icon

Prečo sú niektorí muži po šesťdesiatke frustrovaní?

24. mar 2025

Je každý chlap po 60 nervózny a frustrovaný? Môj otec je posledne roky na nevydrzanie a mama sa vyhráza rozvodom.. s ním sa neda absolutne fungovat, na vsetko nadavá a stále len krici a je nervozny zo vsetkeho. Nieco povie a potom to popre a krici ze to nepovedal a podobne… preto ma zaujima, či sa takto spravaju bezne starsi muzi… toto spravanie som spozorovala cca v mojich 17 rokoch že má ale čím dalej sa to zhorsuje… on tvrdi ze to je tym ze je uz stary a ma vsetkeho dost a nema trpezlivost… ale jemu vadi vsetko a je ako taka chodiaca nervozita a negativita

luciana124
24. mar 2025

Nespráva sa tak každý chlap, toto čo presne ale opisujete veľmi dobre poznám, choval sa tak otec mojej mamy čiže môj dedo. Istý čas sme s ním žili a na to obdobie nemám dobré spomienky. Najlepšia je konfrontácia a priamo sa s ním porozprávať a vydiskutovať si čo vám vadí. Bolo dobré zájsť aj k psychiatrovi, ktorý predpíše lieky na upokojenie, poprípade skontroluje jeho mentálny stav či za tým nie je niečo vážnejšie nakoľko to popieranie by mohlo nasvedčovať, že asi nebude niečo v poriadku. To isté sme spravili aj v prípade môjho deda a pomohlo to. Bola mu diagnostikovaná porucha a predpísané lieky. Odvtedy sa jeho stav zlepšil. Poprípade zájsť aj k neurológovi či nie je problém aj niekde inde. Najskôr by som ale skúsila toho psychiatra a tam sa poradiť čo ďalej. Poznám veľa mužov po 60tke a ani jeden z nich sa takto nechová.

domkakvet
24. mar 2025

Kazdy chlap nie je taky.

babababka
24. mar 2025

Mm má 70.Určite po 60-ke nie je frustrovaný,trochu nervózny bol aj predtým.Nerád čaká.U doktora,v premávke,v obchode,na pošte apod.Ak mu mám niečo vytknúť,čo sa zmenilo po 60-ke,je menej doma komunikatívny.Ale ke´d ideme na návštevu,keď prídu vnučky... tak kecá a kecá.Možno u tvojho otca netreba hneď psychiatra,obv.lekári tiež vedia pomôcť a aj predpísať lieky.

luciana124
24. mar 2025

Áno, to som ešte chcela aj ja dopísať že aj obvodný by vedel pomôcť predpísať niečo na upokojenie a pod. Každopádne nás napríklad obvodný odbil a povedal, že treba riešiť cez psychiatra.

vakatko
24. mar 2025

Netrpí nespavosťou? z toho môže byť vystresovaný, nervózny, výbušný...
Toxické správanie v tomto veku môže spôsobiť zanesené telo toxínmi,
Skúste očistu tela probiotika, Magnezium, ukľudňujúce čaje, viac zeleniny, zdravé tuky..
menej cukru, sacharidov, vylúčiť alkohol, vyprážané jedlá..

marca12
24. mar 2025

Moj oco sa tiez takto sprava po 60tke. Cim dalej je nervoznejsi a vybusnejsi,ale je to sposobene aj tym,ze si s mamou lezu na nervy. Obaja sedia len doma 24hod vkuse spolu. Snazime sa ich aspon obcas vziat na vylet,nech trosku vypadnu z domu. Vtedy je spokojnejsi. Jeden cas som uvazovala nad vysetrenim u psychiatra,lebo som mala podozrenie na demenciu. On o tom nechce ani pocut. Lieky by aj tak odmietal uzivat.

deti95060810
24. mar 2025

už nepracuje a je na dôchodku? ak áno tak to môže byť spôsobené tou zmenou.
moji rodičia pracovali aj na dôchodku. odišli z práce na dôchodok, ale veľmi rýchlo prišli nato že tento stereotyp ešte nie je pre nich. Našli si zas prácu - nič extra síce , kolektív a boli spokojní.

autor
24. mar 2025

@vakatko praveze on ma upravenu stravu odbornikom, a chodi pravidelne cvicit s trenerom😄
@marca12 u nas obaja este pracuju praveze

vakatko
24. mar 2025

Možno by mal zmeniť " odborníka " keď sa mu psychický stav zhoršuje aj po zmene stravy a cvičení.

barborachors
24. mar 2025

starecka depresia je to. Uz ho v živote nic necaka, len choroby atd. Preto su stari ľudia mrzuti, zvlast na Slovensku.

oli18
24. mar 2025

Ano, v dochodku sa vacsina muzov zmeni k horsiemu. Uvedomuju si, ze uz je to posledna stanica. Pribudaju choroby, maju vela casu a nevedia, co z nim, tak rozmyslaju a lutuju sa. Vedela by som o tom pisat. Nielen o mm, ktory ma 68r, ale aj o inych, ved si medzi kamoskami vymiename skusenosti 😀. Nedavno presla mediami sprava, ze najviac antidepresiv uzivaju mladi 18+ a dochodcovia. Takze, autorka, tvoj otec nie je iny, ako vacsina jeho rovesnikov.

0silvia0
24. mar 2025

@oli18 a co zeny na dochodku? U mojich rodicov je ta rypavejsia mama, otec je pohodak.

romiada
24. mar 2025

Andropauza, plešina, prostata, pol šiestej, .... frustrujucich vecí na výber neúrekom