icon

Prečo sú ľudia v obchode arogantní?

27. sep 2024

Prečo? Poviem Vam čo sa mi stalo v obchode, (ale nestretávam sa s tým iba v obchode) lebo mi to hlava neberie.

Som pracujúca žena, čiže klasicky od 8-9 v práci do 4tej. Každý z nás potrebuje ísť na nákup. Tu hneď na úvod poviem, že nikdy sa mi takéto spravanie nestalo v Lidli, vždy iba v Kauflande (celý tento moj príspevok je o Kauflande).

Keď som mala voľno v práci, tak som automaticky robila nákup ráno, aby som mohla variť. Nemám rada štvrtky, keďže vtedy je najviac ľudí, tak väčšinou chodím v iný deň. Bolo to asi pred dvoma týždňami v piatok, keď som ráno prišla do Kauflandu a nemali niečo zo zeleniny čo mali mať v zľave..lebo to som chcela variť (nemali to vôbec vyložene, ani cenovka nebola). Opýtala som sa predavačky, či to majú. Pani na mňa vyletela, že čo od nej chcem, že akcia bola od štvrtku a to sa už vypredalo, že som mala prísť včera ráno. Podotýkam bol piatok. Ja chápem, že možno mala zlý deň, ale prečo mi nemohla normalne povedať, že to už nemajú v kľude?... ach.. strašne ma to vtedy nahnevalo.

Bol pokoj od vtedy, nič také nezvyčajné sa mi nestalo. No dnes som bola o 11 pred obedom v Kauflande, že snaď sa to už trochu vypratalo a nebude veľa ľudí. Keď som videla, že už ani vozíky nie su tak som si povedala, že no nejak to zvládnem. Len aby ste vedeli, mne nerobí problém ísť do obchodu hocikedy, ale keby ľudia neboli takí zlí. Vošla som teda tam a zamierila
som rovno k salámam a natierkam. Postavila som sa samozrejme do radu, bol až pri pečive, ale keďže som mala čas, tak ma to ani netrápilo. Čakám, čakám a zrazu sa začal tvoriť druhý rad, lebo staršie panie nebudú čakať pri syroch keď idu po šunku. Tak ja načo potom v rade slušne čakám? Povedala som si, že sa neozvem , veď nebudem robiť drámu ale načo sa ľudia prebehujú? Veď vidia, že ľudia tam stoja v rade na aj salamu aj syr. Veď neviem preskočiť ľudí. Úplna arogancia. Po asi 10 minútach, keď som z toho radu odišla, chcela som ísť ku pareným buchtám. Samozrejme sa nedalo ani prejsť ani nič, lebo ľudia s košikami sa rozprávaju na strede cestičky. Keď som povedala, že " s dovolením", zhučali na mňa či nemám dosť miesta. Jasne, že som neprešla, išla som dookola. Ani ich to nehlo sa postaviť aspoň na bok. A to ani nespomínam, že ľudia majú kade tade postavané voziky v strede, čo sa ani bez kosíka neda prejsť. Lebo ich nedajú na kraj ale do stredu cesty. No konečne som sa dostala k tým chladničkam, samozrejme aj tam plnka ale našla som si miesto a pozerala som tie buchty, aké majú plnky. Čiže som bola v tej chladničke, ktoré majú presklenné dvere.. otvorila som dvere na chladničke, išla som zobrať do ruky buchty, ktoré som si vyhliadla cez sklo a pani do mna šťucha, že mam ist na bok, lebo si ide zobrat dačo z chladnicky. Normálne ma z tamaď vyhodila, že ona ide prvá. Už vo mne všetko vrelo a ponahľala som sa rýchlo domov aby som z toho blázinca odišla.

Otrasné správanie niektorých ľudí. Veď keď vidím, že niekto berie z chladničky veci , tak asi počkám a pôjdem po ňom.

Zažívate to aj vy? Ako sa voči takému správaniu obrniť? Strašne mám nervy ako ľudia su arogantní.

janababana
27. sep 2024

@ahhola v nasej lokalite odvazaju plasty len 1x do mesiaca z rodinnych domov. Asi sa jej nevratne obaly nechce zbierat tak to dava tam, kam maju psickari odhadzovat hovienka po psikoch, to ma iba 10 krokov od domu 🫣

petulda333
27. sep 2024

@ahhola noo ten pripad nebol taky jednoduchy ako pises. Ja som citala clanok kde sa vyjadrovali svedkovia a bolo to trochu inak.

la_dolce_vita
27. sep 2024

Autorka, celkom ta chapem, ale ver, ze moze byt aj horsie. U nas je tento retazec plny sociek, usmudlanych spoluobcanov, smradlavych, idu cele skupiny a cely obchod patri len im. Preplnene kose tovarom, vonku cakaju na taxik, ich deti zobru, tlacenica pri automatoch na flase... Ked si pecivo naberaju spinavymi paprcami, to sa cloveku robi az nevolno. Pri samoobluznych kasach mame zabrany ktovie preco... ach jaaj. Priznavam, ze vtedy sa pristihnem, ze mam rasisticke myslienky. Toto treba zazit pre pochopenie :((

marca12
27. sep 2024

Presnw pre toto sa kauflandu oblukom vyhybam a nechodim tam. Mne je zle uz len pri vstupe,ja ten obchod nemam vobec rada,necitim sa tam dobre. Co je skoda,lebo zeleninu tam mavali dobru. Ale odmietam tam chodit. Za mna najhorsi obchod snad aj horsi ako lidl

petulda333
27. sep 2024

@la_dolce_vita normalne som kukla,ze odkial si. Akoby si pisala o nasom Kauflande. A zabrany. Manka aj 100 000 a aj viac

la_dolce_vita
27. sep 2024

@petulda333 som z Popradu a Kaufland je hned pri stanici, turisti musia zazit šok.. :((

vroni
27. sep 2024

@ahhola, zrážka s psychopatom môže dopadnúť zle aj keď si ticho. A medzi cyklistami je psychopatov hodne.

earlgrey
27. sep 2024

Úplne bežné v Kauflande. U nás to isté, najviac sa takto správajú dôchodcovia - áno, aj moja skoro 80 ročná mama, ona tiež nebude čakať v rade a vopchá sa dopredu...ale keď je sama, nech si robí, čo chce ale pokiaľ je v obchode so mnou, tak ja ju sama hlasno upozorním, aby sa nepredbiehala ale pekne sa postavila tam, kde stáť má.. pozrie na mňa ale poslúchne 😁 a áno, upozorním hneď aj dôchodcov.. aj hocikoho...nie som konfliktný typ a ani sa nehádam, ale ozvať sa ozvem a ak sú hnusní a arogantní, tak som hnusná a arogantná aj ja...ale niektorí sa aj ospravedlnia...

earlgrey
27. sep 2024

@la_dolce_vita u nás sa toto deje v Tescu a preto tam ani nechodím...

stanulienkat
27. sep 2024

@martinmmartin sila. Realny socializmus v praxi. Paradne video. Ten spomienkovy optimizmus je silny. Ako bolo dobre, vsetkeho sme mali dostatok, nic nechybalo v obchodoch, ludia boli k sebe mili a podobne kecy...

vroni
27. sep 2024

@ahhola, inak som kukla, ta ženská nezomrela kvôli tomu, že nedržala hubu ale preto, lebo vedome a naschvál išla do rany agresívnemu hovadu. Ti je trochen iná kategória.

petulda333
27. sep 2024

@la_dolce_vita ja z michaloviec,tiez pri stanici 🙆
@vroni skus si precitat viac,kto sa tam ako spraval

miskakyska
27. sep 2024

@la_dolce_vita tam mávate bežne?..no s pánom bohom🥺ja, že vždy len blbo natrafíme, keď ideme z Tatier...obdivujem zamestnancov, zlaté nervy musia mať..to by som nedala😳

april171
27. sep 2024

A aki by asi mali byť ľudia, keď si volia arogantné klamarske hovada. Rovný rovného si hľadá.

jaass
27. sep 2024

Autorka upokoj sa 🤣 tu sa zbytočne znervoznujes za prvé a za druhe, niekedy je aj dobre sa ozvať 🤔 lebo my tu nič nevyriešime. A neviem, kde ty chodíš po obchodoch, nejaké zvláštne správanie majú tí ľudia kde chodíš 😅🤷‍♀️ zaujímavé, že mne sa take ešte nikdy nestalo, aby boli košíky po strede obchodu alebo aby na mna niekto drzo odvrkol. 🤷‍♀️ a prestaň sa zlostiť, keď riešiš take sprostosti, tak ako by si riešila ťažké životne problémy????

petulda333
27. sep 2024

K tomu incidentu s cyklistom

la_dolce_vita
27. sep 2024

@miskakyska bohuzial stale, najhorsie po vyplate davok. Su v hojnom pocte aj v meste, v obchodnom centre, v podstate vsade. Ja som sa tu pred rokmi pristahovala, vtedy to tak hrozne zdaleka nebolo. Teraz cele tlupy najma mladych vsade.. Rozmyslam casto, co bude po dalsich x rokoch a zvazujem odchod, hoci inak je tu krasne pod Tatrami :(

autor
27. sep 2024

@pohodacka03 moze byt.. lebo chodim do galerky v KE .. to mam najblizsie 😀

petronelag
27. sep 2024

Ja si objednávam veľký nákup tak 2,3x do mesiaca z Tesca a potom nakúpim už len chlieb, mlieko a pod. a čo náhodou chýba, s nikym sa nehádam ani im nič nehovorím, škoda si kaziť deň, počkám a obídem ich. A ani v Kauflande v našom meste som nemala nijaký problém. Tam to býva preplnené pred Vianocami a Veľ.nocou, vtedy tam ani nechodím.

petronelag
27. sep 2024

Zopár krát som bola aj pred Vianocami a keď som videla, že napr. nákup robia manželka a manžel spolu, on namosúrený, ona mu každú vec ukázala, aj toto berieme?
Ja nakúpim aj sama, aj muž nakúpi podľa zoznamu.

pohodacka03
27. sep 2024

😀 ja bud do galerky alebo na jazero. Teda bola som asi 2x za poslednt rok, lebo nemam nervy

kp7333
27. sep 2024

nic na svete by ma neprinutilo postavit sa do radu na pultovy predaj. dost som sa nastala za sociku. teraz uz len samoobsluzne regaly.

ahhola
27. sep 2024

@petulda333 ja som aj pocitala diskusie na idnes, seznam.e cz., a neodskriepis, ze nasypka ju dobehol (to je na kametach) a treskol jej. Myslim, ze mladej odhodil mobil, ta videla, kolka bije a matka to urovnavala a dostala pastou 🫵do hrude. Neodskriepis, ze to schytala a zomrela. Keby drzala hubu.... Mohla zomriet na starobu.

ahhola
27. sep 2024
liusa82
27. sep 2024

Inak mne sa ešte nikdy nestalo že by na mňa boli predavačky niekedy zlé.Tak ja sa ich musím zastať.Asi mám iba šťastie alebo čo 😊

petulda333
27. sep 2024

@ahhola neviem. Citala som toto a vypoved jej dcery. A su diametralne odlisne. Svedkovia tvrdia,ze oni napadli jeho. A Znapci tiez nevedia urcit,ze ci zomrela kvoli tym ranam

ahhola
27. sep 2024
orangiiina
27. sep 2024

Tieto veci sa deju všeobecne v každom supermarkete. Neznášam chodiť nakupovať, preto chodíme na veľký nákup len raz za 3 týždne.

Najhoršie príhody mám bohužiaľ s dôchodcami. Keď som bola tehotná, jedna postaršia pani sa tak ponáhľala a predbiehala, že mi vrazila košíkom do brucha v 9. mesiaci. Ešte na mňa zazerala, že jej zavadziam v ceste. Mám na nich averziu a snažím sa im vyhnúť.

januarova
27. sep 2024

@1ryba pretože 12:46 0silvia0 napísala:
"mne sa také nestáva, to je asi nejaký regionálny folklór, podľa slova "ztamaď" tipujem asi sever Slovenska, ale neviem veru.
Síce do Kauflandu nechodím, takéto plnky v obchodoch nezažívam ani ma nikto nesáče v obchodoch ani na mňa nehučí. Asi žijem v inej dimenzii."
Tak som reagovala, že aj inde sa dá stretnúť hovädá

petulda333
27. sep 2024

@ahhola neviem kto to je ale jeho opis nesedi s vypovedou svedkov. Oni tvrdili,ze dverami netrieskal. Ked jej dcera chcela vystupit,tak zatlacil dvere. Ona potom opakovane chcela silou otvorit,aby buchla jeho. Neobhajujem ho,ale toto cele nedava zmysel. Preco oni na ceste zastavili priecne cez cestu? Jemu pred bicyklom?! Divne

A preco za nimi siel,neviem. Ale urcite to nebolo take nevinne ako tvrdi dcera,ze len poznamenali,ze by tam s detmi nesli.