Prečo sú dôchodcovia s majetkami považovaní za chudákov?
Uvedomujem si, ze na Slovensku su dochodcovia skupina obyvatelstva najviac ohrozena chudobou. Dochodok maju par stoviek eur, nemaju sa nad pomery. Avsak vacsina tychto dochodcov vlastni nehnutelnosti. Dom/Byt, chalupa, pozemky... niektori dochodcovia maju majetky v statisicoch eur. Ak by to predali, mohli by si zit nad pomery. Moji stari rodicia byvaju v trojpodlaznom dome v hodnote 400 tisic eur, maju aj chalupu, ale byvaju len v 2 izbach, aby sa zbytocne nevykurovalo...ak by to predali, mali by aj na dovolenky, aj na slusne dozitie...namiesto toho len pocitaju kazde euro... takych dochodcov je na SR velmi vela...preco sa teda pozera na dochodcov ako na chudakov, ak hodnota ich majetku je ovela vyssia ako u mladych ludi? Vsetci ti mladi ludia ktori ich lutuju maju velakrat dlhy, pricom dochodcovia su statisice v pluse. Ceny nehnutelnosti su neunosne, mladi ludia si to castokrat nemozu dovolit, no dochodcovia, ktori maju majetky v statisicoch eur su vlastne chudaci? Nejako mi to nevychadza...co si o tom myslite?
@zalka Vies co, presny prehlad nemam, krstna bola s onkodg v Luckach, na A a plne na ZP, pravdou je, ze 3 r spat.
@mamina7070 stačí použiť Google . Viesta ta to naučí, keď nevieš 👌
@ibatanecnica hm... vstupy šli hore, strava , mzdy zamestnancov kúpelov ... a ZP platí rovnakú sumu už hádam 15 rokov :D takže nereálne aby to bolo zadarmo. Prvý krát kamoš platil za A v roku 2022 .. ale je darca krvi, takže kúpele to zohladnili a mal zlavu. No niečo platiť musel.
Nečudujem sa ... ako samoplatca by som si nedovolila kúpele, som rátala, že tri týždne v kúpeloch ako samoplatca by mi vyšlo na 3t kuba dovolenka :D za tie isté peniaze .. ale rátala som pred covidom ... 🙂
@drahomirrra A je stále plne hradené. Len dámy tu ti akosi " nevedia"
@lienka.7 a z ktoreho roku to je ?
@ibatanecnica 2000 pred nl.👌
@drahomirrra ja ten prehľad mám, https://www.kupele-lucky.sk/user-files/SK_Pacie... skús pozrieť https://www.kupele-lucky.sk/pobyty/pobyty-cez-z...
@lienka.7 zaujimave ze damy a ich okolie ma inu skusenost
A este stale neviemz ktoreho roku to je kedze tento rok nemal nikto z mojich zmanych kto mal A zadarmo a ani o ake kupele sa jedna. Odfotit a zavesit sem mozem hocico a ako som uz pisala nie kazdy ma Acko. Ale ty vytrhavas len to co sa ti.hodi
@lienka.7 veľmi sa mýliš ... https://www.kupele-teplice.sk/fileadmin/templat... čítaj https://www.kupele-teplice.sk/pobyty/zdravotne_....
@zalka prosim ta ona a mylit sa? Este aj toto ti vyvrati nejakou teoriou
@zalka to zbytocne hovoris niekomu kto o tom nevie nic.
@ibatanecnica ved môže skúsiť požiadať o kúpele, či bude platiť len toľko koľko vycapila v príspevku ... alebo ostane v prdeli z cien čo sú v kúpeloch teraz. Je to už jej vec, viac sa k tomu vyjadrovať nebudem. Zbytočne. Len na rozvírenie vášni, čo všetko majú dôchodcovia zadarmo na iné to neslúži ... 🙂
@zalka ja sa idem venovat uzitocnym veciam a nie presviedcat niekoho kto o tom nic netusi aka je pravda. Aj tak si pojde svoje. Pekny vecer
@zalka pozri, nemám náladu sa tu s vami "mudrymi" dohadovať. Tento rok v lete nič neplatila, okrem príplatku, ze chcela 1tku izbu.
Okrem iných si ešte treba zistiť aj podmienky pre dôchodcov, ktorí majú rôzne poplatky poodpustane. Predpokladam, ze ty dôchodca nie si, takže platis aj mimo, co si kúpele stanovia. Dokonca v niektorých prípadoch nemusia dochodcovia platiť ani pobytovu daň. Ako aj ďalšie skupiny vymedzené v zákone. Ale to vy predsa všetko viete👌
@lienka.7 áno neplatí ten čo poberá dávky v hmotnej núdzi. A to je naozaj mizivé percento ludí, čo toto majú. A dalšia vec, v top sezone, to si kúpele vedia vypýtať dosť vysoké pálky oveľa vyššie ako mimo sezonu.
Ale áno ty vieš, lebo len z počutia. Ja viem, lebo som reálne do kúpelov aj chodila, dokonca aj moja mama, a pár známych v dôchodkovom veku a na starobnom dôchodku.
@kamatopo hm... ale to nie je možné, ak nešla ako samoplatca... sa mi marí, https://podpora.financnasprava.sk/021988-Príspe... lebo ak by to umožnili tak by to bola riadna úspora.
škoda, pekná téma to bola. Ste tomu včera dali.
Sledujem túto diskusiu od jej založenia, zaujala najmä výmena názorov žien, ktoré paradoxne evidujem viac aj v iných diskusiách a s nimi zvyčajne aj súhlasím vo väčšine prípadov (viesta, h2, lienka a drahomira 🙂 . A sranda je, že súhlasím s vami aj teraz, lebo si myslím, že každá máte v niečom pravdu.. Neviem, na ktorú stranu sa pridať. Všetky máte v niečom pravdu. Ale dnes ráno som opäť otvorila noviny, a nejak ma to už naozaj úprimne veľmi začína s prepáčením srať. Ja makám ako blbec, jeden a polročné dieťa sme dali do jaslí a išla som späť pracovať (OK, to som aj CHCELA), zodpovedne vopred a včas obieham dlhé mesiace osobne banky, radím sa s finančným poradcom, riešim svoje úverové riziko, aby som sa o rok dozvedela, že (pravdepodobne!) zafinancujem hypotéku iným, aj takým, ktorí na to srali. Mňa tá super pomoc síce obíde, ale za to ju môžem zaplatiť iným. Aj zadarmo vlaky. Aj dôchodky. Aj predĺžené rodičáky za častý sopeľ. Aj invalidné dôchodky pre tých, ktorí pritom v pohode pracujú ďalej, dokonca aj chodia do zahraničia opatrovať iných. Aha, a atomovky, ďakujeme aj za ne. V Košiciach odhadujú cca 50 000 neplatičov odpadu, či daní. Máme 22 mestských častí. Nám tieto platby zvýšili minulý rok, a idú opäť, a i tak to nevykrývajú, mesto padá a je v krízovom režime. Vždy, všade sa nájdu vychcanci a zneužívači, a kým sa nezmení celkové rozmýšľanie nás, celej spoločnosti, tak to lepšie nebude. Na toto zvykne hovoriť môj otec cynicky, že vraj slušné Slovensko... nech každý začne od seba. Za mňa ešte toľko, že naozaj nechápem, ako a z čoho ten systém ešte ako tak funguje. Fakt vážne, nech posledný zhasne.
@oblecenie99 ta pomoc pri hypotekach zarazila aj mna. Alebo ani neviem ci zarazila, lebo nejaku podobnu chu-jadu, ked sa zodpovednym vezme, nezodpovednym prida som cakala, len som cakala aku to bude mat podobu. Ti co brali hypoteky pred 20 - 30 rokmi, s 12% urokom, tym nikto nepomahal, museli si poradit sami.
@oblecenie99 presne sme sa o tom včera bavili. Ja ťahám nadčasy kedy sa dá, aby som si mohla čím skôr svoju hypo na pomerne malý byt z jedného pomerne nízkeho platu čím skôr vysplácať a zostala mi v čase skončenia fixu čo najmenšia suma, ideálne 0 a kope iným, napríklad aj rodinám so 4000 príjmom, ktoré by reálne so zvýšenou splátkou nemali žiadny problém, sa budem skladať na príspevok. Fakt super vymyslené a spravodlivé.
Veru, bol to ich predvolebny tah/okrem inych, tak to museli aj splnit. Nesuhlasim ani ja! Pritom su jasne info, ze nic hrozne sa nedeje, ludia splacaju, ved kto uz by nesplacal strechu nad hlavou.. ale mame socialny stat.
@la_dolce_vita Tak vieš, keď niekto vzal 400k na dva byty v Bratiske, ktoré prenajíma a nadvihli mu platby, tak chudák nemá.....😉
@drahomirrra na investicne byty by to nemalo byt, asponze tak...
@drahomirrra zlatko, je to len na 1 byt, na ten kde mas TP a bývaš. Na zvyšných 9, ktoré prenajimas nič nedostaneš. To len ze netreba závidieť zase všetko nám v tej zlej BA 😉😘 a max. 150€ ešte.
@oblecenie99 ja kvôli mojmu duševnému zdraviu som prečítala posledný článok o politike,ktorý pridala viesta. Znechutená som bola z výsledkov volieb,teraz som znechutená ešte viac a obávam sa že budem ochvilku uz uplne. Ilúzie o tejto vláde som nemala žiadne,ale čo si dovoľujú je už úplný nonsens. Prispievame na kadejaké balicky na všetko možné aj nemozne. A hlavne príspevajme najviac tým čo naťahujú ruky aj tu je to krásne vidieť. Dostanem taký,onaky,makový,takovy príspevok? Mám naň nárok? Ako docieliť najvyšší rodicak či materskú či čo do pekla. Pandemicky ? Uuuh super keby sa dalo sedia na ňom dodnes. Nevadí,že niektorí pracujúci ledva vyžijú. Hlavne že neprajucuji majú možno viac eur ako ti pracujúci. O áno a teraz sa skladajme na hypotéky veď čo ? Prečo by nie 🤮🤮🤮 strašne som znechutená.

@ibatanecnica nech sa paci, ty blud jeden . Jaj, ci som zabudla, ty si to ✈, vsak?