Prečo sa vo vzťahu cítim nenaplnená a zanedbávaná?
Ahojte, som tu nová a potrebujem pomôcť, keďže si už sama poradiť asi nedokážem. Mám čerstvých 18 rokov a s priateľom sme spolu rok a pár mesiacov. Máme viacmenej v pohode vzťah, bolo tu zopár veľkých hádok, ktoré pomaly končili rozchodom, ale vždy sme to spolu nejako zvládli a šli sme ďalej. Máme krajšie aj horšie obdobia, ale tých krajších bolo a asi aj je, viac.. Ale posledný týždeň sa cítim veľmi zvláštne, cítim prázdno, samotu, nespokojnosť, jednoducho som nešťastná z toho, ako fungujeme. On študuje v inom meste a domov chodí na víkendy. Je taký „sedavejší” typ človeka by som povedala, ja som skôr taký aktívnejší typ, potrebujem zmeny, občas si niekam zájsť a podobne. Za poslednú dobu sme si nikde spolu nevybehli, ani nepamätám, kedy naposledy sme spolu boli na nejakom rande.. On sa stále vyhovára, že cez víkend chce byt doma, pretože je rad, že po celom týždni konečne môže byt doma, že sa chce trochu venovať aj svojej rodine a podobne, že jednoducho ten čas je obmedzený.. Môj názor je, že ak sa chce, tak sa kompromis nájde.. Stále sa mu vlastne prispôsobujem ja a chodím k nemu každú sobotu.. Doteraz som bola taká, že som sa ho snažila chápať, že chce byt doma a tak, ale tiež nemôžem do nekonečna obmedzovať seba a to, čo potrebujem. Som mladá a chcem sa zabávať, on zábavu až tak k životu nepotrebuje. A na nejakú zábavu, ako je párty, ma ani samu nepustí.. Dnes som mu povedala, čo mi vadí a že jednoducho chcem s ním tráviť čas a niečo aj zazit, nie len sedieť doma a jeho odpoved bola, že mám zobrať kamarátku a ísť… To ma asi zarazilo a zranilo najviac. Príde mi, že sa na moje potreby a pocity v tomto vzťahu neprihliada a som v tomto smere zanedbavana. Odísť nechcem, pretože to podľa mňa nedokážem, milujem ho. Ale zároveň nie som šťastná a neviem, čo mám ďalej robiť.. Prosím, poraďte mi.. Ďakujem za každý názor a radu..❤️ ( ooo, a zabudla som vyššie dopísať, priateľ ma 21 rokov )
Tak určite máš začať robiť veci, ktoré chceš. Buď sa pridá alebo nie..
Nechaj domaseda sediet doma. Ty chod za zabavou. Kazdemu podla jeho gusta a potrieb🍀
Nenechaj sa zmanipulovat do vztahu v ktorom nie si spokojna
Och, mat tak znovu 18 🥰😅 urcite by som nebola s takym ...a zadana. To si nechaj na neskor. Ticho po vztahu vyries s kamoskami a par rande s par chalanmi a pusti sa, prosim, na party. Nebud blbka a neprisposobuj sa nejakemu cudakovi, ktoremu sa mozno raz ani na meno nespomenies. Vezmi telefon, posli ho k vode a zi. Nepremarni uz ani kusok casu 😘
Prečo sa vo vzťahu cítiš nenaplnená a zanedbávaná?
Lebo si nenaplnená a zanedbávaná.
A keď s ním ostaneš, budeš zanedbávaná celý život.
Jasné, že ho máš rada, ale seba zatiaľ nemáš dostatočne rada. Prajem ti aby si nabrala silu na rozchod. Toto by som priala aj svojej dcére, ak by bola v takejto situácii. A nemysli si,že preháňame,keď radíme rozchod .
@lola07 Vieš moja ty si mladučká aj keď my baby chceme stále viac a sme viac vyspelejšie ako muži
Problém je v Tom že je mladý skôr dáva prednosť k rodine a k štúdium Keď ťa ľúbi tak sa ti ozve aj sám ak nie nezáleží mu na tebe on je taký typ aký je je k tomu vedený od detstva. A ty keď chces viac nájdi si iného si mladá.
Na jednej strane chapem, ze cely tyzden študuje, je na internáte a teší sa domov. Ale našiel si priateľku, tak keby ma záujem s tebou tráviť čas plnohodnotne, tak nejaky kompromis sa určite da urobit. Podla jeho odpovedi nie si jeho prioritou. Mozno aj on by vztah chcel ukončiť, ale boji sa ako aj ty.
Ak ma taku povahu, ze jednoducho je taky domased a nepotrebuje sa ani socializovať, zabávať alebo zbierat zazitky, v budúcnosti by si trpela este viac plus aj vaše deti.
@lola07 ste inak nastavení. On možno tak trochu introvert a Ty "viac do sveta". Pripadne je unaveny a prestimulovany z tyždňa a chce klud. Takže fakt buď sa vyjašiš s kamaratkami vonku a s nim budeš uživať pohodu keď budeš mať chuť, alebo choďte uplne od seba. Lebo obmedzovať sa v tak mladom veku, a aby Ta niekto "nepúštal" 🙈....si dospelá a on nie je tvoj tatko.

@lola07 hlavne mama ma rada teba, takze smelo do toho.