Prečo sa žena počas randenia stiahla?
Ahojte, hlavne ženy 🙂
prosím o radu. Alebo o váš pohľad. Pred cca 4 mesiacmi som spoznal ženu, kolegyňu v práci. Má 31, ja o 10 viac. Nevadí jej to, mám aj dieťa (žije s ex), som slobodný. Ona slobodná, bezdetná. Navrhol som stretnutie, prijala to, a asi tri mesiace sme spolu randili. Stretávali sme sa po práci, večer, tajne, nikto nič nevedel, držali sme to v tajnosti. Kaviarne, reštaurácie, prechádzky, kabaret, vinárne… Hocičo. Rozumeli sme si, vždy sme sa mali o čom rozprávať. Jednoducho, skvelá. Aj ona nazvala naše stretávanie randenia. Ale bohužiaľ, keď som sa snažil o niečo viac, stiahla sa. Neakceptovala dotyky, o puse ani reč. Iba sem tam objatie pri zvítaní alebo rozlúčke. Zbližovanie bolo iba na komunikačnej úrovni, kde sme si hovorili veci, dosť intímne, čo sa týka rodiny, minulosti, atď, ktoré kamarátke len tak nepoviem. No takto, po troch mesiacoch stretávania som sa do nej trochu buchol. Veď mám srdce. Je pekná, inteligentná. Hovorila o kamarátskom vzťahu, ale mne sa to nezdá. Bude sa žena stretávať intenzívne tri mesiace len tak s kamarátom? Keď jej napíšem, prajem pekný život s budúcim manželom a otcom detí a ona zareaguje, že myslíš seba... to so mnou zamávalo. Keď hovorila, že chodí na pravidelné prehliadky k svojmu lekárovi, že je všetko v poriadku, len teda to dieťa nie je, aj si poplače potom, tiež ma to nenechalo chladným.
Za svoj život som mal xy rande a spoznal mnoho žien, ale táto je pre mňa najzáhadnejšia a najnečitateľnejšia. Pri náznakoch fyzickej alebo emočnej aktivity, hovorila, že na ňu idem zhurta. Netuším, ako prebiehali jej dávne rande. Za svoj život mala údajne nejaké tri vzťahy, posledný skoro pred tromi rokmi. Čiže je tri roky sama a zvykla si na samotu. Áno, chcela by rodinu a deti, chcela by motorku a jazdiť, chcela by ísť pracovať ešte do zahraničia. Všetko možné. Pred pár týždňami som to už nevydržal a napísal jej pár teplých správ, kde som ju trochu skritizoval a okrem iného jej radil, nech si určí životné priority, nedá sa všetko naraz, a aj jej vek je limitujúci faktor (deti). Na to sa stiahla, že sa jej nepáči, ako na ňu tlačím. Odvtedy to bolo zamrznuté, a už sme sa nestretli. Že ona sa ozve, keď bude chcieť. No a včera to vygradovalo, keď som jej už napísal a žiadal o vysvetlenie, čo sa deje, či niekoho iného má (nepredpokladám) alebo čo je s ňou, či sa stretneme a vysvetlíme. Bez adekvátnej odpovede. Ja som nadobudol dojem, či náhodou nemá nejaký problém s fyzickou intimitou, či vôbec mala nejakých priateľov s ktorými bola intímne, či sa vie správať k mužom alebo či neprežila v živote nejakú traumu. Toto som jej ja truľo napísal, a reakcia bola, že jej už viac nikdy nemám písať. Že to nechce čítať. Buď som aspoň čiastočne trafil alebo vedľa ako jedľa. Ale to ja neviem. To bolo všetko. Koniec.
Ona vedela, že ju chcem. Že ju chcem spoznávať ďalej a ísť do vzťahu. Ale bohužiaľ.
Milé ženy. Nežiadam od vás radu, čo robiť. To ja asi viem - nič. Je to pokakané a ostáva iba čakať, či sa náhodou neozve alebo či sa nedáme do reči v práci (tam sa tvárime akože sa nepoznáme). Prípadne sa môžem skúsiť ozvať o pár mesiacov, keď sa to trochu upokojí (ak nikoho nebude mať, čo vlastne ani nezistím). Len zase aby to nebrala ako obťažovanie. Mám svoju úroveň.
Keby to bola žena, na ktorej mi nezáleží, nechám to tak. Ale stále mi na nej záleží, myslím na ňu, a podľa môjho názoru tam niečo v nej je, čo neviem. Neverím, že som jej bol ľahostajný. Môj šiesty zmysel mi hovoril, aj som to videl, že jej je so mnou dobre, bol som pozorný, starostlivý, sem tam darček pri nejakej príležitosti (vzájomne), doslova žiarila keď sme boli spolu. Stretnutia niekedy iniciovala aj ona.
Milé ženy, pýtam sa teda vás, čo s ňou môže byť? Takúto ženu som proste ešte nezažil.
@bradbuton podla mna si moc tlačil a ona sa zlakla. Plus, ked rozumnú a samostatnú zenu zacnes poučovať o tom, ze si ma urcit priority, tak neviem. Ja by som sa tiez stiahla ako zena. Akoze kde nic tu nic a ide ma tu niekto poučovať. 🤔🤔 Skus sa stiahnut na chvilu. Nech jej chybas. Daj jej pokoj aspon na 2 tyzdne. Ze ani obraz ani zvuk. A po 2 tyzdnoch jej Skus poslat nejaku kyticu kvetov. Budu dve reakcie. Jedna bude, ze ti posle Dakujem ale dalej sa odmietne stretavat, to je pre teba jasne, ze je pase alebo obnoví stretávanie a mozete si to vyjasniť, co sa stalo a tak. Moje odporucanie, nikdy netreba nic vazne riesit cez spravy. Ak chces niekoho poúčať, tak iba osobne. Lebo cez pismenka to moze vyznieť inak ako to bolo myslené tebou. Na druhu stranu je jej spravanie znakom nezrelosti a zlej komunikácie. Co nie je nic moc do zivota. Lebo Ved poviem rovno co mi vadi.
@betulinka1 tvoja odpoved sa mi paci a dodava mi nadej. Ale vies, aby som nebol vtieravy. Je tenka hranica medzi zaujmom a neprijemnym vtieranim, ktore moze koncit zablokovanim a vyhybanim. Po tych mojich spravach napisala, ze sa uz nechce stretavat a nemam jej viac pisat. Ja som to tu nepovedal, ale podarilo sa mi dohodnut s nou dovolenku. Mali sme ist niekde na hory, bolo to dohodnute... No a ked prislo toto zemetrasenie, napisala mi, ze to rusi, ze dufala, ze to pochopim.
za mna velmi divna komunikacia z oboch stran ... naco ona kvazi cudziemu chlapovi (lebo po troch mesiacoch to tak stale proste je) hovori ze chodi na gyneko prehliadky po ktorych place ze nema dieta? a s kym to dieta ma mat ked je single? nechapem ... a potom si tu ty, co sa tvaris ako respektujuci gentleman, pricom mas potrebu poucovat dospelu zenu nech si urci priority lebo na dieta uz nema vela casu a "ci sa vie spravat k muzom" kvoli tomu, ze tebe nevyhovuje rychlost, akou sa ne/vyvija vas fyzicky nevztah?! plus ten zbytocny koment ze zelas jej a jej buducemu muzovi stastny zivot? to je uplne zufale. neviem no, za mna proste na zaklade tvojho popisu divne z oboch stran.
Možno jej partner zomrel, alebo sa niečo stalo, kvôli čomu neznesie mužský dotyk.
Žena sa ma dobývať a vedieť získať, no ona musí chcieť. Opísal si to super, parádny muž , citlivé konanie.. posledná možnosť, nepritahujes ju, ale neviem no.. možno ten blok vyššie, ktorý som spomenula vyššie.
@bradbuton
Podľa mna si vôbec na nič netlačil.Ale pardon aby po 3 mesiacoch ani pusa ani objatie???To zase kde sme?Má 31 a nie 16.Keď nechcela rozvíjať vzťah tak po 2-3 týždňoch ti to mala otvorene povedať a nikoho neťahať za nos.Pusti ju z hlavy,celý čas by si sa len doprosoval.Toto fakt nemá zmysel.Pri každej nezhode by sa odmlčala,nekomunikovala ...toto ozaj nepotrebuješ.
Áno, tak ju nechaj. Nechce tak to respektuj.
@bradbuton
Podľa mna si vôbec na nič netlačil.Ale pardon aby po 3 mesiacoch ani pusa ani objatie???To zase kde sme?Má 31 a nie 16.Keď nechcela rozvíjať vzťah tak po 2-3 týždňoch ti to mala otvorene povedať a nikoho neťahať za nos.Pusti ju z hlavy,celý čas by si sa len doprosoval.Toto fakt nemá zmysel.Pri každej nezhode by sa odmlčala,nekomunikovala ...toto ozaj nepotrebuješ.
@ketrin1984 Pri niektorých ženách som mal pocit, že majú tvrdú škrupinku, ako vajce, a keď sa muž citlivým a trpezlivým prístupom cez ňu dostane, bude dobre. No niekde človek nevie, či tá škrupinka je, alebo je žena proste taká. Veď to mi nejde do hlavy. Má svoj vek, a aby sa tri mesiace stretávala, podľa jej slov randila, len tak? To mi nejde do hlavy. Ja som sa o dotyky pohladenia pokúšal, ale naznačovala že nie.
Možno jej partner zomrel, alebo sa niečo stalo, kvôli čomu neznesie mužský dotyk.
Žena sa ma dobývať a vedieť získať, no ona musí chcieť. Opísal si to super, parádny muž , citlivé konanie.. posledná možnosť, nepritahujes ju, ale neviem no.. možno ten blok vyššie, ktorý som spomenula vyššie.
@lion777 ale ak sa to stalo, ja to nijako nezistím. Ona sa musí otvoriť.
Problém je,že dnes sa každý druhý ide hrať na psychológa a tvari sa ako niekto čo môže radiť do života čo má robit.. ak ti s ňou bolo dobre, ak ste si rozumeli mal si to nechať plynúť normálnym tempom a nie písať nevyžiadane rady čo by mala/nemala a kritizovať.. nemám rada také chovanie a rozumiem jej že sa stiahla.. má svoje hranice a stojí si za nimi..
@betulinka1 tvoja odpoved sa mi paci a dodava mi nadej. Ale vies, aby som nebol vtieravy. Je tenka hranica medzi zaujmom a neprijemnym vtieranim, ktore moze koncit zablokovanim a vyhybanim. Po tych mojich spravach napisala, ze sa uz nechce stretavat a nemam jej viac pisat. Ja som to tu nepovedal, ale podarilo sa mi dohodnut s nou dovolenku. Mali sme ist niekde na hory, bolo to dohodnute... No a ked prislo toto zemetrasenie, napisala mi, ze to rusi, ze dufala, ze to pochopim.
@bradbuton tak vies co, ked zrusila aj dovolenku aj vsetko, tak menim nazor. Kasli na to… uz to nechaj tak. Hladaj inde. Ona nebude vediet riesit problemy alebo to, ze sa jej nieco nepaci, nevie ani normalne povedat.
Ak sa ma muz ani po 3 mesiacoch nemoze ani dotknúť, nič ( nepisem o sexe), tak asi nieco nieje ok. Ak by bola ten typ: po svadbe, to snáď zistíš uz pri 2, 3 rande.
3 mesiace si jej robil proste partaka a program na dlhé večery. Už len to skrývanie sa v práci, ako malé deti. Ste obaja slobodný, načo tieto divadlá. Jedine, ze by na to mala dôvod 😉
Problém je,že dnes sa každý druhý ide hrať na psychológa a tvari sa ako niekto čo môže radiť do života čo má robit.. ak ti s ňou bolo dobre, ak ste si rozumeli mal si to nechať plynúť normálnym tempom a nie písať nevyžiadane rady čo by mala/nemala a kritizovať.. nemám rada také chovanie a rozumiem jej že sa stiahla.. má svoje hranice a stojí si za nimi..
@jana_eyre_2 a ked niekomu človek povie, ze ak ma veľa plánov, treba si určiť prioritu a ísť si za tým? To je hneď mudrovanie? Ja mam pocit, ze normálna debata a rada. Nikde tam nieje, ze ma robiť to a to.
Od toho je predsa komunikácia. Ja som.nikdy nikomu slepo nepritakavala na každú vec, co si vymyslel. Slušne som povedala svoj postoj, názor. A teda nikto sa so mnou neprestal preto baviť. Aj tak si všetci urobia ako uznaju za vhodné.
@ketrin1984 Pri niektorých ženách som mal pocit, že majú tvrdú škrupinku, ako vajce, a keď sa muž citlivým a trpezlivým prístupom cez ňu dostane, bude dobre. No niekde človek nevie, či tá škrupinka je, alebo je žena proste taká. Veď to mi nejde do hlavy. Má svoj vek, a aby sa tri mesiace stretávala, podľa jej slov randila, len tak? To mi nejde do hlavy. Ja som sa o dotyky pohladenia pokúšal, ale naznačovala že nie.
@bradbuton
Ono ani časom neverím žeby to v posteli bola nejaká extra vášeň z jej strany.Keď ani pusa ešte nepadla tak to by si prosíkal o každé zblíženie...Nevyčítaj si,že si na ňu zatlačil.Chcel si predsa nejaké vysvetlenie.Dokedy sa chcela skrývať?Aj keby mala nejakú traumu,ale ani nevyzerá žeby na nej chcela popracovať.Stálo by ťa to mnoho energie a sklamaní.Buď rád,že sa to takto skončilo.
@jana_eyre_2 a ked niekomu človek povie, ze ak ma veľa plánov, treba si určiť prioritu a ísť si za tým? To je hneď mudrovanie? Ja mam pocit, ze normálna debata a rada. Nikde tam nieje, ze ma robiť to a to.
Od toho je predsa komunikácia. Ja som.nikdy nikomu slepo nepritakavala na každú vec, co si vymyslel. Slušne som povedala svoj postoj, názor. A teda nikto sa so mnou neprestal preto baviť. Aj tak si všetci urobia ako uznaju za vhodné.
@mischy00 nemám pocit že to takto autor napísal, ako to píšeš ty.. po troch mesiacoch ju nepozná, ona má asi dôvod že sa mu neotvorila a tlačil na ňu tým, že jej vravel o prioritách pritom o jej živote zrejme nič obsiahle nevie.. nevie čo zažila, nevie čo si nesie a píše o prioritách a o Tom že má s niečím problém - jednoducho takto sa niekomu pod kožu nedostáva.. ak chcem aby mi človek dôveroval, tak sa nebudem stavať do pozície poucovaca, ale budem pocuvat.. byť pri ňom.. a už vôbec by som také veci nerozoberala cez správy ale osobne, je to úplne iné ako keď ti niekto začne písať do správ "urči si priority".. ja viem tiež napísať čo si myslím, lenže je rozdiel napísať čo si myslím o rôznych témach/nazoroch a rozdiel písať o niekoho živote a myslieť si, že viem čo je pre neho lepšie.. to je to mudrovanie..
Okrem toho, možno stratila v minulosti dieťa, možno ma nejaké problémy a vie že deti mať nebude môcť a nejaký kolega jej bude pisat, že ju tlačí vek..
@jana_eyre_2 jasné , moze hocičo ale od toho je komunikácia. Ak vidím, ze niekto prejavuje viac ako len kamarátstvo , vysiela signaly ze by to rad posunul aj ďalej, tak komunikujem. A nie, netlac na mňa. Co si ma z toho kto zobrat? Keby to vysvetlila, možno by sa aj @bradbuton nemusel takto " hlupo" pýtať.
Lebo vlastne nevedel na com je a nevie to ani teraz. Toto chodenie okolo horúcej kaše by ani mňa nebavilo, a báť sa aj nieco spýtať, aby ma hneď niekto nehodil cez palubu🤦♀️.
Proste sa ho chcela zbaviť, tak to urobila.
@jana_eyre_2 jasné , moze hocičo ale od toho je komunikácia. Ak vidím, ze niekto prejavuje viac ako len kamarátstvo , vysiela signaly ze by to rad posunul aj ďalej, tak komunikujem. A nie, netlac na mňa. Co si ma z toho kto zobrat? Keby to vysvetlila, možno by sa aj @bradbuton nemusel takto " hlupo" pýtať.
Lebo vlastne nevedel na com je a nevie to ani teraz. Toto chodenie okolo horúcej kaše by ani mňa nebavilo, a báť sa aj nieco spýtať, aby ma hneď niekto nehodil cez palubu🤦♀️.
@mischy00
Trefne napísané.
@mischy00 lenže on sa nepýtal, to je rozdiel.. on vravel, čo "by mala".. ak zazila niečo naozaj traumatizujúce, tak asi to nebude len tak hocikomu, hocikedy písať.. a ak sa naozaj zaľúbil a mal záujem, tak mohol pristupovať inak a mohlo to aj inak vypáliť..
ale ok, nech je vždy len taký priamy, moje slová sú blbé a tak potom sa môžu ľudia čudovať prečo niekto o niečom nehovori len tak otvorene po pár týždňoch.. sú totiž ľudia ktorí môžu mať reálne zle zážitky a tak ti potrebujú viac času.. chcel vedieť čo môže byť za tým, tak som napísala svoj pohľad.. vklude nech si ma nevšíma nikto kto má pocit že vie lepšie..
@mischy00 lenže on sa nepýtal, to je rozdiel.. on vravel, čo "by mala".. ak zazila niečo naozaj traumatizujúce, tak asi to nebude len tak hocikomu, hocikedy písať.. a ak sa naozaj zaľúbil a mal záujem, tak mohol pristupovať inak a mohlo to aj inak vypáliť..
ale ok, nech je vždy len taký priamy, moje slová sú blbé a tak potom sa môžu ľudia čudovať prečo niekto o niečom nehovori len tak otvorene po pár týždňoch.. sú totiž ľudia ktorí môžu mať reálne zle zážitky a tak ti potrebujú viac času.. chcel vedieť čo môže byť za tým, tak som napísala svoj pohľad.. vklude nech si ma nevšíma nikto kto má pocit že vie lepšie..
@jana_eyre_2 oni sa normálne stretávali po večeroch, to nebolo len písanie. Normálne randili. Bola veselá, spontána.A hovorila mu všeličo ale ako to vidí s nimi, tak to sa nedozvedel.
Ja chápem co píšeš ale ak človek potrebuje odpovede, tak sa musí dotazovat. Možno občas nešťastne ale do hlavy nikomu nevidíme.
@jana_eyre_2 oni sa normálne stretávali po večeroch, to nebolo len písanie. Normálne randili. Bola veselá, spontána.A hovorila mu všeličo ale ako to vidí s nimi, tak to sa nedozvedel.
Ja chápem co píšeš ale ak človek potrebuje odpovede, tak sa musí dotazovat. Možno občas nešťastne ale do hlavy nikomu nevidíme.
@mischy00 no a keď sa dotazuje poucovanim tak to potom tak dopadne.. človek môže byť spontánny a veselý, ale v hĺbke si môže niesť niečo čo nepovie len tak ľahko..
Ok, zdá sa, že tam bolo kamarátstvo z jej strany a nebol tam chémia, Čo by bolo, keby som to kamarátstvo ešte nechal plynúť, sa nedozviem. Môj nátlak, možno niečo z jej strany, o čom neviem tomu všetkému dopomohli. Ona nebola moc na písanie, moc nepísala, ona bola skôr na to stretávanie. Ale keď sa žena s niekým takto kamaráti, stretáva, nešlo mi do hlavy, že to vie ukončiť zo dňa na deň iba na základe mojich pár kritických správ. A teraz sa budeme vídavať v robote, na chodbe, akože nič. Pre mňa to bude naozaj ťažké. Sľúbil som jej, že v práci nič súkromné nebudeme riešiť, čo aj dodržím. No ja to nechcem len tak všetko hodiť za hlavu. Hlavne z dôvodu, že som to asi práve ja pokazil. Niečo musím skúsiť. Určite nie teraz. Ale časom. Niekto mi tu radil kvety, ale to sa mi zdá príliš.
A keď vám žena povie, že randíte, tak randíte. Randíte s kamarátom?? Len tak? To hádam nie.
Ok, zdá sa, že tam bolo kamarátstvo z jej strany a nebol tam chémia, Čo by bolo, keby som to kamarátstvo ešte nechal plynúť, sa nedozviem. Môj nátlak, možno niečo z jej strany, o čom neviem tomu všetkému dopomohli. Ona nebola moc na písanie, moc nepísala, ona bola skôr na to stretávanie. Ale keď sa žena s niekým takto kamaráti, stretáva, nešlo mi do hlavy, že to vie ukončiť zo dňa na deň iba na základe mojich pár kritických správ. A teraz sa budeme vídavať v robote, na chodbe, akože nič. Pre mňa to bude naozaj ťažké. Sľúbil som jej, že v práci nič súkromné nebudeme riešiť, čo aj dodržím. No ja to nechcem len tak všetko hodiť za hlavu. Hlavne z dôvodu, že som to asi práve ja pokazil. Niečo musím skúsiť. Určite nie teraz. Ale časom. Niekto mi tu radil kvety, ale to sa mi zdá príliš.
@bradbuton vedela to ukončiť, lebo k tebe nič necítila. Mozno davala tomu šancu ale neprišiel ten efekt. Tak jej sa ľahšie vycuva, ako tebe. Mozno ta len ťahala za nos, robil si jej program. A možno má nespracovanu traumu, možno, možno, možno. Keby ta chcela, veci by si chcela normalne vysvetliť. Tak to robia ľudia, ktorí majú záujem jeden o druhého 🙂.
Tak nehľadaj vkuse chybu v sebe, možno aj po pol roku ,keby si všetko robil " spravne" by si sa ani k puse nedostal. Lebo by nechcela. Nie ste malé deti.
Čo ak niečo prežila, alebo má nejaký blok, niečo. A ku každému mužovi bude takáto. Každý to vlastne vzdá, lebo však ho pošle do kelu. Keď cítite, že tá žena stojí za to, neoplatí sa niečo spraviť? Samozrejme, tu už moc možností nie je. Asi iba fakt náhoda, že sa ozve alebo že sa nejako dáme do reči v práci. Samozrejme, s odstupom času. Ja som chcel vlastne vedieť váš názor na ňu a jej konanie. Moje konanie už bude v mojej réžii a ja si ponesiem následky, na základe toho, ako to budem cítiť 🙂
Čo ak niečo prežila, alebo má nejaký blok, niečo. A ku každému mužovi bude takáto. Každý to vlastne vzdá, lebo však ho pošle do kelu. Keď cítite, že tá žena stojí za to, neoplatí sa niečo spraviť? Samozrejme, tu už moc možností nie je. Asi iba fakt náhoda, že sa ozve alebo že sa nejako dáme do reči v práci. Samozrejme, s odstupom času. Ja som chcel vlastne vedieť váš názor na ňu a jej konanie. Moje konanie už bude v mojej réžii a ja si ponesiem následky, na základe toho, ako to budem cítiť 🙂
@bradbuton si zaľúbený....mas ružové okuliare. Chápem 😉😉. Na traumy su terapeuti, nie ty.
Tak skúšaj, mňa keby niekto vo svojom živote nechcel, tak to rešpektujem. Ak by zmenil názor, vie sa predsa ozvať.
@bradbuton jasne ti dala najavo svoj postoj aj to ze chce od teba pokoj. Ak bude chcieť tak sa ti ozve sama, pokiaľ ju budeš kontaktovať ty hoci aj odstupom casu budeš pôsobiť totálne vlezle a zúfalo. Zeny nemajú radi zufalcov

@bradbuton ahoj, mozno ta na nej pritahuje ta zahadnost a tajomnost, mozno aj to, ze je sama tak dlho a tiez, ze ste si povedali osobne veci.
Neviem, aky je typ, reagovala so zaujmom na tvoje osobne veci? Alebo skor preladila hovor na reci o sebe? Poznam take zeny, co sa tvaria tajomne, nedobytne, ale chcu sa len vyrozpravat a hladaju ludske pochopenie. Nemaju blizke kamaratky, lebo po case kazdej kamaratke zacne prekazat, ze ta zena toci len o sebe. Nemaju ani chapajucich rodicov, ci surodencov. Neviem, mne sa pri tom opise vynoril tento typ zeny.
@janetinka27 normalne... si akokeby trafila. Rozpravala hlavne o sebe, akokeby ju nezaujimalo moc, co vravim. Mal som taky pocit. Jej kamaratky nepoznam. Ale ked sme sa bavili o muzoch, pisala, ze ma niekolko dobrych priatelov. Co sa tyka rodicov, rozpravala o nich v dobrom. Ona je v podstate v takom mode, ze sice ma byt, kde byva, ale na vikendy stale chodi na dom k rodicom...