icon

Prečo sú muži ublížení z dôležitosti peňazí?

Včera o 21:45

Ahojte.. prečo sú podľa vás muži tak strašne ublížení z toho ak žena povie, že peniaze sú pre ňu dôležité a že nikdy by nebola s partnerom, ktorý neuživí rodinu a že na výške príjmu záleží.. Práve som si pozerala príspevky na sociálnych sieťach a čoraz častejšie toto vidím a útočia na takéto ženy aj iné ženy. Ja chápem, že to sú presne tie nízko nákladové ktoré si všetko zaplatia sami, ktoré nič nechcú nič nepotrebujú hlavne nech nie sú na príťaž a muž o nich zakopne ale to vážne? Ja sa cítim občas ako z inej planéty a to som sebestačná žena, ktorá sa dokáže pekne sama o seba postarať finančne a ozaj nepotrebuje sponzora..

anonym_ef1abf
Dnes o 01:37

áno, financie sú dôležité. Len otázka znie koľko a načo.
Lebo ak chce žena peňaze aj na tie skrášľujúce rôzne operácie, tak mužovi je málo predať aj obličku.

barka1
Dnes o 04:35

Cudujem sa, že sa cudujes.
Nie su všetci chlapi rovnaki. Nie všetci chcu doma barbinu s nákladnou prevadzkou. Ale už predsa vieš, v ktorej skupine hladat. Nebude pre teba tazke najst vhodného partnera. Na tych inych kašli, ich reakcie si neber osobne a nechaj ich takym, ktoré sa k nim budu viac hodit.

anonym_955437
Dnes o 04:41

Podľa mna dôležitosť peňazí a dôležitosť krásy sú povrchné priority
Lebo ani muž nemusí byt vacsne pri peniazoch a žena stále krásna
Takže to je len dosacna hodnota a ked si niekto na nej dba je jasné, že dlhodobá perspektíva nieje
Pri problémoch s peniazmi,s krásou sa rozídu?
Ale áno rozídu, keďže je to pre nich top vo vzťahu
Takže kto chce na rýchlo pominutelnom piliery si zakladať vzťah ok

tykat
Dnes o 05:34

@anonym_autor tak vies, ti dobre zarabajuci su uz vacsinou rozchytani a volni ostavaju ti co ledva kavu za seba zaplatia. A este k tomu sa hlavne nechcu viazat tj.sex zadarmo.
Ja ta plne chapem a tiez to vzdy bolo jedno z mojich kriterii, hlavne ziadneho typu "vsetci su kok*ti a ja na nich robit nebudem"

jblheart
Dnes o 05:58

Tak tu máte potom ženy aj pomôcku ak by ste chceli - https://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/zarobok

V Kalkulačke zadáte hrubý príjem a vyjde vám koľko ľudí (zo všetkých približne zamestnaných na Slovensku) má vyšší príjem ako vy.

Keď tam napríklad len tak zo zvedavosti zadáte požiadavku autorky na 2 tisícky v čistom čo je na hrubý príjem okolo 2750 eur tak vám vyjde že viac ako túto sumu zarába na Slovensku 3,9 % teda okolo 91000 ľudí (vrátane žien). Takže autorka má tak približne 2,5 % šancu že nájde ďalšieho takého chlapa.

anonym_b4510f
Dnes o 06:12
@anonym_autor

@sss777 mne by stačil s úsmevom na tvári muž, ktorý zarába 2ku v čistom.

@anonym_autor to je málo v dnešnej dobe aj na ženu. Muž by mal mať viac. Určite viac ako ja.

aurelia2000
Dnes o 06:12
@jblheart

Tak tu máte potom ženy aj pomôcku ak by ste chceli - https://openiazoch.zoznam.sk/kalkulacky/zarobok

V Kalkulačke zadáte hrubý príjem a vyjde vám koľko ľudí (zo všetkých približne zamestnaných na Slovensku) má vyšší príjem ako vy.

Keď tam napríklad len tak zo zvedavosti zadáte požiadavku autorky na 2 tisícky v čistom čo je na hrubý príjem okolo 2750 eur tak vám vyjde že viac ako túto sumu zarába na Slovensku 3,9 % teda okolo 91000 ľudí (vrátane žien). Takže autorka má tak približne 2,5 % šancu že nájde ďalšieho takého chlapa.

@jblheart 👍😄

barka1
Dnes o 06:14
@jblheart

@jblheart to nie je úplna pravda. V určitých spolocenskych kruhoch má šance ovela vacsie. Žena, ktora dajme tomu chodí do drahého fitka v BA či inom vacsom meste, má ovela vacsie šance najst muža, akého chce (=co "zabezpeci rodinu" a chce atraktivnu ženu) než žena z dediny na východe, ktora do fitka nechodí.

sss777
Dnes o 06:17
@jblheart

@jblheart
Ale ešte stále má možnosť nájsť si buď muža zo zahraničia alebo Slováka, ktorý v zahraničí pracuje. Pri troche šťastia na správnu krajinu bude 2000 v čistom len tretina jeho platu.

jblheart
Dnes o 06:19
@barka1

@jblheart to nie je úplna pravda. V určitých spolocenskych kruhoch má šance ovela vacsie. Žena, ktora dajme tomu chodí do drahého fitka v BA či inom vacsom meste, má ovela vacsie šance najst muža, akého chce (=co "zabezpeci rodinu" a chce atraktivnu ženu) než žena z dediny na východe, ktora do fitka nechodí.

@barka1 Čo myslíš pod "zabezpečí rodinu" ? Dajme si príklad - Muž platí nájom + energie čo ja viem 850 + svoje veci ako auto atď. Žena platí stravu dajme tomu odhad 350+ a svoje veci atď. Berieš toto ako príklad že muž nezabezpečuje rodinu lebo neplatí všetko ? Ak muž má platiť všetko prečo potom neostať sám a nezaplatiť si "spoločníčku" ?

anonym_b4510f
Dnes o 06:23
@jblheart

@barka1 Čo myslíš pod "zabezpečí rodinu" ? Dajme si príklad - Muž platí nájom + energie čo ja viem 850 + svoje veci ako auto atď. Žena platí stravu dajme tomu odhad 350+ a svoje veci atď. Berieš toto ako príklad že muž nezabezpečuje rodinu lebo neplatí všetko ? Ak muž má platiť všetko prečo potom neostať sám a nezaplatiť si "spoločníčku" ?

@jblheart ak to berieme v zmysle zabezpečí rodinu - tak žena sa postará o domácnosť, o to, aby bývali v čistom, voňavom, mali navarené, napečené a muž prinesie peniaze. Tak to bolo aj v praveku. Žena sa starala o oheň a o jedlo, muž o zdroje. Ja osobne som ten typ, čo sa postará o zdroje.

letfenixa
Dnes o 06:23
@anonym_85d5e5

@anonym_autor
Myslim ze to je z casti geneticke este v predchadzajucej generacii vacsina zien bola v domacnosti a muz bol zivitel

@anonym_85d5e5 ktorá je pre teba predchadzajuca generácia? Moji rodičia sú ročník 1953 a obaja začali pracovať hneď po maturite. Babky ročníky okolo 1930 a obe pracovali tiež po ukončení školy.

anonym_6cad38
Dnes o 07:06
@barka1

@barka1 ideálne si nájsť nejakého vypracovaného holohlavého tetovaného zápasníka čo dobre vyzerá, tak bude mať aj na luxusnejší život

anonym_d12dcf
Dnes o 07:19
@jblheart

@jblheart Približne 120 000 ľudí na Slovensku (z 2 300 000 zamestnaných ľudí) zarába viac ako vy*🙊
a to ze som socka

anonym_ff8296
Dnes o 07:25
@jblheart

@jblheart a to nevies ze partneri/manzelia zien na MK takmer vsetci nosia domov 4 tisic v cistom? Kolko % to je v tej kalkulacke?

jblheart
Dnes o 07:30
@anonym_ff8296

@jblheart a to nevies ze partneri/manzelia zien na MK takmer vsetci nosia domov 4 tisic v cistom? Kolko % to je v tej kalkulacke?

@anonym_ff8296 Presne tak ! Nielenže nosia domov 4 tisícky ale ešte navyše majú aj kopu času sa venovať rodine a žene ! Sú maximálne galantný, pomáhajú z domácimi prácami, majú 2 vysokoškolské tituly a na ďalšom popri práci pracujú ! Venujú sa deťom a domácim úlohám a vždy majú dobrú náladu ! V neposlednom rade sa nikdy nepozrú na inú ženu sú totálne verný svojej žene a aj sex je minimálne 5 hviezdičkový ! 😂 😉 Ale keby mali jedinú chybu tak žena na MK nemá problém ho odhodiť ako toaletný papier a nájsť si ešte lepšieho ! 😂

simona20201309
Dnes o 07:35

@anonym_autor nie každá je zlatokopka. Poznám nie jeden manželský pár kde je muž stavbar a žena je vo vysokej funkcií. Poznám riaditeľku banky a jej muž je traktorista. A funguje im to.
Prečo? Lebo niekedy nebola takáto chorá doba kedy sa všetko meralo materialnymi hodnotami!
Ak by bol chlap správny, vtipný, milujúci a verný, bolo by mi úplne jedno ze nechodíme každý rok k moru a že budú naše výlety len opekacky v lese. To je OVELA OVELA viac. Byt v lese s mužom ktorý ťa rozosmieva každú chvíľu, ako byť s kktm na maledivach ktorý ťa buzeruje za kilo navyše a na ceste na dovolenku ťa stihne 8x ponizit.
Je mi ťa veľmi ľúto že si taká kratkozraka. Ver tomu, že ženy s mužmi s nižšími platmi sú mnohokrát oveľa drahší inými hodnotami.
A nepisme o extrémne ktorý nedokáže uživiť rodinu lebo co je ti neuzivit rodinu? Cigan z osady možno, alebo alkoholik s oboma ľavým rukami. ..

anonym_358f76
Dnes o 07:39
@anonym_autor

@sss777 mne by stačil s úsmevom na tvári muž, ktorý zarába 2ku v čistom.

@anonym_autor Tak to si veľmi sebestačná, keď vyžaduješ, aby chlap mal 2000 v čistom. Vôbec nie si. Potom že my chlapi musíme byť opatrný vo vzťahoch a v tejto dobe neísť do manželstva, lebo ťa manželka okradne o polovicu.

anonym_a8381d
Dnes o 07:44

Ja som toto nepochopila. Jedina podstata je zabezpecit rodinu? A z druhej strany byt krasna? Hmmm?. Vidime dnes na kazdej stranke - Monika, co havarovala, tiez sa teraz otvara, ako zabezpecena zo strany muza a krasna zo svojej strany zila. A nie jedna, aj ta, co s Cimarom zila. Podla mna treba lovit vo vodach ludi, co maju zaujem sa postarat, byt zodpovedny, podporovat sa, rozumiet si a vazit si jeden druheho. Je jedno, ci zaraba viac jeden, ci druhy, lebo aj chlap by si mohol povedat, nech ho zena zabezpeci. Preco by to mal byt len chlap? A kde je garancia, ze clovek jeden, ci druhy za cely zivot neochorie, nebude mat uraz, prepustia ho z prace, nezadari sa mu v podnikani, potom co? Vykopnemeho a ideme hladat ineho? Ved nikto nevie, ako sa mu zivot zmeni? Uz zajtra moze byt inak

tilly
Dnes o 07:44
@beata_k

@anonym_autor Casto je to prilis otvorene povedane. Tebe by sa pacilo keby ti chlap povie, ze ocakava deti, cistu domacnost s teply chutny obed? Asi nie. Tiez by si poslala do kelu.

@beata_k pre mňa je toto úplne normálne. Asi som stará škola. Ale on očakáva čistú domácnosť, navarené, obstarané deti, psa a pod. Ja očakávam pokosenú záhradu, svietiace svietidlá apod. A teda áno, som stará škola, myslím, že živitel rodiny a ten, kto nosí nohavice má byť muž.
A rozhodne sa necítim ako zlatokopka. Zlatokopky idú po miliónoch, nie po priemere.

lenka.25
Dnes o 07:46

Podľa mňa je to normálne , že chlap ma dokázať zabezpečiť rodinu .To ale neznamená , že žena ma sedieť doma na riti . Niečo sa udeje a zo ženy sa stane nesamostatna chudera , ktorá môže ísť akurát tak k rodičom do detskej izby .

zmrzlinka2021
Dnes o 07:54
@betulinka1

@anonym_autor pozri ako takeho chlapa nezaujímas ty, tak ani oni teba. Mnoho chlapov uz nie su chlapmi a zeny zenami. Tie role sa miešajú. Je uplne v poriadku, ak si vyselektujes v zivote chlapov, ktori este vedia, ze on ma byt ten hlavný živiteľ rodiny. Tiez som zena, co jej chlap nikdy nemusel platit ucty ale ani by som nechodila a nezobrala si muza, co nezarobí tolko aby sam uživil rodinu, ak vypadne moj prijem. Nepotrebujem drahe kabelky, auta a 8x za rok na drahu dovolenku. Ale chcem ist do obchodu a neriešiť ceny.

@betulinka1

Čo je rola ženy? A čo muža? A kto ju definuje?

Vieš že existujú rodové stereotypy?

Napr ženy by nemali sa priecit mužovi. Mali by vedieť kde sú v rámci hierarchii rodiny. Celé tisícročia to fungovalo a zrazu sa to začalo mixovať

anonym_854368
Dnes o 07:57

Suhlasim s 2 prispevkami nado mnou. Chlap ma nosit nohavice. Ja som zostala s dietatom 1,5 roka doma.
Muzovi som dala ale na vyber: bud babysitterka, alebo ja doma s dietatom (ale teda od neho nejake financne "odskodnenie"). Dohodli sme sa na 2. verzii. Muz mi platil mesacne kompenzaciu za stratu prijmu (nie komplet, ale istu cast).
Okrem toho som stratila cast prijmu aj tym, ze som pracovala na ciastocny uvazok a na 10 rokov znicenu karieru (az teraz sa znovu staviam na nohy). Pocas tejto doby to viac menej financne drzal moj muz. A teda podporoval financne aj mna. Co nam prislo prirodzene.
S chlapom financne neschopnym by som si taketo nieco nemohla dovolit.
Chlap musi byt schopny postarat sa o rodinu, ale nie s pasivnou zenou.

tilly
Dnes o 08:32

Inak, všimnite si, že ublížení a tí, čo najviac kričia o zlatokopkach sú chlapi, čo tie peniaze nemajú a nevedia zarobiť. Tí bohatí a teraz nemyslím tých s príjmom 2000 v čistom, ale bohatých, tí neriešia a tie zlatokopky si radi vydržiavajú.

anonym_0a6358
Dnes o 08:39

Nie každý muž, ktorý je vhodný adept na manželstvo a otcovstvo je aj prachaty, ale ani na každého dobre situovaného muža neplatí, že má predpoklady byť dobrým manželom a otcom.Plati však, že pokiaľ sa prejaví dotyčný muž ako empatický, pracovitý a uznáva podobné rodinné a ludske hodnoty ako ja, nemusím mu zdôrazňovať, že je jeho úlohou starať sa o svoju rodinu a ja mu v tom pomôžem

fairyy
Dnes o 08:42

@anonym_autor a potom je tu zjavne tretia skupina zien, ktore neutocia ani na jednu ani na druhu stranu lebo im je to fuk ako si kto vybera svoj zivot a zaroven nespada ani do jednej spominanej skupiny resp ma z kazdej tej skupiny nieco... vobec ma nezaujima kolko chlap zaraba a to vobec nie som nizkonakladova 😂 zaroven ma asi nezaujima kolko zaraba lebo som si vzdy vyberala partnerov zo svojich kruhov takze ma asi priblizne tak jak ja alebo viac ...a zaroven ja si vyberam tak aby dokazal rozdychat, ze ja nechcem byt ta zienka domaca, nechcem sa sama starat o deti kym on zaraba peniaze, nechcem cakat kym vymeni svetlo a nechcem aby cakal kym ja navarim... a hladam si chlapa s rovnakym nazorom ... takze ak ma chlap zaujem byt zivitel rodiny nech hlada zenu co chce byt jeho zenou....ak chce chlap sa prizivit na zene nech hlada taku co si chce obliect nohavice v rodine ...a ten co to chce jak ja nedelit to nech hlada svoju spriaznenu dusu inde ...nie je sa comu divit autorka kazda z tych skupin je v poriadku kazdy to ma inak 🙂 a ak sa cudujes len tym utokom ...no to uz vela zien po kope tak ma, preto uprednostnujem muzske kolektivy(nevyhybam sa zenskym)

fairyy
Dnes o 08:44
@tilly

Inak, všimnite si, že ublížení a tí, čo najviac kričia o zlatokopkach sú chlapi, čo tie peniaze nemajú a nevedia zarobiť. Tí bohatí a teraz nemyslím tých s príjmom 2000 v čistom, ale bohatých, tí neriešia a tie zlatokopky si radi vydržiavajú.

@tilly nemyslim si... ja pracujem medzi muzmi co zarabaju naozaj nadpriemerne a vidim to tak 50/50 su taki co radi obletuju zenu...a su taki co chcu aby zena bola rovnako sebestacna (najcastejsie su slobodni 😂😂 lebo vela zien takych nie je)

jblheart
Dnes o 08:51
@tilly

@tilly To platí aj naopak, úspešné bohaté ženy si nájdu mladých "zajačikov" a neriešia že zajačik je ešte na škole alebo brigádnik niekde. To nie je o kriku ale o realite bohatých ľudí.

betulinka1
Dnes o 08:54
@zmrzlinka2021

@betulinka1

Čo je rola ženy? A čo muža? A kto ju definuje?

Vieš že existujú rodové stereotypy?

Napr ženy by nemali sa priecit mužovi. Mali by vedieť kde sú v rámci hierarchii rodiny. Celé tisícročia to fungovalo a zrazu sa to začalo mixovať

@zmrzlinka2021 v tom ponímaní ako si to napisala, je vidim skor kresťansky stereotyp. Podla mna je problem to, ze zeny zacali byt moc samostatne a vlastne nerozdeľujú ulohy ale zobrali na svoje plecia este aj cast mužských energii. Cize zena aj nosi do domacnosti peniaze, aj sa stara o deti, o domacnost, sklada nabytok, maká s muzom na zahrade. Chlapovi vlastne neostalo nic, lebo Ved mamutov uz netreba chodit loviť. Potom nevedia co so sebou a lakuju si nechty, hodiny trávia nad čistením svojej brady a chodia si depilovat cele telo. Maju vela casu na seba a na blbosti. Namiesto mamutou lovia ine zeny. Zena pada dole hubou lebo Ved emancipácia tlačená do hlavy niekolko generácii. Muz im neda ani euro a polovica z nich ani netusi kolko muz zarobí. Zeny uz nemaju energiu na to aby boli zenami, nemaju tu iskru, ženskosť, jemnost. Lebo Ved maju tolko mužskej energie, ze ani nevedia ako na to. Povedat, ze nevladzem je priam zaklínadlo, lebo zena vtedy zlyhala.

tilly
Dnes o 08:56
@jblheart

@tilly To platí aj naopak, úspešné bohaté ženy si nájdu mladých "zajačikov" a neriešia že zajačik je ešte na škole alebo brigádnik niekde. To nie je o kriku ale o realite bohatých ľudí.

@jblheart áno, aj naopak to platí