icon

Prečo sú niektorí muži po šesťdesiatke frustrovaní?

24. mar 2025

Je každý chlap po 60 nervózny a frustrovaný? Môj otec je posledne roky na nevydrzanie a mama sa vyhráza rozvodom.. s ním sa neda absolutne fungovat, na vsetko nadavá a stále len krici a je nervozny zo vsetkeho. Nieco povie a potom to popre a krici ze to nepovedal a podobne… preto ma zaujima, či sa takto spravaju bezne starsi muzi… toto spravanie som spozorovala cca v mojich 17 rokoch že má ale čím dalej sa to zhorsuje… on tvrdi ze to je tym ze je uz stary a ma vsetkeho dost a nema trpezlivost… ale jemu vadi vsetko a je ako taka chodiaca nervozita a negativita

luciana124
•
24. mar 2025

Nespráva sa tak každý chlap, toto čo presne ale opisujete veľmi dobre poznám, choval sa tak otec mojej mamy čiže môj dedo. Istý čas sme s ním žili a na to obdobie nemám dobré spomienky. Najlepšia je konfrontácia a priamo sa s ním porozprávať a vydiskutovať si čo vám vadí. Bolo dobré zájsť aj k psychiatrovi, ktorý predpíše lieky na upokojenie, poprípade skontroluje jeho mentálny stav či za tým nie je niečo vážnejšie nakoľko to popieranie by mohlo nasvedčovať, že asi nebude niečo v poriadku. To isté sme spravili aj v prípade môjho deda a pomohlo to. Bola mu diagnostikovaná porucha a predpísané lieky. Odvtedy sa jeho stav zlepšil. Poprípade zájsť aj k neurológovi či nie je problém aj niekde inde. Najskôr by som ale skúsila toho psychiatra a tam sa poradiť čo ďalej. Poznám veľa mužov po 60tke a ani jeden z nich sa takto nechová.

domkakvet
•
24. mar 2025

Kazdy chlap nie je taky.

babababka
•
24. mar 2025

Mm má 70.Určite po 60-ke nie je frustrovaný,trochu nervózny bol aj predtým.Nerád čaká.U doktora,v premávke,v obchode,na pošte apod.Ak mu mám niečo vytknúť,čo sa zmenilo po 60-ke,je menej doma komunikatívny.Ale ke´d ideme na návštevu,keď prídu vnučky... tak kecá a kecá.Možno u tvojho otca netreba hneď psychiatra,obv.lekári tiež vedia pomôcť a aj predpísať lieky.

luciana124
•
24. mar 2025

Áno, to som ešte chcela aj ja dopísať že aj obvodný by vedel pomôcť predpísať niečo na upokojenie a pod. Každopádne nás napríklad obvodný odbil a povedal, že treba riešiť cez psychiatra.

vakatko
•
24. mar 2025

Netrpí nespavosťou? z toho môže byť vystresovaný, nervózny, výbušný...
Toxické správanie v tomto veku môže spôsobiť zanesené telo toxínmi,
Skúste očistu tela probiotika, Magnezium, ukľudňujúce čaje, viac zeleniny, zdravé tuky..
menej cukru, sacharidov, vylúčiť alkohol, vyprážané jedlá..

marca12
•
24. mar 2025

Moj oco sa tiez takto sprava po 60tke. Cim dalej je nervoznejsi a vybusnejsi,ale je to sposobene aj tym,ze si s mamou lezu na nervy. Obaja sedia len doma 24hod vkuse spolu. Snazime sa ich aspon obcas vziat na vylet,nech trosku vypadnu z domu. Vtedy je spokojnejsi. Jeden cas som uvazovala nad vysetrenim u psychiatra,lebo som mala podozrenie na demenciu. On o tom nechce ani pocut. Lieky by aj tak odmietal uzivat.

deti95060810
•
24. mar 2025

už nepracuje a je na dôchodku? ak áno tak to môže byť spôsobené tou zmenou.
moji rodičia pracovali aj na dôchodku. odišli z práce na dôchodok, ale veľmi rýchlo prišli nato že tento stereotyp ešte nie je pre nich. Našli si zas prácu - nič extra síce , kolektív a boli spokojní.

autor
•
24. mar 2025

@vakatko praveze on ma upravenu stravu odbornikom, a chodi pravidelne cvicit s trenerom😄
@marca12 u nas obaja este pracuju praveze

vakatko
•
24. mar 2025

Možno by mal zmeniť " odborníka " keď sa mu psychický stav zhoršuje aj po zmene stravy a cvičení.

barborachors
•
24. mar 2025

starecka depresia je to. Uz ho v živote nic necaka, len choroby atd. Preto su stari ľudia mrzuti, zvlast na Slovensku.

oli18
•
24. mar 2025

Ano, v dochodku sa vacsina muzov zmeni k horsiemu. Uvedomuju si, ze uz je to posledna stanica. Pribudaju choroby, maju vela casu a nevedia, co z nim, tak rozmyslaju a lutuju sa. Vedela by som o tom pisat. Nielen o mm, ktory ma 68r, ale aj o inych, ved si medzi kamoskami vymiename skusenosti 😀. Nedavno presla mediami sprava, ze najviac antidepresiv uzivaju mladi 18+ a dochodcovia. Takze, autorka, tvoj otec nie je iny, ako vacsina jeho rovesnikov.

0silvia0
•
24. mar 2025

@oli18 a co zeny na dochodku? U mojich rodicov je ta rypavejsia mama, otec je pohodak.

romiada
•
24. mar 2025

Andropauza, plešina, prostata, pol šiestej, .... frustrujucich vecí na výber neúrekom