icon

Prečo sa žena počas randenia stiahla?

bradbuton
6. júl 2025

Ahojte, hlavne ženy 🙂

prosím o radu. Alebo o váš pohľad. Pred cca 4 mesiacmi som spoznal ženu, kolegyňu v práci. Má 31, ja o 10 viac. Nevadí jej to, mám aj dieťa (žije s ex), som slobodný. Ona slobodná, bezdetná. Navrhol som stretnutie, prijala to, a asi tri mesiace sme spolu randili. Stretávali sme sa po práci, večer, tajne, nikto nič nevedel, držali sme to v tajnosti. Kaviarne, reštaurácie, prechádzky, kabaret, vinárne… Hocičo. Rozumeli sme si, vždy sme sa mali o čom rozprávať. Jednoducho, skvelá. Aj ona nazvala naše stretávanie randenia. Ale bohužiaľ, keď som sa snažil o niečo viac, stiahla sa. Neakceptovala dotyky, o puse ani reč. Iba sem tam objatie pri zvítaní alebo rozlúčke. Zbližovanie bolo iba na komunikačnej úrovni, kde sme si hovorili veci, dosť intímne, čo sa týka rodiny, minulosti, atď, ktoré kamarátke len tak nepoviem. No takto, po troch mesiacoch stretávania som sa do nej trochu buchol. Veď mám srdce. Je pekná, inteligentná. Hovorila o kamarátskom vzťahu, ale mne sa to nezdá. Bude sa žena stretávať intenzívne tri mesiace len tak s kamarátom? Keď jej napíšem, prajem pekný život s budúcim manželom a otcom detí a ona zareaguje, že myslíš seba... to so mnou zamávalo. Keď hovorila, že chodí na pravidelné prehliadky k svojmu lekárovi, že je všetko v poriadku, len teda to dieťa nie je, aj si poplače potom, tiež ma to nenechalo chladným.
Za svoj život som mal xy rande a spoznal mnoho žien, ale táto je pre mňa najzáhadnejšia a najnečitateľnejšia. Pri náznakoch fyzickej alebo emočnej aktivity, hovorila, že na ňu idem zhurta. Netuším, ako prebiehali jej dávne rande. Za svoj život mala údajne nejaké tri vzťahy, posledný skoro pred tromi rokmi. Čiže je tri roky sama a zvykla si na samotu. Áno, chcela by rodinu a deti, chcela by motorku a jazdiť, chcela by ísť pracovať ešte do zahraničia. Všetko možné. Pred pár týždňami som to už nevydržal a napísal jej pár teplých správ, kde som ju trochu skritizoval a okrem iného jej radil, nech si určí životné priority, nedá sa všetko naraz, a aj jej vek je limitujúci faktor (deti). Na to sa stiahla, že sa jej nepáči, ako na ňu tlačím. Odvtedy to bolo zamrznuté, a už sme sa nestretli. Že ona sa ozve, keď bude chcieť. No a včera to vygradovalo, keď som jej už napísal a žiadal o vysvetlenie, čo sa deje, či niekoho iného má (nepredpokladám) alebo čo je s ňou, či sa stretneme a vysvetlíme. Bez adekvátnej odpovede. Ja som nadobudol dojem, či náhodou nemá nejaký problém s fyzickou intimitou, či vôbec mala nejakých priateľov s ktorými bola intímne, či sa vie správať k mužom alebo či neprežila v živote nejakú traumu. Toto som jej ja truľo napísal, a reakcia bola, že jej už viac nikdy nemám písať. Že to nechce čítať. Buď som aspoň čiastočne trafil alebo vedľa ako jedľa. Ale to ja neviem. To bolo všetko. Koniec.
Ona vedela, že ju chcem. Že ju chcem spoznávať ďalej a ísť do vzťahu. Ale bohužiaľ.
Milé ženy. Nežiadam od vás radu, čo robiť. To ja asi viem - nič. Je to pokakané a ostáva iba čakať, či sa náhodou neozve alebo či sa nedáme do reči v práci (tam sa tvárime akože sa nepoznáme). Prípadne sa môžem skúsiť ozvať o pár mesiacov, keď sa to trochu upokojí (ak nikoho nebude mať, čo vlastne ani nezistím). Len zase aby to nebrala ako obťažovanie. Mám svoju úroveň.
Keby to bola žena, na ktorej mi nezáleží, nechám to tak. Ale stále mi na nej záleží, myslím na ňu, a podľa môjho názoru tam niečo v nej je, čo neviem. Neverím, že som jej bol ľahostajný. Môj šiesty zmysel mi hovoril, aj som to videl, že jej je so mnou dobre, bol som pozorný, starostlivý, sem tam darček pri nejakej príležitosti (vzájomne), doslova žiarila keď sme boli spolu. Stretnutia niekedy iniciovala aj ona.
Milé ženy, pýtam sa teda vás, čo s ňou môže byť? Takúto ženu som proste ešte nezažil.

Strana
z3
ketrin1984
6. júl 2025
@bradbuton

Čo ak niečo prežila, alebo má nejaký blok, niečo. A ku každému mužovi bude takáto. Každý to vlastne vzdá, lebo však ho pošle do kelu. Keď cítite, že tá žena stojí za to, neoplatí sa niečo spraviť? Samozrejme, tu už moc možností nie je. Asi iba fakt náhoda, že sa ozve alebo že sa nejako dáme do reči v práci. Samozrejme, s odstupom času. Ja som chcel vlastne vedieť váš názor na ňu a jej konanie. Moje konanie už bude v mojej réžii a ja si ponesiem následky, na základe toho, ako to budem cítiť 🙂

@bradbuton
Ono nemému decku ani vlastná mať nerozumie...Keď by aj prežila traumu,tak mohla to naznačiť.Nemusela hovoriť detaily ale proste načtrtnúť niečo,že potrebuje trochu viac času.Keď už teraz sa odmlčí a nechce komunikovať,ako budete v budúcnosti riešiť nezhody?Tak že ona sa odmlčí a ty sa jej budeš doprosovať?A hádať,že začo sa vlastne urazila lebo ani to ti nepovie?Ty si teraz myslíš,že ju vyliečiš z nejakej traumy,ale to je ako dúfať že kvôli tebe prestane alkoholik piť alebo feťák fetovať.Že neverník akurát v tomto vzťahu začne byť verný..Ona nechce nič riešiť.Najprv by musela chcieť a aj potom by to trvalo.Skôr si myslím,že je to taký frigidnejší typ ženy.

rejka7
6. júl 2025
@bradbuton

Ok, zdá sa, že tam bolo kamarátstvo z jej strany a nebol tam chémia, Čo by bolo, keby som to kamarátstvo ešte nechal plynúť, sa nedozviem. Môj nátlak, možno niečo z jej strany, o čom neviem tomu všetkému dopomohli. Ona nebola moc na písanie, moc nepísala, ona bola skôr na to stretávanie. Ale keď sa žena s niekým takto kamaráti, stretáva, nešlo mi do hlavy, že to vie ukončiť zo dňa na deň iba na základe mojich pár kritických správ. A teraz sa budeme vídavať v robote, na chodbe, akože nič. Pre mňa to bude naozaj ťažké. Sľúbil som jej, že v práci nič súkromné nebudeme riešiť, čo aj dodržím. No ja to nechcem len tak všetko hodiť za hlavu. Hlavne z dôvodu, že som to asi práve ja pokazil. Niečo musím skúsiť. Určite nie teraz. Ale časom. Niekto mi tu radil kvety, ale to sa mi zdá príliš.

@bradbuton " nejde mi do hlavy, že to chce ukončiť po 3 mesiacoch zo dňa na den na základe mojich kritických správ". Tak ľudia ukončuju vzťahy zo dňa na deň aj po 3 rokoch, aj po 10 rokoch. Je to možné. Keby mne písal chlap po 3 mesiacoch pitia kávy kritiku na moju osobu a nemám ku nemu city tak ho tiež zo dňa na deň odseknem. Veď ste 3 mesiace kecali, žiaden vzťah, nič. Mne sa zdá, že celkovo asi problematickejšie akceptuješ slovko NIE, asi si to aj slečna všimla.🤷

eva8
6. júl 2025
@mischy00

@jana_eyre_2 a ked niekomu človek povie, ze ak ma veľa plánov, treba si určiť prioritu a ísť si za tým? To je hneď mudrovanie? Ja mam pocit, ze normálna debata a rada. Nikde tam nieje, ze ma robiť to a to.
Od toho je predsa komunikácia. Ja som.nikdy nikomu slepo nepritakavala na každú vec, co si vymyslel. Slušne som povedala svoj postoj, názor. A teda nikto sa so mnou neprestal preto baviť. Aj tak si všetci urobia ako uznaju za vhodné.

@mischy00 dookola pise len o natlaku, teda kto vie, ako na nu tlacil v skutocnosti
@bradbuton ja by som sa tiez stiahla. Taky skryty teror pocitujem z tvojho pisania.

kristiii
7. júl 2025

@bradbuton príliš tlacis. Možno neuveríš, ale sú ženy (patrím medzi ne), ktoré vedia byť s mužmi čisto kamarátky. Že to občas do niečoho prerastie? Áno. Ale väčšinou nie. Ona asi aj zo začiatku chcela, ale si to zabil svojím nátlakom. Toto my ženy neznášame.

strelkyna1
7. júl 2025

Asi by som zacala ospravedlnenim. Ze som na nu prilis tlacil, ze som sa staral do veci, do ktorych ma nic nie je, ze som bol hulvat a ze si uvedomujem, ze je skvela zena, ktora sa o seba vie postarat a ja tu nie som na to, aby som jej hovoril, co ma robit so svojim zivotom. Potom by som za ospravedlnenim pridala poznamku, ze to bolo sposobene len tym, ze som mal o nu vaznu zaujem a nebol som si isty, ci sa nas vztah vyvija spravnym smerom a tak som bol z toho zneisteny a znervozneny. Ze je mi luto, ze ona neciti ku mne taku naklonnost ako ja k nej. Mozno sa chyti. Ak sa ani po tomto nechyti, tak to uz nema sancu, ale aspon trosku odpustis paru a ostanete aspon znami, co sa netvaria, ze sa nepoznaju.

moonlight1210
7. júl 2025

@bradbuton nazvala to “randenim”, lebo ju tesil zaujem a steklivy pocit, ze je pritazliva a je to take akoze intomne. Ale bolo to z jej strany skor naplnanie prazdnoty bez kamosov.
Len taka hra na akoze-vztah. Akoze-randenie.

Intimitu nechcela, lebo to by celu prijemnu iluziu hry na vztah pochovalo. Uz by z toho bola realita. A ty by si logicky chcel stale viac a viac. Uz by to nevedela stopnut. Tak sa radsej stiahla hned. Aby udrzala hranice, ze vam bude fajn, budete si robit spolocnost a uzivat si ju, ale nic viac nebude.

Bol si butlava vrba, prijemne straveny cas a jej podporovatel sebavedomia. Taky donor.

Ci uz ma za sebou traumu, ci nie, aj tak s tebou neplanovala nic viac. Mozno, teoreticky casom by si ju spracoval. Ale originalne si bol len jej butlava vrba, a takto sa jej to pacilo.

Kazdopadne tym frustrovanym vylevom si to zabil. To sa nerobi. Zabil by si to aj u tej zeny, co by s tebou chcela viac. Lebo este len 3 mesiace otukavania a uz toto? Este to nie je ani oficialny vztah? A co potom bude vo vztahu? Nebodaj v manzelstve?
Ked veci nepojdu tvojim tempom a podla tvojej predstavy, vzdy takto nervozne zautocis a zacnes skusat “fackovat”? Necuduj sa, po takom dacom by sa stiahla kazda zena, co ma hrdost. Bolo to buranske.

Myslim, ze nemusis cakat pol roka, hladaj rovno inde.
Ona aj keby mala traumu a zdoverila sa, ty budes ten typ, co bude presvedceny, ze ked jej da podporu raz, tak uz sa z toho musela tym padom dostat a nebudes vediet prijat, ze aj vo vztahu to moze byt prekazkou intimity kludne cele mesiace a tu podporu jej musis davat znova a znova a znova, s neistym koncom, lebo nevies, kedy sa cez to konecne dostane (ani ona to nebude tusit). A to nezvladnes. Zas jej frustrovane daco nakoniec splechnes a vsetko domrvis.

Nech sa ti zda akakolvek zahadna, nie si stavany na tento typ zien. Tak si daj povedat a hladaj inde. Na tuto zabudni a uplne ju vypust z hlavy. Lebo ti to iba pokazi dalsie vztahy.
Boli ste ore seba omyl.

kristiii
7. júl 2025

@bradbuton chlapi by ste si mali konečne uvedomiť, že pre ženy nemusí každé randenie skončiť vzťahom či sexom..

domkakvet
7. júl 2025

@bradbuton toto co si tu napisal ani mna by si uz viac nevidel, nebudem vsetko rozpisovat, ale povedat 31 rocnej zene, ze jej vek je na deti limitujuci, ona to snad vie a je to este mlada zena, na deti ma este ozaj dostatok casu a este sem napises, ze ty na nu netlacis, no tlacis na nu a rovno s detmi a tie urazky na jej adresu nejdem ani komentovat. Zabudni na nu a pouc sa z toho.

vilma7
8. júl 2025

Ťažko posúdiť. Hlavne už ma dosť rokov na to, aby sa správala rozumne a nie ako pubertacka...spolu robíte a tváriť sa pomaly ako cudzí ľudia?
Stretávate sa a to ti nedokáže povedať , že žiaľ u nej to.k.nicomu hlbšieho neprešlo?
Ako takéto správanie by som ozaj od dospelej q dozretej osoby nečakala.
Fakt ťažko.povedat, prečo.

blacki12
8. júl 2025
@feuille

@bradbuton nepritahujes ju, inak by sa s tebou vyspala už pred 3 mesiacmi 🤣🙈

@bradbuton Tak na túto zabudni. Toto si od začiatku zle rozohral. Najneskôr na druhom rande si mal mladú bozkať. Mne by bolo divné, keby s niekým randím a nepokúsi sa ma aspoň na druhom rande pobozkať. Na to, že máš cez 40 si veľmi nešikovný čo sa týka druhého pohlavia a aj to, že by si dokázal čakať so sexom do neviem kedy mi nepríde ako plus. Ten sex by si chcel, ale hráš sa na čakanku, pretože si netrúfneš chovať sa ako chlap a čuduješ sa, že nepadla žiadna pusa a dotyky🤐🙄 Veď to je tvoja úloha, ako chlapa. Či čakáš, že sa na začiatku stretávania na teba vrhme žena?
Vlastnou vinou si sa dostal do úlohy kamaráta. V tomto príbehu vôbec nie je rovina muž - žena. Ja sa takto stretávam s kamarátkami, objímeme sa na začiatku, aj na konci, máme podobné aktivity..
A tými tvojimi trápnymi ohrdnutými rečami na konciby si sa mi už fakt sprotivil. To je tak zlé, že nemám slov. To si sa zhodlil už dokonale.Tu by si mal pochopiť, že je konečná a nestrápňovať sa viac.

anonym_c5660d
9. júl 2025

@bradbuton Tlačíš zbytočne na pílu , Ty andropauza, ešte po 40- tie si chceš niečo dokazovať a ona ešte mladá, chce cestovať niečo zažiť, vidieť a pod. Ja nechápem, že prečo si chlap po 40-tke nehľadá ženu k svojmu veku 🤔🤔🤔 Vždy mladšie, ale jej stačí s tebou mať kamarátsky vzťah, snáď je normálna a nešla by do vážneho vzťahu so starším mužom. Osobná skúsenosť, mala som ex staršieho o 10 rokov a pohroma, nikdy viac ,vrana k bráne sadá, rovný rovného si hľadá

valise
9. júl 2025

Pises ako zena

dankabg
9. júl 2025

@bradbuton autor na tvojom mieste by som reagovala úplne rovnako a tiež by som sa dotyčného opýtala, ako to vlastne so mnou myslí. Skrátka chcem vedieť na čom som a nie tápať a nadejat sa. Na túto babu sa vykašli, vidíš, že sa nevie rozhodnúť a ozaj ťa s dosť veľkou pravdepodobnosťou hodila do friend zóny. Nezufaj nájdeš si inú.

newman1705
9. júl 2025

@bradbuton V skratke... Príliš si tlačil na pílu, a ešte aj blbé veci k tomu popísal ako bonus...

adaluc338
9. júl 2025

Podla ma prezila traumu alebo mala "skaredy" vztah a tazko sa jej veri ze teraz to mozno bude ine, krajsie, ...mozno normalne. Rozhodne je nezvycajne v takom mladom veku 3 roky nemat nikoho....aspon teda intimne. Jednoznacne potrebuje cas a ak sa jej aj ozves alebo ona tebe mal by si si uvedomit ze to snou bude asi stale zlozitejsie a tazsie. Premysli si ci ti naozaj tak velmi zalezi na nej. Zato zena v takom veku by mala byt emocne vyzrela a povedat ti priamo ze si len kamarat. Kedze ti neodpoveda a zatlkla sa otvoril si taku temu ktoru ona sama nevie spracovat.

Strana
z3