icon

Prelietavosť v rodinnej histórii. Má vzťah šancu na úspech?

13. máj 2026

Ahojte. V poslednej dobe som začala tráviť čas s mužom, s ktorým si rozumieme, mne sa on páči a vidím, že aj ja jemu. Čo som však zistila je, že pochádza z dosť zvláštnych pomerov. Jeho otec je už niekoľkýkrát ženatý, mama dvakrát rozvedená a babka je rozvedená a znovu vydatá tiež. Trochu ma to vyľakalo, ale povedala som si, že nemôže predsa zato, z akej je rodiny. Keď som však toto povedala mojej mame, tá na mňa v panike vytreštila oči, či som normálna, že takéto niečo chcem vôbec skúšať, že vzťah s takýmto chlapom vôbec nie je perspektívy. Preto sa chcem spýtať, či máte skúsenosti s chlapmi z troška neštandardného rodinného zázemia. Som naozaj taká hlúpa, keď premýšľam o tom, že niekomu takému vôbec dám šancu?

Strana
z2
autor
13. máj 2026
@lindous

@anonym_autor ale v akom takom prostredí? Mať 2 manželov za ja neviem napríklad 40 rokov života, neznamená, že človek strieda partnerov jak ponožky, podvádza, behá za ženami/mužmi, ktorí si u nich podávali kľučky… preto som aj pisala, či vôbec vieš čo všetko boli za tými rozvodmi a ako prebiehali… niekoho rodičia môžu zostať spolu v manželstve a napriek tomu je tam nevera a sukničkárstvo, hádky

@lindous ako nechcela som sa vypytovať, ale už sa viackrát vyjadril, že jeho otec je také veľké prelietavé decko plus má problémy s alkoholom

lindous
13. máj 2026
@anonym_autor

@lindous ako nechcela som sa vypytovať, ale už sa viackrát vyjadril, že jeho otec je také veľké prelietavé decko plus má problémy s alkoholom

@anonym_autor tak z tohto to znie, že sa na to pozerá vcelku kriticky a nestotožňuje sa s otcovým správaním… celkovo, minimálne polovica, možno aj väčšina ľudí, ktorých poznám nie je z kompletných a nerozvedenych rodín a nevidím žiadny trend, ktorý by sa odrážal v ich vzťahoch

nicegirl369
13. máj 2026
@anonym_90a62d

Ved vyskusaj a uvidis, hadam si ho nejdes hned brat. Moj otec aj jeho otec boli alkoholici. Som aj ja? Nie, nedam do ust ani kvapku nicoho.

@anonym_90a62d to s alkoholizmom vôbec nie je dobrý príklad, pretože je dokázané, že za sklon k alkoholizmu môže dedičný gén.

anonym_90a62d
13. máj 2026
@nicegirl369

@anonym_90a62d to s alkoholizmom vôbec nie je dobrý príklad, pretože je dokázané, že za sklon k alkoholizmu môže dedičný gén.

@nicegirl369 cize este budem alkoholik?

anonym_6eec29
13. máj 2026

@anonym_autor necitam diskusiu ale skusila by som sa ho spytat co si mysli o rozvodoch,aky ma na to nazor. Ked ti povie ze hmm bezna vec ked si 2 nerozumeju tak utekaj. Za mna ked si uz niekoho vyberiem tak je pre mna prioritou ten vztah a nemienim po prvom probleme zdupkat.

anonym_d6b350
14. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_ac5fd4 tak mne rozpráva, že je rodinný typ, ale neviem, ako veľmi vážne to mám brať, lebo bývalý si takto nenápadne pozisťoval, aké mám názory a požiadavky a potom sa tváril, že má rovnaké hodnoty ako ja. Bola by som nerada, ak by sa to opakovalo.

@anonym_autor áno, oni všetci rozprávajú, že sú rodinné typy 😅

anonym_5de41e
15. máj 2026

@anonym_autor za mna to zalezi od roznych faktorov. On za svoju rodinu nemoze a mozno bude fajn chlap. Zalezi ake nazory ma on 🙂

anonym_e5cd8d
15. máj 2026

Ja by som vycúvala. Poznám rodinu, kde 3 generácie žien majú podobnú minulosť. A štvrtá v takom prostredí vyrastá.

anonym_61ed3d
18. máj 2026
@anonym_autor

@biba_18 tak už nie som najmladšia, chcela by som chlapa na založenie rodiny. Fakt sa mi nechce investovať čas do vzťahu, ktorý napokon nevyjde. Samozrejme, že človek to nikdy nevie povedať na 100 percent, či vzťah bude úspešný, ale keď sú tam jasné indikátory už na začiatku, tak asi sa treba nad tým zamyslieť 😅

@anonym_autor ty už máš nejaký vek, on má vek aký? Ak on tiež má niečo ku 30tke tak predsa aspoň trocha vidíš, akým smerom má nejaké tendencie ísť.
S úplnou vážnosťou by som sa na rozhovor s ním poriadne pripravila. A bol by to dlhý rozhovor. Možno by som ho rozdelila aj na viac dní. V takomto prípade by som veľmi chcela vedieť, aké mal vzťahy doteraz a prečo sa rozišli, ako si predstavuje svoju budúcnosť a rada by som vedela aj jeho pohľad na spôsob života jeho rodičov. Toto je vec jedna.
Druhá je, že život sa predlžuje a byť rozvedení nemusí byť problém. Je rozdiel chodiť zahýbať z môjho pohľadu a rozdiel si sadnúť hľadať východiská a spoločne zvážiť, že takto to nejde.

Vychádzam z postoju, že mne neprináleží posudzovať, či mal niekto štastie vo výbere partnera, ale zaujíma ma, aký život vedie. Či je zodpovedný, či rieši problémy tvárou, alebo má tendencie búchať dverami a odchádzať (toto by som si dala obzvlášť veľký pozor).

Všetko sa dá prekonať. Aj z histórie okolo vidno, že boli rozpadnuté rodiny, zlé vzory, ale dieťa sa rozhodlo, pre usporiadaný život. Tie hodnoty, ale musel niekto do neho vštepiť a treba to poriadne preveriť 🧐.,

Strana
z2