icon

Prekvapujúca reakcia partnera

30. okt 2025

Ahojte, s partnerom sme spolu asi pol roka, schyľuje sa k spoločnému bývaniu keďže už máme aj svoj vek (33 a 39), len ma nedávno zarazila jedna vec a nie som si istá či to len ja takto vnímam a pomohol by mi aj pohľad nezainteresovaných osôb. Stalo sa že sme boli spolu a keď som odchádzala na svojom aute, všimol si že mi nesvieti osvetlenie na ŠPZ. A napísal mi doslova: Daj vymeniť žiarovky lebo je to na pokutu 😊😘
Pritom robí v automobilovej firme, bratovi mení svetlá na kamióne, čo je oveľa väčšia babračka. Takže ma dosť nepríjemne prekvapila jeho reakcia na danú situáciu. Čakala by som niečo v zmysle: Všimol som si že ti nesvietia žiarovky, tento víkend sme spolu tak ti to spravím. Vie, že nemám nikoho známeho kto by mi s tým pomohol. Možno je to len blbosť, ale mne to stále behá po rozume a chcem sa ho na to zajtra spýtať. Zatiaľ by som rada videla vaše postrehy. Možno ostanem zajtra prekvapená jeho odpoveďou, preto chcem vidieť aj iný pohľad.

any_soj
30. okt 2025

@anonym_autor zo zaujímavostí, ak budeš mať čas, pusti si tento podcast Ako si nezobrat teľa, prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Vieš o ňom veci, ktoré sa tam rozoberajú? A ako na tom je v tom svetle? https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

autor
30. okt 2025

Možno keby mi intuícia nevravela že tu niečo nesedí tak jednu správu neriešim, ale bolo viac takých náznakov, aj to kalkulovanie. Stalo sa že ma pozval do kina a že to spojíme s večerou. Lístky do kina kúpil, večeru som zaplatila ja. Potom povedal že sa mu páči keď je to takto rozdelené - jedno zaplatí on, druhé ja.

terezka1947
30. okt 2025
@anonym_autor

Možno keby mi intuícia nevravela že tu niečo nesedí tak jednu správu neriešim, ale bolo viac takých náznakov, aj to kalkulovanie. Stalo sa že ma pozval do kina a že to spojíme s večerou. Lístky do kina kúpil, večeru som zaplatila ja. Potom povedal že sa mu páči keď je to takto rozdelené - jedno zaplatí on, druhé ja.

@anonym_autor a to spoločne bývanie budete mať ako rozkalkulovane?

dzulli1980
30. okt 2025

Buď rada, že Ťa na to upozornil ... muži sú proste hoviadka, keď mu nepovieš, sám s tým nepríde ... na rovinu mu povedz, nech Ti to vymení ... a keď sa bude zdráhať, vtedy začni rozmýšľať, či je to to pravé orechové ... a čo sa týka toho delenia poplatkov, za mňa je to OK ... či čakáš, že bude na veky vekov všetko platiť on?

sszuzu8
30. okt 2025

Neznášam keď ľudia majú konkrétne predstavy ako by mal reagovať druhý človek. Upozornil ťa. Ani toľko robiť nemusel. Možno čaká ze ho požiadas o pomoc. Však sa ho spýtaj

autor
30. okt 2025
@bluka2

Jaj citam dalej. 50:50 mentalita, ruky prec. To je proste filozofia zivota, ze nieco za nieco, nic zo srdca, ja na prvom mieste, dovera nie na 100%, o tom by sa dalo dlho. Ja sa takym uz vyhybam, aj ked s tymi normalnymi rada prispejem aj vacsou castou, len by som to iste chcela vidiet aj od nich

@bluka2 aj mne sa zdá že je to "ja na prvom mieste" , až mi niekedy pripadá samoľúby. A keď mi pripomenul tie kvety a zopár iných láskavosti, tak som mala pocit že to berie ako niečo za niečo a nie z lásky. A nie je to tak že on len dáva a ja beriem, vtedy by som tomu rozumela. Ja pracujem v lekárni a keď bol chorý tak som mu priniesla vitamíny, lieky bez toho aby ma o to musel žiadať, ani by mi nenapadlo mu to pri nejakej nezhode alebo hádke pripomínať. Pre mňa sú to nezištné skutky, ktoré sa robia z lásky a dosť ma mrzí keď to niekto berie inak.

autor
30. okt 2025
@dzulli1980

Buď rada, že Ťa na to upozornil ... muži sú proste hoviadka, keď mu nepovieš, sám s tým nepríde ... na rovinu mu povedz, nech Ti to vymení ... a keď sa bude zdráhať, vtedy začni rozmýšľať, či je to to pravé orechové ... a čo sa týka toho delenia poplatkov, za mňa je to OK ... či čakáš, že bude na veky vekov všetko platiť on?

@dzulli1980 nečakám že bude všetko platiť, ani to takto nikdy nebolo. Skôr sa zamýšľam aké by to bolo keby sme mali dieťa a moje príjmy by sa výrazne znížili. Rozprávali sme sa aj o tom, povedal že by kúpil dieťaťu čo by potrebovalo.

autor
30. okt 2025
@terezka1947

@anonym_autor a to spoločne bývanie budete mať ako rozkalkulovane?

@terezka1947 Byt je jeho, všetko by sme platili na polovicu (hypotéku nemá). Vrátane nákupov potravín atď.

bluka2
30. okt 2025
@anonym_autor

@bluka2 aj mne sa zdá že je to "ja na prvom mieste" , až mi niekedy pripadá samoľúby. A keď mi pripomenul tie kvety a zopár iných láskavosti, tak som mala pocit že to berie ako niečo za niečo a nie z lásky. A nie je to tak že on len dáva a ja beriem, vtedy by som tomu rozumela. Ja pracujem v lekárni a keď bol chorý tak som mu priniesla vitamíny, lieky bez toho aby ma o to musel žiadať, ani by mi nenapadlo mu to pri nejakej nezhode alebo hádke pripomínať. Pre mňa sú to nezištné skutky, ktoré sa robia z lásky a dosť ma mrzí keď to niekto berie inak.

@anonym_autor podla mna si musis najst niekoho, kto ma take srdce ako ty… pre nas normálne veci, pre inych nie

dzulli1980
30. okt 2025

My sme s mužom platili na striedačku, keď sa nám narodila dcéra, trval na tom, aby som bola tri roky doma ... žiadne peniaze odo mňa nechcel, chodil na nadčasy, aby bolo dosť peňazí ... keď som začala znova pracovať, výdavky sme si podelili, samozrejme on hradí väčšiu časť, keď potrebujem peniaze, bez problémov mi dá ... mne to príde normálne.

biba_18
30. okt 2025

to je váš problém dievčatá. vy očakávate takú a takú vetu… možno by bolo lepšie prestať očakávať vami vymyslené scenáre… a čo sa týka platenia 50:50 - ak ti to nevyhovuje, otvor si ústa. ak ti to nevadí, plať…

anonym_da6ace
30. okt 2025

No má byt, dobre zarobí. Nechce všetky peniaze rozdrbat. Zatiaľ si len frajerka po pol roku vzťahu. Samozrejme ty si s ním a musíš vidieť či je to pre teba ok. Len aby ti to po deťoch nezačalo na ňom vadiť. Aby ti nevadilo že nemáte napr bývanie spoločne, že nechce si s tebou brať hypotéku aby si sa aj ty zabezpečila.. podľa mňa ti na ňom niečo vadí a akoby si pochybovala že sa o teba postará ak by si to potrebovala (bez následného vykrikovania čo on pre teba spravil). Napr že by kúpil dieťaťu čo bude potrebovať - a kto rozhodne čo dieťa potrebuje. Ake oblečenie, aké potraviny, čo ak aj ty budeš niečo potrebovať, postará sa aj o teba keď budeš bez príjmu?...

zobaka
30. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik zatiaľ sme spolu riešili len dovolenku, ja som išla prvýkrát k moru. Platili sme všetko fifty fifty. On zarába asi 2,5x toľko čo ja. Nedávno spomínal že by sme mohli ísť na wellness, tiež na polovicu.

@anonym_autor pokial na to ma, je to skupan, kazdej zene dobre padne ak muz na to ma, nie, ze nema na dalsi den na rozky, zenu pozve niekde bez toho aby to vecer uctoval na polovicu a tu skasol pred partnerkou do vrecka, totalne antisexi

anonym_30007b
30. okt 2025
@anonym_autor

@amdornik zatiaľ sme spolu riešili len dovolenku, ja som išla prvýkrát k moru. Platili sme všetko fifty fifty. On zarába asi 2,5x toľko čo ja. Nedávno spomínal že by sme mohli ísť na wellness, tiež na polovicu.

@anonym_autor pozval ťa niekedy niekam za svoje? Káva, večera? Platiť ti dovolenku nemusí ani keby zarábal 6x viac. Ste spolu pol roka. Ale ak ti pripomina čo ti kupil atd tak môže byť žgrlo na peniaze. Prever si ho

zajinkakoni
30. okt 2025

@anonym_autor ja som to poňala tak, že to myslel teraz, hneď to daj vymeniť, snáď nechceš chodiť bez osvetlenia do víkendu? To môžeš dostať pokutu pri každej vrbe…. Alebo odstav auto a do víkendu ho nepoužívaj🤣 (to by som spravila ja) a pockala by ho výmena žiarovky.

andrea_ff
30. okt 2025
@zajinkakoni

@anonym_autor ja som to poňala tak, že to myslel teraz, hneď to daj vymeniť, snáď nechceš chodiť bez osvetlenia do víkendu? To môžeš dostať pokutu pri každej vrbe…. Alebo odstav auto a do víkendu ho nepoužívaj🤣 (to by som spravila ja) a pockala by ho výmena žiarovky.

Autorka a máš perspektívu vlastného bývania? Ak nie, ja by som si kúpila aspoň malú garsónku na hypo 30 rokov a prenajala. Lebo keď pôjdeš bývať k nemu a raz sa to pokazí, aby si nezostala "nahrata" a zostala "na ulici" nebodaj aj s dieťaťom.... Keď on kalkuluje všetko, tak aj ja by som kalkulovaka. Keď on má byt, aj ja by som si zabezpečila....pre prípad. Ak si mlada, môžeš to celý život pomaly splácať a budeš mať istotu. Pracuješ v lekárni, takže máš predpokladám stabilnú prácu....

anonym_3c3b04
30. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ste spolu pol roka nemáš nízky príjem neviem prečo by mal 33 r žene platiť dovolenku?Tu vetu so žiarovku by som nerozpitvavala kúp žiarovku a nech ju vymení.A pozor 39 r chlap, ktorý je sám, dobre zarobiť, má svoj byt bez hypo to je podobné nejaký problém tak bude

kitycat
30. okt 2025
@anonym_45d574

@kitycat zvelicuje? Vieš, čo, ja mám muža pediatra a 3 deti. Všetky choroby samozrejme obstaráva on, lieky, odbery, donesie, prinesie, všetko. Keby som od neho počula. "Miláčik, Miško má zelené sopliky, skoč s ním k doktorovi, tak mu dám asi po papuli jednu. Veď s tým robí, je to priateľ, tak aké zveličovanie????

@anonym_45d574 ano zvelicuje sa tu na zaklade varovania aby si vymenila nefunkcnu ziarovku... ak si to tu cita, tak di hovori, ze mal odr*t celu ziarovku a byt ticho. To by bolo zase "on, mechanik, take nevidi no co este prehliadol"

Co tu porovnavas 3 chore deti a pediatra tvojho muza a jej ziarovecku??? Podaktore by ste muza v lyzicke vody topili.

Budem sa opakovat "lina huba hotove nestesti"

diaamax
30. okt 2025

Mne to pripada tak, ze ked pojdete spolocne na nakup potravin 50:50 samozrejme a kupite si 10 rozkov a ty si das 6, uz bude kukat, ze si ho vyjedla. Za mna ee, radsej budem sama

anonym_08a3a6
30. okt 2025
@anonym_autor

@dzulli1980 nečakám že bude všetko platiť, ani to takto nikdy nebolo. Skôr sa zamýšľam aké by to bolo keby sme mali dieťa a moje príjmy by sa výrazne znížili. Rozprávali sme sa aj o tom, povedal že by kúpil dieťaťu čo by potrebovalo.

@anonym_autor kúpil by dietatu, co by potrebovalo, ok. A tebe?

deti95060810
30. okt 2025

ešte aj kvety ti vykrikuje? no máš sa na čo tešiť, to bude dobrý žgrľoš. si užiješ veru.

anonym_6051ca
30. okt 2025

@anonym_autor Vy už hľadáte fakt ženy problém aj tam kde nie je! Panebože mať vaše problémy..

amdornik
31. okt 2025
@anonym_autor

@terezka1947 Byt je jeho, všetko by sme platili na polovicu (hypotéku nemá). Vrátane nákupov potravín atď.

@anonym_autor autorka, ja pri čítaní tvojich príspevkov sa nemôžem naozaj zbaviť pocitu, že raz ti to bude vykrikovať, pripomínať, opakovať, aby si si "vážila", čo pre teba urobil, že ti kúpil takú kyticu vtedy a vtedy, pamätáš? a ty? ako sa chováš ty?
tak nejak bude prebiehať konverzácia v budúcnosti, ak si dovolíš otvoriť ústa s iným názorom na jeho nápady napríklad.
a že kúpi dieťaťu, čo bude treba? čiže mlieko a plienky? alebo celú výbavu? nevyhnutné alebo viac? a čo ty? ty budeš len kontajnerom, ktorý vypľul jeho potomka? no neviem... má príliš blbé odpovede, blbé reakcie. za mňa nie.

a presne si to vystihla s tými liekmi napríklad. človek, ktorý druhého miluje, urobí preňho niečo milé, pekné alebo potrebné bez toho, aby mu o tom potom donekonečna hovoril a pripomínal. "aby sa nezabudlo"...

ketrint
31. okt 2025

A ty čakáš, analyzujes vetu a rozmýšľaš ako sa k tomu postavíš? 🙏🏻🤣
Ja by som hneď odpísala “Našťastie mám frajera, ktorý to vie spraviť 💋”
☺️

orisker
31. okt 2025

Z jednej-jedinej vety, ktorá bola možno vyslovená v náhlivosti pri rozlúčke, možno aj s dobrým úmyslom, hneď vygenerovať povahu muža, na jej základe urobiť finančný audit a prognózu vzťahu do budúcnosti...
Namiesto toho, aby si ho priamo požiadala, aby Ti vysvetlil jeho slová, založiť debatu na diskusnom fóre...

Daj mu toto prečítať a pošle Ťa k vode aj sám!

anonym_741196
31. okt 2025
@orisker

Z jednej-jedinej vety, ktorá bola možno vyslovená v náhlivosti pri rozlúčke, možno aj s dobrým úmyslom, hneď vygenerovať povahu muža, na jej základe urobiť finančný audit a prognózu vzťahu do budúcnosti...
Namiesto toho, aby si ho priamo požiadala, aby Ti vysvetlil jeho slová, založiť debatu na diskusnom fóre...

@orisker Doporucujem precitat si aj ostatne komentare od autorky pre pochopenie celeho kontextu. 😉

amdornik
31. okt 2025
@orisker

@orisker však si to prečítaj celé ty mudrlant...

really8
31. okt 2025
@amdornik

@anonym_autor autorka, ja pri čítaní tvojich príspevkov sa nemôžem naozaj zbaviť pocitu, že raz ti to bude vykrikovať, pripomínať, opakovať, aby si si "vážila", čo pre teba urobil, že ti kúpil takú kyticu vtedy a vtedy, pamätáš? a ty? ako sa chováš ty?
tak nejak bude prebiehať konverzácia v budúcnosti, ak si dovolíš otvoriť ústa s iným názorom na jeho nápady napríklad.
a že kúpi dieťaťu, čo bude treba? čiže mlieko a plienky? alebo celú výbavu? nevyhnutné alebo viac? a čo ty? ty budeš len kontajnerom, ktorý vypľul jeho potomka? no neviem... má príliš blbé odpovede, blbé reakcie. za mňa nie.

a presne si to vystihla s tými liekmi napríklad. človek, ktorý druhého miluje, urobí preňho niečo milé, pekné alebo potrebné bez toho, aby mu o tom potom donekonečna hovoril a pripomínal. "aby sa nezabudlo"...

@amdornik mne sa pacia tieto komentare s jedinym a moznym sposobom lasky. Kazdy kto sa zachova inak proste nemiluje. Kazdy kto odpovie inak proste nemiluje. Kazdy kto si mysli nieco ine nemiluje.

betulinka1
31. okt 2025
@bystrozraky

@anonym_autor Jasný flirt. Tvoja odpoveď mala byť v takomto zmysle: Jasné, cowboji, na kedy si ma objednáš? 😊😘 Je to také jednoduché. Ak sa budeš všetko snažiť vysvetľovať negatívne, tak to bude negatívne. Ale samozrejme, opatrnosť je tiež na mieste... Prajem veľa šťastia ;)

@anonym_autor toto ta trapi a ze ta nevie zobrat na welnes vikend bez toho aby si vypytal polovicu €, ta netrapi ???? Dufam, ze pri spoločnom bývaní pojdete 50 na 50. Hod s nim rec ako to v vnimas. Normalne otvorene, ostala som prekvapena, ze si mi to tak napislal. Skor som očakávala, laska nejdu ti svetla, cez vikend sa na to pozrieme. Co sa tyka víkendu a financí, tiez normalne sa treba o tom bavit. Nie tu na MK. Aj ked
@bystrozraky ti dal super odpoved 💪🏻. Velmi sa mi ti pacilo, ten iny pohlad muza. A ma pravdu v tom, ze odpoved tvojho priatela je vlastne taka aku si ju spravis ty.

amdornik
31. okt 2025
@really8

@amdornik mne sa pacia tieto komentare s jedinym a moznym sposobom lasky. Kazdy kto sa zachova inak proste nemiluje. Kazdy kto odpovie inak proste nemiluje. Kazdy kto si mysli nieco ine nemiluje.

@really8 ja teraz neviem, narážaš na mňa? ak áno, tak za seba odpoviem, že toto mi pripomína presne jedného, čo som ho tu spomínala... a to bol s tou ženou ženatý a roky tvrdil, aký poklad on našiel a že ako ju miluje, bla bla bla. ale čo viem od nej, každé s prepáčením hovno jej vytiahol pred oči zakaždým, keď sa mu niečo nepáčilo alebo keď si ona dovolila nesúhlasiť. všetko (a bolo toho minimum) čo jej kedy podaroval alebo kúpil (neboli to dovolenky, len drobnosti - no a raz tých 500 eur na opravu auta). celý ten ich manželský život žila takto, že to "počúvala". pritom aj ona preňho robila milión drobností. aj mu kúpila, po čom túžil, hocikedy ho potešila drobnosťou, áno, aj ona ho pozývala na večeru alebo obed - hoci boli manželia. ako to dopadlo? už sú od seba. ju to prestalo baviť, posledné dva roky si už všetko financovala len ona sama, hoci on mal výrazne lepší príjem, už nemala chuť počúvať, čo jej kedy kúpil a či už "zabudla na to"??? vieš čo, žiť s takým, tak to radšej sama...