Prekvapujúca reakcia partnera
Ahojte, s partnerom sme spolu asi pol roka, schyľuje sa k spoločnému bývaniu keďže už máme aj svoj vek (33 a 39), len ma nedávno zarazila jedna vec a nie som si istá či to len ja takto vnímam a pomohol by mi aj pohľad nezainteresovaných osôb. Stalo sa že sme boli spolu a keď som odchádzala na svojom aute, všimol si že mi nesvieti osvetlenie na ŠPZ. A napísal mi doslova: Daj vymeniť žiarovky lebo je to na pokutu 😊😘
Pritom robí v automobilovej firme, bratovi mení svetlá na kamióne, čo je oveľa väčšia babračka. Takže ma dosť nepríjemne prekvapila jeho reakcia na danú situáciu. Čakala by som niečo v zmysle: Všimol som si že ti nesvietia žiarovky, tento víkend sme spolu tak ti to spravím. Vie, že nemám nikoho známeho kto by mi s tým pomohol. Možno je to len blbosť, ale mne to stále behá po rozume a chcem sa ho na to zajtra spýtať. Zatiaľ by som rada videla vaše postrehy. Možno ostanem zajtra prekvapená jeho odpoveďou, preto chcem vidieť aj iný pohľad.
@anonym_autor tá žiarovka by ma trápila najmenej, ale ako píšeš, o tom vyratúvaní všetko 50:50 a najmä ma dorazilo to, že ti pripomenul, že ti kupuje kvety. Už ste sa bavili o tom, ako budete financovať vaše spoločné bývanie, ako sa budete jeden aj druhý podieľať na údržbe domácnosti a najmä, akp by to bolo s financiami, keby si otehotnela a ostala na MD a RD? Toto je pre mňa oveľa podstatbńejšie ako blbá žiarovka, ktorú ti vymenia v servise na počkanie. Zrejme už poznáš odpoveď, ktorú ja len tuším...toto nie je muž na život, ak prídu problémy, budeš na ne sama
@anonym_d3808d hej, to tu už bolo. v domácnosti (jeho byt bez hypotéky) všetko 50:50 - energie, strava, všetko. asi aj opravy predpokladám... a o dieťa sa on postará, vraj mu kúpi, čo bude treba. ženu ale nespomína...
@really8 ja teraz neviem, narážaš na mňa? ak áno, tak za seba odpoviem, že toto mi pripomína presne jedného, čo som ho tu spomínala... a to bol s tou ženou ženatý a roky tvrdil, aký poklad on našiel a že ako ju miluje, bla bla bla. ale čo viem od nej, každé s prepáčením hovno jej vytiahol pred oči zakaždým, keď sa mu niečo nepáčilo alebo keď si ona dovolila nesúhlasiť. všetko (a bolo toho minimum) čo jej kedy podaroval alebo kúpil (neboli to dovolenky, len drobnosti - no a raz tých 500 eur na opravu auta). celý ten ich manželský život žila takto, že to "počúvala". pritom aj ona preňho robila milión drobností. aj mu kúpila, po čom túžil, hocikedy ho potešila drobnosťou, áno, aj ona ho pozývala na večeru alebo obed - hoci boli manželia. ako to dopadlo? už sú od seba. ju to prestalo baviť, posledné dva roky si už všetko financovala len ona sama, hoci on mal výrazne lepší príjem, už nemala chuť počúvať, čo jej kedy kúpil a či už "zabudla na to"??? vieš čo, žiť s takým, tak to radšej sama...
@amdornik ano bolo to na teba. Za to ze hned nenabehol jej opravit ziarovku? Cooooo? Tak ju nemiluje? Takze ona ked k nemu pride a zbada prach na policke a hned ho neutrie tak ho nemiluje? V kazdej teme sa riesi komunikacia. Tu autorka drzi hubu s vypisuje na kona lebo on nevymenil ziarovku AUTOMATICKY. Ludia sa musia naucit aj vypytat pomoc/sluzbu a nie ocakavat ze kazdemu hned docvakne na co krasavica mysli a este vlastne spravne naformulovat odpoved.
@amdornik ano bolo to na teba. Za to ze hned nenabehol jej opravit ziarovku? Cooooo? Tak ju nemiluje? Takze ona ked k nemu pride a zbada prach na policke a hned ho neutrie tak ho nemiluje? V kazdej teme sa riesi komunikacia. Tu autorka drzi hubu s vypisuje na kona lebo on nevymenil ziarovku AUTOMATICKY. Ludia sa musia naucit aj vypytat pomoc/sluzbu a nie ocakavat ze kazdemu hned docvakne na co krasavica mysli a este vlastne spravne naformulovat odpoved.
@really8 nie, to kde píšem, že mal hneď nabehnúť? čítaš ma ty vôbec alebo som ti len dlhodobo (aj v iných témach) nesympatická, tak skáčeš?
reagovala som na to, akým spôsobom jej to napísal. a presne takým spôsobom sa celý život vyjadroval človek, o ktorom píšem ja. a nebolo z toho nič dobré.
autorka sa slušne opýtala, pretože sa jej tá veta zdala divná od človeka, ktorý sa zaoberá práve týmto odborom a zároveň tvrdí, že ju miluje. keby si čítala celú diskusiu namiesto toho, že si chceš kopnúť, tak by si sa dočítala aj to, že keby sa vyjadril trošku inak, tak by jej to nepripadalo divné a neostala by z toho v strehu. keby si čítala všetko, dočítala by si sa, že jej podaroval kvety, ktoré jej už stihol pripomenúť. atď. atď. ale to by si si musela prečítať všetko. a nie iba jeden (môj) príspevok, ktorý dokonca pretočíš a potom rýpeš. mimochodom, bolo tu viac žien, ľudí, ktorí jej napísali omnoho ostrejšie na adresu toho pána, ale tým si nenapísala nič. zaujímavé 🙂
@really8 ani jeden môj príspevok nebol o tom, že on mal nabehnúť (okamžite alebo čím skôr) a opraviť jej žiarovku. už môj prvý príspevok je úplne neutrálny so snahou pomôcť autorke pochopiť, čo ju teoreticky môže čakať v budúcnosti s chlapom, ktorý takto komunikuje. nič viac, nič menej. choď si kopať inde.
@really8 ani jeden môj príspevok nebol o tom, že on mal nabehnúť (okamžite alebo čím skôr) a opraviť jej žiarovku. už môj prvý príspevok je úplne neutrálny so snahou pomôcť autorke pochopiť, čo ju teoreticky môže čakať v budúcnosti s chlapom, ktorý takto komunikuje. nič viac, nič menej. choď si kopať inde.
@amdornik ani sa mi nechce citat tieto tvoje mudrosti. Reagovala sa iny komentar o liekoch. Nemusis to ty napisat, staci krd suhlasis s inym kto to napisal.
@amdornik ,
ani Ty, ani nikto iný na tomto fóre, ani na celom šírom svete nemôže vedieť, "čo ju teoreticky čaká v budúcnosti s chlapom, ktorý takto komunikuje."
A Tvoj bývalý bol Tvoj bývalý - reagoval úplne inak, než ako reaguje autorkin súčasný. Neporovnávaj konania.
A diskusiu som čítal celú aj ja, nie ako tvrdíš Ty, že nie.
Ale nič to nemení na tom, čo som písal - ak niečo od chlapa chce, má s ním komunikovať ona. Ako - to už mala za ten čas zistiť ona. Alebo ho rovno požiadať o vysvetlenie slov. A skutkov - napr. ohľadom kúpy tej kytice. Pretože tieto slová môžu mať desaťtisíc vysvetlení, o ktorých diskutujúci nemajú potuchy. Ani o tom, čo im predchádzalo.
@amdornik ,
ani Ty, ani nikto iný na tomto fóre, ani na celom šírom svete nemôže vedieť, "čo ju teoreticky čaká v budúcnosti s chlapom, ktorý takto komunikuje."
A Tvoj bývalý bol Tvoj bývalý - reagoval úplne inak, než ako reaguje autorkin súčasný. Neporovnávaj konania.
Ale nič to nemení na tom, čo som písal - ak niečo od chlapa chce, má s ním komunikovať ona. Ako - to už mala za ten čas zistiť ona. Alebo ho rovno požiadať o vysvetlenie slov. A skutkov - napr. ohľadom kúpy tej kytice. Pretože tieto slová môžu mať desaťtisíc vysvetlení, o ktorých diskutujúci nemajú potuchy. Ani o tom, čo im predchádzalo.
@orisker ibaže tu je tých varovných signálov už príliš. Aby som platila večeru, lebo muž, s ktorým sa chystám bývať, kúpil lístky do kina? Ibaže by bola téma vymyslená a autorka ich tu zámerne pridáva postupne, aby mierne menila smer odpovedí a diskusia žila, ako je na MK už dávnejšie dobrým zvykom ☹
Ja by som strašne rada chcela vidieť tých absolútne dokonalých manželov dám, ktoré sa tu oháňajú red flagmi😂
Predpokladám, že k nemu chodíš a všetko mu upratuješ, variš a robíš komplet všetky práce u neho doma. 😎.... lebo ak nie, tak si to robí sám.
Riešiš faaakt sprostosť.
Ale ak by to bol môj prípad, sám by som sa navrhol to opraviť mojej priateľke, ak by mala problém s autom 😎
@orisker ibaže tu je tých varovných signálov už príliš. Aby som platila večeru, lebo muž, s ktorým sa chystám bývať, kúpil lístky do kina? Ibaže by bola téma vymyslená a autorka ich tu zámerne pridáva postupne, aby mierne menila smer odpovedí a diskusia žila, ako je na MK už dávnejšie dobrým zvykom ☹
@anonym_d3808d su ludia ktorym platenie 50:50 vyhovuje. Su ludia (vacsinou zeny) ktorym nie. Kto sme aby sme autorku nabadali ze toto je zle a tzv red flag? Ona sa musi na zaklade seba rozhodnut ako to vnima a ona to musi komunikovat s partnerom. Berme do uvahy ze on moze zit v tom ze aj ona je s tymto modelom v sulade.
Určite si tieto veci vydiskustovať pred bývaním, ale ja mám z toho pocit, že tam láska z jeho strany nie je a je to len strata času.
Zamilovaný chlap by sa choval inak na začiatku, treba pokecať cez víkend.
Keď vie povedať, že sa mu to páči fifty-fifty, ja by som povedala že sa mi páčia gentlemani, čo nemajú problém pozvať svoju milovanú na večeru.
Moj to robí často aj po 12 rokoch a potom máme pekný večer niečo za niečo🤣 a ak by sa dalo tak sme na večeri 5x do týždňa
@amdornik auto je staršie (r. 2008) takže už doňho nechcem veľa investovať, práve preto ma to tak prekvapilo. Ide asi o pár minútovú záležitosť preňho jednoduchú. A ďakujem za reálne skúsenosti zo života, spomenula som si na situáciu kedy mi pripomenul mi že mi kupuje kvety. Inak som to považovala za pokojný vzťah, postupne začínam mať zlé pocity.
@anonym_autor presne toto som aj ja zažila, pomohol mi raz za rok aj to si pamatal dalsich 5 rokov a vykrikoval to pri kazdej prilezitosti. Raz mi povedal, ze: Minule som ti kupoval kebab, teraz by si ma mohla ty pozvat do restauracie. Len pre porovnanie, kebab 5 €, restika xy €. Kvety nekupoval, je to zbytocnost, lebo zvadnu :/ To akoby som povedala, ze nevarim, lebo to zje za 5 minut...
A možno chce len zistiť,ako si autorka poradí s daným problémom, pretože nie vždy jej bude po ruke. A samostatnosť je tiež vec, ktorá je vo vzťahu potrebná. Ja som už dokonca menila aj vodovodnú batériu,keď bola potreba a chlap nemohol z roboty odbehnúť 😁.
@anonym_45d574 áno určite. Chce jej podať informáciu o stave vozidla a má napísať suvetie s tromi ciarkami? 😃 Taku spravu som od chlapa doteraz ešte nedostala
@anonym_da6ace nedokaze posladat suvislu vetu? 🙄 Zas nerobme z chlapov zvieratka s 3 mozgovymi bunkami. A informacie o stave vozidla nech nech podava svojim klientom, nie frajerke.
Autorka... tiez by sa ma to dotklo, zvlast ak on robi s autami 😕 Za mna redflag.
@anonym_d3808d su ludia ktorym platenie 50:50 vyhovuje. Su ludia (vacsinou zeny) ktorym nie. Kto sme aby sme autorku nabadali ze toto je zle a tzv red flag? Ona sa musi na zaklade seba rozhodnut ako to vnima a ona to musi komunikovat s partnerom. Berme do uvahy ze on moze zit v tom ze aj ona je s tymto modelom v sulade.
@anonym_3d8cfe ja to nespochybňujem, že to niektorým ľuďom vyhovuje. Ak majú obaja približne rovnaký príjem a starostlivosť o domácnosť a deti je tiež 50:50, nevidím problém. Koľko je ale takých spolužití? V každej druhej téme sa tu píše, že toto bolo fajn, kým nemali deti. Že muž doma toho veľa neporobil, nad tým žena privierala oči, veď stíhala. Zrazu po pôrode a najmä na RD stíha menej a dáva polovicu z podstatne menšieho príjmu a pri ďalšom dieťati už nestíha vôbec a siaha na svoje úspory, ktoré mala ešte pred začiatkom spolužitia, lebo muž nie je ochotný nič meniť. Veď je to tu v každej druhej téme. Ja som stará škola, keď ešte boli muži džentlmeni, nikdy by nedovolili, aby žene počas MD alebo RD klesla životná úroveň, o tom, že žena môže byť aj dkhodobo na PN, invalidná, ani nepíšem. Preto je toto treba veľmi dobre prediskutovať ešte pred začatím spolužitia. Je jedno, aký model si pár vyberie, podstatné je, aby vyhovoval obidvom. Ja keď tu čítam témy, že si žena šetrí, aby mala na RD, tak sa mi otvára nôž vo vrecku
A možno chce len zistiť,ako si autorka poradí s daným problémom, pretože nie vždy jej bude po ruke. A samostatnosť je tiež vec, ktorá je vo vzťahu potrebná. Ja som už dokonca menila aj vodovodnú batériu,keď bola potreba a chlap nemohol z roboty odbehnúť 😁.
@zuzanita1609 jasné, zisťuje, či si vie poradiť si všetkým, aj zaplatiť večeru, keď muž zaplatil lístky do kina. Nevadí, že on má podstatne vyšší príjem a že večera zrejme stála viac, ako to vstupné. Tiež som žila pár rokov bez muža, nepotrebujem byť na niekom závislá, ale myslela som si, že spolužitie muža a ženy má prinášať obom nejaké benefity, či nie?
Určite si tieto veci vydiskustovať pred bývaním, ale ja mám z toho pocit, že tam láska z jeho strany nie je a je to len strata času.
Zamilovaný chlap by sa choval inak na začiatku, treba pokecať cez víkend.
Keď vie povedať, že sa mu to páči fifty-fifty, ja by som povedala že sa mi páčia gentlemani, čo nemajú problém pozvať svoju milovanú na večeru.
Moj to robí často aj po 12 rokoch a potom máme pekný večer niečo za niečo🤣 a ak by sa dalo tak sme na večeri 5x do týždňa
@anonym_c0b00a súhlasím, okrem toho niečo za niečo, to už mi príde ako kalkul
@anonym_3d8cfe ja to nespochybňujem, že to niektorým ľuďom vyhovuje. Ak majú obaja približne rovnaký príjem a starostlivosť o domácnosť a deti je tiež 50:50, nevidím problém. Koľko je ale takých spolužití? V každej druhej téme sa tu píše, že toto bolo fajn, kým nemali deti. Že muž doma toho veľa neporobil, nad tým žena privierala oči, veď stíhala. Zrazu po pôrode a najmä na RD stíha menej a dáva polovicu z podstatne menšieho príjmu a pri ďalšom dieťati už nestíha vôbec a siaha na svoje úspory, ktoré mala ešte pred začiatkom spolužitia, lebo muž nie je ochotný nič meniť. Veď je to tu v každej druhej téme. Ja som stará škola, keď ešte boli muži džentlmeni, nikdy by nedovolili, aby žene počas MD alebo RD klesla životná úroveň, o tom, že žena môže byť aj dkhodobo na PN, invalidná, ani nepíšem. Preto je toto treba veľmi dobre prediskutovať ešte pred začatím spolužitia. Je jedno, aký model si pár vyberie, podstatné je, aby vyhovoval obidvom. Ja keď tu čítam témy, že si žena šetrí, aby mala na RD, tak sa mi otvára nôž vo vrecku
@anonym_d3808d su spolu po roka. To je velmi velmi malicko. Ja s tebou viac menej suhlasim ale je skoro tu vynasat taketo sudy nad muzom a nad ich vztahom. Ale ved internet znesie. Len ci naozaj vsetci tu spomenuti manzelia nemaju ziadne redflagy. Nic a nikto nie je dokonaly. Ako som pisala. Mne pride ze tento muz o nicom co autorke vadi nevie.
@zuzanita1609 jasné, zisťuje, či si vie poradiť si všetkým, aj zaplatiť večeru, keď muž zaplatil lístky do kina. Nevadí, že on má podstatne vyšší príjem a že večera zrejme stála viac, ako to vstupné. Tiež som žila pár rokov bez muža, nepotrebujem byť na niekom závislá, ale myslela som si, že spolužitie muža a ženy má prinášať obom nejaké benefity, či nie?
@anonym_d3808d Ja píšem len o tom,čo sa písalo v úvode a o probléme so žiarovkou. A ináč,ako vodič si má auto skontrolovať sama a čo sa týka tej večere,tak to by mi vadilo tiež, ale keď neotvorí ústa a nepovie mu narovinu,my sa tu môžeme len oháňať "red flagmi" 😏.
@amdornik ,
@orisker ja mám súčasného, žiadneho bývalého, ale to nie je podstatné, zvyšok sa dočítaš v diskusii....
Som asi divná ale ja by som sa nad tým ani nezamýšľala a napísala mu že ďakujem a rovno sa objednala do servisu... Ani by mi nenapadlo nad tým rozmýšľať že ako to myslel a prečo a takto si komplikovať život.
Ja si tiež pamätám jednu situáciu keď som v minulosti robila čašníčku. Jedno poobedie sme s chlapom sedeli na gauči, pozerali seriál a on sa ma spýtal že či by som mu spravila kávu. Ja som mu odvrkla že nie som jeho osobný kávovar. Proste sa mi nechcelo vstávať, tak to tak nejako vypadlo, on ostal riadne zaskočený a dodnes sa na tom smejeme.
@anonym_d3808d su spolu po roka. To je velmi velmi malicko. Ja s tebou viac menej suhlasim ale je skoro tu vynasat taketo sudy nad muzom a nad ich vztahom. Ale ved internet znesie. Len ci naozaj vsetci tu spomenuti manzelia nemaju ziadne redflagy. Nic a nikto nie je dokonaly. Ako som pisala. Mne pride ze tento muz o nicom co autorke vadi nevie.
@anonym_3d8cfe ako som písala vyššie, tú žairovku by som vôbec neriešila, prežila by som aj tú večeru, že mám zaplatiť, keď on kúpil lístky do kina, ale v psojitosti s tým, že mi pripomína, že mi kupuje kvety a že mu maximálne vyhovuje, že všade ideme 50:50, keď on zarába podstatne viac, ak ja, by som spozornela, lebo to nič dobré neveští. Už sa toho nazberalo dosť na to, aby som sa zamyslela nad tým, či je toto naozaj vhodný partner na život.
A ako viete ako prebiehala konverzácia s tou večerou?? Ok chlap zaplatil kino. Išli na večeru. Čo ak sa ona ponúkla že teraz je na rade ona. On to zobral ok a nenatahoval sa s účtom. Ešte poznamenal ako sa mu to páči že raz jeden raz druhý. Veď sú spolu len pol roka. A teraz ona namosurena sa sťažuje ako ju to nechal zaplatiť ju!! A nehandrkoval sa pri stole, nevytrhol jej účet z ruky?... A on možno ani netuší aké red flagy okolo neho teraz lietajú 🤣🤣🤣
@anonym_c0b00a súhlasím, okrem toho niečo za niečo, to už mi príde ako kalkul
@anonym_d3808d niečo za niečo bolo myslené inak, určite nie ako kalkul.
Pekne sa mu oblečem, teším sa a som prítulná, iskrí to už na večeri a tešime sa domov.
Ja mám rada dobré jedlo, hlavne nemusím variť a on ma pozve na večeru preto, lebo flirtovať pri hrncoch moc nejde, preto ma pozýva často, lebo ten čas venujem potom jemu.. tak to bolo myslené
Zeny co tu riesite ci je 50 na 50 spravne alebo nie. Ale treba si uvedomit, ze tie prve dva roky by sa mal ten chlap snazit a ukazovat sa v co najlepšom svetle. Ak to nerobi, co bude po rokoch spolužitia??? Tu sa priatel autorky teda nesnaží vobec a to je problem, ktory autorka citi z pozície zeny. Akoze som 45+, cize mam asi iny pohlad ako mladi muzi súčasnej doby ale na druhej strane, ak sa neznazi teraz, kedy sa potom bude?! Akoze nevie prekvapiť partnerku jednym víkendom za 500€ 🙈🙈🙈 cely zivot som zarábala viac ako chlap ale ak by mi povedal, ze podme na vikend a platime 50 na 50, tak kuknem na neho ci sa zblaznil. Plati to aj opacne. Tak ako chlap prekvapuje zenu, tak ma potom aj zena chut prekvapovať muza.
Zeny co tu riesite ci je 50 na 50 spravne alebo nie. Ale treba si uvedomit, ze tie prve dva roky by sa mal ten chlap snazit a ukazovat sa v co najlepšom svetle. Ak to nerobi, co bude po rokoch spolužitia??? Tu sa priatel autorky teda nesnaží vobec a to je problem, ktory autorka citi z pozície zeny. Akoze som 45+, cize mam asi iny pohlad ako mladi muzi súčasnej doby ale na druhej strane, ak sa neznazi teraz, kedy sa potom bude?! Akoze nevie prekvapiť partnerku jednym víkendom za 500€ 🙈🙈🙈 cely zivot som zarábala viac ako chlap ale ak by mi povedal, ze podme na vikend a platime 50 na 50, tak kuknem na neho ci sa zblaznil. Plati to aj opacne. Tak ako chlap prekvapuje zenu, tak ma potom aj zena chut prekvapovať muza.
@betulinka1 on ma 39😂 to je pre teba mlady muz?😂

Možno keby mi intuícia nevravela že tu niečo nesedí tak jednu správu neriešim, ale bolo viac takých náznakov, aj to kalkulovanie. Stalo sa že ma pozval do kina a že to spojíme s večerou. Lístky do kina kúpil, večeru som zaplatila ja. Potom povedal že sa mu páči keď je to takto rozdelené - jedno zaplatí on, druhé ja.
@anonym_autor tá žiarovka by ma trápila najmenej, ale ako píšeš, o tom vyratúvaní všetko 50:50 a najmä ma dorazilo to, že ti pripomenul, že ti kupuje kvety. Už ste sa bavili o tom, ako budete financovať vaše spoločné bývanie, ako sa budete jeden aj druhý podieľať na údržbe domácnosti a najmä, akp by to bolo s financiami, keby si otehotnela a ostala na MD a RD? Toto je pre mňa oveľa podstatbńejšie ako blbá žiarovka, ktorú ti vymenia v servise na počkanie. Zrejme už poznáš odpoveď, ktorú ja len tuším...toto nie je muž na život, ak prídu problémy, budeš na ne sama