Prelietavosť v rodinnej histórii. Má vzťah šancu na úspech?
Ahojte. V poslednej dobe som začala tráviť čas s mužom, s ktorým si rozumieme, mne sa on páči a vidím, že aj ja jemu. Čo som však zistila je, že pochádza z dosť zvláštnych pomerov. Jeho otec je už niekoľkýkrát ženatý, mama dvakrát rozvedená a babka je rozvedená a znovu vydatá tiež. Trochu ma to vyľakalo, ale povedala som si, že nemôže predsa zato, z akej je rodiny. Keď som však toto povedala mojej mame, tá na mňa v panike vytreštila oči, či som normálna, že takéto niečo chcem vôbec skúšať, že vzťah s takýmto chlapom vôbec nie je perspektívy. Preto sa chcem spýtať, či máte skúsenosti s chlapmi z troška neštandardného rodinného zázemia. Som naozaj taká hlúpa, keď premýšľam o tom, že niekomu takému vôbec dám šancu?
keď ho miluješ, nie je čo riešiť 😒
je veľká pravdepodobnosť že prelietavý bude - ide o to, čo od vzťahu ako takého očakávaš...
keď ho miluješ, nie je čo riešiť 😒
je veľká pravdepodobnosť že prelietavý bude - ide o to, čo od vzťahu ako takého očakávaš...
@biba_18 tak už nie som najmladšia, chcela by som chlapa na založenie rodiny. Fakt sa mi nechce investovať čas do vzťahu, ktorý napokon nevyjde. Samozrejme, že človek to nikdy nevie povedať na 100 percent, či vzťah bude úspešný, ale keď sú tam jasné indikátory už na začiatku, tak asi sa treba nad tým zamyslieť 😅
@anonym_autor keď je človek mladý, je hlúpy, naivný, zaľúbený...tak to je, až keď je starší človek, skúsený, potom si hovorí, toto by som určite nespravil, alebo spravil inak... takže stále platí - človek sa učí na svojich chybách 😊👍
@anonym_autor strýko bol ženatý tri krát, z troch manželstiev má dve deti,, mimo manželstva mal aspoň ďalšie tri deti o ktorých viem ale je veľmi pravdepodobné že neviem o všetkých. (Nie som s nimi v kontakte)
.Obe jeho dcéra aj syn sú rozvedení a majú ďalšie vzťahy. Ale moj dedko a babka žili spolu viac ako 60.r, a naši sú spolu 50r.Musum však napísať že strýko bol sukničkár, niekdajši športovec, u nás sa hovorilo že kade chodil tade deti plodil
..a čo keď mu práve tieto "rodinné vzory" dali iba to, že on takto žiť nechce? Ja by som do toho išla, nevyskúšaš, nevieš.. na druhej strane, píšeš, že už nie si najmladšia - ale možno ešte budeš čakať ďalších x rokov na toho "správneho" 🙂
@anonym_autor Pises, ze nie si najmladsia, takze ani on nie. Kolko mal vztahov pred tebou, bol uz zenaty?
..a čo keď mu práve tieto "rodinné vzory" dali iba to, že on takto žiť nechce? Ja by som do toho išla, nevyskúšaš, nevieš.. na druhej strane, píšeš, že už nie si najmladšia - ale možno ešte budeš čakať ďalších x rokov na toho "správneho" 🙂
@anonym_ac5fd4 tak mne rozpráva, že je rodinný typ, ale neviem, ako veľmi vážne to mám brať, lebo bývalý si takto nenápadne pozisťoval, aké mám názory a požiadavky a potom sa tváril, že má rovnaké hodnoty ako ja. Bola by som nerada, ak by sa to opakovalo.
@anonym_autor Pises, ze nie si najmladsia, takze ani on nie. Kolko mal vztahov pred tebou, bol uz zenaty?
@lenka_da no čo som pochopila na strednej si užíval aj jednorázovo. Potom si našiel niekoľkoročný vzťah a nedávno sa rozišiel.
Autorka ked pojdes do vsetkych diskusii s tym, ze mi ten druhy len klame, aby sa mi zapacil, nikdy nebudes schopna otvorit svoje srdce nikomu.. a co bolo na strednej skole, srandujes?
Autorka ked pojdes do vsetkych diskusii s tym, ze mi ten druhy len klame, aby sa mi zapacil, nikdy nebudes schopna otvorit svoje srdce nikomu.. a co bolo na strednej skole, srandujes?
@anjelicek26 neviem, ako veľmi mám prijladať dôležitosť stredoškolským radovánkam, ja sama som také nemala 😅 ale pre istotu som to spomenula
Ja pochádzam presne z takých pomerov, z rodinnej histórie snáď nie sú rozvedení len starí rodičia - ak mi to niečo dalo tak to, že tak žiť nechcem. Nesúdila by som. Chlapi čo pochádzajú z tradičných rodín snáď nepodvádzajú/nerozvádzajú sa? Dokonca si myslím, že človek čo videl v živote len to pekné berie vzťahy ako samozrejmosť, ktorá bude fungovať sama od seba. Človek čo žil v nefunkčnej rodine vidí ako ľahko sa môže niečo pokaziť a ako treba na vzťahu pracovať.
@anonym_autor je to úplne jedno.Mam kamaráta, ktorý sa oženil a splodil dieťa v 22 r v 32 sa rozviedol, lebo žena lekárka si našla kolegu s tým je dodnes.O 3 r sa oženil so zenou, ktorá nechcela deti.v 39 r si našiel ženu rozvedenú a spolu majú dieťa, takže v 40 tke sa stal otcom dnes má 53 a je výborný otec.Tu nejde o prelietavost, ale povahu.Vzdy chcel ženu rodinnú, ktorá chce dieťa.Ako mladí žili u svokrovcov a potom žena lekárka bola viac prec ako doma, takže dieťa vychovávali svokrovci.Prve dieťa si neužil bol mladý začal podnikať dnes s ňou má pekný vzťah a finančné ju veľmi podporuje a to ma dcéra vyše 30 r.Ak by si takto rozmýšľala dostaneš sama.
Nikdy by mi nenapadlo partnera súdiť podľa činov jeho rodičov a starých rodičov...a čo je vlastne také hrozné na tom, že sú rozvedení? Poznáš celé príbehy, čo za tým stálo? Pod prelietavosťou si predstavujem človeka, čo je každý mesiac s niekým iným a nie človeka čo mal 2 manželov... vzor v rodine má samozrejme na človeka vplyv, ale keďže mám muža, ktorý mal aj otca aj dedka tvrdých alkoholikov a mamu, ktorá sa o neho vôbec nestarala, lebo behala za chlapmi a on je aj tak skvelý človek a manžel, viem, že to nie je všetko... možno ho ale radšej nechaj ísť, keď máš takéto myšlienky, že či máš dať niekomu TAKÉMU šancu? akoby on neviem čo robil... každopádne ku vzťahu patrí aj rodina, ak on má s nimi dobré vzťahy a ty už teraz na nich pozeráš takto, v budúcnosti to môže spraviť problémy
Kazdy si prinasa iste vzory zo svojej rodiny (alkohol, nevery, agresia, apatia/nezaujem, manipulacia).
Ale zavisi od kazdeho dospeleho ci tie vzory prijme, alebo odmietne.
Ja som vela veci odmietla prebrat, lebo som videla ich dopad na nas ako deti. Keby ma moj muz posudzoval podla mojej matky, asi by do rodiny so mnou nesiel.
@lindous presne tak, máme v rodine pár kde on bol už rozvedený keď sa spoznali - a čo to bolo v rodine prepana, že si berie rozvedeného ... a čo, dobrí ľudia sa nerozvádzajú? ... už sú manželia 33 rokov a majú úžasný vzťah ❤
@biba_18 ono ja sama som z nekompletnej rodiny, neviem si ale predstaviť, že by ma partner na základe toho mal súdiť alebo že by rozprával o mojej mame, ktorá mi dala všetko aj ako slobodný rodič, že je nejaká behna alebo neviem čo, len lebo nezostala vo vzťahu za každú cenu...
A teba súdiť podľa tvojej mami?
Nikdy by mi nenapadlo partnera súdiť podľa činov jeho rodičov a starých rodičov...a čo je vlastne také hrozné na tom, že sú rozvedení? Poznáš celé príbehy, čo za tým stálo? Pod prelietavosťou si predstavujem človeka, čo je každý mesiac s niekým iným a nie človeka čo mal 2 manželov... vzor v rodine má samozrejme na človeka vplyv, ale keďže mám muža, ktorý mal aj otca aj dedka tvrdých alkoholikov a mamu, ktorá sa o neho vôbec nestarala, lebo behala za chlapmi a on je aj tak skvelý človek a manžel, viem, že to nie je všetko... možno ho ale radšej nechaj ísť, keď máš takéto myšlienky, že či máš dať niekomu TAKÉMU šancu? akoby on neviem čo robil... každopádne ku vzťahu patrí aj rodina, ak on má s nimi dobré vzťahy a ty už teraz na nich pozeráš takto, v budúcnosti to môže spraviť problémy
@lindous oh, tak to vôbec nie je myslené, nemám zlú mienku o jeho rodičoch, len som si vypočula názor, že je to red flag a rovnako sa môže zachovať aj on. Nakoľko som sa už raz popálila v predošlom vzťahu, tak som možno až príliš opatrná, lebo nechcem si to zopakovať. Ale hej, je tam trochu strach, že sa z neho vykľuje devkár 😅
Každé manželstvo je lotéria.Adhd ľudia extroverti su viac náchylní na neveru, impulzívne správanie.Opakujem je to povahou.Pre mňa je väčší redflag kde sa ľudia roky nerozvedu a hrajú sa na rodinu.Vlastne ani nepoznám rodinu aj v dlhoročných vzťahoch kde nie je dôvod na rozvod😂je to o obete, strachu
@lindous oh, tak to vôbec nie je myslené, nemám zlú mienku o jeho rodičoch, len som si vypočula názor, že je to red flag a rovnako sa môže zachovať aj on. Nakoľko som sa už raz popálila v predošlom vzťahu, tak som možno až príliš opatrná, lebo nechcem si to zopakovať. Ale hej, je tam trochu strach, že sa z neho vykľuje devkár 😅
@anonym_autor tak toto ja vôbec nevnímam ako nejaký redflag a už vôbec nie náznak toho, že by mal zahýbať… áno, aj on môže skončiť rozvedený, ale vôbec to nemusí byť kvôli tomu, že by bol kurevnik, vzťah môže skončiť pre sto iných dôvodov… a aj vôbec nemusí… toto o tom naozaj nehovorí nič a treba si všímať jeho správanie voči tebe a to ako fungujete vy dvaja a nie či jeho babka bola rozvedená
Rodičia môjho muža sú rozvedení, aj viacerí súrodenci jeho rodičov. V jeho rodine sa ku všetkému nie vždy úspešne bojovalo aj s rôznymi závislosťami. Takže som mohla očakávať, že z manžela bude rozvedený alkoholik. Nie je. Sme spolu šťastne vyše 20 rokov, z toho posledných 10 rokov ani alkohol vôbec nepije. Jedna vec sú rodinné vzorce, druhá vlastné rozhodnutia. Spomenula som si na vetu svojho prvého priateľa, že priatelia sú rodina, ktorú si sami vyberáme... Tú vlastnú, pôvodnú rodinu si nevyberáme, a hoci má na nás určite vplyv, rozhodne nemusí byť taký, aký okolie očakáva.
Podľa mňa sú horšie rodinne tradície prežiť mizerný život a nechať v tom aj deti v nerozvedemyh rodinách, kde je/bol alkohol, násilie,ponižovanie, nelaska, lebo čo na rozvod povedia ľudia
@biba_18 tak už nie som najmladšia, chcela by som chlapa na založenie rodiny. Fakt sa mi nechce investovať čas do vzťahu, ktorý napokon nevyjde. Samozrejme, že človek to nikdy nevie povedať na 100 percent, či vzťah bude úspešný, ale keď sú tam jasné indikátory už na začiatku, tak asi sa treba nad tým zamyslieť 😅
@anonym_autor aj keď si staršia a chceš si založiť rodinu neber len tak hocikoho kto o teba prejavil záujem. Ide aj o budúce deti a aby mali dobrého otca toho treba vybrať zodpovedne. S partnerom si beries aj jeho rodinu. To čo v nej zazil co sa tam naučil. Raz to budú starý rodičia tvojich detí. Zase nejdete sa hneď brat a mať hneď deti mozes ho ešte spoznávať sledovať ako sa správa. Aku ma vzťahovu minulosť nazor na bývalé na ženy a podobne. Ako on vníma svoju rodinu? Je pre neho niečo takéto v poriadku alebo chce žiť inak? Ako on vníma vzťahy?
Nesla by som do toho.Poznam dva pripady, v jednom prípade ma také správanie syn/po otcovi/ a v druhom/tiez po otcovi/ to chytila dcéra…Ten obhana každú sukňu a druha je koketa a strieda kazdy mesiac muzov
@anonym_b906ec kamoš má otca ktorý bol ženatý asi 4x . ten kamoš má manželku a 2 deti a sú spolu vyše 25 rokov. detto jeho sestra, tá je vydatá ešte dlhšie ...
@biba_18 ono ja sama som z nekompletnej rodiny, neviem si ale predstaviť, že by ma partner na základe toho mal súdiť alebo že by rozprával o mojej mame, ktorá mi dala všetko aj ako slobodný rodič, že je nejaká behna alebo neviem čo, len lebo nezostala vo vzťahu za každú cenu...
@lindous určite nepovažujem jeho mamu za behnu, nič také som ani nechcela naznačiť 😅 len mám trochu obavy, že keďže vyrastal v takom prostredí, tak je to pre neho prirodzené a začne sa pri mne nudiť a vyhľadávať iné ženy.
@lindous určite nepovažujem jeho mamu za behnu, nič také som ani nechcela naznačiť 😅 len mám trochu obavy, že keďže vyrastal v takom prostredí, tak je to pre neho prirodzené a začne sa pri mne nudiť a vyhľadávať iné ženy.
@anonym_autor ale v akom takom prostredí? Mať 2 manželov za ja neviem napríklad 40 rokov života, neznamená, že človek strieda partnerov jak ponožky, podvádza, behá za ženami/mužmi, ktorí si u nich podávali kľučky… preto som aj pisala, či vôbec vieš čo všetko boli za tými rozvodmi a ako prebiehali… niekoho rodičia môžu zostať spolu v manželstve a napriek tomu je tam nevera a sukničkárstvo, hádky

Ved vyskusaj a uvidis, hadam si ho nejdes hned brat. Moj otec aj jeho otec boli alkoholici. Som aj ja? Nie, nedam do ust ani kvapku nicoho.