icon

Prečo toľko ľudí vo vzťahu podvádza?

17. apr 2024

Prečo toľko ľudí vo vztahu podvádza? Prečo nevyložia karty na stôl a neriešia problémy komunikáciou?

Dnes som videla 3 príspevky o podvadzani a chce sa mi plakať. Ako si má v dnešnej dobe človek nájsť partnera, pri ktorom si bude istý že ho naozaj nebude klamať a bude mu verny?

Hrozná doba.

minenkak
17. apr 2024

Lebo sex je taký dobrý a čím viac vyskúšaš tým lepšie

minka201
17. apr 2024

@indiankaindi Toto spravia ľudia, ktorí nemajú presne zadefinované hranice alebo vnútorne s nimi nie sú úplne stotožnení.

minka201
17. apr 2024

@moonlight1210 A nie, neplánované zahľadenie sa do niekoho tretieho nepovažujem za neveru (ani citovú). To, či z toho bude nevera(fyzická alebo citová), záleží na tom, čo spravím po tom, ako si uvedomím, že som sa začala namotávať a prechovávať väčšie sympatie k tomu tretiemu.

janulka1802
17. apr 2024

V začiatkoch vzťahu som tiež mala také radikálne vyjadrenia ako niektoré ženy tu. Mne sa to nikdy nemôže stať. Môj muž by to nikdy neurobil. Úplne ich chápem. My sme s manželom zatiaľ "len" 10 rokov a nateraz verní. Veľmi si prajem, aby nám to vydržalo. Avšak s odstupom času a s neverou z viacerých strán (žiaľ aj ukážkových manželstiev) si uvedomujem, že slovko nikdy tu nie je namieste. Sama som bola v situácii, keď sa mi roztriasli kolená. Ustála som to, ale uvedomila som si, aké ľahké by bolo podľahnúť. Preto som skôr toho názoru nevystavovať sa zbytočne pokušeniam. Neveru ako takú odsudzujem, neschvaľujem.

huxy
17. apr 2024

@indiankaindi nemyslím si, že moje "radikálne" názory na neveru sa niekedy zmenia. Tiež som mohla mať príležitosť, ex manžel nebol zrovna dobrým ukážkovým manželom. A mohla som byť tá, ktorá podvedie. Lenže mám svoje zásady a morálne hodnoty, ktoré nemienim meniť len pre chvíľkové potešenie, mne to za to nestojí. Nie som najmladšia, a názor na neveru mám odjakživa rovnaký.
V prvom rade, ak niečo v manželstve neklape, treba to riešiť tam, nie inde. Keď sa mi v manželstve niečo nepáči, a druhý partner nestojí o záchranu, tak taký vzťah ukončím a potom sa môžem pustiť do niečoho nového, aby som sa sama pred sebou nemusela hanbiť.

huxy
17. apr 2024

@moonlight1210 tento príklad čo tu uvádzas si neviem predstaviť. Láska nevzniká tak, že sa mi niekto fyzicky páči a ja sa hlúpo zalubim. Láska vzniká spoločne strávenými chvíľkami, spoznávaním druhého, rešpektom... Čiže ako sa môžem zalubit do kolegu, známeho? To je jediné nejaké poblaznenie. A neviem si predstaviť že mám partnera a ja sa napriek tomu "zalubim" do niekoho iného. Keď som mala partnera, nikdy som sa na druhého v takom zmysle ani len nepozrela. A áno, pokladám aj to za určitú neveru, ak má niekto partnera a "zaľúbi" sa do druhého.

janulka1802
17. apr 2024

@huxy nevera nemusí vzniknúť len kvôli tomu, že v manželstve niečo neklape. Ach... kiežby to bola len takáto rovnica zlé manželstvo=nevera. Poznám "dokonalé", ukážkové manželstvo a predsa sa to stalo. O to viac som bola z toho prekvapená. Nikdy by som to nepovedala, že im sa to môže stať. Tam bola len "príležitosť", trocha alkoholu a ups...

huxy
17. apr 2024

@janulka1802 alkohol či čokoľvek je len výhovorka a ospravedlnenie. Keď niekto vie, že ma s tým problém po užití alkoholu, tak ma tomu predchádzať.

marca12
17. apr 2024

Nevera je o pudoch a nie problemoch vo vztahu. Mnohi maju uzasne zeny,uzasnych muzov,dobry vztah,len potrebuju nove vzrusenie. Nevera bola vzdy aj v minulosti sa ludia krizom krazom podvadzali.

marca12
17. apr 2024

Lebo oni si neuvedomuju,ze nevera je nieco zle

janulka1802
17. apr 2024

@huxy samozrejme, že to nie je ospravedlnenie. Keby aj alkohol nebol, stalo by sa to. Jednoducho v tú chvíľu sa človek rozhodne, odhodí všetky zábrany a podľahne. Myslím, že skôr je to sila osobnosti, možno charakteru, odolať. Niekto podľahne skôr, iný možno skutočne nikdy.

huxy
17. apr 2024

@janulka1802 okrem toho písala som, že keď je v manželstve nevera, tak nie je funkčné. Čiže už keď je tam tá nevera. To však neznamená že nevera vznikne keď niečo v manželstve neklape. Tam v prvom rade treba riešiť a nie utekať inde. Sú ľudia, ktori na vzťahu pracujú bez toho, aby podvádzali.

huxy
17. apr 2024

@janulka1802 určite je to hlavne o charaktere človeka, zásadách a rozhodnutí.

77nelinka
17. apr 2024

autorka máme dohodu, že žiadne bozkávanie a sex len s kondómom. a napadne to každého, hlavne keď sú viacej rokov spolu. len nie každý to zrealizuje

janulka1802
17. apr 2024

@huxy ja s Tebou v mnohom súhlasím, len proste vidím reálne, že verných manželstiev je ozaj pomenej oproti tým druhým.

janulka1802
17. apr 2024

@77nelinka tak toto je už "otvorený" vzťah, keď to máte odobrené.

huxy
17. apr 2024

@janulka1802 ja viem. Som si toho vedomá že to tak bohužiaľ je. Čo ma mrzí. Ale nezmením to, keďže mnohí to berú ako to berú.

janulka1802
17. apr 2024

@huxy dôležité je, ako to beriete Vy dvaja s partnerom, manželom. Ozaj nezáleží na tom, či niektorí môžu odskočiť bez bozkávania, s kondómom, ako tu píše žienka vyššie. Mne to je ozaj jedno. Za mňa a môjho muža neprijateľné. To je jediné, na čom mi záleží, aby som sa zhodla s mojím mužom.😉

fido69
Autor odpoveď zmazal
minenkak
17. apr 2024

@fido69 a veď nemá v profile nič ,čo by prezrádzali kto je,tak aká odvaha

mell27
17. apr 2024

Nevera bola vždy,aj môj pradedo mal nemanželského syna a dozvedeli sme sa o tom až po jeho smrti. 😃 Dnes je akurát skrz internet si ľahšie niekoho nájsť...

77nelinka
17. apr 2024

@fido69 veď to ešte neznamená, že to praktizujeme 🙂 s manželom sa bavíme otvorene o hocičom, nie sme naivní, vieme, že sa to môže stať hocikomu. fakt by som si nedovolila o sebe tvrdiť, že mne sa to nemôže stať
veľa párov skúša hocičo, trojky, štvorky, swingers.... inak swingers je super 😝

77nelinka
17. apr 2024

@mell27 vyzerá to tak, že aj manžel má ešte jedného (neoficiálneho) súrodenca 😀
áno, je pravda, že teraz je vďaka internetu viacej možností, ale väčšie nebezpečenstvo je v práci, keď sa s niekým stretávaš každý deň. fyzický kontakt je predsa len niečo iné ako virtuálny. na nete je to len nick, ktorý tu dnes je a zajtra byť nemusí

mikadooo
17. apr 2024

@fido69 nie, nie som absolútne o ničom na tejto zemi na 100% presvedčená. O tom môj príspevok nebol. Bol o tom, aby si autorka neutvárala falošné závery na základe diskusií na modrom koňovi. Ľudia, ktorí neriešia neveru, nemajú potrebu zakladať tento druh diskusií.

autor
17. apr 2024

@mikadooo ja som Single, čiže neveru neriešim 😀

katka700
17. apr 2024

@0silvia0 Hovorí sa že aká si takých ľudí si do života pritiahnes. Možno si tých k*revnikov ignorovala a oni ti dali pokoj lebo videli že bez šance.

mikadooo
17. apr 2024

Nemyslím teba. Myslím tých ľudí, ktorých príspevky /predpokladám, že si myslela novozaložené diskusie?/ si tu dnes videla.

domkakvet
17. apr 2024

Pri nikom nie je istota, bud vam to vynde alebo nie.

katkazocele
17. apr 2024

@domkakvet tu by som trošku doplnila, že u niektorých je väčšia predispozícia ako u iných- promiskuitní ľudia ktorí sú zvyknutí striedať každý mesiac iného partnera, myslím si, že kedy takého si vyberie do monogamného vzťahu, tak by to nemalo happyend 😅

indiankaindi
17. apr 2024

@huxy áno, táto tvoja predstava je pekná a šľachetná, ale prax ukazuje, že veľmi naivná - to sa ťa samozrejme nechcem dotknúť. A ver mi, nepoznám ťa, ale dala by som obe ruky do ohňa za to, že raz sa ti to môže vymknúť spod kontroly. Poznám príklady z praxe.