Prečo sú staré kolegyne nepríjemné k mladším?
Mám takú otázku do pléna. Prečo sa vždy (väčšinou, výnimka potvrdzuje pravidlo, pozn.red.) staré kolegyne (tak 50+) vyvršuju na mladých babach, na nových kolegyniach. Sú nepríjemné, majú blbé poznámky.
Nastúpila som do novej práce. Práca je náročná fyzicky aj psychicky, ale baví ma, úplne som sa v tom našla. Hoci, ešte sa veľa musím učiť, lebo tak samozrejme skúsenosti su skúsenosti, na to vás žiadna škola, kurz ani hocičo iné nepripraví. Ale teda v robote som 100% všímavá, prítomná, makám, aby videli, že za to stojím. Záleží mi na tom. Ale kolegyne (nie všetky, zopár) mi to tak znepríjemňujú, že mám chuť odísť, resp. Ešte nemám zmluvu, som tam na skúšku. Také su protivné, že by som sa hanbila sama pred sebou, keby sa takto chovám k niekomu novému, obzvlášť takému, čo sa fakt snaží. A ja sa aj bojím niečo opýtať, takže otázky si potom nechávam na tie, pri ktorých viem, že neprekrutia oči, prípadne sa nebudú ku mne chovať ako ku handre. Neviem, asi som divná, ale toto nepochopím. Mám tam samozrejme aj dobré kolegyne (tiež staršie, preto píšem že výnimka potvrdzuje pravidlo) ale samozrejme som tam najmladšia a oni su všetky odo mňa staršie minimálne o 20 rokov. Fakt majú v náplni práce deptat a šikanovať mladé baby? Pýtam sa ...
@anonym_autor nebude problém v tebe? Ja som sa s tým nikdy nestretla a to som menila prácu viac krát. Ale teda nikdy som nebola zamestnaná vo firme, ktorá by ma zamestnávala na skúšku bez zmluvy. Uvedomuješ si, čomu sa prácou bez zmkuvy vystavuješ? Vôbec si nemusia vyplatiť mzdu, nemáš nárok na stravné, nikto ta teba neodvádza odvody, keby si mala pracovný úraz, tak si bez šance na odškodnenie, mlôžeš dostať pokutu aj ty, nie len ten, kto ťa zamestnáva. To by ťa malo trápiť viac, ako staršie kolegyne.
@anonym_e0d849 písala som to vyššie ...ja som nezamestnaná, ale som tam cez úrad práce na projekt práca na skúšku. Na tri mesiace.. zároveň sa zaúčam, aby som tam potom nastupila na zmluvu po troch mesiacoch, keď jedna kolegyňa odíde do dôchodku. Čiže zmluva existuje, ale na úrade práce, nie som zamestnanec
@anonym_autor urážaš - 'každý normálny to pochopí'. Píš zrozumiteľne, tak aby pochopil naozaj každý.
@letfenixa napísala som, výnimka potvrdzuje pravidlo. Túto prácu bežne nerobia mladé dievčatá, ale staršie ženy. U nás pracuju dve 50 ročne a ostatné 58+, ja mam 28. Nemyslím že urážam, nemám to v povahe. Práveže hľadám v ľuďoch len to dobré a stále zisťujem, že nemôžem, ale musím byť realista. Na druhej strane aspoň viem, kým sa nikdy nechcem stať. Život je o tom, že je niekto starý a niekto mladý, niekto končí a je skúsený, niekto začína a musí sa dostať do toho. To však nikomu nedáva právo sa k človeku správať ako k handre. Nebudem konkretizovať druh práce, ale poviem vám. Tiež by sa vám nepáčilo, keby sa takýto človek staral o vašich rodičov.
@anonym_autor nebude problém v tebe? Ja som sa s tým nikdy nestretla a to som menila prácu viac krát. Ale teda nikdy som nebola zamestnaná vo firme, ktorá by ma zamestnávala na skúšku bez zmluvy. Uvedomuješ si, čomu sa prácou bez zmkuvy vystavuješ? Vôbec si nemusia vyplatiť mzdu, nemáš nárok na stravné, nikto ta teba neodvádza odvody, keby si mala pracovný úraz, tak si bez šance na odškodnenie, mlôžeš dostať pokutu aj ty, nie len ten, kto ťa zamestnáva. To by ťa malo trápiť viac, ako staršie kolegyne.
@anonym_e0d849 a ešte dodám, že ja som tam už tretíkrát, robila som si tam prax, potom aj druhú prax ( na inej pozícii) takže mňa poznajú už vyše polroka.
@letfenixa napísala som, výnimka potvrdzuje pravidlo. Túto prácu bežne nerobia mladé dievčatá, ale staršie ženy. U nás pracuju dve 50 ročne a ostatné 58+, ja mam 28. Nemyslím že urážam, nemám to v povahe. Práveže hľadám v ľuďoch len to dobré a stále zisťujem, že nemôžem, ale musím byť realista. Na druhej strane aspoň viem, kým sa nikdy nechcem stať. Život je o tom, že je niekto starý a niekto mladý, niekto končí a je skúsený, niekto začína a musí sa dostať do toho. To však nikomu nedáva právo sa k človeku správať ako k handre. Nebudem konkretizovať druh práce, ale poviem vám. Tiež by sa vám nepáčilo, keby sa takýto človek staral o vašich rodičov.
@anonym_autor ja som ti úplne iné písala. Čiže nielen píšeš nezrozumitelne, ani čítanie s porozumením ti nejde.
@anonym_autor ja som ti úplne iné písala. Čiže nielen píšeš nezrozumitelne, ani čítanie s porozumením ti nejde.
@letfenixa dobre, v poriadku. Nie sme na rovnakej vlnovej dĺžke. Pekný deň.

@anonym_eb2816 no názov je názov, samozrejme,nemyslela som staré na 50 ročne ženy, lebo zrovna jedna kolegyňa ktorá je moja najväčšia podporovatelka má 50, moja mama ma 50 a su to mladé kočky, ale teda v predošlej práci jedna šikanatorka mala 50 a tieto majú tak okolo 60. Každý normálny človek pochopí, ako som to myslela. Neuražam. Jasné, že budem stará a jasné že do hrobu pôjdem rovno z práce.
@anonym_autor urážaš - 'každý normálny to pochopí'. Píš zrozumiteľne, tak aby pochopil naozaj každý.