icon

Prečo sú muži ublížení z dôležitosti peňazí?

Včera o 21:45

Ahojte.. prečo sú podľa vás muži tak strašne ublížení z toho ak žena povie, že peniaze sú pre ňu dôležité a že nikdy by nebola s partnerom, ktorý neuživí rodinu a že na výške príjmu záleží.. Práve som si pozerala príspevky na sociálnych sieťach a čoraz častejšie toto vidím a útočia na takéto ženy aj iné ženy. Ja chápem, že to sú presne tie nízko nákladové ktoré si všetko zaplatia sami, ktoré nič nechcú nič nepotrebujú hlavne nech nie sú na príťaž a muž o nich zakopne ale to vážne? Ja sa cítim občas ako z inej planéty a to som sebestačná žena, ktorá sa dokáže pekne sama o seba postarať finančne a ozaj nepotrebuje sponzora..

Strana
z4
goodidea
Dnes o 14:59
@anonym_autor

@anonym_b4efd5 bratislavsky kraj a 2000 ak bude je to fajn

@anonym_autor to ale nieje vôbec veľa podľa mňa dokonca možno na BA málo

nyusika
Dnes o 15:03

To čo je za nadpis ?

goodidea
Dnes o 15:05
@barka1

@jblheart to nie je úplna pravda. V určitých spolocenskych kruhoch má šance ovela vacsie. Žena, ktora dajme tomu chodí do drahého fitka v BA či inom vacsom meste, má ovela vacsie šance najst muža, akého chce (=co "zabezpeci rodinu" a chce atraktivnu ženu) než žena z dediny na východe, ktora do fitka nechodí.

@barka1 kde v BA je to drahé fitko? :D v BA sú najlacnejšie (výrazne lacnejšie ) fitka ako v iných menších mestách z dôvodu vysokej konkurencie

letfenixa
Dnes o 16:05
@katkazatka

@betulinka1 opravím ťa emancipácia nám nie je tlačená niekoľko desaťročí. Dovolím si tvrdiť, že emancipácia na Slovensku sa posúva len posledných 15 rokov. O mužskej úlohe v spoločnosti sa dá tiež polemizovať, pretože naše babky a mamy voľakedy museli oveľa viacej makať na statku, okolo dobytku, na poli oveľa... viac a častejšie zastávali mužskú úlohu za socializmu ako teraz. Bolo to tak, že žena si odmakala jednu šichtu v robote a doma všetko, ale úplne všetko čakalo na ňu. Pán manžel prišiel domov sadol si pre televízor s pivom v ruke -to bol všedný deň väčšiny domácnosti na Slovensku. Zena zastávala častokrát aj mužskú úlohu. Sen mnohých žien bol, aby sa muž postaral kompletne finančne o rodinu- to bolo málokde a málokedy to fungovalo. Aj za sociku bolo rozdelenie príjmov a rozdelenie účtov. Kasu držal v rukách väčšinou muž a ten rozhodoval čo sa kúpi a čo nie. A myslím si, že dnešné ženy sú radi že je emancipácia, že sa mohli osamostatňovať. Osamostatnovat sa chceli už aj naše babky a mamy, ale keďže boli čisto závislé od mužov nezarábali, nemohli doma ani pípnúť, nemohli si vybrať svoj osud a svoj život. Museli len celý život poslúchať, pretože boli bez príjmu. Vtedy by ženský hlas nikto nepočúval. Dnes si môže žena vybrať, ci chce karieru, partnerstvo, nechať sa živiť, alebo či chce byť sliepka domáca.

@katkazatka neviem, či žijem na inom Slovensku, ale u mojich rodičov mama bola tá, ktorá držala kasu a keď v mojich 9 rokoch karierne postúpila, otec sa musel viac zapojiť do domácich prác, nakoniec nákupy a varenie boli len jeho parketa. Plus samozrejme starostlivosť o auto, kadejaké opravy doma a pod. Moja babka tiež celý život pracovala a o zvieratá a záhradu sa prioritne staral dedo.

katkazatka
Dnes o 16:40
@letfenixa

@katkazatka neviem, či žijem na inom Slovensku, ale u mojich rodičov mama bola tá, ktorá držala kasu a keď v mojich 9 rokoch karierne postúpila, otec sa musel viac zapojiť do domácich prác, nakoniec nákupy a varenie boli len jeho parketa. Plus samozrejme starostlivosť o auto, kadejaké opravy doma a pod. Moja babka tiež celý život pracovala a o zvieratá a záhradu sa prioritne staral dedo.

@letfenixa Samozrejme, že boli aj také domácnosti. Nemôžem tvrdiť, že to bolo paušálne na celom Slovensku, ale Slovensko je tradične "kresťanské" a patriarchálne. Ešte aj teraz tu máme (hlavne na na severe a na východe) dediny a obce, kde hlava rodiny je muz ( ten urcuje a riadi) a žena tradične drží hubu a krok.

anonym_499221
Dnes o 19:00

@anonym_autor a naopak preco su zeny ublizene ked sa jej partner spyta na vahu, pocet partnerov, pripadne preco nevie varit? 😀

Strana
z4