icon

Prečo sú ľudia v obchode arogantní?

27. sep 2024

Prečo? Poviem Vam čo sa mi stalo v obchode, (ale nestretávam sa s tým iba v obchode) lebo mi to hlava neberie.

Som pracujúca žena, čiže klasicky od 8-9 v práci do 4tej. Každý z nás potrebuje ísť na nákup. Tu hneď na úvod poviem, že nikdy sa mi takéto spravanie nestalo v Lidli, vždy iba v Kauflande (celý tento moj príspevok je o Kauflande).

Keď som mala voľno v práci, tak som automaticky robila nákup ráno, aby som mohla variť. Nemám rada štvrtky, keďže vtedy je najviac ľudí, tak väčšinou chodím v iný deň. Bolo to asi pred dvoma týždňami v piatok, keď som ráno prišla do Kauflandu a nemali niečo zo zeleniny čo mali mať v zľave..lebo to som chcela variť (nemali to vôbec vyložene, ani cenovka nebola). Opýtala som sa predavačky, či to majú. Pani na mňa vyletela, že čo od nej chcem, že akcia bola od štvrtku a to sa už vypredalo, že som mala prísť včera ráno. Podotýkam bol piatok. Ja chápem, že možno mala zlý deň, ale prečo mi nemohla normalne povedať, že to už nemajú v kľude?... ach.. strašne ma to vtedy nahnevalo.

Bol pokoj od vtedy, nič také nezvyčajné sa mi nestalo. No dnes som bola o 11 pred obedom v Kauflande, že snaď sa to už trochu vypratalo a nebude veľa ľudí. Keď som videla, že už ani vozíky nie su tak som si povedala, že no nejak to zvládnem. Len aby ste vedeli, mne nerobí problém ísť do obchodu hocikedy, ale keby ľudia neboli takí zlí. Vošla som teda tam a zamierila
som rovno k salámam a natierkam. Postavila som sa samozrejme do radu, bol až pri pečive, ale keďže som mala čas, tak ma to ani netrápilo. Čakám, čakám a zrazu sa začal tvoriť druhý rad, lebo staršie panie nebudú čakať pri syroch keď idu po šunku. Tak ja načo potom v rade slušne čakám? Povedala som si, že sa neozvem , veď nebudem robiť drámu ale načo sa ľudia prebehujú? Veď vidia, že ľudia tam stoja v rade na aj salamu aj syr. Veď neviem preskočiť ľudí. Úplna arogancia. Po asi 10 minútach, keď som z toho radu odišla, chcela som ísť ku pareným buchtám. Samozrejme sa nedalo ani prejsť ani nič, lebo ľudia s košikami sa rozprávaju na strede cestičky. Keď som povedala, že " s dovolením", zhučali na mňa či nemám dosť miesta. Jasne, že som neprešla, išla som dookola. Ani ich to nehlo sa postaviť aspoň na bok. A to ani nespomínam, že ľudia majú kade tade postavané voziky v strede, čo sa ani bez kosíka neda prejsť. Lebo ich nedajú na kraj ale do stredu cesty. No konečne som sa dostala k tým chladničkam, samozrejme aj tam plnka ale našla som si miesto a pozerala som tie buchty, aké majú plnky. Čiže som bola v tej chladničke, ktoré majú presklenné dvere.. otvorila som dvere na chladničke, išla som zobrať do ruky buchty, ktoré som si vyhliadla cez sklo a pani do mna šťucha, že mam ist na bok, lebo si ide zobrat dačo z chladnicky. Normálne ma z tamaď vyhodila, že ona ide prvá. Už vo mne všetko vrelo a ponahľala som sa rýchlo domov aby som z toho blázinca odišla.

Otrasné správanie niektorých ľudí. Veď keď vidím, že niekto berie z chladničky veci , tak asi počkám a pôjdem po ňom.

Zažívate to aj vy? Ako sa voči takému správaniu obrniť? Strašne mám nervy ako ľudia su arogantní.

Strana
z3
petulda333
27. sep 2024

@ahhola ani mobil jej nevytrhol,vypadol jej. Takze ta jej vypoved je proste klamstvo

hiro
27. sep 2024

@petulda333 Ona nezomrela na to že ju zbil - však je správa od doktorov aké mala rôzne poranenia a modriny. Ale že jej prasklo srdce od rozrušenia. Tak či tak jedno čo ako bolo, tá jeho obhajoba že si zranenia spôsobila sama je znakom jeho arogancie a dá sa predpokladať že táto jeho vlastnosť to celé spôsobila.

vroni
27. sep 2024

@ahhola, sorry, ale tá ženska definitívne vyliezla z auta. To nepopiera vôbec nikto, ani jej dcéra. Keď teba niekto začne prenasledovať a vyvreskovat po tebe, prípadne ti párkrát treskne po kapote, tak ty vystupis, lebo on s tebou určite chce preberať teórie barucha spinozu a za jazdy sa to neda? Na vystúpenie z auta máš len dva dôvody (netuším, ktorý z nich mala tá pani): alebo si ešte agresívnejšia ako tvoj prenasledovateľ alebo si horúci kandidát na darwinovu cenu. Ani jedno nie je prísľubom dlhého života a huba na voľnobeh je tvoj úplne najmenší problém.

hankab
27. sep 2024

1.ludia su otravni. Netvrdim, ze je hriech sa nieco opytat. No ta pani predavacka sa tam ide casto roztrhat, navlaci sa s tymi tazkymi bednickami/krabicami a do toho sa jej 15 ludi za minutu pyta: “toto mate? Kde to najdem? Tie slivky v akcii ako to ze nemate? V letaku som videl xy, prinediete mi zo skladu”? Ja by som tych ludi na jej mieste vrazdila, preto taku pracu nemozem robit.
2. Kosiky natlcene v strede ulicky nelutostne odtlacam nabok. Ked je niekto hlupy a nevie si uvedomit, ze tam s tou kopou zeleza brani ostatnym prejst, tak ho odsuvam kludne aj ked sa toho kosika drzi a tvari sa, ze je v inom vesmire.
3. Pulty zdaleka obchadzam. Radsej si tu sunku kupim balenu, aj ked drahsiu o 40 centov. Necham dochodcov, ktori maju cely den stat v rade (aj tak da drzo predbiehaju) aby si to tam odstali.
4. Najradsej tam chodim s nakupnou taskou a hadzem veci do nej, pokial vyslovene nejdem na predvianocny nakup. Nezavadzia kosik, lahko sa vyhybam spomalenym ludom a mam nakupene za 10 minut.

A hlavne, treba sa ozvat ked sa ludia spravaju ako telata. Otvorit usta, povedat im pekne nahlas “S DOVOLENIM” a ist. Inak ta to bude vytacat zakazdym, ked tam vojdes.

petulda333
27. sep 2024

@hiro no,kazdy by sa branil pred sudom. Vidime to denne,resp casto pri takychto udalostiach. Len mne su divne veci okolo toho. Jej dcera klame,to dokazali vypovede svedkov,plus na mieste odmietla ist na osetrenie. Netvrdim,ze on je bez viny,len nemam rada taketo veci. Trest si zasluzi,o tom niet pochyb.

hiro
27. sep 2024

@petulda333 Dobre to chápem? Takže jeho klamstvo je bránenie sa a jej klamstvo je klamstvo?

petulda333
27. sep 2024

@hiro to kde pisem? Ja netvrdim,ze on hovori pravdu,ale ze to je pri tychto udalostiach bezne,ze sa ludia takto brania. Ona klame a teda dost. Ked som prvykrat zachytila tento pripad,tak mi hned napadlo,ze je to bezcharakterne agresivne hovado. No ked som si hladala info,uz mi to tak neprislo. Ona tvrdi,ze ich napadol len tak,po blbej pripomienke,ale svedkovia to videli inak. Oni zastavili priecne cez cestu,akoby sa mu chceli postavit do cesty,vystupili z auta a zautocili na neho. Takze ano,ona klame. Jeho reakcia spravne rozhodne nebola a trest si zasluzi

hiro
27. sep 2024

@petulda333 Nehovoríš ani že klame. Fakt je ten že po tej poznámke ich on pár ulíc prenasledoval. Možno by za nimi išiel až domov a zbil ich tam a toho sa báli že už aj bude vedieť kde bývajú, preto mu zablokovali cestu že nech ich nechá na pokoji.

petulda333
27. sep 2024

@hiro nemyslim si,ze to tak bolo,kedze na neho vybehli a zautocili ako prve.

hiro
27. sep 2024

@petulda333 Ako? Veď to je na kamerách ako ich prenasledoval. Až keď ich dohonil o tých niekoľko ulíc ďalej a začal biť tak to bolo kde kamery neboli.

petulda333
27. sep 2024

@hiro on ich nezacal bit! Si blby? 2svedkovia to potvrdili

hiro
27. sep 2024

@petulda333 O tom sa dá polemizovať či ich nepodplatil 😉 Ako píšeš mohol použiť všetky prostriedky...
Či kto prvý koho chytil za tričko sa ešte dlho budú dohadovať. Staršia bola dosť zbitá. Jedine že by sa sama ako on tvrdí...

petulda333
27. sep 2024

@hiro jasne,stihol ich podplatit. Preboha 🤦

hiro
27. sep 2024

@petulda333 Fakt veríš tomu že chcel len prehodiť vľúdne slovo a preto nechal rodinu tak ďaleko a trielil za nimi? Alebo preto že si to išiel riešiť ručne stručne?

petulda333
27. sep 2024

@hiro a ty fakt veris tomu,ze oni len utrusili poznamku,ze tam by s detmi nesli? Jeho zena tvrdi,ze predtym oni autom ,,suchli,, jedno z deti. Kto vie kde je pravda,ale toto by mi davalo vacsi zmysel. Sama by som za takym soferom sla

vroni
27. sep 2024

@hiro, zrejme nie. Konanie toho pána je jasné, išiel si to vybaviť rucne-strucne. Ale čo viedlo tie dve nádhery k tomu, že namiesto zavretia sa v aute a dupnuti na plyn mu ešte skrížili cestu a jedna zostala sedieť s otvoreným oknom a druhá sa trepala von a išla s ním riešiť svetový mier? Že by jedna vyskratovala, dobre, stresová situácia, reakcia od veci, ale obe rovnako debilne a naraz? Toto skôr vyzerá, že sa jeden blbec zrazil s dalsim(i)

petulda333
27. sep 2024

@vroni ako vravis,boli v aute,naco zastavili? Preco sa nezamkli a nesli prec? Ako vravim,chybu urobil a velku,ale oni take nevinne tiez neboli

0silvia0
27. sep 2024

@vroni preco tie dve zeny nazyvas "nadhery"?

hiro
27. sep 2024

Nuž uvidíme. Raz sa mi stalo že ma jeden na aute skoro na cykloprechode zrazil. Ale čo, stáva sa. A nevedel som že ma začal prenasledovať a na ďalšom kruháči s rovnakým prechodom rovno vletel do mňa. Skoro ma prehodilo cez riaditká ako som zabrzdil. Ešte že mám reflexy na desatinu sekundy. Som vedel že to bude nejaký agresor a som to striol rýchlo tak aby už za mnou nemohol ísť. Ja nie som fanúšikom mlátenia.

vroni
27. sep 2024

@0silvia0, dve absolútne nelogicky konajuce ženy by som inak nazvala hlupane, ale vzhľadom na to, že jedna z nich na to doplatila životom, by mi to pripadalo nevhodne. A že to bola miss s matkou, predpokladám, že nádhery je celkom popisné. 🤷🏼‍♀️ Možno zľahka neúctivé.

Strana
z3