icon

Prečo ženy nechcú odísť od narcistu?

23. feb 2026

Uz dost dlho sa nad tymto zamýšľam, ze ako spoločnosť velmi ľutuje zeny, ktore žili/žijú s nejakym psychopatmi. Ja ale v okolí mam 3 zeny, ktore maju podobných kretenov v zivote a dve z nich su uplne samostatne, este dotuju aj toho kretena a vystavujú svoje deti dennemu násiliu, aj ked by stačilo len odísť. Jedna dokonca odišla od takého psychopata, teda skor on odišiel k inej a tato žena s nim po rozchode spáva a ,,bojuje" s druhou jeho partnerkou, ktora je lepšia a uziva si, ked jeho terajšia na nu žiarli. Ja si skor myslim, ze tieto zeny nie su chuderky, ale len zavislacky a same nedokážu odísť, aj keby mohli. A vystavujú tak svoje deti same teroru

Strana
z2
anonym_e0ee9d
23. feb 2026
@anonym_b5aa0c

Včera mi 300x povedal ako ma strašne ľúbi a podobné sračky, dnes ma škrtil a hodil o stenu, že mam zodratú ruku a pod krkom bude modrina. Praje mi rakovinu a aby som zdochla do rána. Zajtra sa pravdepodobne bude tváriť, že sa nič nestalo a zas ma bude strašne moc ľúbiť, lebo bude niečo potrebovať. U mňa je ten problém, že on pracuje na čierno. Raz ide, raz nejde, niekedy sa vráti večer o šiestej, niekedy je už na obed doma. Ak ujdem bojím sa, že ma nájde a ublíži mi. Aj taký je život s narcistom. Je to už viac než 2 roky a áno pripadám si veľmi hlúpa už len preto, že som stále tu.

@anonym_b5aa0c utec ale tvar sa ze neutekas. Zober si iba peniaze a odijd daleko….najdalej ako vies. zmen telefonne cislo, nikomu nic nehovor. Normalne odijd do obchodu a uz sa nevrat. Zacni novy zivot. Odkial si? pomohla by som ti.

kiki68
Včera o 08:31
@nikoletta1712

@anonym_autor Ja nerozumiem ako sa môže niekto dať “ zmanipulovať” chlapom…Podľa mňa len ženy, ktoré si myslia, že nemajú hodnotu, nulové sebavedomie…Chvalabohu, nepoznám žiadnu ženu v mojom okolí…

@nikoletta1712 tak ja napr sebavedomie mam, tiez vzdelanie, fyzicky som pekna, nikdy by som nepovedalac ze sa toto stane prave mne. Moja sesterka tiez, krasna, vzdelana baba, co nie je nejaka chudera. No a stalo sa nam. Ono prvy rok by sme sa one zhodli, ze to bol nadherny vztah, to zacalo az neskor.

autor
Včera o 09:20
@kiki68

@nikoletta1712 tak ja napr sebavedomie mam, tiez vzdelanie, fyzicky som pekna, nikdy by som nepovedalac ze sa toto stane prave mne. Moja sesterka tiez, krasna, vzdelana baba, co nie je nejaka chudera. No a stalo sa nam. Ono prvy rok by sme sa one zhodli, ze to bol nadherny vztah, to zacalo az neskor.

@kiki68 lenže toto so vzdelaním ani krásou nema nic spolocne 🙂 poznam velmi, velmi škaredé zeny narcistky a maju zakaždým partnera a nikto nechápe, ako take seredy niekoho zbalia. Proste iste typy ludi, vzdy bude priťahovať niekto, kto im dava tu neistotu. Su studie, ktore jasne dokazujú, ze narcista sa ukáže velmi rychlo. Takze neverím, ze rok bol ten clovek velmi úžasný. Skor ty si mala ružové okuliare a nechcela si vidiet tie naznaky. Ako pisem, ja sama som tiez randila s narcistami, ale u mna nemali sancu, pretoze ja neznesiem vedla seba muža, co si ma neváži a nerešpektuje ma. U mna to začalo u jedneho tak, ze na prve rande dobre ze nie vrtuľníkom prišiel. Vsetko bolo take, ze som si myslela, ze som v rozprávke. Toto trvalo dva týždne, potom začali prve náznaky, prestal sa ozývať, vymýšľal si, potom mi zacal rozkazovať, co by som mala nosiť, co by som mala so sebou robit. Potom zase plany, ako sa mam za nim odsťahovať a potom zas nejake problemy. Uz vtedy som si hovorila, ze ten chlap bude asi nejaky chorý. Ja som na toto nervy nemala. Vsetky narciaticke vzťahy takto začínajú, uz len záleží na zene, kde ma hranice a štandardy.

autor
Včera o 09:22
@anonym_autor

@kiki68 lenže toto so vzdelaním ani krásou nema nic spolocne 🙂 poznam velmi, velmi škaredé zeny narcistky a maju zakaždým partnera a nikto nechápe, ako take seredy niekoho zbalia. Proste iste typy ludi, vzdy bude priťahovať niekto, kto im dava tu neistotu. Su studie, ktore jasne dokazujú, ze narcista sa ukáže velmi rychlo. Takze neverím, ze rok bol ten clovek velmi úžasný. Skor ty si mala ružové okuliare a nechcela si vidiet tie naznaky. Ako pisem, ja sama som tiez randila s narcistami, ale u mna nemali sancu, pretoze ja neznesiem vedla seba muža, co si ma neváži a nerešpektuje ma. U mna to začalo u jedneho tak, ze na prve rande dobre ze nie vrtuľníkom prišiel. Vsetko bolo take, ze som si myslela, ze som v rozprávke. Toto trvalo dva týždne, potom začali prve náznaky, prestal sa ozývať, vymýšľal si, potom mi zacal rozkazovať, co by som mala nosiť, co by som mala so sebou robit. Potom zase plany, ako sa mam za nim odsťahovať a potom zas nejake problemy. Uz vtedy som si hovorila, ze ten chlap bude asi nejaky chorý. Ja som na toto nervy nemala. Vsetky narciaticke vzťahy takto začínajú, uz len záleží na zene, kde ma hranice a štandardy.

@anonym_autor a este dodoam, ze narcista bude vzdy cicat len taku zenu, ktora to dovolí. Taka, ktora mu ukáže jasne svoje hranice, taka ho nebude bavit, takze ss vyparia aj sami. To, ze s vami ostáva znamena len jedine, dobre sa mu z vas cica

kiki68
Včera o 09:29
@anonym_autor

@anonym_autor a este dodoam, ze narcista bude vzdy cicat len taku zenu, ktora to dovolí. Taka, ktora mu ukáže jasne svoje hranice, taka ho nebude bavit, takze ss vyparia aj sami. To, ze s vami ostáva znamena len jedine, dobre sa mu z vas cica

@anonym_autor ja som mala iba jedneho takeho, mne asi imponovalo to, ze sme si dlho rozumeli na vsetkych moznych urovniach, hobby, hudba, tam kde sa to zlomilo to bola pre mna sokova terapia. Pred ani po som nikoho takeho nemala. Mozno tym ma tak pritahoval, ze bol taky extrem, ale dost ma to zaroven naucilo.

autor
Včera o 11:35
@kiki68

@anonym_autor ja som mala iba jedneho takeho, mne asi imponovalo to, ze sme si dlho rozumeli na vsetkych moznych urovniach, hobby, hudba, tam kde sa to zlomilo to bola pre mna sokova terapia. Pred ani po som nikoho takeho nemala. Mozno tym ma tak pritahoval, ze bol taky extrem, ale dost ma to zaroven naucilo.

@kiki68 a to je super, ze vas to naučilo 🙂 to je najdôležitejšie, co vam moze tento clovek dat. Horšie je, ked zeny namiesto lekcie, stale dookola opakujú tu istú chybu a niektore si tymto uplne zatvoria mat pekny a zdravý vztah. Vela z nich potom zatrpkne a ostanú same a s nenávisťou k mužom. Take potom nepritahuju fakt nikoho, maximálne nejakého velmi zlomeného muža, ktory sa rad týra od zeny, ktorá ho ponižuje. Inak je aj kopec mužov, ktori so sebou nechajú tak zametat, ze az nechápete. A častokrát su to velmi pekni a navonok pôsobiaci silní muži. Ale su tak vnútorné zlomení, ze si vyberajú ten isty typ zien. Tie, ktoré sa k nim správajú ako k handram

anonym_7a21a9
Včera o 11:53
@anonym_autor

@anonym_autor no to si sa špeciálne na tomto fóre dotkla teraz toľkých, že si to tu užiješ v komentároch 😁. Ale tiež presne nad tým premýšľame už dlho, je nepochopiteľné, ničia život sebe, ničia život svojim deťom, uvedomujú si často patológiu svojej situácie a majúc možnosti zmeny ... a nič. Pýtajú sa, hľadajú rady ... a nič. Tam musí byť niečím úplne potlačený pocit zdravého sebavedomia a sebahodnoty, preto aj, ak sa nedajú tieto oblasti do poriadku, si dookola vyberajú tie isté typy partnerov, lebo u nich fungujú stále tie isté vzorce.

anonym_7a21a9
Včera o 11:57
@anonym_5074fd

@nikoletta1712 lenže môže ťa ten chlap zmanipulovať tak,že si myslíš, že za nič nestojíš, aj keď v hĺbke duše vieš, že to tak nie je, keď ťa o tom každý deň presviedča, tak tomu postupne začneš veriť.

@anonym_5074fd pokiaľ si žena je istá sama sebou, pozná sa aj so svojimi chybami a nedostatkami a prijíma sa so všetkým, cení si svoju osobnosť, má zdravé sebavedomie a má k sebe dostatočný vzťah, tak nikdy nedovolí nejakému partnerovi aby jej akýmkoľvek spôsobom ublížil a pokiaľ sa tak stane, tak urobí všetko preto aby sa to už nezopakovalo.

magdalienka11
Včera o 13:05
@nikoletta1712

@anonym_autor Ja nerozumiem ako sa môže niekto dať “ zmanipulovať” chlapom…Podľa mňa len ženy, ktoré si myslia, že nemajú hodnotu, nulové sebavedomie…Chvalabohu, nepoznám žiadnu ženu v mojom okolí…

@nikoletta1712 nezaziješ, nepochopíš....

nikoletta1712
Včera o 13:11
@magdalienka11

@nikoletta1712 nezaziješ, nepochopíš....

@magdalienka11 Dúfam, že nezažijem…

Strana
z2