Prečo vnímame partnerových rodičov ako cudzích?
Často to čítam, keď si náhodou dovolí nevydaté dievča nazvať partnerovych rodičov svokrovcami, normálne že pobúrené reakcie ako jej to su len cudzí ľudia a neviem čo. Vám to príde v poriadku? To ste sa akože všetky tvárili pred svadbou, že partnerovi rodičia neexistujú a po svadbe že ahaa zrazu rodinka? Fakt tomuto postoju nerozumiem. Ja som vydatá 3 roky. Za tie roky sa môj vzťah so svokrovcami nikam neposunul, lebo za 7 rokov partnerského vzťahu som so svokrovcami normálne interagovala, poznali sa aj s mojimi rodičmi, chodili sme spolu na dovolenky, dávali si darčeky a nemali sme problém povedať si aj veci, ktoré sa nám navzájom nepáčili a vykomunikovat si to, popripade sa na seba na par dni uraziť. Po svadbe sa nezmenilo nič. A vy, čo tu píšete akí su to pre nezosobášený par cudzí ľudia, tak ja si nedokážem predstaviť ako ste mohli fungovať pred svadbou. To ste sa správali odmerane? Tvárili ste sa že ti ľudia su pre vás nič? Žijeme v 21. Storočí, kedy ľudia (aspoň dúfam) premýšľajú pred tým ako si niekoho zoberú a založia s ním rodinu. Takže je úplne prirodzene, že v partnerskom vzťahu sme aj niekoľko rokov a pred tým ako sa oficiálne takí partneri zoberú, už poväčšinou fungujú ako manželia a teda maju aj vytvorené vzťahy s rodinami toho druhého. Fakt sa tým papierom s tou rodinou viacej zblížime, alebo sa udeje niečo, čo zapríčiní, že mi ti ľudia budú menej cudzí?
Mi to príde len tak dodrbavanie z vašej strany, čo to furt musíte vytiahnuť. Ako keby vás dráždilo, že niekto nežije v manželstve
@jana_eyre_2 No to sa bohuzial deje v globále.Zijeme v dobe kedy ludia nevedia slusne diskutovat.Ak ma niekto iny nazor ako je ten ich tak sa snazia dat toho druheho dole aj po ludskej stranke.A internet im umoznuje byt naozaj kruti.Tym, ze nediskutuju priamo v jednej miestnosti, casto anonymne, ziskavaju pocit nadradenosti.Je to smutne.
@pehavcek áno presne tak to je..
@pehavcek mne cele toto diskusne forum pride niekedy ako nejaká bizarna reality show, ktorú ľudia pozerajú len aby si dokázali že sú lepší. Akurát tu si ešte môžu aj kopnúť a viacej sa vo svojej nadradenosti utvrdzovať.
tak a môžeš zadefinovať to kopanie a nadradenosť v čom je podľa teba konkrétne v tejto diskusii ? Lebo to je tu také klišé ktoré sa tu používa celkom často .
@subartic nemyslela som konkrétne túto diskusiu. Zopakujem, celkovo toto fórum. Samozrejme, že sa tu nájdu slušne diskusie. Ale je to minimum. Takmer v každej diskusii keď sa rieši nejaký problém, tak je tam desiatky príspevkov o tom aká je autorka blbá, naivná a ze oni by sa do takého problému v živote neostali, alebo reči typu čo mohla autorka urobiť inak - to su take dokazovačky že “ja som lepšia, mne by sa toto v živote nestalo”. Je pravda, že niektoré témy su upne nepochopiteľne a tiež mi rozum zastane ako sa niekto mohol do takej situácie dostať, ale tomu človeku komentáre tohto typu nič nedajú a je zbytočné to vôbec písať. Jediny efekt čo to ma, že sa komentujuca podvedome utvrdí v tom, že je lepšia. To je úplne ten istý princíp ako sledovanie bizarných realityshow. Akurát tu si môžu kopnúť aj do konkretnej osoby
Teda to sú diskusie keď nemám manžela nemám ani svokru to dáva logiku a keď mám frajera alebo priateľa tak je to teta alebo pani pre mňa sú to v podstate cudzí ľudia tak isto ako pre partnera moji rodičia a všetko je vo hviezdach či si padnete do oka a aký budete mať vzťah po svadbe mne moja svokra povedala dcéra je dcéra nevesta je nevesta takže to znamená že vždy budem pre nich cudzia aj keď máme normálne vzťahy som matka ich vnúčat a to je celé ale vždy lepšie ako keby sa obchádzali

@subartic plný súhlas, tiež som len v partnerskom. Zväzku a ani rza za 5 rokov som nepovedala na partnerovych rodičov ze svokra alebo svokrovci, vždy to boli partnerovi rodicia a nevidím na tom ani nič zdĺhavé to napísať ani pomenovať tak ako to je, ved jeho tiež nevolam manzel.
A aj keď jeho mama prečo moja dcéru ju nevola Nona Raffaella a moja dcéra ze ci musí keď ona vlastne nie je jej babka