icon

Prečo to to dievča robí?

14. aug 2023

Ahojte, zaujímajú ma vaše názory a to, či ste sa s niečím podobným stretli osobne:
Adam a Eva sú kamaráti. Adam bol dlhé roky zaľúbený do Evy, ale ona ho nikdy nechcela, úspešne ho držala vo friendzone. Adam si konečne našiel priateľku a Eva (ktorá má v súčasnosti priateľa) zrazu začala intenzívne písať Adamovi a zaujímať sa o to, ako sa má, dokonca od nej padlo aj pozvanie na zmrzlinu.
Prečo to podľa vás Eva robí?

hladamematku
14. aug 2023

Lebo to tak cíti..

dadis
14. aug 2023

Mam takeho kamarata. Nic medzi nami nikdy nebolo (viem, ze aj z jeho strany). Vie o mojom zivote vela, asi nikto iny ma tak nepozna, ani moj priatel. Ked sa zacal zsujimat o nasu spolocnu znamu, tak som ho poprosila, aby mi o tom nerozpraval, ze trochu ziarlim 🙈. Pritom som uz vtedy bola zadana a nemyslim, ze by som ho niekedy lubila partnerskou laskou. Mala som rada ten pocit, ze je len moj. Neviem ci ide o manipulaciu, zensku marnivost, zenske ego alebo sutazivost 🙂. Ja mu uprimne prajem, aby si nasiel frajerku, len svoje pocity viem nie vzdy ovplyvnit. Ale je medzi nami uprimnost, vzdy sme si narovinu povedali taketo veci. Takze chapem ak pocity tej Evy, ze zrazu je jej Adam blizsi 😅

autor
14. aug 2023

@dadis Ďakujem za odpoveď. To je zaujímavé.

autor
14. aug 2023

@ruxandra A nežiarlila si ani trochu na jeho novú priateľku? A ona na teba?

autor
14. aug 2023

Ešte otázka pre všetkých:
Bolo by podľa vás OK, keby Adam to pozvanie na zmrzlinu prijal?

miadi
14. aug 2023

Ano ked o tom povie svojej priatelke. A na tej zmrzke bude o nej basnit aka je užasna.

terezka1947
14. aug 2023

Adam by mal byť rozumný a zrelý muž a porozmýšľať,či mu Eva stojí za zniceni rozvíjajúceho vzťahu.
Času mala Eva dosť,aj Adam a Eva mali času dosť.
Či obaja nevedia,čo chcú a idú si ďalej komplikovať život?
Adam nemá dôvod ísť na zmrzku,či má?prečo nad tým Adam uvažuje?

vojtovicka
14. aug 2023

Ja sa tiez priklanam k moznosti ze je rada ze kamos ma frajerku. Preco by ziarlila, ked ho mohla mat ona a nechcela? A pochybujem ze by si uvedomila ze ho lubi az ked ma inu. Nie sme vo filme. To skor Adam este nie je asi uplne odlubeny. Sorry Adam.
Ved chod s nou a budes vidiet ako sa sprava. Ak bude normalna tak ste dalej kamosi. Ked bude koketna zrazu tak si aspon vyjasnite veci.

pralinka25
14. aug 2023

zalezalo by od toho koho lubis viac. Evu ci novu frajerku? mas novu frajerku preto lebo ju milujes alebo je to len nahrada za evu ktoru nemozes mat.
no pozri ak to chces vyriesit chod s evou posledny krat na zmrzku. pokecajte si vylozte karty na stol a ber to ako poslednu sancu. mozno sa date dokopy, mozno ti povie ze chce byt vazne len kamoska a mozno to "priatelstvo" definitivne utnete aby si sa ty konecne posunul dalej.
ty to stale nemas spracovane. stale mas nadej. najvyssi cas to doriesit pretoze takto sa v zivote neposunies dalej.

miadi
14. aug 2023

@pralinka25 v tom pripade by sa mal najprv rozist s frajerkou nez pojde na zmrzku s Evou aby jej dal este “šancu.” Nie je vobec fer ok ani pekne tam ist stym ze frajerka je vrabec v hrsti ktoru pusti nech je free ak chyti holubicu Evu. Na zmrzku snou ako “kamarat” ktory ju uz nechce ist moze.

pralinka25
14. aug 2023

@miadi no v podstate si s nou ani nemal zacinat kym nema vysporiadane city. je to cele katastrofa.

akiana
14. aug 2023

Miesto scenarov od vymyslu sveta sa jej predsa na rovinu spytaj. Odkial mame my vediet, co ma ona v hlave?

ruxandra
14. aug 2023

@autor nie, nežiarlila som na ňu, bola som rada, že ju má, lebo sme sa konečne mohli normálne kamarátiť bez jeho záujmu o mňa. Ja som ho brala iba ako kamaráta a nič som s ním nechcela mať, takže pre mňa to, že niekoho má, bola strašne dobrá správa. Jeho priateľka na mňa žiarlila, ale on jej vysvetlil, že na mňa žiarliť ani trochu nemusí, lebo z mojej strany neexistuje žiadna hrozba. Keby som totiž chcela, dávno by som ho mala, ale ja som nechcela. Naše kamarátstvo je teraz veľmi pekné, on má svoju priateľku, ja svojho priateľa, a všetko je v pohode. Myslím, že aj Eva v tvojom príbehu, volá Adama von nie pre to, že by Adam mal šancu, ale pre to, že ho má rada ako kamaráta a teraz má konečne šancu, že ju aj on tak bude brať, keďže už má inú!
Ak si myslíš, že máš naozaj nádej, lebo Eva žiarli a teraz si uvedomila, že ťa chce, tak na to rovno zabudni, nemyslím, že toto je vôbec reálne. A keby sa aj rozídeš s tou priateľkou kvôli Eve, Eva v tom momente záujem o teba stratí. Nenič si kvôli Eve nový vzťah, začni ju už brať ako IBA kamarátku.

pralinka25
14. aug 2023

@ruxandra ale zas mohla ich zavolat oboch a ist akoze na rande vo stvorici nech sa spoznaju alebo tak. naco ho vola sameho

ruxandra
14. aug 2023

@pralinka25 netuším, ale napr ja som tiež môjho kamaráta priteľku ešte nevidela, vždy s ním chodím sama, tiež som ho ešte nezoznámila s mojim priateľom, úplne to nevieme časovo skĺbiť, hoci v pláne to máme.
Ja tam proste nádej nevidím z Evinej strany, lebo mám pocit, že som zažila to isté, avšak nepoznám ich, môžem sa mýliť :( len som mu chcela ukázať, že existujú aj takéto situácie a nie každé zavolanie von hneď musí znamenať záujem o vzťah

miadi
14. aug 2023

@pralinka25 jo Podla mna je sebecke ked si ženy drzia takychto chlapov “ kamaratou “ co su do nich zalubeni . Mne sa take stalo vzdy s “ kamošom.” A vzdy som to “ kamaratstvo”ukoncila aby sa netrapili. Lebo ked je chlap zalubeny neopetovana laska vie to zdržat roky od hladania niekoho skym by mohol byt štastny. To nie je ciste kamaratsvto ked ten druhy chce nieco viac Keby Nebol zalubeny tak na nu nema tolko cas trpezlivost ochotu energiu atd. Ten chlap mà pre tu ženu slabost a ona to vedome využiva. Dobehne ako psik ked ona nieco chce potrebuje . Stastny ze mà omrvinky jej zaujmu . No nestastny Lebo nevie spracovat ze ju nikdy nebude mat. A on nakoniec Mozno ani nechce ju ale mat to “ nedosiahnutelne.” Kamaratstvo je o inom.

moonlight1210
14. aug 2023

Ak sa Adam odmiloval z Evy este pred novym vztahom, tak by jeho pristelstvo s nou mohlo fungovat. Dokonca aj jej pripadne utoky na city (ak by za tym nahlym zaujmom bola jej ranena marnivost a snaha si ho zas priputat naspat) by vedel prehliadnut a upokojit ju, ze sa (uz) snazi zbytocne.
Proste bud by konecne boli len kamosi, alebo (ak by ho zvadzala) by pochopil, ze Eva nema az taku peknu povahu, aku na nej kedysi zboznoval. Ze sa nestiti byt aj sebecka mrcha.

Ak ale iba plynule presiel z jednej zalubenosti do druhej, tak Evu vysporiadanu este nema. A tam mu hrozi, ze sa naspat namota na jej zaujem. Cim pride o vztah, alebo si ho skazi. A je velka sanca, ze ked Adam da najavo, ze pre neho existuje iba Eva, tak sa Eva ukludni, potesi a zas ho uprace naspat do friendzone, kde aj bol.

miadi
14. aug 2023

@ruxandra jasne ze Eva nema zaujem o vztah . Chce sa len uistit ze vsetko bude ako do teraz ze neprisla o to co v nom mala.

andreatytler
14. aug 2023

Ak by som ja bola tvoja nova priatelka, urcite by sa mi to nepacilo, ze ides na zmrzlinu s dietcatom do ktoreho si bol roky zamilovany.
Vies to velmi dobre ze je to nespravne, ale pytas sa lebo dufas ze dostanes od nas odobrenie.

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
pralinka25
14. aug 2023

@andreatytler nie ze bol. podla mna stale je a sam dufa ze by to vyslo

tanyag
14. aug 2023

A ty si Adam, Eva, alebo tá nová priateľka? 😁

andreatytler
14. aug 2023

@pralinka25 Ano, tiez si myslim ze stale je.

autor
14. aug 2023

@terezka1947 Dôvod môže byť ten, že sa dlhšie nevideli a chcú sa pozhovárať, čo majú nové.

terezka1947
14. aug 2023

@autor ja nejako nerozumiem tým kamaratstvam,kedy muž/žena musí z nejakého dovodu nutne riešiť kamarátstvo s iným pohlavím,keď si dobre rozumie s partnerom,manželom.
Ja v také nevinné kamarátstva medzi mužmi a ženami neverím. Vždy je za tým niečo. Či už tajná láska,či dokazovanie si niečoho...či nie naj vzťah so svojím priateľom,manželom,vždy za tým niečo je. Častokrát alebo skoro vždy všetky kamarátstva z okolia sa vyvrbili v niečo. A skončili.

autor
14. aug 2023

@pralinka25 Z čoho usudzuješ, že Adam to stále nemá spracované? Že si stále myslí, že má nádej?

pralinka25
14. aug 2023

no z toho co pises. neviem teda ci ty si adam ale ak by to adam mal vysporiadane tak by presne vedel co urobi a neriesil to v sebe a ani s inymi ludmi.
pozri si tu anonymne tak preco nenapses kto z tych troch si. bola by lahsia debata

autor
14. aug 2023

@terezka1947 Adam a Eva boli kolegovia, ktorí sa aj v súčasnosti často radia.

terezka1947
14. aug 2023

Nič to nemení na Tom,čo som napísala 😉

autor
14. aug 2023

@pralinka25 Pretože chcem dostať čo najviac objektívne názory. Ja som Adamova nová priateľka a bála som sa, že tu budete riešiť, či som žiarlivá a všetko možné okolo. Priznávam, trochu na ňu žiarlim, ale uvedomujem si, že Adam nie je môj majetok a že nemám právo zakázať mu písať si s ňou či ísť na tú zmrzlinu. Myslím, že na tom tu nič nenašpekulujeme. Mňa zaujímalo hlavne to, prečo sa zrazu Eva začala takto správať. Chcem pochopiť jej zmýšľanie, jej dôvody.