Prečo sú muži ublížení z dôležitosti peňazí?
Ahojte.. prečo sú podľa vás muži tak strašne ublížení z toho ak žena povie, že peniaze sú pre ňu dôležité a že nikdy by nebola s partnerom, ktorý neuživí rodinu a že na výške príjmu záleží.. Práve som si pozerala príspevky na sociálnych sieťach a čoraz častejšie toto vidím a útočia na takéto ženy aj iné ženy. Ja chápem, že to sú presne tie nízko nákladové ktoré si všetko zaplatia sami, ktoré nič nechcú nič nepotrebujú hlavne nech nie sú na príťaž a muž o nich zakopne ale to vážne? Ja sa cítim občas ako z inej planéty a to som sebestačná žena, ktorá sa dokáže pekne sama o seba postarať finančne a ozaj nepotrebuje sponzora..
@jblheart to nie je úplna pravda. V určitých spolocenskych kruhoch má šance ovela vacsie. Žena, ktora dajme tomu chodí do drahého fitka v BA či inom vacsom meste, má ovela vacsie šance najst muža, akého chce (=co "zabezpeci rodinu" a chce atraktivnu ženu) než žena z dediny na východe, ktora do fitka nechodí.
@barka1 kde v BA je to drahé fitko? :D v BA sú najlacnejšie (výrazne lacnejšie ) fitka ako v iných menších mestách z dôvodu vysokej konkurencie
@betulinka1 opravím ťa emancipácia nám nie je tlačená niekoľko desaťročí. Dovolím si tvrdiť, že emancipácia na Slovensku sa posúva len posledných 15 rokov. O mužskej úlohe v spoločnosti sa dá tiež polemizovať, pretože naše babky a mamy voľakedy museli oveľa viacej makať na statku, okolo dobytku, na poli oveľa... viac a častejšie zastávali mužskú úlohu za socializmu ako teraz. Bolo to tak, že žena si odmakala jednu šichtu v robote a doma všetko, ale úplne všetko čakalo na ňu. Pán manžel prišiel domov sadol si pre televízor s pivom v ruke -to bol všedný deň väčšiny domácnosti na Slovensku. Zena zastávala častokrát aj mužskú úlohu. Sen mnohých žien bol, aby sa muž postaral kompletne finančne o rodinu- to bolo málokde a málokedy to fungovalo. Aj za sociku bolo rozdelenie príjmov a rozdelenie účtov. Kasu držal v rukách väčšinou muž a ten rozhodoval čo sa kúpi a čo nie. A myslím si, že dnešné ženy sú radi že je emancipácia, že sa mohli osamostatňovať. Osamostatnovat sa chceli už aj naše babky a mamy, ale keďže boli čisto závislé od mužov nezarábali, nemohli doma ani pípnúť, nemohli si vybrať svoj osud a svoj život. Museli len celý život poslúchať, pretože boli bez príjmu. Vtedy by ženský hlas nikto nepočúval. Dnes si môže žena vybrať, ci chce karieru, partnerstvo, nechať sa živiť, alebo či chce byť sliepka domáca.
@katkazatka neviem, či žijem na inom Slovensku, ale u mojich rodičov mama bola tá, ktorá držala kasu a keď v mojich 9 rokoch karierne postúpila, otec sa musel viac zapojiť do domácich prác, nakoniec nákupy a varenie boli len jeho parketa. Plus samozrejme starostlivosť o auto, kadejaké opravy doma a pod. Moja babka tiež celý život pracovala a o zvieratá a záhradu sa prioritne staral dedo.
@katkazatka neviem, či žijem na inom Slovensku, ale u mojich rodičov mama bola tá, ktorá držala kasu a keď v mojich 9 rokoch karierne postúpila, otec sa musel viac zapojiť do domácich prác, nakoniec nákupy a varenie boli len jeho parketa. Plus samozrejme starostlivosť o auto, kadejaké opravy doma a pod. Moja babka tiež celý život pracovala a o zvieratá a záhradu sa prioritne staral dedo.
@letfenixa Samozrejme, že boli aj také domácnosti. Nemôžem tvrdiť, že to bolo paušálne na celom Slovensku, ale Slovensko je tradične "kresťanské" a patriarchálne. Ešte aj teraz tu máme (hlavne na na severe a na východe) dediny a obce, kde hlava rodiny je muz ( ten urcuje a riadi) a žena tradične drží hubu a krok.
@anonym_autor a naopak preco su zeny ublizene ked sa jej partner spyta na vahu, pocet partnerov, pripadne preco nevie varit? 😀
@katkazatka presne si to trafila. Prečo by mala krásna žena chcieť muža, čo nedokáže zabezpečiť jej potreby a prečo by mal mať šikovný fešák škaredú ženu. To platí asi odjakživa. Nechápem, prečo to teraz niekoho jeduje, prečo sa tomu niekto čuduje.
@tilly Prečo by mala krásna žena chcieť muža, čo nedokáže zabezpečiť jej potreby
Problem bude asi v tom, ze pre tu tvar ta zena nespravila nic, ale peniaze na tie potreby nepadaju same z neba, ale treba na ne robit. Cize ak zena prispeje do vztahu iba tvarou a postavou, muz ma prispiet vzdelanim, namahou, pracou, ci majetkom, je to dost nerovny prinos.
Zaujimalo by ma, preco su ti predosli stedri partneri minulost, ked boli taki super a vsetko platili.
@tilly Prečo by mala krásna žena chcieť muža, čo nedokáže zabezpečiť jej potreby
Problem bude asi v tom, ze pre tu tvar ta zena nespravila nic, ale peniaze na tie potreby nepadaju same z neba, ale treba na ne robit. Cize ak zena prispeje do vztahu iba tvarou a postavou, muz ma prispiet vzdelanim, namahou, pracou, ci majetkom, je to dost nerovny prinos.
@jimbean asi nevieš, čo je za peknou tvárou, postavou, vystupovaním a šarmom 😉 . A ja netvrdím, že dievča má prísť s holým zadkom, povysavanou hlavou, nič okrem peknej tváre nepriniesť do vzťahu a potom v tom vzťahu len "chodiť na nechty" a nič nerobiť a len brať. To som nikdy nepovedala, nenapísala. To si myslím, že tiež nemoze fungovať.
Tvrdím, že krásna baba na úrovni sa ani nemá ako dostať do vzťahu s neatraktivnym mužom. To je asi len vo filmoch, že krásna herečka sa zamiluje do parkovača áut... a naopak to isté. Kde by sa atraktívny podnikateľ zamiloval do škaredej betty. Neverím, že by sa to stalo a že by taky vzťah aj vydržal
@jimbean asi nevieš, čo je za peknou tvárou, postavou, vystupovaním a šarmom 😉 . A ja netvrdím, že dievča má prísť s holým zadkom, povysavanou hlavou, nič okrem peknej tváre nepriniesť do vzťahu a potom v tom vzťahu len "chodiť na nechty" a nič nerobiť a len brať. To som nikdy nepovedala, nenapísala. To si myslím, že tiež nemoze fungovať.
Tvrdím, že krásna baba na úrovni sa ani nemá ako dostať do vzťahu s neatraktivnym mužom. To je asi len vo filmoch, že krásna herečka sa zamiluje do parkovača áut... a naopak to isté. Kde by sa atraktívny podnikateľ zamiloval do škaredej betty. Neverím, že by sa to stalo a že by taky vzťah aj vydržal
@tilly Ciastocne suhlasim. 🙂 Muzi si hodnoteni podla vysky a schopnosti generovat peniaze. Zeny podla vzhladu.
Len treba zohladnit este jeden faktor. Menopauzu. Menopauza ohranicuje koniec mladosti u zien, vypnu sa estrogeny, 75% zien priberie a atraktivna zena sa po 45 rychlo zmeni na tetu od susedstva. Cize medzi 45-50r z atraktivity na stupnici 8-9 z 10 klesne na 5 z 10. A pre nu doteraz "neatraktivny" muz, ktory bol "iba" 7 z 10 a doteraz "pod jej uroven", lebo dovtedy mierila na 9-10 z 10, sa zrazu stane pre nu zaujimavy. Len ona uz nebude atraktivna pre neho, kedze ho dovtedy 20 rokov ignorovala. Preto tie caste diskusie od 40 rocnych zien, kde su normalni muzi,... Lebo doteraz nedostatok zaujemcov nikdy riesit nemuseli. Az ked prisla meno....
@tilly Ciastocne suhlasim. 🙂 Muzi si hodnoteni podla vysky a schopnosti generovat peniaze. Zeny podla vzhladu.
Len treba zohladnit este jeden faktor. Menopauzu. Menopauza ohranicuje koniec mladosti u zien, vypnu sa estrogeny, 75% zien priberie a atraktivna zena sa po 45 rychlo zmeni na tetu od susedstva. Cize medzi 45-50r z atraktivity na stupnici 8-9 z 10 klesne na 5 z 10. A pre nu doteraz "neatraktivny" muz, ktory bol "iba" 7 z 10 a doteraz "pod jej uroven", lebo dovtedy mierila na 9-10 z 10, sa zrazu stane pre nu zaujimavy. Len ona uz nebude atraktivna pre neho, kedze ho dovtedy 20 rokov ignorovala. Preto tie caste diskusie od 40 rocnych zien, kde su normalni muzi,... Lebo doteraz nedostatok zaujemcov nikdy riesit nemuseli. Az ked prisla meno....
@jimbean noo, ideš trošku hlbšie, v zásade áno, takto to bežne asi je. Aj keď mám veľa kamarátok, hlavne teda tie rozvedené, čo sú stále 10 a pár dokonca tak, že v mladosti boli šedý priemer, ale dobre zarobili a zaplatili si pomoc a teraz sú vysoko nad priemer. Ale mám aj jednu, ktorá bola kedysi bohyňa, nádherná, všetci sa za ňou otáčali. Keď sme išli spolu do baru, neminula som ani korunu, vždy niekto platil. No ale po pôrodoch pribrala, opuchla a stratila kúzlo, ale verím tomu, že sa dá ešte do formy a zas bude krásna.
Ale v podstate áno. Ja som vek pred 45 a myslím, že keby som chcela, tak päťdesiatnika na úrovni by som asi neulovila.
Tie nároky sa menia. Môj stredoškolák si vyberá dievčatá podľa krásy, môj starší 20+ už povedal, že kým nebude mať viac peňazí a lepšie auto, tak ani nemá význam si hľadať frajerku. Pritom je to vyrysovaný vysoký frajer, takže nájsť kočku by nebol problém.
@jimbean noo, ideš trošku hlbšie, v zásade áno, takto to bežne asi je. Aj keď mám veľa kamarátok, hlavne teda tie rozvedené, čo sú stále 10 a pár dokonca tak, že v mladosti boli šedý priemer, ale dobre zarobili a zaplatili si pomoc a teraz sú vysoko nad priemer. Ale mám aj jednu, ktorá bola kedysi bohyňa, nádherná, všetci sa za ňou otáčali. Keď sme išli spolu do baru, neminula som ani korunu, vždy niekto platil. No ale po pôrodoch pribrala, opuchla a stratila kúzlo, ale verím tomu, že sa dá ešte do formy a zas bude krásna.
Ale v podstate áno. Ja som vek pred 45 a myslím, že keby som chcela, tak päťdesiatnika na úrovni by som asi neulovila.
Tie nároky sa menia. Môj stredoškolák si vyberá dievčatá podľa krásy, môj starší 20+ už povedal, že kým nebude mať viac peňazí a lepšie auto, tak ani nemá význam si hľadať frajerku. Pritom je to vyrysovaný vysoký frajer, takže nájsť kočku by nebol problém.
@tilly ja súhlasím s tym, že kopa žien, ktoré sa o seba starajú vyzerajú perfektne aj po 45. Mám kolegyne, ktoré maju deti vo veku mňa a schovajú moje rovesníčky do vačku. Tak isto moja trénerka, ktorá celý život cvičí ma takú postavu, že to len pozeráme😃
@tilly ja súhlasím s tym, že kopa žien, ktoré sa o seba starajú vyzerajú perfektne aj po 45. Mám kolegyne, ktoré maju deti vo veku mňa a schovajú moje rovesníčky do vačku. Tak isto moja trénerka, ktorá celý život cvičí ma takú postavu, že to len pozeráme😃
@anonym_autor vieš čo, mnohé začnú po 40 cvičiť hlavne kvôli zdraviu a to ostatné sa pridá. Ja mám pocit, že okolo 30, keď máme malé deti sa trošku opúšťame a nejaké to vytriezvenie prichádza okolo 40, keď sa ozve chrbát, kolená apod.
@autorka Na jednej strane hovoris, ze ti vlastne staci normalny muz so strednym prijmom, ktorych je vela. Co nie je problem, akurat je trosku sedlacke riesit na hulvata na prvych rande peniaze, kde by mal byt pocit zamilovanosti. Na druhej chvalis predoslych partnerov, ktori vsetko platili. To nejak nejde k sebe, ze ti staci niekto vzdelany so strednym prijmom. Plus ti predosli asi mali nejake vady, ktore peniaze nestihli vynahradit, kedze su uz predosli.
Su niekolko druhov muzov, ktori maju peniaze. Pracoviti. To je pre zenu fuj, stale v praci. Pracoviti a setrni. Taki su tiez fuj, "lakomi", ona hlada stedreho. Bohati dedici. Ti su ok, tych ale nie je vela, nakolko komunisti znicili za 40r odovzdavanie majetku dalsim generaciam (menova reforma). Potom su nejaki stastlivci, co prisli k peniazom ako slepe kura k zrnu, ze sa moc nenadreli (dobry napad, podnikanie). Potom su bohati sociopati a psychopati (politika, vysoki manazeri,...). Tych je najviac. Veduce funkcie, muzi musia mat nejake socio a pychopaticke crty, ktore ich predurcuju, aby vedeli manipulovat inych ludi, aby sa nechali viest a tym padom sa za vedenie aj nechaju odmenit bohatstvom. Potom sa zeny vyplakavaju, ze 50% rozvodovost a ako kvoli peniazom skoncili so sociopatom a magorom.
Ci sa citia muzi ublizeni kvoli peniazom? Aj ty budes raz skareda a stara. Cas a staroba je jedina spravodliva konstanta vo vesmire a kupit sa neda. A kazda poznamka od muzov na tvoj stary vzhlad potom bude tiez tat do ziveho.
@anonym_autor mne to absolútne neprekáža že žena je bohatšia. Hlavné je ze sa lúbime a máme radi, rozumieť si a také. Ak je dobrý pár tak je jedno kto platí. Ak je bohatšia, tak tú rodinu uživí ona. Ja som videl neraz že sa babe páčil chalan, on nemal peniaze, ona mala, tak mu na rande platila veci, pozvala ho na wellnes a pod. Proste chcela byť sním, on na to nemal, tak mu to zaplatila ona.
Je to dôležité nie preto, že sa žena potrebuje nechať živiť alebo vydržiavať, ale preto, že potrebuje vedieť, že ten muž schopný a dokáže to. Aspoň ja to tak vnímam. A druhá, pre mňa dôležitá vec je tá, že by som nezniesla chlapa, ktorý by ma nestíhal finančne - ale to prišlo vekom a príjmom, samozrejme.
Je to dôležité nie preto, že sa žena potrebuje nechať živiť alebo vydržiavať, ale preto, že potrebuje vedieť, že ten muž schopný a dokáže to. Aspoň ja to tak vnímam. A druhá, pre mňa dôležitá vec je tá, že by som nezniesla chlapa, ktorý by ma nestíhal finančne - ale to prišlo vekom a príjmom, samozrejme.
@tiezjedna Vztahovy paradox je, ze zeny chcu zarabat rovnako ako muzi bez ohladu na vykon, ale neznesu chlapa, co nezarobi aspon 3 krat viac ako ona. 🙂
@tiezjedna Vztahovy paradox je, ze zeny chcu zarabat rovnako ako muzi bez ohladu na vykon, ale neznesu chlapa, co nezarobi aspon 3 krat viac ako ona. 🙂
@jimbean ako ktoré, poznám také čo platia chlapom veci a je im to jedno. Hlavné že sú spolu a užívaju si život. Najvyššia pôrodnosť je v chudobných krajinách a aj v rámci Európy dominujú chudobné štvrte. Na a na to aby sa rodili deti potrebujeme čo?
@jimbean ako ktoré, poznám také čo platia chlapom veci a je im to jedno. Hlavné že sú spolu a užívaju si život. Najvyššia pôrodnosť je v chudobných krajinách a aj v rámci Európy dominujú chudobné štvrte. Na a na to aby sa rodili deti potrebujeme čo?
@unbeholfen To je zase opacny extrem. Kde ma ten chlap nejaku hrdost, aby si nechal platit od zeny?
@unbeholfen To je zase opacny extrem. Kde ma ten chlap nejaku hrdost, aby si nechal platit od zeny?
@jimbean asi im to je jedno. Keby aj žena len prežívala tak by jej to vadilo. Ale baba má dost, chce s ním byt, užiť si deň, on na to nemá, ona potiahne, je jej to jedno lebo má viac ako potrebuje. Však jeden chalan sa s tým ešte aj chválil že ona ho pozvala “lebo ho má rada” takže on si to vysvetlil takto. U ďalších dvoch je to podobne. Lebo 3 také páry poznám.
@jimbean to si nemyslím. Ja by som rozhodne nepotrebovala chlapa, ktorý zarobí 3x viac než ja. Po prvé by som si tým sakramentsky zúžila výber (bohato by stačilo, keby zarobil aspoň ako ja) a po druhé, nejde o peniaze ako také. Ale o pocit, že dokáže dobre zarobiť, postarať sa o nás, keby sa niečo stalo a ja by som už nemohla generovať toľko, čo dnes. Neviem, či mi rozumieš...
@jimbean to si nemyslím. Ja by som rozhodne nepotrebovala chlapa, ktorý zarobí 3x viac než ja. Po prvé by som si tým sakramentsky zúžila výber (bohato by stačilo, keby zarobil aspoň ako ja) a po druhé, nejde o peniaze ako také. Ale o pocit, že dokáže dobre zarobiť, postarať sa o nás, keby sa niečo stalo a ja by som už nemohla generovať toľko, čo dnes. Neviem, či mi rozumieš...
@tiezjedna ja zarábam minimálnu mzdu, takže každá zamestnaná žena zarába viac ako ja.
@tiezjedna ja zarábam minimálnu mzdu, takže každá zamestnaná žena zarába viac ako ja.
@unbeholfen ak si s tým spokojný...
@tiezjedna je mi to jedno leno ženu ajtak mať nebudem…
@unbeholfen nemyslela som kvôli žene, ale kvôli sebe. Minimálna mzda predsa nie je ani na prežitie, nie tak normálny život. Alebo to máš len "ofiko" a na ruku viac?
@unbeholfen nemyslela som kvôli žene, ale kvôli sebe. Minimálna mzda predsa nie je ani na prežitie, nie tak normálny život. Alebo to máš len "ofiko" a na ruku viac?
@tiezjedna podľa vlády musí stačiť, inák by dali vyššiu…
@tiezjedna podľa vlády musí stačiť, inák by dali vyššiu…
@unbeholfen podľa vlády??? Ahaaa... ja myslím, že v tvojom prípade nebude dôvodom, že ženskú nikdy mať nebudeš minimálna mzda🙏 Prajem ti šťastie😇

@anonym_b4efd5 bratislavsky kraj a 2000 ak bude je to fajn
@anonym_autor to ale nieje vôbec veľa podľa mňa dokonca možno na BA málo