Prečo si priateľ stále robí zo mňa srandu?
Dobrí den mam problém a partnerom furt si zo mna robi srandu ah minule som spravila romantiku ležala som na posteli v sexy prádle aj s statwars mečom ako to mal kedysi rad a on ma uplne vysmial ze som retardovana a všade to porozprával aj mojej mame a teraz sa hanbim. Myslim si ze ma inú lebo ma aj tak volá ze broskyňa a mne sa to nepaci a neviem ci ma vôbec lubi. Poraďte mi prosim co mam robiť uz som rozmýšľala aj upiecť puncove rezy lebo tie ma najradsej ale aj to ma vysmial ze keď to budem jest sa nevojdem do plaviek a dobre vie ze nemam rada vodu. Dakujem za odpovede. S pozdravom Ingrida
Co mas robit???Nic,trpiet dalej nech ta riadne ponizuje a nech to hovori kazdemu koho stretne aku ma priatelku.Sa k sebe super hodite.
Ale teraz vazne rozid sa s nim a to co najskor ak sa mas trosicku rada a pre svoje dusevne zdravie sa s nim rozides.
A uz aj tvojej mame by malo byt jasne,ze tvoj priatel je debil.
Mna by ale aj zaujimalo kolko mate rokov???
Ešte by som skúsila tanec s lopúchom počas splnu . Treba predtým vypiť presne 30 kvapiek rannej rosy s výluhom z paroha jednorožca.
Co mas robit? Tak ked nie puncove rezy, mozno cheesecake?
Čo s takým?
Po tom, čo povyvádzal, už by nemal byť ani v priateľoch na FB, nie to ešte partner či snúbenec.
Dievča, maj hrdosť a pošli ho do preč.
@ingridka45 a ty sa nehanbíš teraz to tu písať? váš vek odhadujem tak na 16-17👀👁️👀
@ingridka45 Toto nie je robenie si srandy, ale zhadzovanie. Srandu si zo seba robime my s mojim muzom a je to o tom, ze obidvom to pripada vtipne a spolu sa zasmejeme.
Čím viac vás on odmieta, tým viac vy premýšľate, čo ďalšie pre neho urobiť (napríklad upiecť tie punčové rezy), aby ste si zaslúžili jeho lásku alebo zmenili jeho náladu. Tento vzorec vás stavia do pozície človeka, ktorý prosí o omrvinky pozornosti, zatiaľ čo druhá strana si o vás „utiera topánky“. Problém je v tom, ako dovoľujete, aby s vami bolo zaobchádzané. Keď niekto prekročí hranicu a vy ho namiesto vyvodenia dôsledkov odmeníte koláčom, dávate mu signál, že jeho správanie je v poriadku a vy znesiete ešte viac. Hanba, ktorú teraz cítite, nepatrí vám – patrí jemu za to, ako hrubo sa zachoval. Vráťte tú hanbu jemu. Keď vás nabudúce nazve menom, ktoré sa vám nepáči, alebo vás vysmeje, neobhajujte sa, nebuďte ticho a neodchádzajte piecť. Pokojným, ale chladným hlasom povedzte: „tento spôsob komunikácie so mnou končí, už to nebudem tolerovať“. A odíďte z miestnosti. Musíte začať chrániť samu seba, pretože váš partner to za vás neurobí. Všímajte si, ako sa cítite vy v jeho prítomnosti. Cítite sa prijatá, rešpektovaná a v bezpečí? Alebo sa čoraz častejšie prispôsobujete, aby ste sa vyhli ďalšiemu výsmechu? Ak by vám vaša najlepšia kamarátka opísala presne takýto vzťah, odporučili by ste jej piecť ďalšie koláče, aby si získala partnerovu náklonnosť alebo by ste sa jej spýtali, prečo zostáva tam, kde sa cíti zosmiešňovaná? Niekedy sa ľudia tak sústredia na otázku: „Ľúbi ma?“ že zabudnú na dôležitejšiu otázku: „Je spôsob, akým sa ku mne správa, pre mňa prijateľný?“ To sú dve rozdielne veci.
vykašli sa na somára. Takto sa milujúci muž k svojej partnerke nespráva.
Ahoj. To, čo opisuješ, je od tvojho partnera veľmi neúctivé a zraňujúce. Vo vzťahu by si sa mala cítiť bezpečne a rešpektovaná, nie ponižovaná.
Tu je priamy pohľad na tvoju situáciu a kroky, ktoré môžeš podniknúť:
1. Prekročenie hraníc (Červené vlajky)
Zosmiešnenie intímnosti: To, že si si pripravila prekvapenie (spojenie sexy prádla a Star Wars bolo mimochodom kreatívne a odvážne), si zaslúžilo ocenenie, nie urážky.
Zrada dôvery: Vytiahnuť intímnu vec zo spálne a hovoriť o nej cudzím ľuďom – a dokonca tvojej mame – je hrubé porušenie dôvery.
Nerešpektovanie partnera: Ak ťa volá menom, ktoré sa ti nepáči, a komentuje tvoju postavu (narážky na plavky), zámerne ignoruje tvoje pocity.
2. Čo robiť?
Nepeč mu punčové rezy. Momentálne sa snažíš "zaslúžiť" si jeho lásku a pozornosť cez ústupky, čo nefunguje. On uvidí len to, že ťa môže ponížiť a ty mu aj tak upečieš koláč.
Nastav si tvrdú hranicu: Povedz mu jasne a bez emócií: "Neprajem si, aby si ma volal broskyňa, neprajem si, aby si komentoval moju váhu, a už nikdy nehovor nikomu o našom intímnom živote." Sleduj jeho reakciu. Ak sa začne vyhovárať, že "to bol len vtip" alebo že si "precitlivená" (tzv. gaslighting), neberie ťa vážne.
Porozprávaj sa s mamou: Ak ti je to nepríjemné, uveď veci na pravú mieru. Povedz mu, že ťa jeho reakcia zranila a že od neho nebolo fér vyťahovať vaše súkromie.
3. Otázka vernosti a lásky
To, či má inú, sa bez dôkazov nedá stopercentne potvrdiť, ale dôležitejšie je niečo iné: Človek, ktorý ťa ľúbi, ťa zámerne neponižuje pred ostatnými a nezhadzuje tvoje sebavedomie.
Ak ťa partner nerešpektuje a odmieta zmeniť svoje správanie, mala by si zvážiť, či má zmysel v takomto vzťahu zostávať. Zaslúžiš si niekoho, kto tvoju snahu ocení, nie niekoho, pred kým sa musíš hanbiť.

@ingridka45 keď sa k tebe opakovane správa ako debil tak sa jedine rozísť. Jedna vec je sranda a druhá vec jasná neúcta. My si teda tiež vravíme, že sme retardovaní ale keby to tomu druhému vadí tak to nehovoríme. Jasne si mu povedala, že ti to nepríde vtipné a uráža ťa to? A inak prepáč, ale teraz mám stále pred očami ženu v sexy spodnom prádle ako leží na posteli a drží svetelný meč😂 si mi urobila náladu. Musím to vyskúšať, obaja milujeme star wars