a podobne. Za poslednú dobu sme si nikde spolu nevybehli, ani nepamätám, kedy naposledy sme spolu boli na nejakom rande.. On sa stále vyhovára, že cez víkend chce byt doma, pretože je rad, že po celom týždni konečne môže byt doma, že sa chce trochu venovať aj svojej rodine a podobne, že jednoducho ten čas je obmedzený.. Môj názor je, že ak sa chce, tak sa kompromis nájde.. Stále sa mu vlastne prispôsobujem ja a chodím k nemu každú sobotu.. Doteraz som bola taká, že som sa ho snažila chápať, že chce byt doma a tak, ale tiež nemôžem do nekonečna obmedzovať seba a to, čo potrebujem. Som mladá a chcem sa zabávať, on zábavu až tak k životu nepotrebuje. A na nejakú zábavu, ako je párty, ma ani samu nepustí.. Dnes som mu povedala, čo mi vadí a že jednoducho chcem s ním tráviť čas a niečo aj zazit, nie len sedieť doma a jeho odpoved bola, že mám zobrať kamarátku a ísť… To ma asi zarazilo a zranilo najviac. Príde mi, že sa na moje potreby a pocity v tomto vzťahu neprihliada a som v tomto smere zanedbavana. Odísť nechcem, pretože to podľa mňa nedokážem, milujem ho. Ale zároveň nie som šťastná a neviem, čo mám ďalej robiť.. Prosím, poraďte mi.. Ďakujem za každý názor a radu..❤️ ( ooo, a zabudla som vyššie dopísať, priateľ ma 21 rokov )
Máš iba 18 rokov, Na čo ti je taký vzťah. ? Keby som mala dcéru ktorá má v 18 trepať za lenivým chalanom každý víkend, no tohto chlapa by som kopla do riti.......
A čo si ty väzeň? Zober kamošku a choď kam chceš on sa buď pridá alebo nie, jeho vec. Rodičom nevadí, že stále chodíš k nemu a on ku vám vôbec? Sedieť na gauči môžeš aj doma na to nemusíš ísť k nemu.
@lola07 napis si na papier , co ta v tomto vztahu drzi... aj je to len tvoje " milujem", zodpovedne ti poviem, ze tiez som si v tvojom veku myslela, ze to staci.. dnes viem, ze nie... vztah je o kompromisoch a aj o naplneni... ty cely tyzden tiez mas zivot bez neho a vikend logicky chces travit obcas aj inak ako sedenim doma... chapem... bud to vydebatujete, alebo daj zbohom vztahu, kde tvoje potreby nikoho nezaujimaju.. zober kamaratku a chod, na party ale nie... je trochu sebecke od muza, ktory nic neponuka... zvaz si to
@lola07 dievca zlate…on ta nepusti, sedi doma a to ma iba 21 rokov. No naco sa ponahlas do vztahu. Uzivaj si slobodu, dokonci skolu, zarob si, pocestuj. Na pranie trenírok je kludne kopec casu.
Ďakujem za Vaše názory... No je pre mňa ťažké ho nechať len tak ísť, obávam sa toho, ako by som sa cítila po rozchode, keďže by tu bolo zrazu také ticho...
@januska12323, rodičia sa ma stále pýtajú, že zas? Ale majú ho radi, tak to nejako moc neriešia, myslia si, že sme prosto tak dohodnutí, ale hockedy sa opýtajú, že kedy príde on alebo prečo nechodí... Ešte keď sa náhodou stane, že mu poviem, nech konečne v sobotu príde on, tak príde až večer okolo 18:00 a odchádza do 21:00... Nepríde mi to okej no...
@krasneleto dnes som túto tému otvorila a on mi len vlastne povedal, že: "Bohužiaľ, viac času ti neviem dať"... Ale odísť je tiež náročné no..
@lola07 v tom pripade mas odpovede na vsetko... nie si priorita... dakuj si, ze si to zistila dnes, oplac a chod dalej, najdes muza, ktorému budes vsetko
Tak buď budeš sedieť s ním doma alebo sa rozídeš. Nie, kým neprídeš na zázračné riešenie tejto situácie, ale navždy. On vždy bude domased, nezmení sa. Zjavne mu je to presnejšie ako ty, tak porozmýšľaj, či toto chceš.
Este si taka mlada 🙂 mozes stretnut tisic inych muzov, z ktorych do xy sa mozes rovnako zamilovat a zaroven mozte aj zdielat spolocne zaujmy
Ty si teraz vo veku ked si mas uzivat a nie kazdu sobotu, alebo vikend sediet u priatela, ktory ti je ochotny venovat 2hodiny. Ok, da sa jeden vikend lenosit, ale dalsi mat program. Aj ked sa len prejst v meste, dat si zmrzku, ale nie doma cusat.
Mas 18 … este mas narok byt naivna(25+ uz by ostalo len hlupa). 1. Ziaden chlap Ti nema co zakazovat ist na Party alebo bohvie kam … velky red flag. 2. Si mlada … uzivaj si zivot, neupinaj sa na prveho chlapa, co Ti prebehol cez cestu. Nehodite sa typovo k sebe aspon nie vo veku v akom ste teraz… aj ked to “ma nepusti” zavana nejakym malomestkym/ dedinskym trulom takze radsej utekaj
Viac času ti nevie dať? V tom veku som už bola dva roky pár s mojim už manželom, a trávili sme spolu takmer vsetek voľný čas. Či už s mojou rodinou, jeho, sami, s kamarátmi. Chodili sme na chaty, na párty, posedieť si len tak von, na pizzu, prechádzky. Vždy sa dačo našlo. Ako ďaleko od seba bývate?
@simik22 tak autom to je priblizne 13 minut, nie je to naozaj daleko. No keďže obaja ešte vlastné auto nemáme, zvyčajne k sebe (respektívne hlavne ja ), chodíme MHD... Ja som mu vždy vravela, že veď aspoň tie 2 hodinky v kaviarni nikoho nezabijú a potom kľudne môžeme ísť bud k nemu alebo ku mne, ale tak neviem... Kým ja nevezmem veci do vlastných rúk, tak sa nikam nejde a nemám chuť ani náladu stále niečo plánovať sama a on so žiadnym nápadom nechodí...
@lola07 kedy si máš užívať život ak nie teraz ? Nechcem ti písať rozísť sa s nim ale úprimne keď nie si spokojná,načo taky vzťah kde ste veľmi odlišný
Ja si Vaše názory a rady beriem k srdcu, keďže ste staršie a skúsenejšie, ale je to tak mega ťažké odísť... Som aj zmätená, keďže sa stáva, že v niektoré dni mi sám od seba napíše, že je za mňa rád a podobne a potom sa deje toto... Neviem teda, ako ma berie... A tá taká tým pádom "bipolarita" toho celého ma tak pri ňom drží, že veď ma lubi..
Lol, že "ma ľúbi". 😂Tieto slová sa dokazujú aktívne činmi a tým, že nám nie je jedno, ako sa cíti nás partner, čo by chcel atď. A to "nepustí" ma na party je výstražné svetlo jak diskoguľa!
@lola07 A ty si myslíš, že každá z nás tu povinne ostala s prvým?Lebo on ma ľúbi a zaplatí niekedy? Veľakrát aj dvaja dobrí ľudia zistia, že to nie je ono a proste idú od seba. Ty máš len 18!Keby to písala žena v mojom veku s tromi deťmi tak si poviem, ok, zle si si vybrala, výstražné vlajky si mala a premrhala si s ním život. Tak si teraz poplač. Ale 18tke sa fakt čudujem. Prestrašne.
@lola07 joj moja, zatni sa a ďalší víkend nikam nechoď, buď príde k tebe alebo už k nemu neprídeš ty. Možno potrebuje len zobudiť ale ružovo to nevidím.
@lola07 Mne keby dcéra povedala toto, čo ty a ešte, že ten jej amant ju niekam "nepustí". V tej sekunde by som ju už ja nikdy nepustila za ním, zbalila ju a išla som s ňou do Rajacekych Teplíc na týždeň babský, kde by sme mali kopec času sa porozprávať, prečo je to zlé a aké sú to signály pre budúcnosť a chcela by som vedieť,čo som urobila zle, že si moja dcéra toto nechá namiesto radosti so života s kamoškami. Pukalo by mi srdce.

Zober kamarátku a choď. Toto nie je láska. Ver mi, že sa raz nechceš otočiť a uvedomiť si, že najkrajšie roky si žila takto, ako v 20ročnom manželstve. A mimochodom, priateľ nie je Tvoj bachar, on nemá čo rozhodovať o tvojom "pustení" niekam. Až mi srdce stislo toto čítať ešte len od 18ročnej baby.