Prečo toľko ľudí vo vzťahu podvádza?
Prečo toľko ľudí vo vztahu podvádza? Prečo nevyložia karty na stôl a neriešia problémy komunikáciou?
Dnes som videla 3 príspevky o podvadzani a chce sa mi plakať. Ako si má v dnešnej dobe človek nájsť partnera, pri ktorom si bude istý že ho naozaj nebude klamať a bude mu verny?
Hrozná doba.
@fido69 vyjadrujes mudre názory ohľadom zivota inych, tak by si mohol niečo napísať aj o svojom zivote 🙂
@huxy som rada že aj tebe sa hnusí nevera rovnako ako mne, nič si nerob z ľudí vyššie, mňa tu roky presviedčajú že nevera patrí k životu, je normálne, nemám ju riešiť len mávnuť rukou, ved dnes každý druhý má niekoho 🤮
Ja len dúfam že oni sú len výnimky, a že takéto hrozné to nie je všade , lebo to by bolo skutočne niečo zle s našou spoločnosťou 😥
Najhoršie sú tie ktoré sa tým chvália a ešte utvrdzujú druhé že to nič nie je , že sú aj dôležitejšie veci vo vzťahu 🤮
Zaujíma ma, či takéto teórie preferujes aj vo svojom živote alebo sa ich len snažíš natlačiť iným ľuďom do hlavy 🙂
@katkazocele pre mňa je to to najhoršie čo si môžu partneri spraviť. A nedokázala by som to ani odpustiť, ani žiť s niekým, kto podviedol, podvádza...
@huxy mám to úplne rovnako, mne trhá srdce keď vidím aj človek ktorého som si len obľúbila ( manželka šéfa) , pár krát sme sa videli, a je mi smutno kdeže viem čo robí jej manžel ( môj šéf) s mojou kolegyňou 🤮
Napoviem ti - okrem výmeny informácií ohľadom práce sa menia aj rôzne druhy telesných tekutín 🤮🤮🤮
@katkazocele dnesna doba je smutná, naozaj. 🙂 a vonkoncom to, ak niekto súhlasí s tým ze nevera je v poriadku.
@katkazocele ja tiež kadečo počujem a vidím v mojom okolí, práci. Mne sa to tiež hnusí. Každý nech si žije, ako uzná za vhodné. Ale nie je to nič pre mňa, a vždy to budem odsudzovať, lebo mám svoje morálne zásady.
Keď vidím takéto príspevky, tak sa bojím nájsť si nejakého partnera či mi vôbec bude verny... po týchto názoroch, ďakujem pekne 😀
Bohužiaľ je toho v dnešnej dobe až príliš veľa, na každom kroku.
@katkazocele
@huxy
@autorka
Mňa zaráža, ako niektorí na mk ospravedlňujú neveru. Chcela by som vidieť výrazy ich tváre, keby nachytali pri nevere niekoho, koho naozaj ľúbia... Či by ozaj nežiarlili a neboli sklamaní..
Sex je úplne prirodzený a je normálne, keď sa niekto zadaný obzrie po inom, ako svojom partnerovi... Ale snáď sme rozumovo vyspelejší ako zvieratká a máme slobodnú vôľu, možnosť voľby. Snáď vieme rozmýšľať do budúcnosti, zvažovať dôsledky svojich činov, kalkulovať a zostaviť si rebríček priorít. Snáď nebudeme mať na prvom mieste pudy a dokážeme si vybudovať čosi hodnotnejšie a trvalejšie ako pár orgazmov.
@minka201 presne, tiež to tak vidím. Každá nevera je len neovládanie svojich pudov, čisto ako zvieratá.. ved sa viem udržať na uzde pre Boha 😀 A ak neviem, tak nevyhladavam situácie, ktoré by sa mi mohli časom vypomstiť.
@fido69 ďakujem, skôr to bude o tom, že už nemám 20, niečo odžité a ilúzie o ideálnom svete už dávno zmizli (ak vôbec niekedy boli) 😀 som realista. Ak by som sa raz na sklonku života dozvedela, že môj partner mi bol naozaj celý život verný a miloval len a len mňa a na inú ani nepomyslel, bude mi to obrovským potešením. Ale že by som tomu vopred intenzívne verila a upínala sa na to, tak to nie. Ani o sebe netvrdím, že by som nikdy neurobila to či ono, lebo už veľakrát sa mi v živote už nejaké "nikdy by som" vrátilo 😂 a nestačila som sa čudovať, tak to nebudem hovoriť ani o niekom druhom.
A čo sa týka štatistiky - neviem o žiadnej oficiálnej, ale čo tak pozorujem, asi nepoznám ani jeden dlhodobý vzťah, kde by jeden z partnerov nikdy "nezakopol". A ešte jedna drobnosť - nevera nie je zoznam aktivít, nevera je prekročenie vzájomných hraníc. Takže pre každého to môže byť niečo iné.
@minka201 ja napríklad neveru neospravedlňujem, nepodporujem a ani neschvaľujem, ale plne si uvedomujem, že existuje, a nemyslím si naivne, že "mne sa to stať nemôže, lebo som si dobre vybrala". Ak to nastane, potom to budem riešiť podľa okolností. Teraz neviem povedať, či sa to pokúsim nejako prekonať, alebo poletí cez zavreté dvere, lebo nie som v takej situácii.
Ono kazdy ma na to iny nazor a je to sukromna vec medzi dvoma ludmi, ako si vztah nastavia.
Ja som si so svojim uz pred xy rokmi sadla a povedala mu... ak budes mat jednorazovku, nehovor mi to a netahaj mi take veci domov. Ak by slo o daco vaznejsie, preberieme to a rozhodneme sa, co dalej. U mna vernost vo vztahu nie je priorita a svaty gral vsetkeho. Pre mna je hlavne, ako fungujeme, ci si navzajom vazime jeden druheho, ci vieme riesit krizy, ake mame nazory na buducnost, ci sa partner chova ku mne uctivo a brani ma, ked mi je krivdene, ci ma vie ochranit. A ci smykol Anku z Hornej Dolnej niekde raz na vylete, to ma vobec nezaujima. A necitim sa byt kvoli tomu natieratelna ani divna. Len to pre mna nie je alfa-omega nasho vztahu.
@zuzanka.zuzu 🙈to sa az zle cita🫣😔..ale o kupelich je to zname🙈
@majka36912 mne akurát nejde ku sebe že si niekoho vážiš, chováš úctivo ale dokážeš ho podviesť. Proste logicky ak si niekoho vážiš, tak mu vedome neublížiš a nepodvedies.
@huxy V detstve som bola znasilnena, takze ja si sex a lasku spolu v takej miere nespajam. Ak by som sa od toho nedokazala od istej doby odosobnit, asi by som nebola schopna intimneho zivota. Mozno preto mi na tom az tolko nezalezi.
@majka36912 tak to mi je ľúto, úprimne.
@huxy To je v pohode, je to uz davno za mnou, toto som si v sebe upratala. Len mozno sme na tom viacere takto, a nie sme kvoli tomu zle, len mame pre to nejake ine svoje dovody.
@moonlight1210 úplne nerozumiem otázke. Neplánovane zaľúbenie sa a nevera? Ak o niekom viem, že je zadaný, tak neodpustím, aby tam z mojej strany vzniklo niečo viac. Teda ak som dobre pochopila príspevok.
@liusa82 súhlasím... Nepremarnim svoj život s niekým, kto ho chce tráviť aj s nejakými bokovkami. Tak aj ja sa považujem za starú školu, pre mňa sú morálne hodnoty zásadné. A v dnešnej dobe nájsť normálneho dobrého nezadaneho muža, je veľmi ťažké, možno aj nemožné. To ale neznamená, že sa moje nároky znížia.
Tvoje túžba nájsť partnera sú tiež len pudy, tak sa ovládaj a zostaň sama, to ti zaručí že ťa nikdy nepodvedie.
@huxy "tak neodpustím, aby tam z mojej strany vzniklo niečo viac"
To je trochu zjednodusene.
Jasne, ze nie vedome dopustis. Vobec to nechces. Nerozmyslas o tom, nevyhladavas to. Ale to su veci, ktore sa jednoducho stanu. Prave preto, ze je to z emocionalnej sfery a tu nevies ovplyvnit rozumom.
Nevies ovplyvnit, preco ti je niekto na prvy pohlad nesympaticky, alebo sympaticky. Nevies ovplyvnit, preco zrazu citis city ku kolegovi, ... Nechapes, odkial sa vzali. Ale su tu. Deje sa to.
Da sa to ovplyvnit rozumom - "K tej babe by som mala byt mila, lebo mi nic neurobila." Ale nic to nemeni na fakte, ze je ti nesympaticka a v jej spolocnosti budes len nutnu dobu a budes iba korektna. O jej priatelstvo vobec nestojis. Nevies si pomoct. Je to tak. Nerozkazes si.
Tak isto ti ludia pisu, ze toho druheho nevyhladavaju. Dokonca sa mu vyhybaju. Ziadne srandicky na kave, ci vyhladavanie spolocnosti. Nic take.
Ale aj tak, len co pocuju jeho hlas, uvidia ho, ci tusia, ze je nablizku, zazivaju burku uzasnych pocitov a k tomu navrch pocit viny, zeby nemali. Ale neda sa im to zakazat si. Rozkazat si - "Necit to."
Dost vela z tych ludi, ktori tu pisali o radu, co s tym teraz, rovnako napisali "Nikdy by som si nepomyslel(a), ze ...".
A ano, po case to samozrejme (zvycajne) prejde. Dokonca nechapu, co na tom svojom objekte videli. Co sa to stalo.
A teraz zas napsat k otazke - je to uz nevera, ci nie?
Je polahcujuca okolnost, ze aktivne voci tomu bojovali, hoci na isty cas city k tomu druhemu prevazovali nad citmi k oficialnemu partnerovi? Ze k nemu vladli hlavne pocity viny a lutosti? Ale snazili sa?
@huxy máš veľmi radikálne názory, ale ver mi, že časom sa všetko otupuje, hlavne takéto ostré názory. Niekto na to príde v mladšom veku, niekto v staršom, ale to poznanie príde. Keď si predstavíš situáciu, kedy ti začne lichotiť fakt veľmi príťažlivý muž, ktorý je milý, slušný, vyzerá výborne, možno je kuštik mladší.... Najprv je k tebe milý, pozorný, sem tam niečo dvojzmyselne naznačí.... postupne ťa namotáva, až ťa začne otvorene zvádzať a snaží sa ťa dostať do postele na to, ako výborne vyzeráš, ako ho šialene priťahuješ, nevie si pomôcť. Jasné, povieš si, že to sú len také reči, aby dosiahol svoje - ale to je práve to. On chce dosiahnuť sex s tebou. Nie vzťah, len sex. Do toho tvoj manžel má toho v práci veľa, nemá čas, chuť ani energiu na sex, občas padne doma nejaká hádka, do toho príde tento alfasamec, ktorý túži po tebe a tvojom tele. A ty, ako poslušná manželka chlapa, ktorý po tebe len vrčí a keď sa pred ním vyzlečieš v spálni, tak ti povie dobrú noc a otočí sa ti chrbtom, ty tomuto niečomu povieš stop, ja som verná, ctím hodnoty manželstva...... Ver mi, že to nehrozí. Ver mi, že príležitosť robí veľa a ver mi, že stať sa môže úplne hocičo. A tvoje radikálne názory sa rozplynú ako vzduch 🙂

@sissy27 sú ženy, ktoré radšej prejdú týmito vecami, ako žiť v nefunkčným manželstve. Lebo funkčné nemôže byť, ak je tam nevera.